FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
[quote="vicia1223"]Jak ma 50 sztuk a wcześniej sprzedał 500 to dlaczego ma nie dostać. Skup czy spęd to dawno powinien być zlikwidowany , zaniża średnią .
Widział ktoś spęd drobiowy ??[/quz
zobaczycie jeszcze ze za 3-4 tyg znowu cena ostro w dol !!!
Widział ktoś spęd drobiowy ??[/quz
zobaczycie jeszcze ze za 3-4 tyg znowu cena ostro w dol !!!
mała giełda plusuje. Jutro można się spodziewać ładnego skoku

kupiles juz te kotki po 400 za parke ???0909 pisze:https://isn-schweineboerse.de/Auktion/Auktionshaus.aspx
+3
- Muchozolali
co się z kotków wyśmiewasz 
- mytotoksyna1
..polskie rolnictwo obecnie przypomina pokonane wojsko niemieckie po bitwie pod Grunwaldem . 
-
poszkodowani rolnicy
JESTESMY GRUPA ROLNIKOW MAJACA NIEKONIECZNIE POZYTYWNE DOSWIADCZENIE WE WSPOLPRACY Z PODMIOTAMI I WIDZIMY W TYM DUZY PROBLEM.vicia1223 pisze:Z której firmy jesteś ?
- mytotoksyna1
..ni ma kontroli nad miarami i wagami .
.ni ma kontroli nad monopolem.
..ni ma kontroli nad serkiem topionym na półce sklepowej.
..ni ma kontroli nad zawartością mięsa w mięsie w parówce.
..jest za to kamieni kupa jak chałupa.
Sienkiewicz trafnie ocenił rzeczywistość.
.ni ma kontroli nad monopolem.
..ni ma kontroli nad serkiem topionym na półce sklepowej.
..ni ma kontroli nad zawartością mięsa w mięsie w parówce.
..jest za to kamieni kupa jak chałupa.
Sienkiewicz trafnie ocenił rzeczywistość.
- Muchozolali
i z czym macie taki problemposzkodowani rolnicy pisze:JESTESMY GRUPA ROLNIKOW MAJACA NIEKONIECZNIE POZYTYWNE DOSWIADCZENIE WE WSPOLPRACY Z PODMIOTAMI I WIDZIMY W TYM DUZY PROBLEM.vicia1223 pisze:Z której firmy jesteś ?
-
poszkodowani rolnicy
JEZELI TY NIE WIDZISZ PROBLEMU TO PROSZE PODAJ MI FIRME, KTORA PO PARTNERSKU I UCZCIWIE TRAKTUJE ROLNIKA.Muchozolali pisze:i z czym macie taki problemposzkodowani rolnicy pisze:JESTESMY GRUPA ROLNIKOW MAJACA NIEKONIECZNIE POZYTYWNE DOSWIADCZENIE WE WSPOLPRACY Z PODMIOTAMI I WIDZIMY W TYM DUZY PROBLEM.vicia1223 pisze:Z której firmy jesteś ?
- Muchozolali
my trochę przerabiamy pseudo pośredników
to tez pytam w czym jest największy problem
do takiej jedności nam daleko
https://agri24.pl/obornik-na-ulicach-pl ... a-ulicach/ ledwo zapowiedzieli zmniejszenie dopłat już rolnicy na autostradach
https://agri24.pl/obornik-na-ulicach-pl ... a-ulicach/ ledwo zapowiedzieli zmniejszenie dopłat już rolnicy na autostradach
- Muchozolali
przecież tak tanio i dobrze produkują
dopłaty im potrzebne
dopłaty im potrzebne
JEZELI TY NIE WIDZISZ PROBLEMU TO PROSZE PODAJ MI FIRME, KTORA PO PARTNERSKU I UCZCIWIE TRAKTUJE ROLNIKA.[/quote]
De Heus
De Heus
plusy i tylko plusy super towar na jutro 4,80 plus
-
poszkodowani rolnicy
TAK JAK W TEMACIE OPISYWALISMY,WYKORZYSTYWANIE POZYCJI DOMINUJACEJ I NIEJEDNOKROTNIE NIEUCZCIWE ROZLICZANIE.PROSZE PODZIEL SIE Z NAMI SWOJA OPINIA I DOSWIADCZENIEM Z INNYMI ROLNIKAMI.Muchozolali pisze:my trochę przerabiamy pseudo pośredników
- Muchozolali
opisz problem spptch@wp.plposzkodowani rolnicy pisze:TAK JAK W TEMACIE OPISYWALISMY,WYKORZYSTYWANIE POZYCJI DOMINUJACEJ I NIEJEDNOKROTNIE NIEUCZCIWE ROZLICZANIE.PROSZE PODZIEL SIE Z NAMI SWOJA OPINIA I DOSWIADCZENIEM Z INNYMI ROLNIKAMI.Muchozolali pisze:my trochę przerabiamy pseudo pośredników
- mytotoksyna1
Pamiętajta ,że na 1 litrze paliwa żeruje akcyza.
Pamiętajta ,że na 1 tonie węgla żeruje akcyza.
Pamiętajta ,że na kw. energii żeruje akcyza.
Pamiętajta ,że na chłopie pańszczyźnianym żeruje biurokracja.
Pamiętajta ,że na każdym środku do produkcji rolniczej żeruje akcyza.
Pamiętajta ,że na 1 tonie węgla żeruje akcyza.
Pamiętajta ,że na kw. energii żeruje akcyza.
Pamiętajta ,że na chłopie pańszczyźnianym żeruje biurokracja.
Pamiętajta ,że na każdym środku do produkcji rolniczej żeruje akcyza.
cos mi sie widzi ze za szybko swinki drozeja -gdzie jest takie ssanie---w styczniu nie jednego wyprostowali-zbytu nie bylo,a teraz nagle jest zbyt ???????
do Korei pojechało mięcho
Leon pisze:JEZELI TY NIE WIDZISZ PROBLEMU TO PROSZE PODAJ MI FIRME, KTORA PO PARTNERSKU I UCZCIWIE TRAKTUJE ROLNIKA.
De Heus[/quote]
Nie żartuj że De Heus. Porównaj składy premiksów z np. LNB. Nie tylko poziomy witamin, makro i mikroelementów. Zapytaj dlaczego pewnych składników nie ma na etykiecie. Wiem co powiedzą. Wszystko jest ale nie ma obowiązku tego umieszczać. Koń by się uśmiał. Ja wtopiłem choć może błędy żywieniowe były po mojej stronie? Tyle, że po zmianie od paru lat muszka nie siada. Każdy ma zresztą swój rozum i wyłączność na to co robi. Życzliwie pozdrawiam.
- mytotoksyna1
Świnia mogłaby trzymać jako tako cenę .
Małe ubojnie , małe sklepy mięsne.
Pachnąca majerankiem wątrobianka , wędzona szynka..........., słoninka , boczek .
..oto sie rozchodzi w wędliniarstwie.
Małe ubojnie , małe sklepy mięsne.
Pachnąca majerankiem wątrobianka , wędzona szynka..........., słoninka , boczek .
..oto sie rozchodzi w wędliniarstwie.
-
kędzierzawy
0909 pisze:plusy i tylko plusy super towar na jutro 4,80 plus
bitte folgen, bitte folgen
0909 pisze:plusy i tylko plusy super towar na jutro 4,80 plus
Zakłady zostały bez mięsa . Rozmawiałem z szefami tych zakładów to śmieli sie ze mnie ,że wróżyłem im podwyżki , a oni gadali i że cena spadnie na 3 zł i cieli cene ostro ale sporo rolników strzymało sie nawet mają dziś 160 kg tuczniki i bardzo dobrze gratulacje dla nich teraz kase dostaną bo nawet niech otrzyma dziś za przerosta 4,40 to kasy uzbiera sie za wieprza 160* 4,40 bo przerośnięty to 750 bedzie i zysk bedzie
- mytotoksyna1
https://youtu.be/xl9EEoRNgCc0909 pisze:Zakłady zostały bez mięsa . Rozmawiałem z szefami tych zakładów to śmieli sie ze mnie ,że wróżyłem im podwyżki , a oni gadali i że cena spadnie na 3 zł i cieli cene ostro ale sporo rolników strzymało sie nawet mają dziś 160 kg tuczniki i bardzo dobrze gratulacje dla nich teraz kase dostaną bo nawet niech otrzyma dziś za przerosta 4,40 to kasy uzbiera sie za wieprza 160* 4,40 bo przerośnięty to 750 bedzie i zysk bedzie
-
kędzierzawy
pany
cena teraz zrobiła się trochę na wyrost bo trzeba wypchnąć zapasy mrożonego mięsa a tego jest sporo bo od lata szło na magazyn
a śpieszyć się trzeba bo asf nie śpi
cena teraz zrobiła się trochę na wyrost bo trzeba wypchnąć zapasy mrożonego mięsa a tego jest sporo bo od lata szło na magazyn
a śpieszyć się trzeba bo asf nie śpi
-
turbogrocho49
miesiac temu inaczej cwierkales0909 pisze:Zakłady zostały bez mięsa . Rozmawiałem z szefami tych zakładów to śmieli sie ze mnie ,że wróżyłem im podwyżki , a oni gadali i że cena spadnie na 3 zł i cieli cene ostro ale sporo rolników strzymało sie nawet mają dziś 160 kg tuczniki i bardzo dobrze gratulacje dla nich teraz kase dostaną bo nawet niech otrzyma dziś za przerosta 4,40 to kasy uzbiera sie za wieprza 160* 4,40 bo przerośnięty to 750 bedzie i zysk bedzie
Jeszcze trzy tygodnie temu na mroźnie kładli bo nadmiar był a nagle brakło ŚMIERDZI TO WSZYSTKO !!!!
- mytotoksyna1
Musita wiedzieć ,że przed 1939 jak młokosy biegali po naszy wiosce to wykładnia matematyki była jedna.
Palce przy prawej ręce to był przychód , a palce przy lewej dłoni to był rozchód.
..myślę ........
Palce przy prawej ręce to był przychód , a palce przy lewej dłoni to był rozchód.
..myślę ........
Nie żartuj że De Heus. Porównaj składy premiksów z np. LNB. Nie tylko poziomy witamin, makro i mikroelementów. Zapytaj dlaczego pewnych składników nie ma na etykiecie. Wiem co powiedzą. Wszystko jest ale nie ma obowiązku tego umieszczać. Koń by się uśmiał. Ja wtopiłem choć może błędy żywieniowe były po mojej stronie? Tyle, że po zmianie od paru lat muszka nie siada. Każdy ma zresztą swój rozum i wyłączność na to co robi. Życzliwie pozdrawiam.[/quote]tukan pisze:Leon pisze:JEZELI TY NIE WIDZISZ PROBLEMU TO PROSZE PODAJ MI FIRME, KTORA PO PARTNERSKU I UCZCIWIE TRAKTUJE ROLNIKA.
De Heus
Zadna firma nie ma w premiksach tego co deklaruje na etykiecie taka prawda wiedzą ze rolnik tak nie ma znimi sans by dochodizć swoich racji
-
jarekmalina
Jak masz w tuczu średnie przyrosty 1.2kg/dzien i wyżej to według mnie niczego raczej nie brakuje w tym premiksie. Oczywiście nie mówię o firmie Deheus i LNB.
0909 pisze:Zakłady zostały bez mięsa . Rozmawiałem z szefami tych zakładów to śmieli sie ze mnie ,że wróżyłem im podwyżki , a oni gadali i że cena spadnie na 3 zł i cieli cene ostro ale sporo rolników strzymało sie nawet mają dziś 160 kg tuczniki i bardzo dobrze gratulacje dla nich teraz kase dostaną bo nawet niech otrzyma dziś za przerosta 4,40 to kasy uzbiera sie za wieprza 160* 4,40 bo przerośnięty to 750 bedzie i zysk bedzie
co ty gadasz za brednie kto za przerosta 160 kg zaplaci 4.4 ???? jak teraz za normlanego tucznika placi sie 4 zl na skupach oszalales czy jak ?
A co jeśli brakuje składników mineralnych w zbożach i kto weźmie odpowiedzialności za tuczniki jeźące na tyłku zwłaszcza, że zawartosc składnikow mineralnych i witamin w premiksach jest na styk do teraźniejszych przyrostów dziennych zwłasza przy adenomatozie i gorszym wchłanianu substacij odżywczych poza tym przyrosty to nie wszystko trzeba jeszcze patrzeć na zurzycie paszy no jej cenę.jarekmalina pisze:Jak masz w tuczu średnie przyrosty 1.2kg/dzien i wyżej to według mnie niczego raczej nie brakuje w tym premiksie. Oczywiście nie mówię o firmie Deheus i LNB.
Kurde ale sruta sojowa zapierdziela góry.
4,4 po uboju zapomiał dopisać ,cena trochę wzrosła to treraz pisze tylko w góre świń brak, miesiąc temu pisał tylko w dół przez najbliższe lata góry miesa w magazynach ,śmieszny wróżbita maciej sie znalazłmat pisze:0909 pisze:Zakłady zostały bez mięsa . Rozmawiałem z szefami tych zakładów to śmieli sie ze mnie ,że wróżyłem im podwyżki , a oni gadali i że cena spadnie na 3 zł i cieli cene ostro ale sporo rolników strzymało sie nawet mają dziś 160 kg tuczniki i bardzo dobrze gratulacje dla nich teraz kase dostaną bo nawet niech otrzyma dziś za przerosta 4,40 to kasy uzbiera sie za wieprza 160* 4,40 bo przerośnięty to 750 bedzie i zysk bedzie
co ty gadasz za brednie kto za przerosta 160 kg zaplaci 4.4 ???? jak teraz za normlanego tucznika placi sie 4 zl na skupach oszalales czy jak ?
Cena wzrasta ale i bedzie zjazd cenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Mat nie wiem czym się kierujesz ale daj spokój z porównywaniem ceny ze skupów , że 4 zł itd . Skup to jest łaska zakładu że przyjezdza , nawet jakby dwa złote zapłacili to ludzie dalej by trzymali po 10-20 sztuk i jeszcze zadowolony klient że 10 gr mu podniósł bo całą klatkę zawiózł (patrz 10 sztuk )
vicia1223 pisze:Mat nie wiem czym się kierujesz ale daj spokój z porównywaniem ceny ze skupów , że 4 zł itd . Skup to jest łaska zakładu że przyjezdza , nawet jakby dwa złote zapłacili to ludzie dalej by trzymali po 10-20 sztuk i jeszcze zadowolony klient że 10 gr mu podniósł bo całą klatkę zawiózł (patrz 10 sztuk )
sory chyba ze wszyscy tu sprzedaja ilosci samchodowe i maja 1 zl wiecej niz na skupie
Jak dzis giełda niemcy ktos wie?
-
poszkodowani rolnicy
poszkodowani rolnicy pisze:poszkodowani rolnicy pisze:WITAM WSZYSTKICH ROLNIKOW!!!SZANOWNI ROLNICY I ROLNICZKI!!!JAK SAMI Z PEWNOSCIA ZAOBSERWOWALISCIE NA PRZESTRZENI KILKUNASTU LAT W POLSCE ZMIENIA SIE ZNACZACO HODOWLA TRZODY CHLEWNEJ.NIEMNIEJ JEDNAK W OSTATNIM CZASIE MOZNA ZAOBSERWOWAC NIEBEZPIECZNE DLA NAS ZJAWISKO.MAM TU NA MYSLI SZEROKA OFERTE PROPONOWANA PRZEZ FIRMY PASZOWE I FIRMY SPRZEDAJACE DO NASZYCH GOSPODARSTW ZAGRANICZNE WARCHLAKI.CORAZ CZESCIEJ SLYCHAC O PRAKTYKACH FIRM,KTORE MAJA NA CELU WIAZANIE ROLNIKOW I WPROWADZANIE ICH W SPIRALE ZADLUZENIA.DUZO ROLNIKOW JEST W SADACH.MAM DO WAS PROSBE, PISZCIE KTORE Z TYCH FIRM STOSUJĄ NIELEGALNE PRAKTYKI I NA CZYM ONE POLEGAJA.MAM NADZIEJE ,ZE W TEN SPOSOB URATUJEMY INNYCH ROLNIKOW PRZED NIERZETELNYMI FIRMAMI.EMAIL poszkodowani.rolnicy@gmail.com POZDRAWIAM ZYCZAC OPLACALNEJ PRODUKCJI.
konta naszykowane pod kase ?
Skup to zawsze była tragedia , przynajmniej w moich stronach . 1 zł to najmniej . Ilości samochodowe to też 30 sztuk.
Dzwonili z banku że kasa się nie mieści , żeby zluzować trochę0909 pisze:konta naszykowane pod kase ?
vicia1223 pisze:Dzwonili z banku że kasa się nie mieści , żeby zluzować trochę0909 pisze:konta naszykowane pod kase ?
25 po 4,4 (ilość calosamochodowa w latach 2000-2003 star 200, lelcz to 32 szt,auta "solówki") a teraz? . Kolega wczoraj mi wmawiał cena jest 3,7 bo byka sprzedawał i przy okazji spytał o cene i nie ma chętnych na świnie. Mówie mu cena 4,4- 4,5, mówi głupi jesteś max to4,0 za całe auto.mat pisze:vicia1223 pisze:Mat nie wiem czym się kierujesz ale daj spokój z porównywaniem ceny ze skupów , że 4 zł itd . Skup to jest łaska zakładu że przyjezdza , nawet jakby dwa złote zapłacili to ludzie dalej by trzymali po 10-20 sztuk i jeszcze zadowolony klient że 10 gr mu podniósł bo całą klatkę zawiózł (patrz 10 sztuk )
sory chyba ze wszyscy tu sprzedaja ilosci samchodowe i maja 1 zl wiecej niz na skupie
To była oferta z rana, cxekam na nową.
LECTA PO WARCHLAKI BO ZARAZ PO 400 BEDA!!!
i za warchlakiem juz kolejka jeeeeest..
zaraz po 5 zł będzie moje koty coraz droższe
nie martw sie zanim te koty dojda to cena zleci ci o 1 zl0909 pisze:zaraz po 5 zł będzie moje koty coraz droższe