FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Mat troche optymizmu w życiu ,Wisły kijem nie zawrócisz. Złość zdrowiu szkodzi .
Jeszcze Niemiec pokaze co moze zrobic !!!321 pisze:Mat troche optymizmu w życiu ,Wisły kijem nie zawrócisz. Złość zdrowiu szkodzi .
@mat przestań siać ferment, taki Ci w oczy kole, że są podwyżki??? Wszyscy wiedzą, że jesteś skupnikiem co wozi do Sokołowa
wez bzdur nie pisz nawet jakbm byl skupnikiem to co mnie obchodza ceny kazdy skupnik ma swoja marze i nie ma znaczenia czy swinie sa po 3 czy 6 zlMetazor pisze:@mat przestań siać ferment, taki Ci w oczy kole, że są podwyżki??? Wszyscy wiedzą, że jesteś skupnikiem co wozi do Sokołowa
gdyby Polska normalnie funkcjonowala to mali dostawcy dostawaliby normalne pieniadze .W razie W to nie fermy beda zaopatrywac . Tylko kto o tym pomysli .Aby dzis ?Cale 4 bedzie u mnie , 30 szt i min 56 % .
To po ile płacisz ?Metazor pisze:@mat przestań siać ferment, taki Ci w oczy kole, że są podwyżki??? Wszyscy wiedzą, że jesteś skupnikiem co wozi do Sokołowa
13 eurocentów w półtora tygodnia... Było kiedy tak? In minus oczywiście tak, ale na plus? Bo nie kojarzę. Może ktoś podpisał jakiś kontrakt, ale jeszcze o tym cisza? Albo trzeba drogo sprzedać tanio kupione mięsko. Wydaje mi się, że to drugie. Jeśli balonik nie pęknie w ciągu maks 2 tygodni, to wiem, że nic nie wiem...
ile na Piotrkowie płacą

-
kędzierzawy
nic nie płacą, świnie od dwóch tygodni mają grype 
Złe pytanie na Piotkowie ZM nid płacą tylko rolnicy wyrywają
przeciez to taka zagrywka nie widzicie tego ? jesienia drogie warchlaki nakupowali i za darmo sprzedawali od powoy grudnia do polowy lutego dwa miesiace tylko spadki byly a teraz jak slabiej warchlak im schodzi t ocena szybko dobija w gore zeby nastroje poprawic i nakupowac znowu drogiego warchlaka bo PANIE LATEM TO DROGIE BEDA TUCZNIKI a moze byc to guzik prawda okaze sie wszystko co bedziePeron pisze:13 eurocentów w półtora tygodnia... Było kiedy tak? In minus oczywiście tak, ale na plus? Bo nie kojarzę. Może ktoś podpisał jakiś kontrakt, ale jeszcze o tym cisza? Albo trzeba drogo sprzedać tanio kupione mięsko. Wydaje mi się, że to drugie. Jeśli balonik nie pęknie w ciągu maks 2 tygodni, to wiem, że nic nie wiem...
-
jarekmalina
Fakt, ostre ssanie na warchlaka się zaczęło.
za niedługi czas z grypy może się zrobić grypa jelitowa

- mytotoksyna1
Cechu - najgorsza choroba wirusowa to plamiatus pyskatus.

- mytotoksyna1
Ceny na skupie stabilne 3,80. 
-
krzysieko71
Chłopaki to może chce ktoś ode mnie na szybko kupić partyjke polskiego warchlaczka? Jakieś 260 sztuk.
Zauważyłem, że ostatnio świnie drożeją, kiedy im są mało potrzebne. A to po to, żeby były tanie, kiedy są potrzebne:)
- mytotoksyna1
..to już było przerabiane w historii .Peron pisze:Zauważyłem, że ostatnio świnie drożeją, kiedy im są mało potrzebne. A to po to, żeby były tanie, kiedy są potrzebne:)
Latyfundia w Brazylii.
super towar 4,90 plus vat
W krótkim czasie po
5.5 zeta
5.5 zeta
ale ty bzdury klepiej przeciez nikt tyle nie dajeciagle macisz0909 pisze:super towar 4,90 plus vat
-
jarekmalina
żywa czy WBC?MARTECH pisze:W krótkim czasie po
5.5 zeta
Żywych swinekn
-
poszkodowani rolnicy
poszkodowani rolnicy pisze:poszkodowani rolnicy pisze:WITAM WSZYSTKICH ROLNIKOW!!!SZANOWNI ROLNICY I ROLNICZKI!!!JAK SAMI Z PEWNOSCIA ZAOBSERWOWALISCIE NA PRZESTRZENI KILKUNASTU LAT W POLSCE ZMIENIA SIE ZNACZACO HODOWLA TRZODY CHLEWNEJ.NIEMNIEJ JEDNAK W OSTATNIM CZASIE MOZNA ZAOBSERWOWAC NIEBEZPIECZNE DLA NAS ZJAWISKO.MAM TU NA MYSLI SZEROKA OFERTE PROPONOWANA PRZEZ FIRMY PASZOWE I FIRMY SPRZEDAJACE DO NASZYCH GOSPODARSTW ZAGRANICZNE WARCHLAKI.CORAZ CZESCIEJ SLYCHAC O PRAKTYKACH FIRM,KTORE MAJA NA CELU WIAZANIE ROLNIKOW I WPROWADZANIE ICH W SPIRALE ZADLUZENIA.DUZO ROLNIKOW JEST W SADACH.MAM DO WAS PROSBE, PISZCIE KTORE Z TYCH FIRM STOSUJĄ NIELEGALNE PRAKTYKI I NA CZYM ONE POLEGAJA.MAM NADZIEJE ,ZE W TEN SPOSOB URATUJEMY INNYCH ROLNIKOW PRZED NIERZETELNYMI FIRMAMI.EMAIL poszkodowani.rolnicy@gmail.com POZDRAWIAM ZYCZAC OPLACALNEJ PRODUKCJI.
- Muchozolali
jakoś nic nie napisaliście
a zaśmiecacie forum
a zaśmiecacie forum
4.65 netto dziś.
- Muchozolali
pieknie
13 lutySiwy pisze:Ja po 4,70 plus vat w tym tyg ( zestaw 180 -210szt ) , więc to 4,60 wcale nie jest przesadzonemat pisze:podaj agencie gdzie u kogo jaka ilosc jaki towar do ilu kg ? gadac glupoty to ty umiesz dobrze !!!0909 pisze:4,6 można otrzymać plus vat
Jedt podwyżka o 20gr żywa czy ci sie podoba czy nie.mat pisze:ale ty bzdury klepiej przeciez nikt tyle nie dajeciagle macisz0909 pisze:super towar 4,90 plus vat
Jutro moje 25szt po 4,65.
Mat stary kawaler jesteś że taki brynkot z ciebie cena rośnie ŹLE cena spada ŹLE.
Ja korzystam z wymiany informacji na forum i mam wymierne korzyści w postaci wyższych cen sprzedaży.
Na początku też trudno było mi uwierzyć w podawane ceny ale troche wysiłku zmiana odbiorców i negocjacje czasem skuteczne czasem nie ale zawsze z alternatywą innego odbiorcy .
Prawda jest taka trzeba umieć nie tylko wyprodukować możliwie najtaniej tucznika wysokiej jakości, ale jeszcze sprzefać za dobrą cene.
Można zadzwonić do skupnika który ma najniższą cene i najwyższe wymagania przefziału wagowego i biadolić że inni kłią kal sprzedają drożej.
Mat dzięki Twoim informacją nic nie zarobiłem jedynietroche sie dowartościowuje
Niemcy na jutro wyjściowa plus 5
Ładowany wczoraj zestaw po 5,8 na haku.
Zakłady stosują dziwną politykę zapisują rolnika w kolejkę oczekujących na sprzedaż i jak przyjdzie twój dzień cena niska jak sie wycofasz to szef straszy cię że następnym razem nie zapisze cię . Rolnik godzi się i na dziś sprzedał po 4 zł plus vat z tąd te niskie ceny JAJA I Chłop krzyczeć potrafi na drugiego ale tu jest du............ą
więc życze rolnikom myślenia nie tylko roboty
więc życze rolnikom myślenia nie tylko roboty
Dania ostro w góre
pedzimy do 5 zł
pedzimy do 5 zł
to warchlaczek dzisiaj ze 4 ojro +++
W połowie marca 5,4 będzie normalnie tylko trzeba się szanować. 4,70 to na początku stycznia sprzedawane lokalna ubojnia
agro/zwierzeta/a/masz-swinie-masz-obowiazki-zaostrzone-zasady-bioasekuracji-od-28-lutego,12934320/
-
jarekmalina
Może być i 6zl. Ale przy tej cenie ludzie by glupieli0909 pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/od-marca-spodziewany-spadek-poglowia-trzody-chlewnej,154917.html
pewnie 6zł bedzie zywiec
dun prosiak +++++
Dk +20 koron
-
kornik9876
sokołów okropnie cygani na mięsności tuczników ,jak to jest możliwe że biorę od 1 prosięta cały czas ,to samo żywienie i w sokołowie była rozbieżność 48-61 procent mięsa w tuszy,a oddałem ostatnio 100 sztuk do innej ubojni i mięsność nie była mniejsza niż 55 procent i to na wieprzkach 145 kg i nie dziwota że sokołów chwali się ile to milionów zysku miał za 2017
złodzieje
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 76632.html0909 pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 54917.html
pewnie 6zł bedzie zywiec
dun prosiak +++++
TO BEDZIE w drugiej połowie roku
To będzie w drugiej połowie .
http://www.farmer.pl/agroskop/analizy-i ... 76586.html
http://www.farmer.pl/agroskop/analizy-i ... 76586.html
Bo takie świnie masz, akurat w sokołowie na tle rynku wychodzą najlepsze mięsności. U mnie zawsze srednia minimum 58 % i to na przerosniętych kabanachkornik9876 pisze:sokołów okropnie cygani na mięsności tuczników ,jak to jest możliwe że biorę od 1 prosięta cały czas ,to samo żywienie i w sokołowie była rozbieżność 48-61 procent mięsa w tuszy,a oddałem ostatnio 100 sztuk do innej ubojni i mięsność nie była mniejsza niż 55 procent i to na wieprzkach 145 kg i nie dziwota że sokołów chwali się ile to milionów zysku miał za 2017złodzieje
-
jarekmalina
A na żywa nie łaska handlować?
Po co się denerwować..
Po co się denerwować..
-
kornik9876
to jak mi wytłumaczysz że w innym zakładzie mięsność tak podskoczyła ,w sokołowie miałem max 56- 57procent mięsności a w nowego odbiorcy 59 
-
kornik9876
w moim rejonie nikt na żywa mi dobrze nie zapłaci
- mytotoksyna1
-
jarekmalina
Region nie ma nic do rzeczy. Chyba, że sprzedajesz po 20 sztuk.kornik9876 pisze:w moim rejonie nikt na żywa mi dobrze nie zapłaci
-
kornik9876
min 30,max 100 sztuk na raz