FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
To co to za giełda jest??????????????????????
w Środy nie ma giełdy !!!!
Monik warchlak dzisiaj do góry ile ?? Ja obstawiam 3 do 4 ojro 
ja ze 2chłop pisze:Monik warchlak dzisiaj do góry ile ?? Ja obstawiam 3 do 4 ojro
O czym Wy piszecie?
Mała giełda, duża giełda, hauspreisy jakieś...
mi proponują 6,20 i moim zdaniem jest OK
-
kornik9876
gdzie tyle płacą
- Muchozolali
zapytaj się lepiej jak wydajność będzie 
-
Immortaldzk
Oferta na dzisiaj
Sokołów 6.35
Animex 6.25
Lub na żywo po 4.9
Sokołów 6.35
Animex 6.25
Lub na żywo po 4.9
jakoś jak idzie w dół to nie ma takiej opcji żeby rolnicy powiedzieli - wracamy do ceny sprzed tygodnia. Wiec albo ktoś tu robi nieuczciwą konkurencje, albo wymaga zamknięcia w komorze gazowej w polskim obozie koncentracyjnym. Tylko najpierw trzeba by było od niemca wziąć przepis na cyklon B
A jak nie to niech płacą po 5,3 na żywą i to z uśmiechem na ustach bo za tydzien może być jeszcze drożej.
powiedz gdzie te 6.48 ? brutto?0909 pisze:WBC 6,48
Jeśli możesz to daj linka tej stronymonikaa pisze:Hauspreis u Niemca![]()
Już lubimy Pana/Panią "prosiaq".prosiaq pisze:O czym Wy piszecie?
Rozstrzał negocjacyjny na giełdzie https://dograne.pl dla wagi żywej z ostatnich trzech dni to między 5.00 i 5.50 pln netto (po obu stronach oczywiście).
Przy wbc proponowane ceny to nawet 6.25 (średnio dla przelewów z przedziału 7-14 dni).
Strzałka!
Obserwując dzisiejsza giełdę w przyszłym tygodniu można spodziewać się w środę obniżki o 5-6 centów
Przecież Monika pisała że nie wszyscy akceptują obecna cenę to dzisiejsze minus 2 jest niczym nadzwyczajnym . Klasyczne przeciąganie liny trwa , nasze zakłady i tak ostatnich podwyżek jakoś nie zauważyły .rafall pisze:Obserwując dzisiejsza giełdę w przyszłym tygodniu można spodziewać się w środę obniżki o 5-6 centów
we wtorek może być plus 3 i co wtedy ?
-
prosiaczek
Może aż tyle to nie, ale to jest znak, że coś "się przegrzało". W naszych sieciach tanie mięso w większości z Niemiec, więc nie ma co się dziwić. Stracili rynki w Chinach to wykańczają nasze zakłady. Jak obserwuję biuletyn MRiRW to od dłuższego czasu w Polsce tygodniowe uboje siadły o 10%. Na pewno mniej jest żywca, ale i nie wszyscy gotowi są kupować na "kolanach". Jak tu już wcześniej któryś z kolegów pisał - cena 6,20 powinna zadawalać obie strony. Nie liczę by Niemcy w środę wrócili do starej ceny, ale 2-3 centy w dół możliwe.rafall pisze:Obserwując dzisiejsza giełdę w przyszłym tygodniu można spodziewać się w środę obniżki o 5-6 centów
prosiaczek pisze:Może aż tyle to nie, ale to jest znak, że coś "się przegrzało". W naszych sieciach tanie mięso w większości z Niemiec, więc nie ma co się dziwić. Stracili rynki w Chinach to wykańczają nasze zakłady. Jak obserwuję biuletyn MRiRW to od dłuższego czasu w Polsce tygodniowe uboje siadły o 10%. Na pewno mniej jest żywca, ale i nie wszyscy gotowi są kupować na "kolanach". Jak tu już wcześniej któryś z kolegów pisał - cena 6,20 powinna zadawalać obie strony. Nie liczę by Niemcy w środę wrócili do starej ceny, ale 2-3 centy w dół możliwe.rafall pisze:Obserwując dzisiejsza giełdę w przyszłym tygodniu można spodziewać się w środę obniżki o 5-6 centów
czyli agencie 0909 lecimy z gorki na pazurki ku 3 zl ???? wiadomo bylo ze o 5 zl mozna pomarzyc
Jak juz mowilem te podwyzki byly spwoodowane tym aby szybko wypchnac duza ilosc warchlakow i to im sie zapewne udalo a teraz zaczna sie obnizki i ludzie szybko sprzedadza tucznika bo cena leci latwy sposob na zdobycie taniego tucznika !!!
- Muchozolali
No inters życia 1,6 mln ainwestuj zastaw dorobek życia by być może dostać 12 tysi

- mytotoksyna1
Po tym fermowym żarciu to już widać ,że"kuku na muniu" zaczyna doskwierać coraz większej rzeszy obywateli RZECZYPOSPOLITEJ .Muchozolali pisze:https://youtu.be/OIXxcVPecsQ?t=20
nawet proboszcz niezbędny
..nie idzta za tłumem ,bo nigdzie nie dojdzieta !
Niech produkują coraz więcej mogę odsprzedać udziały nawet mięso bedzie taniutkie
-
jarekmalina
No właśnie, 1,6 mln brutto na 2000 sztF1 pisze:No inters życia 1,6 mln ainwestuj zastaw dorobek życia by być może dostać 12 tysi![]()
To już kurtyna drożej wyjdzie
Mlodzieniec myśli że w totko wygrał na tej chlewni żydzi wyprostują go
niech młodzież zapierdziela
niech młodzież zapierdziela
Ostatnio zmieniony piątek 02 mar 2018, 20:40 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
-
danielski813
szczęśliwy młody człowiek dziwne że jurgiel i spułka nie wpadli na otwarcie pochwalić gobarto za to że bram niebios ludzim uchyla i bierze na barci ciężar wykarmienia społeczeństwa.
Wiecej takich niewolników jak bym był ministrem rol to bym ordery dawał
zmartwię was, akurat ta chlewnia jest w mojej okolicy czyt. Żuromin
i to nie jest pojedynczy przypadek, u nas masowo powstają takie obiekty
jak nie pod Cedrob to pod inne firmy nakładcze
budują po 4-6 chlewni pod kontrakt standard to 2 chlewnie po 2000 oficjalnie ( 2500 nie oficjalnie w jednej upychają )
budują po 4-6 chlewni pod kontrakt standard to 2 chlewnie po 2000 oficjalnie ( 2500 nie oficjalnie w jednej upychają )
-
Marcin1606
Ciekawe jak bym maiłbym np 3 ha pola i nic na sobie to dostał bym kredyt na takie chlewnie normalnie to wiadomo ze nie ala jak tucz i tutaj firma pomaga zdobyć kredyt itp?fix pisze:zmartwię was, akurat ta chlewnia jest w mojej okolicy czyt. Żuromin
- mytotoksyna1
..to w obliczu tylu wirusów i chorób jest na to przyzwolenie .fix pisze:zmartwię was, akurat ta chlewnia jest w mojej okolicy czyt. Żuromin
..trzeba pamiętać ,że gangrena zaczyna się od palca wskazującego od nogi.
-
krzysieko71
Dobra, a co z gnojowica z takich ferm? Do rzeki?fix pisze:zmartwię was, akurat ta chlewnia jest w mojej okolicy czyt. Żuromin
PLUSSSSSS
0909 sprzedałeś czy jeszcze trzymasz ???
Panowie są gdzieś jakieś konkretne wytyczne odnośnie tej bioasekuracji?
Co to znaczy:
Karmienie paszą zabezpieczoną przed dostępem zwierząt wolno żyjących
Co to znaczy:
Karmienie paszą zabezpieczoną przed dostępem zwierząt wolno żyjących
Też bym chciał wiedzieć jak to jest rozwiązane zgodnie z przepisami ?krzysieko71 pisze:Dobra, a co z gnojowica z takich ferm? Do rzeki?fix pisze:zmartwię was, akurat ta chlewnia jest w mojej okolicy czyt. Żuromin
Bo normalnie to wożą po 10 razy na to samo pole
Powinni u takich zacząć badać zawartość azotu w glebie to dopiero by było zdziwienie
Sprzedałem 4.90 plus vatchłop pisze:PLUSSSSSS![]()
jasne pokaz faktury kto za te smieci ci tyle dal uwazajcie teraz cena moze spadac niesamowicie0909 pisze:Sprzedałem 4.90 plus vatchłop pisze:PLUSSSSSS![]()
09 a miało być ponad 5. ???
Ja jutro ładuję ostatnie 140szt po 4.88zł -1% waga do 130kg
Ja jutro ładuję ostatnie 140szt po 4.88zł -1% waga do 130kg
ja na środę mam umówione pierwsze 90 sztuk po 4,9 waga powyżej 130 kg
Dokładnie budują na potege te parobkowe baraki, po 2 tys sztuk i tak jak piszesz nie jedna sztuke ale po kilka, a fetor jest przeogromnyMarcin1606 pisze:Ciekawe jak bym maiłbym np 3 ha pola i nic na sobie to dostał bym kredyt na takie chlewnie normalnie to wiadomo ze nie ala jak tucz i tutaj firma pomaga zdobyć kredyt itp?fix pisze:zmartwię was, akurat ta chlewnia jest w mojej okolicy czyt. Żuromin
Co do kredytu to znam przypadek ze tatus majacy 8 ha, przepisal na synka 1 ha i na tej dzialce buduje chlewnie dla Agri, koles wczesniej pracował przy kartonach na czarno ( co jest juz w tych czasach nie byle osiagnieciem haha, przynajmniej jego rodzina tak mysli) po kilka godzin dziennie. Wiec na wklad raczej 20 % nie mial, a jego tatus tez nie jest lepszy( ale agri wszystko załatwi )
Co najlepsze te 6,5 ha ktore mu pozostalo podzielili na 8 dzialek i beda budowac jeszcze dwie chlewnie dla Agri, a juz lataja za pozwoleniem na trzecia- takie biznesmeny nas otaczaja prosze panstwa.
Oczywiscie zona tego jegomoscia dobrze po 50 ma rente chorobowa i teraz dopiero po przyznaniu jej na stale moze ogarniac chlewnie i parobkowac dla agri ( jej maz tez kombinowal na rente ale chyba Agri nie chce rencistow haha)
Mam w okolicy kilku takich delikwentow znamiennym faktem jest to ze łaczy ich jedno - nigdy nie mieli kasy i nadal nie maja,ale wierza ze dorobia sie jako parobki korporacji
Co do gnojowicy to wielu z nich najpierw z pierwszej chlewni sprzedawalo po 10 zl m3, ale teraz juz nikt za darmo jej nie chce
Najlepsze jest to ze juz wpadli na pomysl sprzedazy swinskich szczakow do biogazowni wietrzac w tym swietny interes, lecz biogazownia chetnie przyjmie ten towar jak im go zawioza, a oni wystawia papierek o utylizacji tego smierdzacego problemu ot takie biznesy hehe
Gdzie jest ministerstwo rolnictwa? gdzie ochrona srodowiska? gdzie logika?
-
jarekmalina
Powoli robimy się tuczarnią Europy
Jeżeli każdy kto tuczy zaczął by od siebie zmieniać ten trend to niedługo zachód by od nas prosiaka kupował!!jarekmalina pisze:Powoli robimy się tuczarnią Europy
Jutro zestaw po 6,3 na haku.
.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 kwie 2018, 22:25 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
Danielo, bardzo ładna i trafna konkluzja. Do wszystkiego trzeba tej pojedynczej "cegiełki" zmian. W przypadku budowy giełdy jest dokładnie tak samodaniel0 pisze: Jeżeli każdy kto tuczy zaczął by od siebie zmieniać ten trend to niedługo zachód by od nas prosiaka kupował!!
Dzięki za info, w piątek w https://dograne.pl pojawiały się już nawet "haki" na 6.4 z odbiorami też na ten tydzień. Pozdro!daniel0 pisze: Jutro zestaw po 6,3 na haku.
- mytotoksyna1
Maj na karku !
Wyczuwam pismo nosem ; ceny mleka w skupie poleco na łeb na szyje.

Wyczuwam pismo nosem ; ceny mleka w skupie poleco na łeb na szyje.
Mamy co mamy i takim gadaniem tego nie zmienimy .. unia jest unia . Jedyne wyjście to liczba sztuk wg hektarów , własnościowych a nie dzierżawa od połowy wsi
-
Gregory_Fox
A dlaczego nie dzierżawy?vicia1223 pisze:Mamy co mamy i takim gadaniem tego nie zmienimy .. unia jest unia . Jedyne wyjście to liczba sztuk wg hektarów , własnościowych a nie dzierżawa od połowy wsi
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
05.03.2018 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
jakie prognozy na ten tydzień?
-
Maciek Vilo
4,9zł - 1% odbiór w czwartek ale nie wiadomo jak giełda. Prognozuje się ok -3 więc wszystko zależy od popytu wewnętrznego. Jeśli miałaby być jakaś zmiana to nieznaczna 10gr.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
05.03.2018 Ceny skupu tuczników i macior: "wszystko schodzi, nie mam ani jednej półtuszy na stanie"
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... -na-stanie
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... -na-stanie