CENY TRZODY

Siwy

Re: CENY TRZODY

Post autor: Siwy »

[quote="arek"]a u nas proponują na przyszły tydzień 4,35 i to podobno dobra cena[/quote]

U was chyba zawsze trochę niższe ceny niż u nas .... ale teraz to faktycznie duża różnica
Ciekawe jakie ceny na Wielkopolsce ... ?
loyer

Post autor: loyer »

brzydal

Post autor: brzydal »

chłop

Post autor: chłop »

Siwy pewnie mały zakład wyssałeś bo potrzebował pilnie bo oni max do środy biją i na szybko świerze potrzebował . Bo mi też rzucali po 4,70 na jutro ale jak ja tym małym sam dzwoniłem to 20gr niżej walili więc z nimi nie idę pod rękę bo oni dobrzy ale raptem 3 tygodnie w roku
mat

Post autor: mat »

chłop pisze:Siwy pewnie mały zakład wyssałeś bo potrzebował pilnie bo oni max do środy biją i na szybko świerze potrzebował . Bo mi też rzucali po 4,70 na jutro ale jak ja tym małym sam dzwoniłem to 20gr niżej walili więc z nimi nie idę pod rękę bo oni dobrzy ale raptem 3 tygodnie w roku

unas skupniki paca 4.2-4.3 netto cena do kitu a teraz najwiekszy zbyt maja zaklady zaraz swieta sie zaczna
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Mecz się rozpoczyna !
Nigeria nas przeegzaminuje , pokarze gdzie raki zimują. 8)
Honorek

Post autor: Honorek »

Jakie ceny na ten tydzień. Ja mam propozycje 4,6
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Z Koreą wygramy w tym meczu towarzyskim. 8)
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

26.03.2018 CENY SKUPU TUCZNIKÓW I MACIOR: NA RYNKU STABILNIE, SZCZEGÓLNIE MNIEJSZE ZAKŁADY PLANUJĄ OSTATNIE UBOJE NA ŚRODĘ

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... e-na-srode
BRUTAL

Post autor: BRUTAL »

Ceny stabilne -20 gr. na 3,80 Drwią z nas łobuzy!!!.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Po prawdzie powiedzieć to te Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej pachną BOJKOTEM . 8)
tukan

Post autor: tukan »

Na jutro 105 szt. - 5,80 w E.
chłop

Jaki tu spokój NA NA NA NA na małej giełdzie wielka Du.aaaaaaa
mat

chłop pisze:Jaki tu spokój NA NA NA NA na małej giełdzie wielka Du.aaaaaaa
prawie nic sie nie sprzedalo cena w dol znowu???
prosiaq

Post autor: prosiaq »

No i zaczyna się dwugłos naganiaczy.
Za chwilę dołączy jeszcze 0909.

Pozdrowienia chłopaki
chłop

A ciort wie Chiny walczą z USA europa z Ruskimi :roll: waluty poleciały a co dalej hmm tego nie wie nikt
mat

prosiaq pisze:No i zaczyna się dwugłos naganiaczy.
Za chwilę dołączy jeszcze 0909.

Pozdrowienia chłopaki
powiedzcie mi co ma znaczenie dla posrednikow cena ??? oni maja i tak swoja marze i to jetst bez znaczenia czy swinia jets po 3 czy 6 zl
BRUTAL

Na słup się wieszać i reklamować handlarze bo każdy już was zna na tym forum.1.48 euro czyli 6.23 pl. po uboju a na żywą 4.86 na dzisiaj po obniżce 0.01-jak na ostatni tydzień przed Świętami co nikt już nie kupuje to dobra wiadomość.
chłop

Jakoś niektórzy z was odzywają się tylko jak coś na + idzie wtedy bohaterów tu nie brakuje a jak giełda czerwona to cisza albo mundrole. Rynek dyktuje cenami nie my. Ja trzymam niezależnie od tego co na rynku raz lepiej raz słabo raz bardzo źle a raz super chociaż to super dawno już było ale żyję z tego i chcę żyć nadal.
prosiaczek

Post autor: prosiaczek »

BRUTAL pisze:Na słup się wieszać i reklamować handlarze bo każdy już was zna na tym forum.1.48 euro czyli 6.23 pl. po uboju a na żywą 4.86 na dzisiaj po obniżce 0.01-jak na ostatni tydzień przed Świętami co nikt już nie kupuje to dobra wiadomość.
A ile tego kupili po 1,48€? Całe nic. Cena 1,48€ to jak nie będzie wpadek z mięsnością czy wagami, generalnie średnie ceny transakcyjne są o 3 - 5 centów niższe jak wyjściowe. Niemiecki rolnik musi jeszcze zapłacić za transport do rzeźni. Pewnie jutro tylko delikatnie minus 2 centy jako zapowiedź trendu. W planach na kwiecień mają cenę 1,40€.
BRUTAL

Sieją was tu czy klony?.Niemiecki rolnik dostanie podwójną dopłatę bo i za to co wyeksportował do Polski i za to że sprzedał do swoich zakładów a większość ma swoje udziały w ZM.
chłop

To kto mu daje te dopłaty bo skoro u nas tańsze krajowe i od nich przyjdzie jeszcze tańsze żeby sklepy zarobiły to pytam skąd mają kasę żeby dokładać ???
https://www.3trzy3.pl/rynki_i_ceny/ jak ktoś mi to wytłumaczy to jest mistrz i jeśli ktoś mówi że Niemiec ma tyle dopłat to uwierzę jeśli pokaże mi to w dowodach od Niemieckiego rolnika że on taki bogaty !!!
Leon

Post autor: Leon »

Ja to widzę tak:
- jeśli aukcja na minus i słaba sprzedaż, rolnicy nie zgadzają się na obniżki i mają gdzie sprzedać drożej
- jeśli aukcja na minus i wszystko sprzedane, rolnicy sprzedają jeden przed drugim, bo nie ma lepszej opcji
- jeśli aukcja na plus i słaba sprzedaż zakłady dokupią taniej na rynku
- jeśli aukcja na plus i dobra sprzedaż, rynek zbilansowany
W tych szkołach średnich już podstaw ekonomii nie uczą???
mat

Leon pisze:Ja to widzę tak:
- jeśli aukcja na minus i słaba sprzedaż, rolnicy nie zgadzają się na obniżki i mają gdzie sprzedać drożej
- jeśli aukcja na minus i wszystko sprzedane, rolnicy sprzedają jeden przed drugim, bo nie ma lepszej opcji

takie gadki ale jak u niemca w dol to i w Polsce jest pewne nic to nie zmieni !!!!
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

Chlop jeslis chlop ,juz Ci tlumacze Niemiec zamiast isc do pracy i zarobic min 3000 euro trzyma swinie kupujac dunskiego warchlaka po 70 euro na pasze wydaje 60 euro i buduje budunek za milion euro i sprzedaje do Polski 90 kg tusze za 1,45 euro [130,5 euro ] Niewiem czy chlop jako chlop ogarnie .
Awatar użytkownika
Dograne
Kontakt:

Post autor: Dograne »

Leon pisze:Ja to widzę tak:
Leon, a nie myślałeś może, żeby komentować statystyki z systemów giełdowych profesjonalnie? Widzimy pewien potencjał.. może priw? :)
chłop

Pięknie Stanisław tylko zapomniałeś dodać wiele innych kosztów !! :D
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

U Niemców jest tak: jak jest u nich - tzn, że w pozostałej części EU jest - a u nich + jest mniejszy :twisted: to tak jak z embargiem na Rosję. Co prawda w reżimowej TV wczoraj podawali; mimo embarga EU nałożonego na Rosję wartość handlu między Niemcami a Rosją zwiększyła się o 30 mld euro? :twisted: :twisted: :twisted:
Metazor

Post autor: Metazor »

prosiaczek pisze:
BRUTAL pisze:Na słup się wieszać i reklamować handlarze bo każdy już was zna na tym forum.1.48 euro czyli 6.23 pl. po uboju a na żywą 4.86 na dzisiaj po obniżce 0.01-jak na ostatni tydzień przed Świętami co nikt już nie kupuje to dobra wiadomość.
A ile tego kupili po 1,48€? Całe nic. Cena 1,48€ to jak nie będzie wpadek z mięsnością czy wagami, generalnie średnie ceny transakcyjne są o 3 - 5 centów niższe jak wyjściowe. Niemiecki rolnik musi jeszcze zapłacić za transport do rzeźni. Pewnie jutro tylko delikatnie minus 2 centy jako zapowiedź trendu. W planach na kwiecień mają cenę 1,40€.
Co ty gadasz?! Niedawno na forum topagrar był członek zarządu tego ISN i mówił, że rzeczywiste ceny transakcyjne są wyższe od tych wylicytowanych na aukcji o 5-6 eurocentów !!! Plany na kwiecień? To co to za giełda co cenę sobie na niej planują? W takim razie nie powinno to się nazywać giełda, tylko Niemiecka Zmowa Cenowa
BRUTAL

Z tym embargiem na Rosję to jest tak że nasi wybrańcy na najwyższych stołkach często sowicie opłacani przez inne państwa zapomniały komu mają służyć i kto ich wybrał.Dla mnie osobiście to są ludzie zachodu powiązani nie tylko ideologicznie i kulturowo z USA i izraelem.
Awatar użytkownika
Dograne
Kontakt:

Metazor pisze:
Co ty gadasz?! Niedawno na forum topagrar był członek zarządu tego ISN i mówił, że rzeczywiste ceny transakcyjne są wyższe od tych wylicytowanych na aukcji o 5-6 eurocentów !!! Plany na kwiecień? To co to za giełda co cenę sobie na niej planują? W takim razie nie powinno to się nazywać giełda, tylko Niemiecka Zmowa Cenowa
Metazor, podrzucisz linka do tego forum z udziałem ISN? To by wiele wyjaśniało, dlaczego topagrar jakoś tak nie chce o nas napisać :)
Metazor

Dograne pisze:
Metazor pisze:
Metazor, podrzucisz linka do tego forum z udziałem ISN? To by wiele wyjaśniało, dlaczego topagrar jakoś tak nie chce o nas napisać :)
https://m.youtube.com/watch?v=KX6nsOxSnQs
Tu masz wypowiedź
Awatar użytkownika
Dograne
Kontakt:

Dzięki! Co nas uderza, to to, że w tym wywiadzie przedstawiciel ISN mówi "we..", ale ma na myśli cały rynek DE, a nie rzeczywistą sytuację na ich giełdzie. To by potwierdzało brak metodologicznego związku między opinią o prognozowanej cenie z ilością, obrotem, terminami i liczbą uczestników w konkretnej aukcji. Przykładowo, mówi: "mieliśmy milion ubojów", ale to przecież nie liczba ubojów zrealizowanych zakupami na giełdzie.
marucha

Post autor: marucha »

może chętniej by pisano gdybyś co tydzień informował o ilości dogranych i cenach uzyskanych w danym tygodniu. Może wtedy ktoś pofatygowałby się i zaczął dogrywać? Wtedy ilości byłyby znaczące?
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Przecież ceny "dogrywa" się w zaciszu gabinetów, biur. Tylko plebs z kraju nad Wisłą mówi "Panie cena na giełdzie w środę w dół ja też muszę"
mat

to ile niemiec dzisiaj spusci - 5 ?
Awatar użytkownika
Dograne
Kontakt:

marucha pisze:może chętniej by pisano gdybyś co tydzień informował o ilości dogranych i cenach uzyskanych w danym tygodniu. Może wtedy ktoś pofatygowałby się i zaczął dogrywać? Wtedy ilości byłyby znaczące?
Marucha, w naszej wypowiedzi odnosiliśmy się do ISN i linka z wywiadem. Nie pisaliśmy o naszym systemie :)

Natomiast co do tego, czy cotygodniowe publikowanie na forum przełożyłoby się na "znaczące ilości". Hmm.. myślę, że w chwili obecnej byłoby dokładnie odwrotnie. Jeśli teraz całkowicie bezkosztowo możesz wejść i uzgodnić ofertę w danym tygodniu i dowiedzieć się precyzyjnie o cenie, jaką uzyskasz konkretnie na Twoją partię, w Twojej lokalizacji terminie i specyfikacji partii i tego nie robisz, tylko chciałbyś czytać na forum o cenach innych, tzn. że prawdopodobnie i tak po prostu nie masz tucznika na sprzedaż lub ew. chciałbyś taką informacją kształtować swoją relację z odbiorcą poza giełdą :) I to ostatnie nie jest takie złe, ale tak jak wspominaliśmy wielokrotnie, bez kamyczka do ogródka w postaci dorzucenia własnej oferty i wsparcia budowy systemu nie będzie czego agregować i czego publikować. Klasyczne jajko i kura :)
Ostatnio zmieniony środa 28 mar 2018, 11:32 przez Dograne, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dograne
Kontakt:

MekkaB pisze:Przecież ceny "dogrywa" się w zaciszu gabinetów, biur. Tylko plebs z kraju nad Wisłą mówi "Panie cena na giełdzie w środę w dół ja też muszę"
Z tym zaciszem to trafione w punkt. Dlatego u nas dogrywa się cenę indywidualnie w dwustronnej, zaszyfrowanej relacji :)
Metazor

mat pisze:to ile niemiec dzisiaj spusci - 5 ?
Nic nie obniży, bo jak byś nie wiedział to cena w stosunku do zeszłego tygodnia wzrosła o 1 eurocent
0909

Post autor: 0909 »

Na drugiej półkuli cena bardzo kiepska ciekawe czy Europa podąży tym ?

B/Z Niemcy
Metazor

B\z
brzydal

Post autor: brzydal »

Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Ni ma co sie oszukiwać cena świni będzie nadal kiepska.
Magazyny chłodnie zawalone dziko świnio. :cry:
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

oferta z wczoraj: 4.6 netto, skup 4.10 netto.
chłop

To podobnie u mnie 4,55 do 4,6 a nawet dzwonił jeden po 50szt na już i 4,7 rzucał ale takich zlewam bo on jest dzisiaj a cały rok go NI MA :D
0909

A w USA obniżki i ostreeeeeeeeeeeeeeeee ciekawe kiedy u nas wstrząsy będą ?
Maniu

Post autor: Maniu »

0909 pisze:A w USA obniżki i ostreeeeeeeeeeeeeeeee ciekawe kiedy u nas wstrząsy będą ?
Nic dziwnego cła robią robotę a u nas nie musi być wcale załamania USA już wygryzły UE z rynku Chin to teraz europa zaliczy wzrosty .
0909

Maniu pisze:
0909 pisze:A w USA obniżki i ostreeeeeeeeeeeeeeeee ciekawe kiedy u nas wstrząsy będą ?
Nic dziwnego cła robią robotę a u nas nie musi być wcale załamania USA już wygryzły UE z rynku Chin to teraz europa zaliczy wzrosty .
Obyś miał racje !
ja jestem innego zdania
Gregory_Fox

Post autor: Gregory_Fox »

Świat to układ naczyń połączonych.

A mam wrażenie, że agent biega z wężykiem i najchętniej ny podłączał nasz rynek do naczynia gdzie tanieje.
ODPOWIEDZ