FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
hotele nie kupia ale ci co do tych hoteli pasze gnaja to juz chyba kupia
Ci co do tych hoteli pchają mają też własne mieszalnie o dużym przerobie [koncerny] i podejrzewam że już z odpowiednim wyprzedzeniem są zaopatrzeni [kontrakty] w surowiec na odpowiednim rynku -nie koniecznie Polski.
To na którym rynku jest tańsze zboże niż na polskim?
-
turbogrocho49
Pewnie tak wszystko na to wskazuje ale ile to się okaże
Jutro plus 5-8
Źle podejrzewaszabcd pisze:Ci co do tych hoteli pchają mają też własne mieszalnie o dużym przerobie [koncerny] i podejrzewam że już z odpowiednim wyprzedzeniem są zaopatrzeni [kontrakty] w surowiec na odpowiednim rynku -nie koniecznie Polski.
Te dużo przerobowe koncerny płacą po 720 zł/brutto tona za pszenice.
Także trzeba nieco się wysilić i podzwonić po firmach a nie żyć teoriami spiskowymi (szczególnie o krainie Ukraina)
I to ziarno chcą mieć na wczoraj
Mając bujną fantazję i ceniąc 900 zł/t to nawet gołębiarz worka nie kupiabcd pisze:Co do cen zboża -na moim przykładzie sprzedający od grudnia ubiegłego roku się ogłaszają i brak kupujących![]()
![]()
a hotele wiadomo że nie kupią.
Czytając forum stwierdzam dwa fakty.
Powstaje kurników i chlewni na potęgę. Prawda? No prawda. Mało kto zaprzeczy
A tu koledzy piszą, że zboża nie ma kto kupić
Cena zboża nie jest przesadnie wygórowana (porównując do cen 800-950 zł kilka lat temu), a kupujących rzekomo jak na lekarstwo
A cena tucznika wtedy zaledwie 40 gr wyższa na kg.
No ic o z tego że stawiają?Za kredyty i na kontrakty bo Ci na własną rękę nie są w stanie utrzymać warchlaka przy życiu dosatrony non stop pracują a biegunki nie mijaja Przypadek? Nie sądzę wojna oświński rynek trwa 
tomasz086 pisze:Źle podejrzewaszabcd pisze:Ci co do tych hoteli pchają mają też własne mieszalnie o dużym przerobie [koncerny] i podejrzewam że już z odpowiednim wyprzedzeniem są zaopatrzeni [kontrakty] w surowiec na odpowiednim rynku -nie koniecznie Polski.![]()
Te dużo przerobowe koncerny płacą po 720 zł/brutto tona za pszenice.I to już cena z furmanką na podwórzu
![]()
Także trzeba nieco się wysilić i podzwonić po firmach a nie żyć teoriami spiskowymi (szczególnie o krainie Ukraina)![]()
I to ziarno chcą mieć na wczoraj![]()
Mając bujną fantazję i ceniąc 900 zł/t to nawet gołębiarz worka nie kupiabcd pisze:Co do cen zboża -na moim przykładzie sprzedający od grudnia ubiegłego roku się ogłaszają i brak kupujących![]()
![]()
a hotele wiadomo że nie kupią.
Czytając forum stwierdzam dwa fakty.
Powstaje kurników i chlewni na potęgę. Prawda? No prawda. Mało kto zaprzeczy![]()
A tu koledzy piszą, że zboża nie ma kto kupić![]()
![]()
Cena zboża nie jest przesadnie wygórowana (porównując do cen 800-950 zł kilka lat temu), a kupujących rzekomo jak na lekarstwoA jeszcze kilka lat temu wymiatali resztki ze strychu z uśmiechem na ustach i płacili po te 900 zł.
A cena tucznika wtedy zaledwie 40 gr wyższa na kg.
co 40 gr ??? kila lat temu cena tucznika i byla po 6.2 netto a dzis ile 4.2 ???? koszty rbocizny duzo nizszy niz teraz na dzien diisjeszy wsztko w gore a tucznik tani jak barszcz
A tą pszenice po 720 to biorą jak leci ,czy jakieś parametry wypadało aby miała -a może wiesz jakie???????????
Bez przytuli i robalówabcd pisze:A tą pszenice po 720 to biorą jak leci ,czy jakieś parametry wypadało by aby miała -a może wiesz jakie???????????
Mat forumowy kolego, średnia cena wychodziła 4,8. Te twoje 6,2 może ze 2-3 spędy było do wyrwania
F1, na moje to mogą mieć kasę na dokładkę z nierządu, zioła bądź jak piszesz kredytu
Dla Twojej informacji, ja nie w tym kontekście pisałem.
Siłą rzeczy jeśli powiekszana jest hodowla to wzrasta zapotrzebowanie na paszę.
Wcale nie pragnę ceny 900 zł/t pszenicy, bo 700, bo to stabilna stawka i wg mnie ten trend powinien
się utrzymywać przez kolejne sezony.
- mytotoksyna1
Kto nie szanuje kłosa pszenicy !
Ten w rolnictwie się nie liczy!
-
turbogrocho49
kto tak pierniczymytotoksyna1 pisze:Kto nie szanuje kłosa pszenicy !
sex w kakao zaliczy
- mytotoksyna1
..teraz zostały nam tylko trzy rzeczy , którymi możemy się pochwalić .
Miedz , pszenica, węgiel.
Miedz , pszenica, węgiel.
turbogrocho49 pisze:kto tak pierniczymytotoksyna1 pisze:Kto nie szanuje kłosa pszenicy !
sex w kakao zaliczy
Przez tą postać myto na to form nikt wkrótce nie będzie chciał nawet zajrzeć . Tak skuteczne zaśmieca każdy tama , że obrzydła dyskusja już nie jednej osobie .
- mytotoksyna1
W temacie ceny świni " stara bieda" i gadanie tu nic nie da. 
mietko , myto to barwna postac naszego forum , jak znany trzynastozgłoskowiec Mickiewicza .Jaki moze miec wplyw na forum myto ?
Jebie głowę jak Warka radler
- mytotoksyna1
..już mówiłem ,że czerwiec , lipiec potrząsnie troche ceną !0909 pisze:plus 5
Potem nastąpi szara rzeczywistość.
Nie zapominajta że mroźnie mają pełne ze stycznia co po 4zł było
Oby w czerwcu do 5 doszło to będzie w miare bo warchlak był drogi
Oby w czerwcu do 5 doszło to będzie w miare bo warchlak był drogi
Pamiętamy dobrze że rok temu maciory były w tej cenie co teraz tuczniki kupujesz.
Nie kupuje tylko sprzedaje tak jak wy . Tylko że troche zorientowany jestem bardziej niż wy to zaraz Agenta ze mnie zrobita. 
To pan Chłop jest w końcu rolnikiem czy zajmuje się handlem? 
DywersyjnyStanislaw pisze:mietko , myto to barwna postac naszego forum , jak znany trzynastozgłoskowiec Mickiewicza .Jaki moze miec wplyw na forum myto ?
-
turbogrocho49
jak ta prosie dunskie na jutro Monismonikaa pisze:To pan Chłop jest w końcu rolnikiem czy zajmuje się handlem?
Warchlak 30 kg po 300 zł obojętnie jaki czy dun czy krajowy.
- mytotoksyna1
300 : 30 = 10 zł.BRUTAL pisze:Warchlak 30 kg po 300 zł obojętnie jaki czy dun czy krajowy.
10 zł za kg to cosik jest już.
..jakby nie był galopującej inflacji !
-
stan1069@o2.pl
Pani sprzedaje małe 0909 ładuje / rozładowuje , mat myje auto jak rozładuje a chłop jak urosną zabiera pozostali mają gnojówkęmonikaa pisze:To pan Chłop jest w końcu rolnikiem czy zajmuje się handlem?
oby nie skończyło się na kosmetycznym minusieturbogrocho49 pisze:jak ta prosie dunskie na jutro Monismonikaa pisze:To pan Chłop jest w końcu rolnikiem czy zajmuje się handlem?
Niemcy na przyszły tydzień na małym:0
- mytotoksyna1
stan1069@o2.pl pisze:Pani sprzedaje małe 0909 ładuje / rozładowuje , mat myje auto jak rozładuje a chłop jak urosną zabiera pozostali mają gnojówkęmonikaa pisze:To pan Chłop jest w końcu rolnikiem czy zajmuje się handlem?![]()
![]()
Tak to wygląda -
- Załączniki
-
- rzepka-tuwim.jpg (22.56 KiB) Przejrzano 14999 razy
a stan kupuje , kreci ogony i placze ze nic sie nie oplacastan1069@o2.pl pisze:Pani sprzedaje małe 0909 ładuje / rozładowuje , mat myje auto jak rozładuje a chłop jak urosną zabiera pozostali mają gnojówkęmonikaa pisze:To pan Chłop jest w końcu rolnikiem czy zajmuje się handlem?![]()
![]()
jak dziś notowania war dk?
poz i neg - 1,35mar pisze:jak dziś notowania war dk?
konwencjonalne bez zmian
A co duny zrobili z tucznikiem ?
bez zmianchłop pisze:A co duny zrobili z tucznikiem ?
Danish Crown bez zmianchłop pisze:A co duny zrobili z tucznikiem ?
- Muchozolali
- mytotoksyna1
Muchozolali pisze:https://www.youtube.com/watch?v=YK2SvWle-4s&feature=youtu.be&t=24m38s
- Załączniki
-
- 100.gif (23.47 KiB) Przejrzano 14438 razy
Muchozolali pisze:https://www.youtube.com/watch?v=YK2SvWle-4s&feature=youtu.be&t=24m38s
Dokładnie Gobarto i Cedrob pomoga hahaha- tylko jedno mnie zastanawia czemu cedrob stale stawia kurniki na potege a chlewnie chce stawiac u frajerow?
Wiesc gminna niesie ze osoby na kontrakcie sa wielce obdarowywane i ciesza sie wieloma przywilejami np.
- miesieczna pensja
- szereg premii
- minimum pracy
- bezproblemowa chodowla dzieki swinkom z najwyzszej polki
- podobno po zakonczeniu tuczu swinki te same w ciszy i skupieniu wchodza na samochody, aby oszczedzic zgryzot gospodarzowi
- oraz wdziecznoscia ludu miast i wsi za to ze sa takimi milosciwymi samarytaninami dla swinek
Reasumujac- jedyna droga do nieba jest tucz kontraktowy
Kontraktowiec to dla mnie nie Rolnik, tylko niedorajda bo nic nie potrafi ciekawe czy na D...........e wchodzi z kontraktem ?
A ja znowu nakupiłem prosiąt taniutko 100 zł szt nawet po 3,20 mogę sprzedać i będzie plusik
waga średnia 19 kg
A ja znowu nakupiłem prosiąt taniutko 100 zł szt nawet po 3,20 mogę sprzedać i będzie plusik
waga średnia 19 kg
Po 5 zł za kilo prosiaka. To jak za tucznika zapłaciłeś...
Co najgorsze rząd bardzo zachęca by w to wchodzić podobno to zapewni rolnikom stabilne dochodykaliiii pisze:Muchozolali pisze:https://www.youtube.com/watch?v=YK2SvWle-4s&feature=youtu.be&t=24m38s
Dokładnie Gobarto i Cedrob pomoga hahaha- tylko jedno mnie zastanawia czemu cedrob stale stawia kurniki na potege a chlewnie chce stawiac u frajerow?
Wiesc gminna niesie ze osoby na kontrakcie sa wielce obdarowywane i ciesza sie wieloma przywilejami np.
- miesieczna pensja
- szereg premii
- minimum pracy
- bezproblemowa chodowla dzieki swinkom z najwyzszej polki
- podobno po zakonczeniu tuczu swinki te same w ciszy i skupieniu wchodza na samochody, aby oszczedzic zgryzot gospodarzowi
- oraz wdziecznoscia ludu miast i wsi za to ze sa takimi milosciwymi samarytaninami dla swinek
Reasumujac- jedyna droga do nieba jest tucz kontraktowy
-
jarekmalina
Słuchaj go, a daleko zajdziesz.jarek84 pisze:Po 5 zł za kilo prosiaka. To jak za tucznika zapłaciłeś...
aaaa po ile świnie ? 
- mytotoksyna1
19 kilo to już nie prosiak to prosion , gdzie po takiej cenie wyrwałeś ?0909 pisze:Kontraktowiec to dla mnie nie Rolnik, tylko niedorajda bo nic nie potrafi ciekawe czy na D...........e wchodzi z kontraktem ?
waga średnia 19 kg
- mytotoksyna1
"Kto dużo oblicza ; ten ma częstokroć smutne lica"Ulan pisze:aaaa po ile świnie ?
0909 ja bym się nie chwalił że kupiłem prosiaka a nawet za darmo nabyłem bo ogólnie w Polsce jest zakaz trzymania takim jak Ty i ja a nawet powiem więcej że zakłady odbiorą towar po to tylko by zabić i z utylizować.