CENY TRZODY

Stanislaw

Re: CENY TRZODY

Post autor: Stanislaw »

Niemcy oglosili kleske zywiolową , straty oceniaja na miliardy euro .Zobaczymy czy beda dalej promocje dla Polakow .Podejrzewam ze nie beda patrzec na UE i wspomoga wlasnych rolnikow szczodrze .Taka to bedzie solidarnosc unijna .Jestem tego pewien !!!!.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Stanislaw pisze:Niemcy oglosili kleske zywiolową , straty oceniaja na miliardy euro .Zobaczymy czy beda dalej promocje dla Polakow .Podejrzewam ze nie beda patrzec na UE i wspomoga wlasnych rolnikow szczodrze .Taka to bedzie solidarnosc unijna .Jestem tego pewien !!!!.
Niemcy , niemiecka tradycja to szpek i wursta i piwo .
...wiedzo na czym rzecz polega. 8)
abcd

Post autor: abcd »

Stanislaw pisze:Niemcy oglosili kleske zywiolową , straty oceniaja na miliardy euro .Zobaczymy czy beda dalej promocje dla Polakow .Podejrzewam ze nie beda patrzec na UE i wspomoga wlasnych rolnikow szczodrze .Taka to bedzie solidarnosc unijna .Jestem tego pewien !!!!.
Skoro już o helmutach i ''solidarności unijnej'' Ot taka ciekawostka na dobranoc- http://dzienniknarodowy.pl/niemcy-wycin ... la-karami/
jarek84

Post autor: jarek84 »

5.2 - 1% dzisiaj w nocy 100 szt
0909

Post autor: 0909 »

Za super towar i cały zestaw 5,30 plus vacik
mat

Post autor: mat »

klepiesz glupoty z prognozowanych 3.5 zrobilo ci sie 5.3 ?
chłop

Post autor: chłop »

3,5 a 5,3 no wystarczy cyfry miejscami zamienić i gotowe
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

0909 pisze:Za super towar i cały zestaw 5,30 plus vacik
..co to znaczy super towar.
Świnia jak to św inia -ryj troche mięsa i troche słoniny i ogon. :?
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

żywa 4,70 + wycior
bizon

Post autor: bizon »

Wszyscy podają tu takie ceny że ho ho więc podam i swoją
dwa tygodnie temu 20 szt cena 3,40 z vat strefa niebieska zm Mościbrody
daje do myślenia co nie
chłop

Pewnie są przed sprzedażą badane ??? Jeśli badania ok to znaczy że mięso jest takie jak to z po za stref !!!! Dlaczego Rząd pozwala na takie Cuda !!!!
Stanislaw

te urzedasy potrzebuja tylko papieru do przegladania i sprawdzaja czy interpunkcja jest prawidlowa .Aby zabrac sie za nieuczciwe ceny i miesnosc tucznika to musialaby powstac nowa komorka urzednikow , bo ci co sa [ UOKiK] d...y nie rusza .
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Stanislaw pisze:te urzedasy potrzebuja tylko papieru do przegladania i sprawdzaja czy interpunkcja jest prawidlowa .Aby zabrac sie za nieuczciwe ceny i miesnosc tucznika to musialaby powstac nowa komorka urzednikow , bo ci co sa [ UOKiK] d...y nie rusza .
Święte słowa. 8) :D
DRIPOL

Post autor: DRIPOL »

Przygotowanie do ASF trwa ,odpady poubojowe 300% do góry :shock:
jacek472

Post autor: jacek472 »

Cena 3,8 netto ! Co mogę zrobić Skoro ostatnio handlowałem po 4,7 będąc w strefie czerwonej (10gr taniej jak z żółtej) do zakładu który znajduje się w strefie niebieskiej, a teraz Jak mnie pokolorowali na niebiesko, to zakład do którego handlowałem nie bierze z niebieskiej będąc w niebieskiej, tylko zakład z żółtej bierze z niebieskiej aż 1 zł taniej! Co mogę zrobić w tej sytuacji toż 120 zł na każdej sztuce to więcej niż mój cały zarobek i to mam oddać zakładom mięsnym?! a dlaczego państwo zakładu mięsnego nie zmusi oddać rolnikowi całego swojego zarobku za to że rolnik jest w strefie? zawsze chłop musi być najbardziej stratny?!

Czym różni się moja swinia sprzedana w środę ze strefy czerwonej od mojej świni sprzedanej we czwartek z niebieskiej oprócz ceny oświećcie mnie bo ja nie wiem.

A jak w sokołowie wychodzi jak są przerośnięte kabany? bo jak mi oferują chyba 5,40 wbc z niebieskiej to niby powinno wyjść około 4,3 na żywą, ale jak więcej jak połowa będzie miała po 130 to jak to wyjdzie?
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

i to jest chore
0909

pewnie tucznik zdrożeje jeszcze ,bo warchlak nie schodzi ludzie nie chcą łapać się
Wielkopolanin

Post autor: Wielkopolanin »

A czym tego warchlaka paść? Pszenżytem za 700 zł, czy żytem za 660 zł oczywiście netto a może mokrą kukurydzą za ...hmm 450 zł? Ja podziękowałem duńczykom, zrobił się duży wybór Polskiego warchlaka w konkurencyjnych cenach. Moja strategia na przetrwanie tego roku to ok 25% mniejsza obsada na każdy rzut, a może zimą sobie przerwę zrobię. Trochę zboża kupione w żniwa, pszenżyto przyzwoicie jak na ten rok sypało, jakoś się chyba przeżyje.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Wielkopolanin pisze:A czym tego warchlaka paść? Pszenżytem za 700 zł, czy żytem za 660 zł oczywiście netto a może mokrą kukurydzą za ...hmm 450 zł? Ja podziękowałem duńczykom, zrobił się duży wybór Polskiego warchlaka w konkurencyjnych cenach. Moja strategia na przetrwanie tego roku to ok 25% mniejsza obsada na każdy rzut, a może zimą sobie przerwę zrobię. Trochę zboża kupione w żniwa, pszenżyto przyzwoicie jak na ten rok sypało, jakoś się chyba przeżyje.

..to Ty w Wielkopolsce na pszenżytko pole marnujesz ?
Rób tak dali to wygospodarujesz krótko i cienko. 8)
BRUTAL

Post autor: BRUTAL »

@mytotoksyna1 jak jesteś człowiekiem to daruj sobie swoje wyimaginowane wywody i nie pisz już pierdoł na tym forum bo się czytać nie da!
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

BRUTAL pisze:@mytotoksyna1 jak jesteś człowiekiem to daruj sobie swoje wyimaginowane wywody i nie pisz już pierdoł na tym forum bo się czytać nie da!
Krowę trzeba doić co najmniej dwa razy dziennie.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

mytotoksyna1 pisze:
BRUTAL pisze:@mytotoksyna1 jak jesteś człowiekiem to daruj sobie swoje wyimaginowane wywody i nie pisz już pierdoł na tym forum bo się czytać nie da!
Krowę trzeba doić co najmniej dwa razy dziennie.
..po ocieleniu przez pierwszy tydzień trza doić trzy razy dziennie ...........
..zapalenie wymienia wtedy nie nastąpi.
jacek472

Słyszałem że są jakieś rekompensaty za tanio sprzedane świnie ze strefy niebieskiej, ktoś coś? bo może jak ktoś dopłaci za mój skradziony zarobek przez ZM to nie warto się spinać o cene?
0909

paszarnie prześcigają sie w cenach zbóz pewnie do 1000 dojdzie zboże 5 zł tucznik bedzie mało
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

0909 pisze:paszarnie prześcigają sie w cenach zbóz pewnie do 1000 dojdzie zboże 5 zł tucznik bedzie mało
..nie pieprz głupot i nie rób wody z mózgu chłopom. :(
daniel0

Post autor: daniel0 »

jacek472 pisze:Cena 3,8 netto ! Co mogę zrobić Skoro ostatnio handlowałem po 4,7 będąc w strefie czerwonej (10gr taniej jak z żółtej) do zakładu który znajduje się w strefie niebieskiej, a teraz Jak mnie pokolorowali na niebiesko, to zakład do którego handlowałem nie bierze z niebieskiej będąc w niebieskiej, tylko zakład z żółtej bierze z niebieskiej aż 1 zł taniej! Co mogę zrobić w tej sytuacji toż 120 zł na każdej sztuce to więcej niż mój cały zarobek i to mam oddać zakładom mięsnym?! a dlaczego państwo zakładu mięsnego nie zmusi oddać rolnikowi całego swojego zarobku za to że rolnik jest w strefie? zawsze chłop musi być najbardziej stratny?!

Czym różni się moja swinia sprzedana w środę ze strefy czerwonej od mojej świni sprzedanej we czwartek z niebieskiej oprócz ceny oświećcie mnie bo ja nie wiem.

A jak w sokołowie wychodzi jak są przerośnięte kabany? bo jak mi oferują chyba 5,40 wbc z niebieskiej to niby powinno wyjść około 4,3 na żywą, ale jak więcej jak połowa będzie miała po 130 to jak to wyjdzie?

Świnie że strefy czerwonej i niebieskiej mają badania pod kontem asf także zakład ma pewność, że świnie są zdrowe. Ostatnio ktoś zamieszczał link jak to w Chinach do zakładu przywieziono świnie po czym padły z powodu asf!!
Stanislaw

celowa robota , teraz sie wyexportuje [ zarobek ] potem bedzie sie importowac [ zarobek] a kto sie tam bedzie przejmowal cena chleba .Niewiem czy z mieskiem nie bedzie tak samo jak ze zbozem .Tyle ofert prosiat nie bylo dawno , ceny zaczynaja sie od 250 zl za pare .
jacek472

Sprzedam 80 tuczników + 60 od brata/sąsiada średnia waga około 120kg Strefa Niebieska ASF. Wyniki badań dziś lub jutro. Nie dzwonić z lichwiarskimi ofertami cenowymi 663481419
yaro_1

Post autor: yaro_1 »

http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/art ... -prze.html

przeczytaj to kolego

i radzę ci nie pisać takich postów "sprzedam tuczniki ze strefy niebieskiej" bo się prosisz o kontrolę z weterynarii,
zapewne już wiesz że wyniki badań to jedno, trzeba mieć jeszcze zgodę weterynarii na sprzedaż, na dobrą sprawę kupiec powinien mieć zgodę od swojego lekarza powiatowego na zakup twoich świnek
abcd

Post autor: abcd »

Jacek 472 =a nie pomyślałeś aby postarać się o asf i sprzedać powiatowemu.
BRUTAL

Jeśli pół Polski ma juz niebieskie strefy to jaka różnica czy mu kupi ktoś z Lubaczowa czy z Bartoszyc?.Przecież to tylko 590 km.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Stanislaw pisze:celowa robota , teraz sie wyexportuje [ zarobek ] potem bedzie sie importowac [ zarobek] a kto sie tam bedzie przejmowal cena chleba .Niewiem czy z mieskiem nie bedzie tak samo jak ze zbozem .Tyle ofert prosiat nie bylo dawno , ceny zaczynaja sie od 250 zl za pare .
Święte , prorocze słowa . 8)
marcus1998

Post autor: marcus1998 »

http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 78960.html
Może to już stare, ale spytam. Panowie czy może ktoś z was rozumie dokładnie o co w tym chodzi lub znalazł jakieś źródło, które mogłoby to potwierdzić? Przebąknęli coś kiedyś, ale tak na prawdę nie wiadomo o co chodzi. Powiatowi upierają się, że strefa przez rok to pewne, a według tego powinna być 3msc.. :?
jacek472

yaro_1 pisze:http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/artykuly/arimr-rozpoczela-nabor-wnioskow-o-przyznanie-pomocy-na-wyrownanie-kwoty-dochodu-uzyskanego-prze.html

przeczytaj to kolego

i radzę ci nie pisać takich postów "sprzedam tuczniki ze strefy niebieskiej" bo się prosisz o kontrolę z weterynarii,
zapewne już wiesz że wyniki badań to jedno, trzeba mieć jeszcze zgodę weterynarii na sprzedaż, na dobrą sprawę kupiec powinien mieć zgodę od swojego lekarza powiatowego na zakup twoich świnek
Dzięki za link, o to mi chodziło.
Nie rozumiem dlaczego mam nie pisać postów z zamiarem sprzedaży? Mam dać się wyzyskiwać Zm i sprzedać bo oni łaskę mi zrobią z ceną?
Wiem jak sprawa papierów wygląda i to że zakład ma zezwolenie, i ja również to chyba nie znaczy że mam do nich sprzedać, bo jak ktoś zaoferuje mi więcej to wet da zezwolenie na inny zakład, więc w czym problem z moim zapytaniem?
A kontrol z wet w jakim celu?
jacek472

abcd pisze:Jacek 472 =a nie pomyślałeś aby postarać się o asf i sprzedać powiatowemu.
Myślałem, ale co dalej? Za coś i z czegoś trzeba żyć.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Pamiętajta ,że za pana JURGIELA nawet doszło do tego ,że dzika świnia znalazła się w balocie słomy. 8)
yaro_1

powód jest taki, że w strefach obowiązuje zakaz handlu świniami bez zgody weterynarii, zakaz targów itp. i takie posty mogą sugerować taką właśnie sprzedaż, resztę sobie dopowiedz

pamiętaj też o tym, że bywało że zakład w strefie niebieskiej nie kupował świń ze strefy niebieskiej, ponieważ mięso świń ze strefy niebieskiej nie może wyjechać z polski (przynajmniej oficjalnie),
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

a czy w sklepie jest oznaczony produkt z jakiej on strefy
BRUTAL

yaro_1 widzę że jesteś ze Stwórców ASF w Polsce i wiesz wszystko najlepiej. Dziwi mnie tylko jedno że tworząc ogniska (choroby) na danym terenie dajecie pozwolenie ZM z tych że ognisk na import tuczników z krajów wschodnich w których ASF gości na dobre i nie odpowiadacie za to prawnie ani karnie ani finansowo.
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

ZM łuków moscibrody albo Dobrosławòw . Cena 4.6 nie tak dawno a po ognisku 3.4 , panie sprzedaj bo więcej nikt nie da . Złodzieje
yaro_1

przerobiłem już życie w strefie niebieskiej, w 2016 roku, kiedy w sumie mało kto chciał kupić takie świnki "niebieskie"
i spadek ceny o 2 złote też
BRUTAL

Najważniejsze że Twórcy ASF mają Raj!.Za taką kasę jak mają zakłady którzy biorą z niebieskiej to można dawać milionowe apanaże nie tylko Pejsakowi ale każdemu powiatowemu.
jacek472

vicia1223 pisze:ZM łuków moscibrody albo Dobrosławòw . Cena 4.6 nie tak dawno a po ognisku 3.4 , panie sprzedaj bo więcej nikt nie da . Złodzieje
I gdzie w końcu sprzedajesz, bo ja sam nie wiem co robić
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Póki co czerwona strefa i cena 5 zł netto Żywiec
BRUTAL

Od kiedy to sąsiady zza miedzy na forum się informują?.Jeden czape z Sokołowa zwolnił drugi wykosił konkurencje ale jak owieczki...
chłop

09 jakie realne ceny u ciebie ?
0909

chłop pisze:09 jakie realne ceny u ciebie ?
od 4,80 -5,30 plusssssssssssssss vat
chłop

0909

B/Z
Jutro moje chyba wyjadą 5,20 plus vat
czekam na odp
krzysieko71