FORUM
CENY TRZODY
-
kędzierzawy
Re: CENY TRZODY
0909 pisze:B/Z
Jutro moje chyba wyjadą 5,20 plus vat
czekam na odp
https://www.youtube.com/watch?v=_W6oRAgHvQU
- mytotoksyna1
Piekielne ceny w sklepach mięsno-wędliniarskich. 
- Muchozolali
nie opowiadaj że nie masz swoich wyrobów 
pojechały moje koty po 5,20 plus vacik
- mytotoksyna1
0909 pisze:pojechały moje koty po 5,20 plus vacik
No to zasłużyłeś na chwilę odpoczynku i na chwilę dobrej pieśni.
https://youtu.be/31vmDjno8nA
Na wbc to i tak dużo ci dali za te sierściuchy0909 pisze:pojechały moje koty po 5,20 plus vacik
To co, będzie dziś do góry? Wczoraj trochę się zaniepokoiłem bo start aukcji był na poziomie 1,43. Dziś zmienili na 1,52 co oznacza 2 centy więcej niż ostatnio we wtorek.
No to jedna ubojni mniej, niestety, z dymem poszła.
Nie całkiem ale straty duże dla właścicieli
W USA tucznik w ciągu 2 miesięcy spadł z 6zł na 2,8zł ciekawe ile już mięska badziewnego płynie do Europy ???
W USA tucznik w ciągu 2 miesięcy spadł z 6zł na 2,8zł ciekawe ile już mięska badziewnego płynie do Europy ???
-
kędzierzawy
Porządna firma , ostro się rozwijała, szkoda zakładu i właścicielamonikaa pisze:No to jedna ubojni mniej, niestety, z dymem poszła.
-
kędzierzawy
Porządna firma , ostro się rozwijała, szkoda zakładu i właścicielamonikaa pisze:No to jedna ubojni mniej, niestety, z dymem poszła.
Do tego jeszcze nieszczęśliwy wypadek świniary pod Piotrkowem [*]kędzierzawy pisze:Porządna firma , ostro się rozwijała, szkoda zakładu i właścicielamonikaa pisze:No to jedna ubojni mniej, niestety, z dymem poszła.
Czarny piątek.
Co to się spaliło?
Ubojnia AGAT
Kędzierzawy ja od znajomych też różne opinie na ich temat słyszałem i te złe i dobre ale to pewnie każdy coś ma do powiedzenia o kazdym ZM czy pośredniku
Kędzierzawy ja od znajomych też różne opinie na ich temat słyszałem i te złe i dobre ale to pewnie każdy coś ma do powiedzenia o kazdym ZM czy pośredniku
- mytotoksyna1
..nie martwta sie o USA.chłop pisze:Nie całkiem ale straty duże dla właścicieli
Czy ja dobrze kicze że w USA TO 2,40 zł plus vat za kg żywca ? to wręcz nie prawdo podobne
-
krzysieko71
Kolejna branża po wysypiskach śmieci z dziwnymi kolejnymi pozarami?
-
kędzierzawy
Myślicie że jest aż tak źle w branży że trzeba uciekać się do takich rzeczy ? Czy to ostatnie podwyżki cen tucznika doprowadziły zakłady do podjęcia takich kroków ?
- mytotoksyna1
..co dóżego może sie spalić w ubojni lub rzeźni ??kędzierzawy pisze:Myślicie że jest aż tak źle w branży że trzeba uciekać się do takich rzeczy ? Czy to ostatnie podwyżki cen tucznika doprowadziły zakłady do podjęcia takich kroków ?
..zakłady papiernicze , rafinerie , skup makulatury to ma sie rozumieć.
Zobaczcie jak ładnie mieszkańcy narzekają na fermę trzody
Śmiać mi się chce, z takich filmów propagandowych i jednostronnych. Jak to nagle ludziom na wiosce smród przeszkadza, szkoda gadać.
https://www.youtube.com/watch?v=-biOeoxBGoE&t=94s
https://www.youtube.com/watch?v=-biOeoxBGoE&t=94s
Jak u Was ceny?
U mnie na jutro 180 szt. - 6,50 w E
U mnie na jutro 180 szt. - 6,50 w E
U MNIE 6,40 LUB 5,05 ZYWA
https://www.agrarheute.com/tier/schwein ... ens-547544
na Hu... cała bioasekuracja
na Hu... cała bioasekuracja
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
27.08.2018 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
u nas 6,6 na wbc lub 5,3 żywa za 100szt spokojnie osiągalne
- mytotoksyna1
-
Fikuśny Marek
GRATULACJE!!!!!!!!! MOGĘ LICZYĆ NA TELEFON DO
ODBIORCY? POZDRAWIAM
ODBIORCY? POZDRAWIAM
+++ / ----- / 0000 co dzisiaj obstawiamy ???
-
prosiaczek
Powinno być b/zmian, chociaż sądząc po 1000 sztuk nie sprzedanych na wtorkowej giełdzie internetowej może być parcie na obniżkę. Obym się mylił.chłop pisze:+++ / ----- / 0000 co dzisiaj obstawiamy ???
Tucznik niby 0
maciory mają spaść
maciory mają spaść
Jak nisko?
Słyszałem że jeśli dzisiaj nie to za tydzień TAK a na małych giełdach towar nie schodzi jakoś wybitnie jak to jeszcze było 3 tyg temu
-
turbogrocho49
dolatuje to co nie dolecialo przez upaly, pewnie będzie maly wysyp towaru
Monika a maciory zmienili ?
Ciekawe jak wpłyną USA obniżki na Europejski rynek ?
A drób jak poleciał w USA !!! Tylko czekać co nam do kur podrzucą za wirusa !!!
Uważam że mięsko już do Europy płynie z USA a nasze wypchną na Chiny i tak sobie poradzą. Czyli gorsze do nas lepsze na eksport !!!
Uważam że mięsko już do Europy płynie z USA a nasze wypchną na Chiny i tak sobie poradzą. Czyli gorsze do nas lepsze na eksport !!!
- mytotoksyna1
chłop pisze:Monika a maciory zmienili ?
wszystko bez zmian było
- mytotoksyna1
W naszej wiosce utarło sie takie powiedzenie ,że * kto sprzedaje maciory to jest chory*.
-
krzysieko71
Ku przestrodze. Taka sytuacja, kilka dni temu zadzwonił do mnie klient, który chciał kupić warchlaki, całkiem partie 250 szt, wstępnie wszystko dogralismy miał przyjechać własnym transportem, a pieniądze przelać już na drugi dzień, żeby w poniedziałek były na koncie. Kiedy poprosiłem, żeby wysłał dane do swiadectwa i faktury strasznie kręcił i zwlekal. Dzień przed sprzedażą napisał znajomy, że mam uważać, bo podobno w okolicy człowiek, który od 5 mies nie zapłacił mu za warchlaki znowy chce '' kupić '' świnie w tej okolicy. Wysłał mi dane do złodzieja i jak się okazało to ten sam typ, który umówił się na odbiór ze mną, tylko, że podał dane żony. PL i adres ten sam, Nip wgl wymyślony. Zadzwonił rano czy wszystko aktualne, powiedziałem, że oczywiście i wysłał samochód. Kiedy kierowca przyjechał, oczywiście bez oszusta, bo go obowiązki zatrzymały, wytlumaczylem sytuację i kazałem wracać do domu. Tyle chociaż mogłem się chu.jowi odwdzięczyć, bo za transport będzie musiał zapłacić.
- mytotoksyna1
..smutne jest to ,że cykl zamknięty jest wyklęty!krzysieko71 pisze:Ku przestrodze. Taka sytuacja, kilka dni temu zadzwonił do mnie klient, który chciał kupić warchlaki, całkiem partie 250 szt, wstępnie wszystko dogralismy miał przyjechać własnym transportem, a pieniądze przelać już na drugi dzień, żeby w poniedziałek były na koncie. Kiedy poprosiłem, żeby wysłał dane do swiadectwa i faktury strasznie kręcił i zwlekal. Dzień przed sprzedażą napisał znajomy, że mam uważać, bo podobno w okolicy człowiek, który od 5 mies nie zapłacił mu za warchlaki znowy chce '' kupić '' świnie w tej okolicy. Wysłał mi dane do złodzieja i jak się okazało to ten sam typ, który umówił się na odbiór ze mną, tylko, że podał dane żony. PL i adres ten sam, Nip wgl wymyślony. Zadzwonił rano czy wszystko aktualne, powiedziałem, że oczywiście i wysłał samochód. Kiedy kierowca przyjechał, oczywiście bez oszusta, bo go obowiązki zatrzymały, wytlumaczylem sytuację i kazałem wracać do domu. Tyle chociaż mogłem się chu.jowi odwdzięczyć, bo za transport będzie musiał zapłacić.
Jakby cykl zamknięty byłby prominentny to do takich zdarzeń jak powyżej opisano nie dochodziłoby.
- mytotoksyna1
..ale to tak jest jak jeden minister sprasował dzika w balocie , a drugi nie pomaga zmarzlocie i przypatruje się suchocie!