FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
to na 3.5 zejda agencie ??????
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
24.09.2018 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
- mytotoksyna1
Końskie kopyto , mordka chomika cena świni znów się wymyka.
Drewniany wóz , gwiazdy na niebie co to się znowu j....e ?
Drewniany wóz , gwiazdy na niebie co to się znowu j....e ?
- Muchozolali
Hodowcy trzody chlewnej w UE zwiększają swoje stada - Według wstępnych danych, stado wzrosło o 1,7% na początku lata w porównaniu do poprzedniego roku - ale liczba loch nieznacznie spadła - Duże wzrosty w Hiszpanii i Polsce - Mniejsza liczba zwierząt w Niemczech - Produkcja wieprzowiny w UE rosnące - ceny rynkowe pozostają poniżej średniej.
- mytotoksyna1
..co ma Wenezuela do globalizacji i na odwrót?0909 pisze:Globalizacja proszę państwa trwa juz 28 lat i inaczej nie będzie , a jak będzie bez globalizacji to będzie Wenezuelą
Już nie pacz na ten globus co stoi u Ciebie na stole i za robote sie bierz.
Mata sie czym zasłaniać - globalizacją , która doprowadzi do krępacji !
- mytotoksyna1
..to nałożylista na Rosję embarga dalista Rosji broń biologiczną do ręki i zwiększata jeszcze pogłowie ?Muchozolali pisze:Hodowcy trzody chlewnej w UE zwiększają swoje stada - Według wstępnych danych, stado wzrosło o 1,7% na początku lata w porównaniu do poprzedniego roku - ale liczba loch nieznacznie spadła - Duże wzrosty w Hiszpanii i Polsce - Mniejsza liczba zwierząt w Niemczech - Produkcja wieprzowiny w UE rosnące - ceny rynkowe pozostają poniżej średniej.
..
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... 4-tys-swin
W Belgii w obszarze zapowietrzonym poddano ubojowi ponad 4 tys. świń. Unia zapłaci 50% odszkodowania rolnikom, a drugie 50% państwo. Dlaczego polskim hodowcom ta jeb...unia nie płaci odszkodowań? Jak pojawi się w Niemczech to pewnie unia zapłaci 100%, bo nagle pomór zaczyna się robić sprawą europejską. Jeszcze pewnie zapłacą rekompensaty z powodu utraty rynków eksportowych i spadek cen na belgijskim rynku. My tymczasem zjemy ich niewysłane poza unię mięso. Szkoda gadać.
W Belgii w obszarze zapowietrzonym poddano ubojowi ponad 4 tys. świń. Unia zapłaci 50% odszkodowania rolnikom, a drugie 50% państwo. Dlaczego polskim hodowcom ta jeb...unia nie płaci odszkodowań? Jak pojawi się w Niemczech to pewnie unia zapłaci 100%, bo nagle pomór zaczyna się robić sprawą europejską. Jeszcze pewnie zapłacą rekompensaty z powodu utraty rynków eksportowych i spadek cen na belgijskim rynku. My tymczasem zjemy ich niewysłane poza unię mięso. Szkoda gadać.
Jutro ładuje 2 zestawy 4,55 jak policzę koszty to się pochwalę czy na waciki zostanie.
jeśli to była by prawda z tym że UE tam dopłaca a u nas nie to było by ogromny SKANDAL
tukan pisze:https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/asf/13623-z-powodu-asf-belgia-podda-ubojowi-ponad-4-tys-swin
masakra
idziemy na niskie ceny gonimy USA
idziemy na niskie ceny gonimy USA
No to kuźwa zajeb...e się dzieje
Jak pisałem dzisiaj 2 auta puściłem po 4,55 i jutro jedno po 4,45
-5 dzisiaj
-
prosiaczek
Jutro pewnie też minus 5, ale dokąd to zmierza? Jeszcze trochę a cykl otwarty będzie funkcjonował tylko w nakładczym, zostaną hodowcy i niewolnicy. Czy 20 lat temu ktoś by pomyślał? No cóż, zachciało się lekkiego, szybkiego i łatwego zarobku, to takie jest frycowe.Pablo80 pisze:-5 dzisiaj
Pytam grzecznie ile na dzień dzisiejszy dają zlociszy w tuczu nakład czym??????? Op
Ktoś gdzieś mówił że 12 zł zapłacili po rozliczeniu,ale ja nie wierzę. Nie. To niemożliwe. To nie może być prawda. A słyszeliście ile grozi za przymuszanie do niewolniczej pracy? We wiadomościach coś było ale nie usłyszałem dokladnie. 
- mytotoksyna1
Pytałem grzecznie dalekiego sąsiada , który ma tucz nakładczy .MARTECH pisze:Pytam grzecznie ile na dzień dzisiejszy dają zlociszy w tuczu nakład czym??????? Op
Chłop dużej postury w okularach i lekko łysawy.
Na pytanie ile mu zostaje na tuczniku to tylko machną prawą ręką i powiedział po niemiecku szajse.
Wydaje mi się, że w najbliższym czasie wielu z nas hodowców stanie nad przepaścią. Na szczęście jest jeszcze tucz kontraktowy, dzięki któremu można będzie zrobić duży krok naprzód.
- mytotoksyna1
Jak 1938 byłem szczawik mały to słuchałem dyrdymały , ale teraz jestem duży dziadek i nie słucham głupich gadek.Peron pisze:Wydaje mi się, że w najbliższym czasie wielu z nas hodowców stanie nad przepaścią. Na szczęście jest jeszcze tucz kontraktowy, dzięki któremu można będzie zrobić duży krok naprzód.
Na jutro 105 szt. - 5,80 w E.
ja sam mam problem ze sprzedażą prosiaków i zastanawiam się mocno nad likwidacją 70 loch
-
kędzierzawy
po 250 zł za parke wezme z 800 szt 
zboze srednio obecnie pod 800 + 240 dodatki czyli 720 + 240 tona paszy + robota= 1000 zl .U mnie w cyklu zamknietym potrzeba 4- 4,1 kg paszy na kg tucznika .Gdzie reszta kosztow ? Jedno dobrze wyposazone stanowisko porodowe kolo 14 tys . O czym tu gadac .Jeszcze gorzej kupic prosieta i tuczyc .Z innej beczki ,mielismy umowe z murarzami na budowe , rozpoczecie mialo nastapic w kwietniu , do wrzesnia nie moglismy sie doprosic . Teraz pozbieralem wszystkich umiejacych murowac sasiadow 55+.Budynek stoi i to za polowe uzgodniona z firma. Dodam ze firma to byly sasiad ktory nie moze zatrudnic nikogo nowego z powodu braku ludzi .Panowie czas zastanowic sie za zmiana niewolnictwa na normalna platna praca .300 za dzien to pomalu norma .
-
stan1069@o2.pl
Co znaczy 300 zł. dniówka roboty jak za auto tucznika jest 100 000 
chłop pisze:No to kuźwa zajeb...e się dzieje
ktoś sobie nieźle nabija kabze naszym kosztem .. a z tego co widać to jeszcze nie koniec.... to ile już łącznie cena spadła ?
A kto dzisiaj robi pieniądze tylko Masarnie bo ceny wędlin drogie , woda się z tego leje i smaku nie ma a ceny w kosmos. Ubojnie twierdzą że mięso z Belgii nas zalewa i w sumie mają racje bo w Marketach dużo tego i w śmiesznych pieniądzach no i jeszcze HIT sąsiadowi kierownik ubojni mówił że dostał propozycje żywych świń z Belgii z dowozem na miejsce o cenie nie chciał powiedzieć ale powiedział że dużo niższa niż u nas. I pytam kużwa co to dalej będzie bo narazie tylko Belgia Belgia Belgia !!!
Jeszcze Euro niech spadnie to całkiem duuu.a
Ale pamiętajcie po deszczu wychodzi słońce !!!!!
Jeszcze Euro niech spadnie to całkiem duuu.a
Ale pamiętajcie po deszczu wychodzi słońce !!!!!
po 5 latach sprzedawania warchlaków mam wreszcie cykl zamkniety i takich tuczarzy głęboko w d... . Ile było takich sytuacji że cena dogadana termin dogadany dzień przed sprzedażą telefon od kupującego że on nie bierze no chyba że opuścisz cenę. Są też uczciwi w porządku ludzie ale niestety jest ich mniej w tym biznesie niż oszołomówkędzierzawy pisze:po 250 zł za parke wezme z 800 szt
- mytotoksyna1
Ale pamiętajcie po deszczu wychodzi słońce !!!
Jak na razie ciągle słońce ,deszczu jak kot napłakał.
https://youtu.be/5nFNYjMUWfs
Jak na razie ciągle słońce ,deszczu jak kot napłakał.
https://youtu.be/5nFNYjMUWfs
Kupię chlewnie w okolicach mazur czekam na oferty
Nie kupisz bo tam Agri rządzi !!!
kaluś pisze:ja sam mam problem ze sprzedażą prosiaków i zastanawiam się mocno nad likwidacją 70 loch
zamknij cykl. Przestaniesz się truć ze zbytem.
Kupię bo chlewni będzie nadwyżkachłop pisze:Nie kupisz bo tam Agri rządzi !!!
jeszcze troszkę tylko trzeba poczekać
Ktoś jest w stanie powiedzieć jaki jest koszt wyhodowania prosiaka od 0 do 30 kg ? Licząc wszystkie koszty utrzymania Loch.
- Muchozolali
około 190 zł netto
Chlewnia a chlewnia - czego kąkretnie szukasz i ile przyjacielu masz do wydania0909 pisze:Kupię chlewnie w okolicach mazur czekam na oferty
Ostatnio zmieniony środa 26 wrz 2018, 13:01 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeden przedstawiciel nieważne jakiej firmy powiedział że Agri kosztuje to około 110zł. Coś mi się tu nie zgadzało.Muchozolali pisze:około 190 zł netto
Adekwatnie wzrasta wraz z intensyfikacją hodowli.Emil144 pisze:Ktoś jest w stanie powiedzieć jaki jest koszt wyhodowania prosiaka od 0 do 30 kg ? Licząc wszystkie koszty utrzymania Loch.
- mytotoksyna1
Jest bardzo prosta metoda do rozładowania problemu nadwyżki pogłowia świni.
Każda rodzina od pieczonego prosiaka obiad ROZPOCZYNA.
..i w tri miga tucznika nie znajdzieta ze świeczką i uzdrowita hodowle świń i cena będzie przyzwoita.
Każda rodzina od pieczonego prosiaka obiad ROZPOCZYNA.
..i w tri miga tucznika nie znajdzieta ze świeczką i uzdrowita hodowle świń i cena będzie przyzwoita.
TO ile dziś promocja ?
Dobre wiesci mam
0
Dobre wiesci mam
0
Czy odbicie ceny bedzie do góry ?
Nie którzy po sprzedawali w popłochu a tu może być plus
monia i 0909, lubię Was... 
Znów zawiodła mnie logika ale tym razem w drugą stronę. Jest szansa, że za dwa tygodnie a chlebek zostanie. 
-
krzysieko71
Jakieś 150/160 zł, mam gdzieś wyliczenia, jak znajdę to wstawię.Emil144 pisze:Ktoś jest w stanie powiedzieć jaki jest koszt wyhodowania prosiaka od 0 do 30 kg ? Licząc wszystkie koszty utrzymania Loch.
Krzysiu ale chyba na swoim zbożu. Ja płacę pszenżyto - 800, jęczmień - 820 i pszenica 900. Mi wyjdzie więcej. Tucznik 110,8 kg - 490 zł. ze wszystkimi kosztami oprócz amortyzacji.krzysieko71 pisze:Jakieś 150/160 zł, mam gdzieś wyliczenia, jak znajdę to wstawię.Emil144 pisze:Ktoś jest w stanie powiedzieć jaki jest koszt wyhodowania prosiaka od 0 do 30 kg ? Licząc wszystkie koszty utrzymania Loch.
-
krzysieko71
Tak, mam własne zboże. Dla prosiakow kupuje tylko prestartery.
-
krzysieko71
Z tego tucznika też wiele nie zostaje, gdyby nie własny warchlak byłoby całkiem słabo.tukan pisze:Krzysiu ale chyba na swoim zbożu. Ja płacę pszenżyto - 800, jęczmień - 820 i pszenica 900. Mi wyjdzie więcej. Tucznik 110,8 kg - 490 zł. ze wszystkimi kosztami oprócz amortyzacji.krzysieko71 pisze:Jakieś 150/160 zł, mam gdzieś wyliczenia, jak znajdę to wstawię.Emil144 pisze:Ktoś jest w stanie powiedzieć jaki jest koszt wyhodowania prosiaka od 0 do 30 kg ? Licząc wszystkie koszty utrzymania Loch.