FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
Zapewne Władimir tańczy jak Sendzimir. 

Muchozolali dla Ciebie https://www.youtube.com/watch?v=TpVGVeYCrDA
-
Podpowie ktoś? - http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN ... 75#p166775
- Muchozolali
Lasy są wycinane według operatu który jest sporządzany na 10lat i kosztuje 1mil zł.Stanislaw pisze:Muchozolali dla Ciebie https://www.youtube.com/watch?v=TpVGVeYCrDA
Jeśli limit roczny jest już wyczerpany w listopadzie
to drwale pozyskują dopiero na początku nowego roku.
Ale sobie facet wybrał miejsce -spójrz w tle po prawej i lewej ,czy to nie są jakieś młodniki?????????????????? Oczywiście po części przyznam mu racje.Stanislaw pisze:Muchozolali dla Ciebie https://www.youtube.com/watch?v=TpVGVeYCrDA
-
po to bylo sadzone zeby wyciac i zasadzic nowe
I tak w koło. Drzew nie wycinać, dzików nie tykać... Dzisiaj na onecie dodatkowo poruszone ciche cierpienie niemych ryb i afera z krowami... Polska ma być rezerwatem. Resztę dostarczy nam zachód i Ukraina. W moich stronach lasy i zarastające nieużytki, w których zwierzyna leśna się parka, że szyszki lecą z drzew...
W Bedlnie o godzinie 10 blokada drogi . Powodem jest przywrócenie importu wieprzowiny z zakażonej strefy z Litwy . Z mojego terenu szykuje się tam jechać sporo warzywników aby się solidaryzować z inną branżą , mimo iż rok dla badylarzy jest kapitalny .
Blokować rozwój hoteli w kraju
telefony powoli zaczynają dzwonić, więc coś wisi w powietrzu. Popieram żeby kto może wstrzymał się ze sprzedażą - niech poczują głód na wieprzowinę -wtedy może ceny wrócą do normalności
A swinki jak zamiast 115-120kg pojadą w wadze 125-128 też im nie zaszkodzi.

Potwierdzam, dzwonią i proszę żeby ładować szybciej niż ustalone i czy jest może coś więcej...
Więc wszystko wraca do normalności. Nie dajmy się nabierać na gadanie, że " świń opór ale udało mi się pana świnie jakoś wcisnąć do kolejki, a cena jaka jest wszyscy wiemy". Teraz cena musi wrócić w pobliże niemieckiej i reagować na podwyżki u szwaba, a tam będzie się robiło coraz ciekawiej. Jak jakiś czas temu czytałem polskie prognozy wypowiadane przez tzw. "autorytety" branży, że możliwe podwyżki w drugiej połowie roku to mi się nóż w kieszeni otwierał. I jeszcze chu.... za to kasę biorą.
- mytotoksyna1
Łola boga , a co to za trwoga ?
Jest mizernie i bezczelnie , a jak bedzie to sie zobaczy wszędzie.
Jest mizernie i bezczelnie , a jak bedzie to sie zobaczy wszędzie.

- mytotoksyna1
..wtedy będzie raj jak te hotele odejdą od nas naj ,naj za góry za lasy tam mogą robić kiełbasy.rom19 pisze:Blokować rozwój hoteli w kraju

0909, jaki typujesz scenariusz na najbliższe dni i tygodnie? Tylko tak szczerze.0909 pisze:10 gr plus
Czy jeśli weszłem w strefę czerwoną 2 lipca 2018 To mogę złożyć wniosek o rekompensatę przyjmując roczny okres rozliczenia, czy muszę przyjąć półroczny?
- mytotoksyna1
Nie było nas był lasturbogrocho49 pisze:po to bylo sadzone zeby wyciac i zasadzic nowe
Teraz jesteśmy i las mało leśny

Rosja: Postęp ASF w Europie jest zgodny z naszymi prognozami
Siergiej Dankvert, dyrektor Rosselchozonadzoru poinformował, że rozprzestrzenianie się wirusa ASF w Europie odbywa się w 100 proc. zgodnie z przewidywaniami rosyjskich służb weterynaryjnych. W ocenie Rosjan choroba przesuwa się na zachód w tempie ok. 350 km rocznie.
Siergiej Dankvert, dyrektor Rosselchozonadzoru poinformował, że rozprzestrzenianie się wirusa ASF w Europie odbywa się w 100 proc. zgodnie z przewidywaniami rosyjskich służb weterynaryjnych. W ocenie Rosjan choroba przesuwa się na zachód w tempie ok. 350 km rocznie.
- Muchozolali
-
.. w lesie powinni wisieć ci co sprzedają te leżaki a ci co polikwidowali uboje z konieczności dodatkowo powinni wisiec za jaja w lasach
trzody też się to tyczy
dalej niech agrogówniarze grzebią w imporcie to się dowiemy co produkujemy i jemy bo to co słyszymy to inna bajka

dalej niech agrogówniarze grzebią w imporcie to się dowiemy co produkujemy i jemy bo to co słyszymy to inna bajka

-
I po co czytać te wypociny zakompleksionych frustratów? Jakieś 10 lat temu przestałem czytać komentarze na otwartych forach, tylko żółć i nienawiść. Powinniśmy robić swoje i nie oglądać się na to. Ja dziś brałem udział w strajku i odziwo dużo było pozytywnych reakcji. Ale co tu dużo pisać, widzę że na tym forum są osoby które niby reprezentują producentów świń i nie widzą problemu w obecnej sytuacji
- mytotoksyna1
Właśnie :ubój z konieczności zaginął i czarny rynek wypłynął .stan1069@o2.pl pisze:.. w lesie powinni wisieć ci co sprzedają te leżaki a ci co polikwidowali uboje z konieczności dodatkowo powinni wisiec za jaja w lasach![]()
trzody też się to tyczy
dalej niech agrogówniarze grzebią w imporcie to się dowiemy co produkujemy i jemy bo to co słyszymy to inna bajka![]()
A co według ciebie powinni robić właściciele tych leżaków np. takich z uszkodzonym kręgosłupem, leżących po porodzie [uszkodzone miednice] itp .itd.- mają się pastwić nad takim zwierzęciem i czekać na cud niewiadomo jak długo???????????????stan1069@o2.pl pisze:.. w lesie powinni wisieć ci co sprzedają te leżaki a ci co polikwidowali uboje z konieczności dodatkowo powinni wisiec za jaja w lasach![]()
trzody też się to tyczy
dalej niech agrogówniarze grzebią w imporcie to się dowiemy co produkujemy i jemy bo to co słyszymy to inna bajka![]()
Kiedyś znajomemu krowa po porodzie padła na nogi, lekarz leczył, leczył, skasował 800 zł i na koniec powiedział, żeby zawieźć na ubojnie, bo nie wyjdzie z tego. Ubojnia dała 700zł.
Precz z nakladczym!
- mytotoksyna1
Mówię posłusznie , że mówisz słusznie.czarny pisze:Precz z nakladczym!
To chyba główny postulat tego powstania chłopskiego ,bo nie widzę tak dużego problemu innego.

- mytotoksyna1
..coś tu kłamiesz ,aż sie kurzy .Peron pisze:Kiedyś znajomemu krowa po porodzie padła na nogi, lekarz leczył, leczył, skasował 800 zł i na koniec powiedział, żeby zawieźć na ubojnie, bo nie wyjdzie z tego. Ubojnia dała 700zł.
Krowa po porodzie jak wapna dostanie to na równe nogi stanie!!

- Muchozolali
a wiesz co to jest ketoza?mytotoksyna1 pisze:..coś tu kłamiesz ,aż sie kurzy .Peron pisze:Kiedyś znajomemu krowa po porodzie padła na nogi, lekarz leczył, leczył, skasował 800 zł i na koniec powiedział, żeby zawieźć na ubojnie, bo nie wyjdzie z tego. Ubojnia dała 700zł.
Krowa po porodzie jak wapna dostanie to na równe nogi stanie!!
- mytotoksyna1
Krowa tak jak koza żre na łące co chce. 

panowie co do dzisiejszego protestu to powiem wam ze ja jak widzę na nich kontraktowców to mam mieszane uczucia co do słuszności protestu
A czego chcą kontraktowcy? Może jeszcze państwo ma im dołożyć do tucznika jak w 2016 roku? Chamstwo nie zna granic. Mają swoją stawkę, wykańczania rodzinne gospodarstwa i jeszcze mało w dupie?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 sty 2019, 20:58 przez rom19, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Strajkują chyba sami przeciwko sobie
Może słabą wypłatę dostają, ale to raczej pod siedzibą A+ powinni strajkować.

- mytotoksyna1
Pamiętajta jedno ,że protesty i strajki to nie rzeczy sedno.
Karta wyborcza , ta mówi nie jedno.
Karta wyborcza , ta mówi nie jedno.
-
No i co na kogo zagłosujesz? Ci drudzy będą lepsi? Nie będą!
Z innej beczki
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0606591490
Z innej beczki
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0606591490
- mytotoksyna1
Krowa po ocieleniu nigdy nie może być dojona do cna ,bo potem z krową różne komplikacje się ma!Peron pisze:Kiedyś znajomemu krowa po porodzie padła na nogi, lekarz leczył, leczył, skasował 800 zł i na koniec powiedział, żeby zawieźć na ubojnie, bo nie wyjdzie z tego. Ubojnia dała 700zł.

No to mamy przykład polskiej zdrowej żywności od polskiego rolnikaMuchozolali pisze:https://www.money.pl/gospodarka/mieso-z-chorych-krow-w-kebabach-za-granica-zawrzalo-polscy-eksporterzy-maja-sie-czego-bac-6343376051582593a.html
i znowu w lesie

Gdy powołali Ardanowskiego na ministra byłem zachwycony , teraz stwierdzam że to zwykły kłamca i gnida . Michał Kołodziejczak mówił przy nim że nigdy żadnych zwierząt nie trzymał bo nie ma do tego zamiłowania , uwielbia za to uprawiać rośliny . Ta gnida chce go jakoś oczernić bo organizuje rolników i oskarża że nienawidzi zwierzęta . Jestem ciekaw czy w sądzie się nie spotkają o oczernianie
https://www.youtube.com/watch?v=2InK8KV6WbM
Poczytajcie zresztą komentarze .

https://www.youtube.com/watch?v=2InK8KV6WbM
Poczytajcie zresztą komentarze .
-
Mietko
zaraz i zachwyt nad Kołodziejczykiem ci przejdzie
zaraz i zachwyt nad Kołodziejczykiem ci przejdzie
To wszystko będzie zależało jak będzie postępował . Bynajmniej zarzeka się że do polityki już nigdy nie wejdzie a radnym PISu już był .
Mietko - nie wiem czy nie wyciągnąłeś wniosków na podstawie impulsu.
Gdy wejdziesz między wrony prędzej czy później zaczniesz krakać tak jak one- zmusza cię do tego.
Obejrzałem jedno ze spotkań Ardanowskiego z rolnikami powiedzmy uważnie i szczegółowo i odniosłem wrażenie że Ardanowski logi kuje na podstawie fałszywych lub nie pełnych informacjach , faktach podsuwanych mu przez ''doradców''
Jak założysz koniowi ciągnącemu wóz pod górę klapki na oczy- to ten nigdy nie będzie wiedział że ciągnie wóz pod górę.
Gdy wejdziesz między wrony prędzej czy później zaczniesz krakać tak jak one- zmusza cię do tego.
Obejrzałem jedno ze spotkań Ardanowskiego z rolnikami powiedzmy uważnie i szczegółowo i odniosłem wrażenie że Ardanowski logi kuje na podstawie fałszywych lub nie pełnych informacjach , faktach podsuwanych mu przez ''doradców''
Jak założysz koniowi ciągnącemu wóz pod górę klapki na oczy- to ten nigdy nie będzie wiedział że ciągnie wóz pod górę.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 sty 2019, 23:27 przez abcd, łącznie zmieniany 1 raz.
Mietko, skoro twierdzisz, że "Bynajmniej zarzeka się że do polityki już nigdy nie wejdzie a radnym PISu już był " to tylko pozostaje czekać, kiedy ogłoszone zostaną listy kandydatów do Sejmu i kto będzie miał jedynkę na liście 

Panie Ministrze Ardanowski skończ waść opowiadać nam bajki o ASF-ie który został stworzony przez amerykańskie korporacje z chińskim kapitałem do zlikwidowanie zagłębia hodowców świń na wschodzie Polski.Rozrzucanie co kilkanaście kilometrów zarażonych dzików przez spec służby to nic innego jak czyszczenie gruntu pod amerykańskie koncerny i to nie są bajki tylko fakty.
-
Brutal, troszkę przesadzasz chyba.
Kiedy ja słyszę stwierdzenie że wirus stworzyli Amerykanie to myślę sobie jak mało ludzie są zorientowani i sięgają pamięcią rok Góra dwa do tyłu.
A Hiszpania Włochy już dawno zmagali się z chorobą.
Inną sprawą jest możliwość wykorzystania broni biologicznej w postaci zrzucania zarażonych dzików nad terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
I tutaj by można szukasz teorii spiskowych.
Kiedy ja słyszę stwierdzenie że wirus stworzyli Amerykanie to myślę sobie jak mało ludzie są zorientowani i sięgają pamięcią rok Góra dwa do tyłu.
Inną sprawą jest możliwość wykorzystania broni biologicznej w postaci zrzucania zarażonych dzików nad terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Już nie raz słyszałem o tych dzikach na drzewach i nie bardzo wierzyłem ale jak potwierdził to kumpel który brał udział w akcji to sam już nie wiem...
Hiszpania walczyła i nie zwalczyła ale jak zagościł u nich nakładczy uznaje się asf za zwalczony pomimo że dziki dalej zdychają. Szkopy gdy się zorientowali czym śmierdzi smieeld field i podziękowali za współpracę w latach 90 nie mają dziś u siebie oszołomów broniących dzików. A że się spytam - czy u pepików kiedy kol wiek zagościły smield fildy???Gregory_Fox pisze:Brutal, troszkę przesadzasz chyba.
-
hehehe kto widzial tego dzika na drzewiebaraki pisze:Już nie raz słyszałem o tych dzikach na drzewach i nie bardzo wierzyłem ale jak potwierdził to kumpel który brał udział w akcji to sam już nie wiem...
zal mi was
za rok okaze sie ze wroszka zembuszka przeniosla do niemiec, a agenci stasi ja widzieli jak sie przecuadzala po Berlinie

Brazylia wyskoczyła przed szereg z eksportem mięsa to ją prędzej postawiono do parteru niż każdy mógł się spodziewać.Dziś wojna Biologiczna jest na porządku dziennym i każdy musi być świadomy.