FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
Tukan to prawdziwy jasnowidz je nawet we śnie. 

- mytotoksyna1
Cena świni może skoczyć na przełomie jak sie przełom nie złomnie. 

zakaz trzymania świń poza budynkami w strefach jest praktycznie od początku ASF w polsce, swego czasu w lokalnej gazecie czytałem nawet artykuł o gospodarstwie, w którym hodowano jakąś rasę świń utrzymywaną na zewnątrz, i mieli problem, bo teoretycznie mogli je hodować dalej, ale musieli by ogrodzić gospodarstwo na wzór obozu koncentracyjnego, później całkiem takiej hodowli zakazano
- mytotoksyna1
Świnia biegająca na dworze to zdrowie je ,aż się patrzeć chce. 

- mytotoksyna1
Chłopy dziwne jest , że konfederacja
do głosu o Polsce dochodzi fest.

- mytotoksyna1
TO CENE MOŻE WYŁUPAĆ W CENE https://youtu.be/J_T9bzVxIfw 

- mytotoksyna1
..PO CO ROSJA MA ŚCIĄGAĆ WOŁOWINĘ Z ARGENTYNY , BRAZYLII , A WIEPRZOWINĘ Z
NIEMIEC I Danii.
NIEMIEC I Danii.
Idź i nie pij więcej.
-
on nie pije on z tego zyje

- mytotoksyna1
Chłopy nie zabija się kury co znosi złote jajka .
Jak tak dali będą sprawy szły to będziem jeść pchły to odpowiedz do tej ustawy.
Jak tak dali będą sprawy szły to będziem jeść pchły to odpowiedz do tej ustawy.

-
Hodowla trzody to loteria a budowanie biznesu na loterii nie ma sensu. Przy tych cenach co teraz wysiada i zamknięty i producent prosiąt. Pasowałoby zamknąć produkcję, ale to też nie jest ani dobre ani szybkie rozwiązanie. Jakby nie patrzeć to kontraktowicze czy nakładcze ani w tym roku ani w latach poprzednich nie dokładali. Może czasami żal im było słyszeć jak 2 stówki zostawało, ale lepszy wróbel w garści. Tak się zastanawiam jaką ilość zakłady mogłyby zakontraktować w cenach gwarantowanych pokrywających 100% kosztów bezpośrednich i jakiś mały zarobek np. taki jaki dają w nakładczym? Przy tej cenie warchlaka co dzisiaj to pewnie znajdzie się wielu co powie że z wolnej ręki zarobi więcej. Daj Boże. Ale historia lubi się powtarzać i chyba na takich ryzykantów liczą zakłady.
prosiaczek ty nie patrz na zaklady bo jak rzad im pozwolił to przywoza z Niemiec MOM i robia z niego paroweczki dla dzieci a w Niemczech jest to kategoria III na karme dla zwierzat . Wszystko zalezy od sejmu i rzadu a ze mamy samych [99%] Judaszy to wcale nie interesuje ich zdrowie a tym bardziej dobrobyt Polakow . Potrafia przeglosowac usatawe rujnujaca polskie rolnictwo i jednoczesnie sprowadzic armie US do Polski i dac kase na jej utrzymanie .albo raczej to pierwsze bylo przykrywka tego drugiego .Wszyscy zauwazyli to pierwsze ale w razie czego to drugie zagwarantuje bezkarnosc polskiej wladzy wobec wlasnego narodu .Dla wiekszosci [99%]znowu to o czym pisze jest za trudne , bo WOLNY RYNEK i takie tam .
No o czym Ty piszesz, przecież mamy wolny rynek
W każdej chwili można zrezygnować !arek pisze:No o czym Ty piszesz, przecież mamy wolny rynek

A ja myślę że to uzdrowi rynek. Skończą się nasze skomlenia. Forum zostanie zlikwidowane z uwagi na brak postów. Rynek zostanie wyregulowany, nikt nie będzie protestować. Rząd uzna że tak powinno to funkcjonować bo nikt nie protestuje.
P.S. Ja miałem do końca sierpnia zobowiązania ARiMR z modernizacji, wiec już wyjechało 50loch. Co ciekawe wczoraj odbiorca mówił że ciężko z towarem się robi (chodzi o maciory).
Rynek macior się kończy w PL.
ZA 5 lat będzie wielki program odbudowy trzody, wielkie dofinansowania i zachęty. Niestety wielu młodych ludzi wpakuje się w to...
P.S. Ja miałem do końca sierpnia zobowiązania ARiMR z modernizacji, wiec już wyjechało 50loch. Co ciekawe wczoraj odbiorca mówił że ciężko z towarem się robi (chodzi o maciory).
Rynek macior się kończy w PL.
ZA 5 lat będzie wielki program odbudowy trzody, wielkie dofinansowania i zachęty. Niestety wielu młodych ludzi wpakuje się w to...
- mytotoksyna1
Chłopy -wyobrazta sobie jakby wyłączyli na miesiąc prąd i pozbawili wody wodociągowej ? 

Dla Ciebie najgorsze byłoby odłączenie na miesiąc od Internetu
- mytotoksyna1
Bez internetu dałoby się żyć , ale bez wody to można klaustrofobie mieććć.rom19 pisze:Dla Ciebie najgorsze byłoby odłączenie na miesiąc od Internetu

Jakie ceny panowie ? Piotrków
4.2-4.4 dają
4.2-4.4 dają
W Wlkp także 4.4 za autko.
Skup 3.7-3.8
Lochy pikują w dół
Skup 3.7-3.8
Lochy pikują w dół
5.65 za E ,po tyle dziś oddałem, maciory z tego co słyszałem to 2.5
- mytotoksyna1
Jak maciory po 2,50 złotego to jest obraz tego ,że łupią chłopa na całego ! 

Obraz to będzie jak tuczniki będą po tyle, a jest ku temu presja. Później doplacą może trochę, ale tylko do urodzonych.I oby!
Na jutro 100 szt. - 5,70 w E
- mytotoksyna1
tukan to prawdziwy zuch - cenę wyrwał , że uch ! 

-
mamy nowwgo ministra, inicjatora ustawy dla zwierząt, pluja nam w twarz ha.. y j..ne
ano pluja , a bedzie coraz gorzej za 5 lat zostana tylko niewolnicy,zmeczy nas asf i wahania cen ,tak na przemian , az zmiekna najtrwadsi.turbogrocho49 pisze:mamy nowwgo ministra, inicjatora ustawy dla zwierząt, pluja nam w twarz ha.. y j..ne
- mytotoksyna1
Widzielista film "Planeta małp" tam zwierzęta zapanowali nad ludźmi ... 

Wydaje mi się ze wcześniej zgadnie światło trudna decyzja ale pora kończyć .Witek71 pisze:ano pluja , a bedzie coraz gorzej za 5 lat zostana tylko niewolnicy,zmeczy nas asf i wahania cen ,tak na przemian , az zmiekna najtrwadsi.turbogrocho49 pisze:mamy nowwgo ministra, inicjatora ustawy dla zwierząt, pluja nam w twarz ha.. y j..ne
30 km od nas https://www.o2.pl/informacje/asf-w-woje ... 174531968a . Co teraz czy ktos zechce po 2,5 .
-
Stanisławie nie denerwuj sie beda doplaty wyplaty programy odszkodowania i inne takie sciemniacze 

-
Mam na pozbyciu 50warchlakow z powodu wycofania się klienta. Ktoś chętny? Konkretnych odp udziele na pirv. Kępno
Tuczniki prędzej zdrożeją niż nam się wydaje. Kwestia tygodni
niby czemu mają tak nagle podrożeć?
- mytotoksyna1
Na wiosce powiadajo , że nowy minister powie tylko kilka słów.
Raz ,dwa , trzy; jestem tu tylko dla parady.
Tylko Jana to zastanawia , bo wie to o co w powojennej Polsce szło.
Raz ,dwa , trzy; jestem tu tylko dla parady.
Tylko Jana to zastanawia , bo wie to o co w powojennej Polsce szło.

Już słychać, że gdyby nie ta masowa wyprzedaż wszystkiego jak leci i korona w ubojniach to tłukliby sie o każdą sztukę. Za tydzień w górę.
- mytotoksyna1
Chłopy ; praca opiera się na ciszy i spokoju .
Stajislaw a Ty pisałeś ze mieszkasz na podlasiu cos mi ske tu nie zgadzaStanislaw pisze:30 km od nas https://www.o2.pl/informacje/asf-w-woje ... 174531968a . Co teraz czy ktos zechce po 2,5 .
- mytotoksyna1
W cyrku zwierzęta powinny być do ludzi zbliżane i tresowane . 

Raczej to co się odpier.ala to jest samobój obecnej władzy, bo stracą ogromny elektorat. Nikt nie zapomni takiego uderzenia w wieś, która pozwoliła im rządzić.Maniu pisze:Wydaje mi się ze wcześniej zgadnie światło trudna decyzja ale pora kończyć .Witek71 pisze:ano pluja , a bedzie coraz gorzej za 5 lat zostana tylko niewolnicy,zmeczy nas asf i wahania cen ,tak na przemian , az zmiekna najtrwadsi.turbogrocho49 pisze:mamy nowwgo ministra, inicjatora ustawy dla zwierząt, pluja nam w twarz ha.. y j..ne
Nawet Ardanowski jedzie po tym co się odwala. Tak naprawdę ustawa jest tak niedopracowana że nikt nie powinien na nią głosować, nawet jej zwolennicy.
- mytotoksyna1
Lew , czy krokodyl jak paszcze roztworzy to każdego ministra zje ,czy tego minister chce czy nie. 

mieszkam w pow wagrowieckim , centrum wielkopolski . Obok mnie powstaja fermy jak grzyby po deszczu , takie za kilka kilkanascie mln zl .ASFu wogole nie biora pod uwage .
No nie brali a teraz sraczka jaką strefę nam zrobią. Chociaż większość co buduje to dla agri a tym podobno asf nie straszny przynajmniej tak mówią.Stanislaw pisze:mieszkam w pow wagrowieckim , centrum wielkopolski . Obok mnie powstaja fermy jak grzyby po deszczu , takie za kilka kilkanascie mln zl .ASFu wogole nie biora pod uwage .
Nakładczy ma w umowie z rządem polskim że jak obejmuje Hotel niebieska to rząd płaci milionami PRZESTOJOWE.Pani z ARiMR dziwiła się kto za tą mafią stoi że tyle kasy muszą im wypłacać za nic nierobienie.Wniosek nasuwa się sam...dać przywileje amerykańskim koncernom by wykończyły rodzime tzn.polskie
ULAN---Nikt nie zapomni uderzenia w wieś???????????????????
Ulan -W 2007 kurdupel kaczor gdy pis był w koalicji z samoobroną też pięknie sprzedał za pomocą mediów wielką aferę o odrolnieniu przez ówczesnego ministra rolnictwa [ANDRZEJ LEPER] ileś tam ha ziemi co pociągnęło za sobą wyrzucenie Lepera z funkcji ministra rolnictwa.Tylko do dziś nikt nie sprawdził że minister nie miał wtedy takich uprawnień aby co ko
kolwiek odrolnić -to mógł robić tyko wojewoda o ile dobrze pamiętam. Tak jak wtedy Leper tak i dziś Ardanowski BYŁ SOLĄ W OKU DLA ZACHODNICH KORPORACJI.
Ciemny lud o tamtym zapomniał to i o tym zapomni-już sztaby starszych i mądrzejszych zatroszczą się o to aby wszystko rozmazać przed następnymi wyborami.

Ulan -W 2007 kurdupel kaczor gdy pis był w koalicji z samoobroną też pięknie sprzedał za pomocą mediów wielką aferę o odrolnieniu przez ówczesnego ministra rolnictwa [ANDRZEJ LEPER] ileś tam ha ziemi co pociągnęło za sobą wyrzucenie Lepera z funkcji ministra rolnictwa.Tylko do dziś nikt nie sprawdził że minister nie miał wtedy takich uprawnień aby co ko
kolwiek odrolnić -to mógł robić tyko wojewoda o ile dobrze pamiętam. Tak jak wtedy Leper tak i dziś Ardanowski BYŁ SOLĄ W OKU DLA ZACHODNICH KORPORACJI.
Ciemny lud o tamtym zapomniał to i o tym zapomni-już sztaby starszych i mądrzejszych zatroszczą się o to aby wszystko rozmazać przed następnymi wyborami.
Ostatnio zmieniony czwartek 01 paź 2020, 18:19 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
kilka razy bylo tu pisane ze smith fielda przejal jakis chinski koncern . Gdyby tak bylo to juz AGRI + byloby be i dawno zajechane przez amerykanskich przyjaciol w POLSCE . Takze nie wierzcie co sie wypisuje .Proste ?
Rozwiń myśl Stanisław o czym piszesz bo nie kumam.
Agri plus to jedna z wielu córek spółek smith fielda a smith fielda razem z tymi spółkami córkami kupił od amerykanów chiński WH Group -to o czym w końcu piszesz????????????????????????
Agri plus to jedna z wielu córek spółek smith fielda a smith fielda razem z tymi spółkami córkami kupił od amerykanów chiński WH Group -to o czym w końcu piszesz????????????????????????
- mytotoksyna1
Na wiosce świergolą , że chłopy to chochoły so , że w ten tucz nakładczy ido. 

wymien jedna dzialajaca w Polsce firme chinska bo eskimoskich to mozna wymieniac kilka minut . Mysle ze agri+ jest jedna z nich Łapać zlodzieja krzyczy scigany zlodziej . Tu jest podobnie .
- mytotoksyna1
Jeszcze rok , dwa , trzy to przy chińczyku będzieta nosić papier toaletowy.