Pasza pełnoporcjowa granulowana vs pasza gospodarska sypka

Emil144

Pasza pełnoporcjowa granulowana vs pasza gospodarska sypka

Post autor: Emil144 »

Witam. Od jakiegoś czasu nurtuje mnie, pytanie jak przedstawia się porównanie w tuczu (30-130 kg ) paszy pełnoporcjowej granulowanej(pochodzącej z zakupu) z paszą sypką produkowaną we własnym gospodarstwie :?: . Cena rzecz oczywista, bo są to kwoty wyższe o 10-15%. Biorąc jednak pod uwagę lepsze wykorzystanie paszy i przyrosty, ta różnica może się znacząco zmniejszyć ? :idea:
Miał ktoś jakieś porównania ? jakieś przemyślenia ? wyniki ?
krzysieko71

Re: Pasza pełnoporcjowa granulowana vs pasza gospodarska sy

Post autor: krzysieko71 »

Emil144 pisze:Witam. Od jakiegoś czasu nurtuje mnie, pytanie jak przedstawia się porównanie w tuczu (30-130 kg ) paszy pełnoporcjowej granulowanej(pochodzącej z zakupu) z paszą sypką produkowaną we własnym gospodarstwie :?: . Cena rzecz oczywista, bo są to kwoty wyższe o 10-15%. Biorąc jednak pod uwagę lepsze wykorzystanie paszy i przyrosty, ta różnica może się znacząco zmniejszyć ? :idea:
Miał ktoś jakieś porównania ? jakieś przemyślenia ? wyniki ?

Lepsze wykorzystanie paszy i lepsze przyrosty w paszy kupnej niż przygotowanej w gospodarstwie? Chyba niee
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Lepsze wykorzystanie i przyrosty będą dużo lepsze ........... z paszy własnej :).
Paszuk

Post autor: Paszuk »

Zdecydowanie racja. Tylko w takim przypadku musimy dysponować odpowiednim areałem w gospodarstwie.