Susza 2019-nowe wnioski do ARIMR

marcin80wlkp

Susza 2019-nowe wnioski do ARIMR

Post autor: marcin80wlkp »

Z uwagi na fakt braku pieniędzy z de minimis, agencja przyjmuje wnioski i przymierza się do wypłaty zaległości z budżetu krajowego, z zaznaczeniem iż utraciło się dochód w związku z covid. Ja dziś złożyłem wniosek. I tutaj nasuwa się pytanie. W jednej z rubryk było pytanie czy uzyskałem inna pomoc w związku z covid? Tak jak każdy zostałem za drugi kwartał zwolniony w KRUS z części składkowej emerytalno-rentowe, ale zaznaczyłem że nie dostałem nic bo zupełnie o tym zapomniałem. Pani w agencji sprawdziła wniosek i stwierdziła, że jest ok. Dostałem też z KRUS za opiekę nad dziećmi do 8 roku życia i też tego nie wpisałem. Powinno to być wpisane?Przecież wszyscy rolnicy zostali zwolnieni z tej części składkowej. Moim zdaniem nie o taką pomoc chodzi, ale mogę się mylić. Najwyżej złożę korektę w agencji. Ktoś coś?
daniel0

Re: Susza 2019-nowe wnioski do ARIMR

Post autor: daniel0 »

Co do zmniejszonych składek za KRUS u mnie mówili, że nie trzeba o tym wspominać.
3 minuty prosty wniosek gotowy.
Także wg mnie za opiekę nad dziećmi też nie bierz w głowę bo tam raczej o pomoc w przypadku bankructwa i większych problemów była mowa.
F1

Post autor: F1 »

Tydzień temu wniosek wczoraj decyzja kasa pewnie lada dzień wpłynie
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

Pieniądze na koncie
Paszuk

Post autor: Paszuk »

a wiecie coś o terminach w tym roku?