FORUM
Dotacje do żywca w Danii
Dotacje do żywca w Danii
Witam. Jestem producentem żywca wieprzowego i delegatem Izby rolniczej.Na ostatniej sesji Powiatowy lekarz weterynarii stwierdził,że np. w Danii istnieje coś takiego jak dopłaty z budżetu do produkcji wieprzowiny.Zawsze sądziłem,że UE nie dotuje produkcji ani wieprzowiny ani drobiu.Będę wdzięczny za wyjaśnienie tego problemy Pozdrawiam Alf27
- Muchozolali
w ue jest przyjete prawo takie ze niemoze byc dotacji do produkcji trzody chlewnej
ale nikt niemowi ze nie do wiepszowiny.
czyli taka ubojnia dostajie np za kazdy uboj np 100zł dotacji
i w takim ukladzie powstajie wielki zysk ktory jest dzielony na włascicieli czyli rolnikow.
I tak zawsze beda do przodu.
pozdrowienia
ale nikt niemowi ze nie do wiepszowiny.
czyli taka ubojnia dostajie np za kazdy uboj np 100zł dotacji
i w takim ukladzie powstajie wielki zysk ktory jest dzielony na włascicieli czyli rolnikow.
I tak zawsze beda do przodu.
pozdrowienia
Dobry pomysł ! Duńczyk jeśli możesz napisz jakie macie koszty produkcji na dziś, bo jakoś nie wierzę, żeby one były w Dani mniejsze jak w Polsce ! Jakie są ceny zbóż i śruty sojowej w Dani w tej chwili !Tragon pisze:Ja nie wiem czy maja dotacje. Ale bardziej im sie oplaca sprzedac swinie firmie eksportujacej, niz na rodzimym rynku. Moze Dunczyk by to skomentowal, on jest pewnie dobrze poinformowany.
Pozdrawiam !
Bardzo dobry pomysł niech duńczyk napisze koszt wytworzenia w Danii 100kg tucznika na dzień dzisiejszy i jakie ma faktyczne pieniądze za tego świniaka, bo z tego co w gazetach piszą na tamtejszym rynku też za różowo nie jest,
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z niemieckich i holenderskich ferm przysłał podobne kalkulacje.
Pozdrawiam
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z niemieckich i holenderskich ferm przysłał podobne kalkulacje.
Pozdrawiam