FORUM
CENY TRZODY
-
To ile jest świń to najlepiej wiedzą rolnicy każdy wie ile hodował a ile ma teraz duża redukcja nastąpiła praktycznie u każdego jeżeli nie to tylko wyjątki u mnie w okolicy wszyscy pojechali po ilości.
Poza tym opinia lekarza weterynarii słyszałem że sprzedaje dużo miej lekarstw to też o czymś świadczy.
A pisanie o spadku cen jakoś nijak się ma do rzeczywistości jeżeli ceny spadną to moim zdaniem próby sztucznego ich obniżenia. Jeżeli macie kilku odbiorców w okolicy to dzień przed sprzedażą podzwonić ile który oferuje i pojechać tam gdzie cena będzie najlepsza to jak jeden cwaniak z drugim raz nic nie kupi to się zastanowi czy kombinować.
Jedyne co może zmusić ceny do spadku to import ale jak wygląda rynek zagraniczny to się dokładnie nie orientuję więc się nie wypowiadam.
Poza tym opinia lekarza weterynarii słyszałem że sprzedaje dużo miej lekarstw to też o czymś świadczy.
A pisanie o spadku cen jakoś nijak się ma do rzeczywistości jeżeli ceny spadną to moim zdaniem próby sztucznego ich obniżenia. Jeżeli macie kilku odbiorców w okolicy to dzień przed sprzedażą podzwonić ile który oferuje i pojechać tam gdzie cena będzie najlepsza to jak jeden cwaniak z drugim raz nic nie kupi to się zastanowi czy kombinować.
Jedyne co może zmusić ceny do spadku to import ale jak wygląda rynek zagraniczny to się dokładnie nie orientuję więc się nie wypowiadam.
-
-
lukas1982 pisze:teraz będzie pewnie znowu przestój w sprzedaży przez te gorączki. U mnie przez dwa dni 6 padło a w dodatku pasza z tubomatów nie schodzi, tragedia poprostu. Jeszcze u nas z tym Aujeszkim wariują
No nie wiem jak u Ciebie ale u mnie juz 2 dni pada deszcz a 8-10km od mojego miasteczka przeszło gradbicie i 60-80% zbioorów przepadło, kukurydza nawet w 95-100%
- marek mokwa
- Kontakt:
- Muchozolali