Firma PIAST

qba132

Firma PIAST

Post autor: qba132 »

witam!
co sadzicie o firmie PIAST???
pytam bo zastanawiam sie czy brac od nich pasze
pozdrawiam
Karol

Post autor: Karol »

na moim terenie tym nie karmią .u mnie kruluje dawniejszy Basf Schauman ,de heus .okolice Leszna
HODOWCA 25

Piast

Post autor: HODOWCA 25 »

Namówił mnie diler mówił że taka dobra pasza a cena była dziwnie niska spróbowałem pierwszy i ostatni raz tej paszy nawet myszy i kury nie chcą jeść NIE POLECAM NIKOMU sąsiad krowiarz sie namówił to tak sie wkur.. ł mleko spadło po 2dniach podawania Jest to chyba mała lokalna wytwórnia i nie powina wychodzić w nowe tereny
U mnie na topie jest De heus lnb blatin provimi Podlaskie
Pozdrawiam
SZYMEK

Do HODOWCA 25

Post autor: SZYMEK »

W pełni się z tobą zgadzam i rozumiem twoje rozczarowanie – w dzisiejszej dobie, gdy produkcja jest i tak poniżej kosztów opłacalności - ktoś wciska taką chałę. Za dystrybucje ich produktów dla hurtowni oferują darmowe auto i reklamę w gazetach w zamian za współprace. Nie tędy droga koledzy........
Gizmo

Post autor: Gizmo »

He, he "mała lokalna wytwórnia " dobre. Hoduje drób na ich paszach i moge szczerze powiedzieć że mam doooosknałe wyniki. Sąsiad bierze od nich do świnek i jakoś nie narzeka. Pewnie kupiłeś coś z taniej linii przeznaczonej dla tych co mają po trzy swinki ala uniwersal. mają trzy zakłady a ten z którego biorę produkuje 10 tyś ton miesięcznie - to a propo mała lokalna :)
robert w

Post autor: robert w »

Gizmo a ile masz tego drobiu?????
wielkopolanin100

Post autor: wielkopolanin100 »

jestem hodowcą, który stosuje koncentraty tej firmy prawie dwa lata i złego słowa nie mogę powiedzieć, stosuję konc. odsadzeniowy prosiak 25% i konc. pwt plus, są też tańsze produkty, ale ja wybrałem te. Średnia mięsność za ubiegły rok to 57,8%. wielkość tuczu jednorazowo w 3 grupach wiekowych to ok 800 sztuk
wielkopolanin100

i duże znaczenie ma fakt po jaki sięgacie produkt, ktoś wspomniał o paszy uniwersalnej, to jest pasza o nie najwyższych parametrach, bo jest tania, ja stopsowałem pasze tej firmy jak mi się zboże skączyło, ale linie mięsno s, która jest droższa ponad 200 zł i rewelacja, coś za coś
roberto

Post autor: roberto »

handluje paszami tej firmy ponad 2 lata i nadal handluje czyli wszystko jest ok, posiadam też samochód z piastai muszę powiedzieć, że jest to pierwsza firma, która na tak korzystnych warunkach tego typu akcje zrobiła. do szymka- wiele jest firm, które propagują taki typ sprzedażyi nie są one po to, żeby przy pkazji wepchnąć szajs. Ja bez samochodu sprzedawałem w granicach 100 ton towaru, z czego 40 ton to koncentraty. i dl;a moich kolegów z tego samego wózka, nieźle można na piaście zarobic, ja nie narzekam. apropo jest to firma, która uruchamia 4 mieszalnie w polsce, a każda z dotychczasowych produkuje ok 10000 tyś ton miesięcznie, warto się zastanowić
robert w

Post autor: robert w »

a jakie ceny koncentratów mają teraz???
Może ktoś wie??
HODOWCA 25

Piast

Roberto jeśli ta pasza taka dobra to podaj ceny na pasze i koncentraty
ja stosowałem ich pasze i mam złą opinie być morze sie mylę ale umnie w okolicy nikt ich nie stosuje nawet diler zmienił firmę
to chyba coś nie tak z
z jakiego regionu jesteś
Pozdrawiam
wielkopolanin100

z tego co się orintuję ceny koncentratów wyłącznie sojowych wahają się w granicach pwt plus z maślanem sodu 45zł do klienta, a pwt zwykły w granicach 43 zł, nie wiem po ile kupują dilerzy
roberto

sprzedaję w środkowej wielkopolsce, z tego co się orientuję poszczególne miaszalnie mogą też posługiwać się troszkę róznymi recepturami, ja jestem zaopatrywany z piast gołańcz
roberto

do gba 132 z jakiego rejonu jesteś
roberto

do hodowca 25, kolego z jakiego rejonu jestes i jakie problemy miałes na jakich paszach
Leon

Post autor: Leon »

wielkopolanin zastanów się czym karmisz, bo w jednym poście podajesz ceny pełnoporcjówki, w innym premiksów, a w jeszcze innym piszesz, że karmisz koncentratami - napisz jak tam idzie handelek ;)
HODOWCA 25

WIELKOPONIANIN

KOLEGO TY CHYBA SPRZEDAJESZ PASZE ALBO JESTEŚ PRZEDSTAWICIELEM TEJ FIRMY KTOŚ TU CHYBA KŁAMIE
Leon

Post autor: Leon »

do kogo to?
tea6@wp.pl

Post autor: tea6@wp.pl »

ja stosuje i nie narzekam, a cenowo nie najgorzej , efekty to min56 mięsności, czyli spoks, ceny przy większych ilościach można negocjować,
moro5

Post autor: moro5 »

tea stosujesz pasze czy koncentraty ?
Blazej

Re: Firma PIAST

Post autor: Blazej »

Odkopałem stary temat jako że już trochę czasu minęło od ostatniego posta to mam pytanko związane z tą firmą, warta uwagi ? jak z jakością ? karmi ktoś tym to może niech się wypowie
jarek84

Re: Firma PIAST

Post autor: jarek84 »

stosuje ktoś koncentrat "trzoda max z rybą" 42 % białka ???
albo "uniwersal sojowy" ???
ODPOWIEDZ