FORUM
CENY TRZODY
ceny
To mój pierwszy post więc chciałbym się na początek przywitać i pozdrowić wszystkich adminów, moderatorów i użytkowników tego forum. Mam od razu pytanie: czy ceny, które podajecie są cenami brutto, czy netto, oraz czy uwzględniają zniżkę na wadze oczekiwaną przez zakłady mięsne? Jest to około 8% ceny czyli sporo. Przy cenie 4,50 może to być różnica 0,36 zł w górę lub w dół.
-
4,2 + vat mazowieckie cena nędzna bo duża ubojania w okolicy ogłosiła upadłość biła ok 700szt dziennie 120 na godz. nowiutka wszyskie nowe maszyny właściela znam osobiście, 12km oddemnie blisko było, szkoda chłopa, 7 lat współpracowałem, podobno nieudany trasport na ukraine, pozostałe zakłady wstrzymały import z holadii bo na miejscu maja tańszego towaru opór.
-
ceny
@grysza03
napisałem 8% ponieważ jeżeli jedna osoba poda cenę brutto i z 2% zrzutką na wadze, a druga osoba poda netto i bez potraceń na wadze to ich ceny różnią się faktycznie o 8%, pomimo podanej tej samej wartości.
napisałem 8% ponieważ jeżeli jedna osoba poda cenę brutto i z 2% zrzutką na wadze, a druga osoba poda netto i bez potraceń na wadze to ich ceny różnią się faktycznie o 8%, pomimo podanej tej samej wartości.
cena trzody
do kolega gofra .tu raczej kupcy sie umawiajo ,nisz szprzedawcy.jak widze te ceny jakie podajo to mnie dziwią,ja spszedałem po 4.75 z vat policzone po mojemu czyli bez skitki umnie na wadze(żywiec).pozdrawiam.
- marek mokwa
- Kontakt:
-
Peron ty tak piszez żeby coś napisać czy tż chciałbyś coś powiedzieć????
Twoje teksty są tak zrozumiałe jak Muchozolka. Wytłumacz mi co chciałeś powiedzieć w ostatnim poście gdzie stwierdzasz że sprzedajesz tuczniki po 4 zł gościowi który sprzedaje półtusze po 4,2??????
Dobry człowieku musisz wiedzieć że płacąc 4 zł za świnie póltusze musi sprzedać minimum 5.6 zł.
Twoje teksty są tak zrozumiałe jak Muchozolka. Wytłumacz mi co chciałeś powiedzieć w ostatnim poście gdzie stwierdzasz że sprzedajesz tuczniki po 4 zł gościowi który sprzedaje półtusze po 4,2??????
Dobry człowieku musisz wiedzieć że płacąc 4 zł za świnie póltusze musi sprzedać minimum 5.6 zł.
-
No patrz! Skupujący mogli się zorganizować, wiedzą kto ile płaci, mają telefony a wy nie? U nas w gminie, jak ktoś sprzedaje prywatnemu to dzwoni po pozostałych rolnikach i pyta się po ile "chodzą" świnki i dopiero wtedy sprzedaje. Handlarz wie, że w całej okolicy taniej nie kupi. Z rzeźniami robi się powoli podobnie, bo świnek jak na lekarstwo (chyba, że od Was przywiozą
). Pozdrowienia.

- marek mokwa
- Kontakt:
-
-
-
Euro i dolar dzis znowu w góre czyli inport jest coraz mniej opłacalny, za kilka dni przewiduje poprawe ceny. 
http://www.money.pl/pieniadze/nbp/srednie/

http://www.money.pl/pieniadze/nbp/srednie/