FORUM
CENY TRZODY
nie sądze ze to bajki u nas w niewielkiej ubojni jak masz dobry towarek to tyle wyciągniesz bez zadnego ale... no chyba ze jesteś bardzo miłosierny przed świętami i chcesz oddac tanio to skupujący weżmie od ciebie po np 3zł/kgJUREK pisze:brzydal prosze o nazwe i nr tel zakladu kto tak płaci
bajki mozna opowiadac
W wielkoplsce ceny bez rewelacji . Dzisiaj sprzedalem mala ilosc 16 szt. po 4,4 + vat za zywa , po dosyc burzliwych negocjacjach . Gdyby nie przerastaly przetrzymalbym na po swietach . Prawdopodobnie cena pojdzie w gore . W dniu dzisiejszym euro dobija do 4,2 zl , import calkowicie nieoplacalny, a u nas jak na razie towaru nie ma zbyt wiele . Chyba ze bedzie cud , czyli zmowa cenowa . Moze sie myle , zobaczymy.
-
Jurek co ty ciągle z tą jakąś panią T B z sokołowa wymyślasz. Ja właśnie szukam odboircy na moje świniaczki i jak dzwoniłem do sokołowa to połączono mnie z panem a nie z panią który podczas bardzo mniłej rozmowy zaproponował 6 zł za E lub 4.7 na żywo co potwierdza to co brzydal napisał. Masz chyba chłopie jakąś psychozę maniakalną.
- Muchozolali
Agrohandel www.agro-handel.com.pl
mam pytanie - co to za budy na zdjęciu???? To do świń czy kogo???
mam pytanie - co to za budy na zdjęciu???? To do świń czy kogo???
Ceny trzody
U mnie 4,30 + VAT
- marek mokwa
- Kontakt:
-
-
-
pomocy
panowie jestem młodym rolnikiem własciwie ,ojciec kiedys miał hodowle ale to było 20 lat temu , co prawda mam pewne pomysły ale chciałem prosic o podpowiedz czy 40 szt na poczatek wystarczy na zakup 80 po odchowaniu pierwszej parti ,mam stała prace jest z czego pomóc jakby co
-
Jeżeli masz stałą pracę i nie prowadzisz produkcji trzody to po kiego grzyba chcesz się w to bawić i jeszcze pieniędzmi z pracy wspomagać produkcję świń????????????????????????????????????????????????????????????????
Jak nie masz co z kasą robić to myślę że możemy ci wysłać nr kont i nam co nieco przelejesz
Jak nie masz co z kasą robić to myślę że możemy ci wysłać nr kont i nam co nieco przelejesz

Teraz to różnie przekoanałam się,że nie warto trzymać się jednej rzeźni . Prawda jest taka,że ceny są u wszystkich porównywalne bo jeśli ktoś dołoży pare groszy to obetnie albo mięsność albo wybój albo wagi półtusz.W okresi świątecznym sprzedałam kilka sztuk między ludzi i jakoś nikt nie wybrzydzał,że za mało mięsa w mięsi ,za dużo tluszczu w tłuszczu i takie tam.Najciekawsze jest to ,że nigdzie moje niuty nie są idealne(według kupujących) ale każdy z kupujących dzwoni i chce kolejną dostawę;))W sumie powiem tak: na dzień dzisiejszy osiągam mięsność 55-56 % ,wybój 79-81 w zależności czy zamknę paśniki czy nie i mnie to starczy!!!!!Jeżli zakładom mięsnym nie starcza taka jakość w Polsce to niech przywiozą saobie z zachodu w takich samych parametrach tylko ,że o 20-30 groszy droższe:))