CENY TRZODY

lesio

Post autor: lesio »

wielkopolska pow. turecki żywa 4,4 + vat
walek

ceny

Post autor: walek »

Witam mam pytanie czy ktoś zwas współpracuje z zakładami mięsnymi w Czerniewicach. będe wdzięczny za opinie tych załadów, unas cena bez zmian 4,10 kuj pom.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Walek to ładnie was golą na tych świniach. Do mnie wczoraj dzwonili po 4,8 dawali. Znajomy sprzedał po 4,6 też wczoraj. Oczywiście cena plus VAT.
KAROLA985

Post autor: KAROLA985 »

Lesio jak to możliwe skoro dzwoniłam i w pow. Tureckim też już 4.10+vat
maciek*

Post autor: maciek* »

ostatnio ladowana partia wyszla 4,69
Henryk

Post autor: Henryk »

NARESCIE STABILIZACJA CENY TRZODY
krims

Post autor: krims »

*walek
W sprawie Czerniewic mogę udzielić Ci informacji pod GG 7235739
monika23

Post autor: monika23 »

W Czerniewicach cena na przyszlt tydzień to 5,40 za E. Z tego co wiem to nie trzymają sie terminów płatności i przez to juz od jakiś dwóch lat tracą klientów. Zostali tylko wytrwali i chyba zdesperowani skoro tam jeszcze oddają. Ale znam rowniez przypadki że stali klienci z bardzo dobrym towarem moga wynegocjować lepszą kase i szybszy termin platności.
lesio

KAROLA985 pisze:Lesio jak to możliwe skoro dzwoniłam i w pow. Tureckim też już 4.10+vat

zależy gdzie dzwoniłaś i gdzie sprzedajesz u mnie tak były tej środy
WACEK

Post autor: WACEK »

Monisia 23 mogłaby się nie wypowiadać za zakład o którym nie ma pojęcia. Czerniewice miały problemy, to prawda, ale to już historia. Obecnie płacą terminowo a ceny jak wszędzie są rynkowe. Nie wiem kogo koleżanka Monisia reprezentuje, ale proponuję zająć się swoimi garami a nie grzebać w cudzej kuchni. I to by było na tyle
sentimo

Post autor: sentimo »

Cena w dół i jest 4,10+vat a nawet mniej.Łuków natomiast do góry i jest 4,25+vat.Świń raczej mało jest.
arek

Post autor: arek »

wacek a ty w kogo garze siedzisz ze tak ostro reagujesz czyzby konkurencja miala racje
WACEK

Bo nie lubię siwego dymu.
arek

wacek dymu a moze ich pracownikiem jestes nie wstydz sie praca dobra jak kazda inna
arek

osobiscie znam kilku co dlugo czekali na swoje naleznosci wiec moze to dym a moze tylko mala mgla
WACEK

Dosyć już dołożyłem do upadłch zakładów żebym sponsorował jeszcze jeden. A właśnie niedawno zacząłem tam sprzedawać. zanim zacząłem długo ich sprawdzałem. Myślę że sie na tym znam a taka Monika23 napisze jakieś dyrdymały i człowiek sie wk...ia
arek

a moze to prorocze slowa kto to wie dzis maja kase jutro juz ich nie ma to dziwny kraj wszystko jest mozliwe
Gość

Post autor: Gość »

arek pisze:a moze to prorocze slowa kto to wie dzis maja kase jutro juz ich nie ma to dziwny kraj wszystko jest mozliwe
DOBRZE NAPISALES MNIE W TYM KRAJU TEZ JUZ NIC NIE ZDZIWI :?

POZDRAWIAM :D
walek

ceny

Post autor: walek »

Witam. Widze,że na temat Czerniewic zdania są podzielone, można to rużnie odbierać , konkurencja te sprawy. dziś pojechały nytki do Czerniewic zobaczymy jak to tam jest?
monika23

Panie WACEK z fego co wiem to forum na który obecnie wypowiadamy się jest dla każdego wiec i chyba ja mam prawa do wypowiadania na nim swojego zdania. Prosze przeczytac dokladnie moją wypowiedz na temat Czerniewic. Nie napisalam tam że zaklad jest do niczego. Przedstawialam dwie jego strony wiec nikomu chyba krzywdy nie zrobilam. Moje informacje na temat tego zakladu nie są wyssane z palca. Nie całe trzy lata temu wspolpracowalam z nimi. Ostatnią fakturę w wysokosci 35tyś wypłacano mi w ratach przez pół roku. Obecnie tylko jeden znany mi gospodarz wspolpracuje z tym zakladem. A rolników znam na prawde kilkudziesięciu. POZDRAWIAM
monika23

Arku dziekuje za poparcie :)
andre

Post autor: andre »

monika23 pisze:Arku dziekuje za poparcie :)
nie przejumuj sie tymi opiniami ,ja swego czasu pozwoliłem sobie na krytyke Mosciszek i tez mi sie dostało ,mimo ze dobrze wiedzialem o czym pisze poniewaz miałem szanse :lol: im sprzedac kilkadziesiat sztuk,no ale ....
arek

Moniko23 nie masz za co dziękować mówię tylko jak jest a na jutro cena w dół i po 4,zeta plus vat maja płacic
ddd

Post autor: ddd »

witam kolegów i koleżnki,
po ile sprzedajecie maciory i knury?
(wlkp. ok.2.8-3zl maciora i 1.8-2zl knur) platne gotowką
elek25

Post autor: elek25 »

witam dziś poszły po 4,3 plus wata na jutro 10 gr w dół
Awatar użytkownika
Peron

Ciekawe tylko, czym uzasadniają obniżki, skoro towary nie ma, a euro do góry idzie. Wydaje mi się, że przy większych partiach mozna śmiało negocjować cenę.
brzydal

Post autor: brzydal »

wyglada nato że zakłady znowu próbują robić zagrywkę cenową jak zwykle przoduje w tym duda obnizył cennik o 10 gr nasz ulubiony agrobiznes oczywiście w stosownym momencie ogłosił co trzeba. ten sam schemat jak zawsze duda obniza agrobiznes głośi że cena spada......
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 sty 2009, 20:31 przez brzydal, łącznie zmieniany 1 raz.
Robek

Post autor: Robek »

Peron pisze:Ciekawe tylko, czym uzasadniają obniżki, skoro towary nie ma, a euro do góry idzie. Wydaje mi się, że przy większych partiach mozna śmiało negocjować cenę.
W tamtym tygodniu w Niemczech cena WBC 1,38 euro spadek wobec poprzedniego tygodnia to przy dzisiejszym kursie około 5,90 za E na żywą około 4,70, netto !! Wszystko teraz zależy od kursu euro, niestety Holandia 1,32 i Dania 1,27 są jeszcze tańsze !!!
brzydal

na rolpetrol podwyżka półtusz 15 gr robek ty też nie siej paniki do tych cen dolicz trabsport i marże pośrednika 5zł conajmiej to nie wiem czy impotr jest tak opłacalny chyba tylko w "agrobiznesie"
Awatar użytkownika
Peron

Automatycznie poszła do góry cena holenderskiego prosiaka i na dzień dzisiejszy wynosi 240zł za 21kg. Z pewnością pójda w górę również krajowe prosiaki, jak i prosiaki na targowiskach. Wiara kupuje, nie patrzy na aktualną cenę i wierzy, że za pół roku spadnie na deszcz pieniędzy. Ale za pół roku może być róznie. Może będzie promocja i znów będą płacić po 3 zł. A towaru będzie od groma. ZM sobie odbiją teraźniejsze wysokie ceny. Oj odbiją sobie... Zastanawiam się tylko, kiedy przestać obsiedlać. Czy po sprzedaży obecnej partii, czy może jeszcze rzucić ture?
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

brzydal pisze:wyglada nato że zakłady znowu próbują robić zagrywkę cenową jak zwykle przoduje w tym duda obnizył cennik o 10 gr nasz ulubiony agrobiznes oczywiście w stosownym momencie ogłosił co trzeba. ten sam schemat jak zawsze duda obniza agrobiznes głośi że cena spada......
o promocji na dzis wiedziałem tydzien temu
i zadnej niespodzinki niebyło
druga sprawa to import z dostwa jest tanszy niz kupienie u polskiego zm.
poczekajcie tak do wiosny i zobaczycie poile bedzie euro
jesli euro było by po 3,2 tak jak było to cena za zywa by nieprzekroczyła 3,5kg i koniec z polską hodowla.

pozdro
baraki

Post autor: baraki »

Jak euro by kosztowało 3,2pln to śruta sojowa 900zł/t, ziarno paszowe 350zł/t, itd.
Jak by to słaby złoty był kluczem do wszelkiego dobrobytu to niech by leciał na łeb na szyje, ale tak na zdrowy rozum co za różnica czy dostaniemy za świniaka 3,5 złotego czy 6,5? Ważne ile za te pieniądze można kupic towaru lub usług.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 sty 2009, 22:25 przez baraki, łącznie zmieniany 1 raz.
gregorius

Post autor: gregorius »

muchozol ty pesymisto,zaraz koniec....
bardziej niepokojące jest nagłe zainteresowanie produkcją trzody chlewnej drobnych hodowców ,których napewno będzie przybywac.Pogłebiający sie kryzys ,brak pacy skłoni wielu do zajmowania sie trzodą.
Rowniez spora grupa srednich hodowców (10-20 loch) ,którzy zarzekali sie jescze pół roku temu ze nigdy tego nie zrobi,dzisiaj kupują loszki lub inseminują tuczniki.....
Awatar użytkownika
Muchozolali

baraki pisze:Jak euro by kosztowało 3,2pln to śruta sojowa 900zł/t, ziarno paszowe 350zł/t, itd.
Jak by to słaby złoty był kluczem do wszelkiego dobrobytu to niech by leciał na łeb na szyje, ale tak na zdrowy rozum co za różnica czy dostaniemy za świniaka 3,5 złotego czy 6,5? Ważne ile za te pieniądze można kupic towaru lub usług.
tak miałes euro 3.2
a pszenice 1000zł
a ci co zrezygnowali to mało kto wróci
a zainteresowanie warchlakiem pomału spada ludzie sie zaczynaja wachac

poz
baraki

gregorius ci drobni hodowcy to w większości starsze pokolenie które sukcesywnie przechodzi na emeryturę a hodowla wygasa z braku nastepcy.
arek

najgorsze to jest to ze loszki zapisuje juz na koniec kwietnia i nawet wysoka cena loszek nie odstrasza nabywcow
baraki

Muchozolali pisze:
baraki pisze:Jak euro by kosztowało 3,2pln to śruta sojowa 900zł/t, ziarno paszowe 350zł/t, itd.
tak miałes euro 3.2
a pszenice 1000zł
a ci co zrezygnowali to mało kto wróci
a zainteresowanie warchlakiem pomału spada ludzie sie zaczynaja wachac

poz
A ile euro kosztowała wtedy ta pszenica?
Awatar użytkownika
Muchozolali

moje twierdzenie jest takie ze mi umacnania sie zł to cena bedze spadac
bo niebedze stac odbiorców na kupno.

ludzie sie nawet juz z nawozami wstrzymuja i oszczedzaja

poz
baraki

Arek to ze jest duże zainteresowanie loszkami o niczym jescze nie swiadczy. Poza tym nie wszędzie jest taka kolejka jak u ciebie. Myśle że część nabywców kupuje po wykryciu u nich aujeszki, cześć poprostu (tak jak ja) przywraca produkcje którą mnieli od lat i do której zmniejszenia zmusił ich ostatni swiński krach.
gregorius

Post autor: gregorius »

baraki od 1 lutego zaczynam 3 próbkobranie wtedy będę miał dokładny obraz tego co się dzieje i bedę mogł powiedziec cos wiecej,tym bardziej ze spisałem sobie stan loch w mojej gminie z lipca i siepnia.
brzydal

durzo ludzi poprostu nie robiło remontu stada z braku funduszy i przez to teraz muszą wymienić większą liczbę loch ja w swoim terenie jakoś niewidzę żeby ludzie masowo się nastawiali na trzodę ci którzy zlikwidowali nie chcą wcale słuchac o świniach
Awatar użytkownika
marek mokwa
Kontakt:

Post autor: marek mokwa »

macie racje bardzo dużo stad dokonuje remontu troszkę sie umocnili finansowo i teraz remont ,pozdrawiam
lesio

baraki pisze:Arek to ze jest duże zainteresowanie loszkami o niczym jescze nie swiadczy. Poza tym nie wszędzie jest taka kolejka jak u ciebie. Myśle że część nabywców kupuje po wykryciu u nich aujeszki, cześć poprostu (tak jak ja) przywraca produkcje którą mnieli od lat i do której zmniejszenia zmusił ich ostatni swiński krach.

to jest prawda do sam to przeżyłem i też kupiłem,co miałem w planie od dawna przede wszystkim to u nas jak zawsze rolnicy sobie ubzdurali że po wykryciu choroby muszą kupować hodowlane loszki bo inne im zabiorom bez odszkodowania.
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

Jedyny sposób na utrzymanie obecnej ceny żywca to wzrost cen zboża. Przy obecnych cenach za pół roku może nastąpić krach na rynku wieprzowiny. Cena najgorszej jakości zboża nie powinna być niższa niż 600zł za tonę. Za tym przemawiają aspekty ekonomiczne uprawy zbóż.Wzrost cen nawozów,który podważa obecnie sens ich stosowania.
andre

Post autor: andre »

[quote="PO-pulista"]Jedyny sposób na utrzymanie obecnej ceny żywca to wzrost cen zboża. Przy obecnych cenach za pół roku może nastąpić krach na rynku wieprzowiny. Cena najgorszej jakości zboża nie powinna być niższa niż 600zł za tonę. Za tym przemawiają aspekty ekonomiczne uprawy zbóż.Wzrost cen nawozów,który podważa obecnie sens ich stosowania.[/quote Brawo ,co za wyrozumialosc ,użył bym jednak innego stwierdzenia,powinna byc równowaga,a o to w naszym kochanym kraju naprawde trudno bo przeważnie wystepują skrajnosci ,raz my trzodziarze jestesmy pod kreska a raz zbożowcy ,niestety każde kolejne górki są coraz trudniejsze do wytrzymania
lesio

turek 4.20 + vat
prosiaki 310zl za parę tylko jeden stał o 9 godz
arek

na jutro przymiarka do ceny 3,80 plus vat oczywiscie swinek w pi..........p
Mariusz1986

Post autor: Mariusz1986 »

arek to u ciebie kupują te świnie? Czy blisko masz skup bo bardzo na bieżąco jesteś z tym kursem... Ale nie słodzą wam z ta cena. U nas 4.2 plus wat.
baraki

arek pisze:na jutro przymiarka do ceny 3,80 plus vat oczywiscie swinek w pi..........p
Nic tak nie mobilizuje do sprzedaży jak obnizka ceny i zapowiedx kolejnej więc nie dziwne że jest wysyp. Za tydzień lub dwa znów bedzie mało.
arek

ani blisko skup aniu nie skupuje
ODPOWIEDZ