FORUM
jak otworzyć hodowlę prosiąt?
jak otworzyć hodowlę prosiąt?
mam pytanie czy ktoś może mi troche podpowiedziec gdzie mam sie zgłosic do jakich agencji czy jak. czy istnieja jakies firmy istnieja w polsce które sie zajmują skupem prosiąt. A może są firmy które pomoga mi w rozpoczęciu tej działalności? pozdrawiam
Jacku a czego ty oczekujesz od tych firm? Jak masz na sprzedanie prosięta to daj ogłoszenie np na naszym forum i napewno chętnych nie zabraknie. Jak chcesz faktycznie produkowac prosięta to potrzebna ci jest nie firma zajmująca się skupem tylko rolnik który prowadzi tucz w cyklu otwartym i nawiąże z tobą stałą współprace.
A ile tych loch zamierzasz trzymać ,bo od tego w dużej mierze zależy koszt ? Aktualnie jest bardzo duże zapotrzebowanie na prosięta, ale jeszcze kilka miesięcy temu było dokładnie odwrotnie , po za tym to akurat najtrudniejszy (potrzebna wiedza i doświadczenie) i najbardziej kosztochłonny dział produkcji !!jacek_ pisze:aha no tak, ale w gruncie rzeczy nie ma problemu ze sprzedażą prosiąt w polsce? i smaiło moge sie tym zająć? a jeszcze pytanko ile coś takiego koszuje pomijając budynek bo to juz mam?
- Muchozolali
To co Ty sie chłopie tu nas cieniasów pytasz, przy Twoim zagranicznym doświadczeniu to Ty możesz nam udzielac rad jak rozpocząć produkcję.jacek_ pisze:doświadczenia tom mam od cholery, pracuje 2,5 roku w holandii w takiej właśnie hodowli. A ilość to tak na początek ze 200-250.
Co niektórzy z nas (np kajsyp) mogą Ci ewntualnie powiedzieć jak taką produkcje zakończyć