FORUM
CENY TRZODY
- WOJCIECH1236
-
Wcale mnie nie zdziwi jak cena dojedzie do 6zł. Po 5zł/kg żywej wagi sprzedawałem 10 lat temu!!! Jescze mam faktury z tamtego okresu, ZM w Ostrołęce a wyroby w sklepach były duuuuużo tańsze niż obecnie więc myśle że pora by ktoś sie podzielił zyskiem z producentami surowca.
Widze że co niektórzy przyzwyczaili sie już do niskich cen i dla nich 4zł jest spełnieniem mazeń.
Widze że co niektórzy przyzwyczaili sie już do niskich cen i dla nich 4zł jest spełnieniem mazeń.
-
Szkoda, ze nie mam nic do sprzedania, bo jeszcze przez chwile pewnie bedzie mozna wziac dobra kase. Ale nie zaluje, mniej nerwow, wiecej zdrowia. EURO juz mocno zanurkowalo w dol, wiec tylko patrzec jak swinie i miecho bedzie walic z zachodu. Komu sie udalo przez ostatnie 2 tygodnie sprzedac - zarobil niezly szmal. Tylko wspolczuje Tym co nastawiali warchlaki po 250 zeta, bo dla Nich 5,00 w zywcu to 50/50 szansy. Jak EURO spadnie do 4,0zl trudno bedzie liczyc na takie pieniadze. A z drugiej strony jak TAAKI DUDA ma problemy, to co mowic o innych. Mysle, ze tak jak nas za pol roku zostanie polowa zakladow ubojowych i rynek popytu wyrowna sie z rynkiem podazy. Ale to dobry prognostyk, moze bedzie troche normalnie, tzn. kazdy bedzie mogl zarabiac. Ostatnie 2 lata to byla chora sytuacja
- marek mokwa
- Kontakt:
- Muchozolali
-
-
Nie moim zamiarem sianie fermentu, stwierdzam tylko fakty z ktorymi trudno dyskutowac. Patrze na notowania a tu juz 4,58 za EURO. Ciekawe jaka taktyke przyjma zaklady na nastepny tydzien. Mysle, ze jeszcze sporo do swiat, wiec nie zdziwi mnie jak pofolguja z zakupami w kraju i podepra sie importem zywych z Zachodu. Autka beda ino smigać. To bedzie zagrywka na obnizke.
-
Prosiaczek śrdni kurs to 4.61 więc nie siej paniki!prosiaczek pisze:Nie moim zamiarem sianie fermentu, stwierdzam tylko fakty z ktorymi trudno dyskutowac. Patrze na notowania a tu juz 4,58 za EURO. Ciekawe jaka taktyke przyjma zaklady na nastepny tydzien. Mysle, ze jeszcze sporo do swiat, wiec nie zdziwi mnie jak pofolguja z zakupami w kraju i podepra sie importem zywych z Zachodu. Autka beda ino smigać. To bedzie zagrywka na obnizke.
-