euro

złotnicka

euro

Post autor: złotnicka »

jak myślicie euro zdąży spaść do końca września czy nie jeśli spadnie to zaleje nas zboże i wieprzowina
TJ

Post autor: TJ »

Euro "musi"jeszcze spaść do końca września gdyż wtedy rząd przelicz euro na złotówki z dopłat obszarowych dla rolników a póżniej już nie wiadomo
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Przy takich cenach zbóż to trudno żeby nas miało coś zalać gorzej ze świniami tutaj nieznaczny spadek euro może spowodować że import się opłaci miejmy nadzieję że żywność będzie znakowana i na mięsku będzie napisane że to nasz polska wieprzowinka
arek

Post autor: arek »

ja jeszcze nie widziałem aby kupiec w sklepie czytał z jakiego kraju pochodzi mięso ważna jest cena i data przydatności do spożycia tak ze na świadomość potencjalnego kupca bym nie liczył no chyba ze ten grosz co ostatnio płacimy na promocje coś nam pomoże
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Otóż to. W końcu jak pieniążki biorą to niech z tego będzie pożytek a co do oznakowania produktów to jeszcze nie wdziałem żeby było napisane jakiej narodowości była świnia z której dany wyrób zrobiono. Jedyne co mi się udało wywnioskować pochodzenie to po nazwie producenta mianowicie wędlinki Animex`u którego którego pakiet większościowy ma Smithfield firma amerykańska więc pewnie i świnie nie bardzo polskie :)
ODPOWIEDZ