CENY TRZODY

kaciocha

Post autor: kaciocha »

Zgadzam się z turbogrocho te ceny które podaje sa realne i jak najbardziej prawdziwe to ze zakład płaci za super swinie 50 60 czy 80 groszy więcej, sam spotkałem sie wielokrotnie z takim zachowaniem mojego zakładu jak potrzebowali pilnie świnie np. zimą w dosyc tęgie mrozy to dzwonili i nawet za niezbyt duże (100 - 107 kg) potrafili dołożyć 70gr, a gościu ktury regularnie raz w tygodniu dostarcza im ok 70 szt ma w tej chwili cenę 4 zł
arek

Post autor: arek »

ogólnorozwojowa spędówka 3 zeta plus vat i to nie żart
baraki

Post autor: baraki »

Ciekawe kiedy rozpocznie sie masowa rzeź macior? A może juz sie powoli zaczyna... :D
Arek39

Post autor: Arek39 »

baraki prosięta od tych macior można dość drogo sprzedać
baraki

Ja mam maciore! Urodziła mi 12 prosiaków 4 zdechły 8 zostało i chciałbym je drogo sprzedac, ile mi dasz za sztukę?
arek

Post autor: arek »

baraki nie tak dawno pisałeś ze na porodówce masz max 5% upadków a tu wychodzi ze 30% coś kręcisz
Arek39

ja sam się zastanawiam czy prosiąt nie sprzedać ponieważ w mojej okolicy maksymalną cene jaką mogę dostać to 3.3 zł + plus vat a ma być jeszcze gorzej
Kasia i Paweł

Post autor: Kasia i Paweł »

Arek39 pisze:ja sam się zastanawiam czy prosiąt nie sprzedać ponieważ w mojej okolicy maksymalną cene jaką mogę dostać to 3.3 zł + plus vat a ma być jeszcze gorzej
A przecież jeszcze wczoraj większość z forumowiczów próbowała mi wmówić że cena za żywą jest w okolicach 4 zł. I co wy na to?
Arek39

ja nic takiego nie mówiłem i nie bieście mnie pod uwagę ponieważ wy macie ,,ilość" a ja jestem nie znczący producent
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

baraki pisze:Ja mam maciore! Urodziła mi 12 prosiaków 4 zdechły 8 zostało i chciałbym je drogo sprzedac, ile mi dasz za sztukę?
No i to jest Polska rzeczywistość. Baraki w tym jednym zdaniu zobrazował prawdziwego hodowce mającego 1-2 maciory.
Dlaczego 4 zdechły - prawdopodobnie locha nie była szczepiona.
No to zostaje nam 8 prosiąt. Przyjdzie do sprzedaży za te kilka szt nikt nie da więcej niż po 120/szt. czyli max zysku
A że prosiaki były 8-tyg przy maciorze to i z rują problem wielki, dni jałowe 20-40.
A ile paszy wpierdoli do następnego porodu.
A maciora waży 400 kg to nawet po 2zł jest 800zł.
Co zrobić?? ja bym się nie wahał ;)
pysiek99

Post autor: pysiek99 »

kol
lukas1982 moze w czesci malych gospodarstw tak jest ale nie mowcie ogolnikowo!!! ja juz pisalem w innym temacie moje gospodarstwo jest male ale trzoda jest szczepiona, staram sie bilansowac dawki zywieniowe tylko poprostu mam tego malo....
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

Kasia i Paweł pisze:
Arek39 pisze:ja sam się zastanawiam czy prosiąt nie sprzedać ponieważ w mojej okolicy maksymalną cene jaką mogę dostać to 3.3 zł + plus vat a ma być jeszcze gorzej
A przecież jeszcze wczoraj większość z forumowiczów próbowała mi wmówić że cena za żywą jest w okolicach 4 zł. I co wy na to?
Kasia i Paweł- Ta cena 4 zł pochodzi z krainy białych niedżwiedzi gdzie hodowców w jednej gminie tylu co u nas w przeciętnej wiosce.. U nas w Wlkp moja przedostatnia cena to 3.42 plus vat, oczywiście iż można dostać z 10- 20gr więcej, tylko ci kupcy do zbyt rzetelnych nie należą. Pierwszy raz zapłacą na czas, drugi po prośbach telefonicznych a po roku sprzedaży to może trzeba sprawę kierować na drogę sądową żeby wydostać pieniądze. Niektórzy z mojej wioski już to przerabiali i słyszeć nie chcą o takich skupujących. Jedno mnie dziwi mieszkacie blisko Sląska a tam zawsze cena była wyższa od naszej, wielu kupców ze Śląska kupowało u nas świnie.Co się stało u was z tą ceną.
sergiusz

Post autor: sergiusz »

sokołów w tzw programie od 4 tygodni płaci podstawę 4,46 plus 5gr za 1% mięsności pow.53% plus 5% za umowę plus vat czyli 3.9-4,0 + vat za żywiec t to jest aktualna cena
baraki

No ja do nich dzwoniłem 2tyg temu i miał dojechać do mie przedstawiciel handlowy przedstwic warunki współpracy ale jak do tej pory sie nie pojawił...
robak

Post autor: robak »

To zbyt wiele.
Ostatnio zmieniony wtorek 02 lip 2013, 00:06 przez robak, łącznie zmieniany 1 raz.
Kasia i Paweł

PO-pulista z ceną nie wiem co się stało, nie jest ona poparta żadnymi racjami ekonomicznymi, na rynku nie ma tuczników, producentów też coraz mniej. Z tego co się orientuję ceny ustalane są na podstawie "dobrego humoru" kupującego. Jest parę dużych firm ubojowych, które dyktują cenę na rynku i one ustawiają cenę na dany dzień. Obojętnie do kogo byś nie zadzwonił cena jest jednakowa. Byłam nawet świadkiem takiego zdarzenia, podczas skupu obniżono cenę poniważ przywieziono więcej tuczników niż kupujący się spodziewał. Pierwsza połowa sprzedających dostała wyższą cenę a druga niższą. Nikt się nie oburzył i sprawa została uznana za normalną. Mam spęd 100 metrów od domu i widzę jak sprawa wygląda.
Ja nie sprzedaję na spędzie, do mnie przyjeżdża auto po całą partie ale cena podstawowa jest taka sama jak na spędzie, dostaję dodatek za ilość.
Sonny15x

Post autor: Sonny15x »

Do większości sieci hipermaketów sprowadzane jest mięso wyłącznie z zagranicy , Niemcy Dania. Chodzi tutaj o Tesco, Real , Carrefoul . Jest tańsze jednak o wiele gorszej jakości . Powiem wam jakie niezłe jaja niedawno mi się przytrafiły. DO wyboru były polska łopatka bez kości droższa o kilka złotych i tańsza (zagraniczna) . I pewna osoba kupiła tańszą żeby zobaczyć co to jest(dziwny wygląd) . Potem dostałem ten kawałek mięsa i pokazaliśmy to dla masarza (która ma swoją ubojnię i kupuje u mnie czasem świnie) , okazało się , że ten kawałek to golonka bez skóry , rozcięta . Kupione w Carrefoulu . Wiadomo Golonka tak nie schodzi , a to był okres przedświąteczny , więc łopatka znajduje wtedy większe grono kupców. To jest tragedia. Już nie wiadomo co będzie z Polską. Europa chce zrobić z Polski tuczarnię i już. Chore. Oby tylko nie dopuścić Platformy do prezydentury , i władzy w następnych wyborach bo to będzie już koniec polskiej wsi . Dlatego apeluję do wszystkich nie głosujcie na PO. Nie znają się na problemach Wsi i nie obchodzą ich losy wsi , jedyna szansa w PiSie.
pysiek99

moze tematow politycznych to tu nie poruszajmy....
Kasia i Paweł

To nie jest forum polityczne! :evil: :wink:
PO-pulista

Sonny15x pisze:Do większości sieci hipermaketów sprowadzane jest mięso wyłącznie z zagranicy , Niemcy Dania. Chodzi tutaj o Tesco, Real , Carrefoul . Jest tańsze jednak o wiele gorszej jakości . Powiem wam jakie niezłe jaja niedawno mi się przytrafiły. DO wyboru były polska łopatka bez kości droższa o kilka złotych i tańsza (zagraniczna) . I pewna osoba kupiła tańszą żeby zobaczyć co to jest(dziwny wygląd) . Potem dostałem ten kawałek mięsa i pokazaliśmy to dla masarza (która ma swoją ubojnię i kupuje u mnie czasem świnie) , okazało się , że ten kawałek to golonka bez skóry , rozcięta . Kupione w Carrefoulu . Wiadomo Golonka tak nie schodzi , a to był okres przedświąteczny , więc łopatka znajduje wtedy większe grono kupców. To jest tragedia. Już nie wiadomo co będzie z Polską. Europa chce zrobić z Polski tuczarnię i już. Chore. Oby tylko nie dopuścić Platformy do prezydentury , i władzy w następnych wyborach bo to będzie już koniec polskiej wsi . Dlatego apeluję do wszystkich nie głosujcie na PO. Nie znają się na problemach Wsi i nie obchodzą ich losy wsi , jedyna szansa w PiSie.
Masz rację nie głosujcie na PO. Tylko po to jestem na tym forum PO-pulistą żebyście znienawidzili tę partię cwaniaków kosmopolitycznych,partię U-beków,Bolków i innych tajnych agentów.Chyba wiecie kto to jest populista.
Kasia i Paweł

Tak POPULISTO, mieszaj, gmatwaj w umysłach szarego ludu. Niech zupełnie stracą obraz prawdziwej rzeczywistości. :wink:
PO-pulista

Kasia i Paweł pisze:Tak POPULISTO, mieszaj, gmatwaj w umysłach szarego ludu. Niech zupełnie stracą obraz prawdziwej rzeczywistości. :wink:
Szary lud raczej nie odwiedza tej stronki, to jest strona dla hodowców przez duże H. Ja jestem hodowcą(może nie tym przez duże H) ale ponad wszystko jestem rolnikiem i obywatelem RP. Polityka to moja pasja tym żyję i nie jest mi obojętne czy w Polsce rządzi Michnik ze swoją Gazetą Wybiurczą czy też prawdziwi patryioci tacy jak Kaczyńscy. A to czy Antek lub Kuba napisze na tym forum iż sprzedał gdzieś świnki po 4 zł i tak mi nic nie da, bo i tak gdybym to powiedział tym co kupują u mnie to, by mnie wyśmiali. Jestem realistą i pewnych obiektywnych uzależnień nie da się zmienić.
asz52

polityka na stronie

Post autor: asz52 »

ludzie wygoncie tych pseudo znawców polityki z tej strony tych prawdziwych patriotow [przez małe p] to nie to miejsce .W okolicach łodzi za zestawy calo samochodowe fermówki 4 zl + vat
Kasia i Paweł

Populizm - współcześnie tym terminem najczęściej określa się zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które są aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej, w celu łatwego zdobycia popularności, bez analizowania sensu tych poglądów oraz zastanawiania się nad realnymi możliwościami i rzeczywistymi skutkami wprowadzenia głoszonych poglądów w czyn. Często populizm przybiera formę schlebiania masom poprzez krytykowanie ekipy rządzącej. Natomiast będąc u władzy populiści rządzą reagując na krótkotrwałe nastroje społeczne i nie czując się zobowiązanymi osiąganiu nadrzędnych celów oraz realizacji programów politycznych.

Nic dodać nic ująć! :wink:
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

szansa w pisie chyba w pisuaże
kaczynski patriota chyba ktos niezna znaczenia tego rodzaju słowa
ludzie takich ludzi to powino sie wieszac za takie wypowiadanie słów.

poz
Kasia i Paweł

Muchozolali nie tak ostro, przecież nie oto chodzi żeby obrażać, każdy ma prawo do swoich przekonań, zarówno przeciwnicy jak i poplecznicy poszczególnych ugrupowań. Jednak myślę, że to forum nie jest odpowiednim miejscem na głoszenie swoich poglądów politycznych. Przecież politycy zobowiązali się do prowadzenia spokojnej kampani, więc idąc za ich przykładem nie róbmy wieców wyborczych na forum trzody chlewnej! Dyskutować zawsze można (ja to uwielbiam) ale nie lubię obrażania i wyzywania. Jedynie konkretne argumenty powodują merytoryczną dyskusję. :wink:
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Dzięki dyktatorom Kaczyńskim mieliśmy już pokaz stosunków Polsko-Rosyjskich i zakaz handlu żywnością.
A kto coś robi dla rolnictwa?? PSL? haha
Psl jest partią która ma głosy wśród najmniejszych i małych gospodarstw i dlatego boją się wszelkich reform na wsi bo stracili by całkowicie poparcie.
Ja będę głosował na Komorowskiego ( nie dlatego że to mój ulubiony polityk) gdyż władza w jednych rękach to w obecnych czasach dla Polski większa szansa niż zagrożenie.
Niestety trzeba ciąć wszystkie wydatki, żeby nie było u nas drugiej Grecji.
Trzeba skończyć z przywilejami strefy budżetowej rodem z PRL.
Koniec z trzynastkami, z dodatkowym dniem wolnym gdy jakieś święto przypada w sobót lub niedzielę (popierdolone całkiem) i z innymi gratisami.
Trzeba zreformować polskie finanse, szpitale itd.
A tylko władza w jednych rękach w Polsce na to pozwala. Amen
krims

Post autor: krims »

*lukas1982
Reforma polskiej wsi dokonuje się sama, powoli ale zmiany widać na każdym kroku. Nie muszą funkcjonować gospodarstwa mające tysiące ha jak w Australii, przecież możemy mieć tzw. "dwuzawodowców". Zresztą coraz więcej jest tzw. "dwuzawodowców".
Czy do cięcia wydatków można zaliczyć brak pieniędzy na leczenie osób poniżej 16-tego roku życia chorych na stwardnienie rozsiane?
Władza w jednej ręce ma plusy, ale musi również być możliwość wetowania zamysłów jednej opcji politycznej na nie omylność.
Diablo

Re: polityka na stronie

Post autor: Diablo »

asz52 pisze:ludzie wygoncie tych pseudo znawców polityki z tej strony tych prawdziwych patriotow [przez małe p] to nie to miejsce .W okolicach łodzi za zestawy calo samochodowe fermówki 4 zl + vat
Kolego jestem z Łódzkiego i sprzedawałem w zeszłym tyg. 3,7 netto cały zestaw 200szt poszły do Kutna... W tym Tyg do pobliskiej ubojni po 3,60 netto końcówkę za ostatnie 20 szt zapłacili mi już tylko po 3,5 bo mówili że za ciężkie świnie średnia 130 i cały czas wmawiają że cena spada... a wcześniej jak było potrzeba to brali takie a nawet cięższe i wtedy dobre były ehh...

Moje okolice cena podstawowa 3,10-3,30... i weź się tu chłopie rozwijaj:/
Aha i na temat polityki w tym Kraju nie mam zamiaru się wypowiadać...
gofer

Post autor: gofer »

Wszystkim PATRYIOTOM na tym forum polecał bym nauczyć się zasad polskiej pisowni, a kilku innym kultury słowa.
Patriotyzm i zwykłe pieniactwo to są dwie różne rzeczy. Może jestem inny, ale do mnie przemawiają bardziej argumenty niż obrzucanie się zgniłymi jajami.
A w rolnictwie będzie źle dokąd rolnicy się nie zjednoczą we własnym interesie. Puki co gdzie dwóch Polaków tam trzy różne zdania. Niezgoda wśród rolników jest powodem tego, że pośrednicy jeżdżą merolami, a rolnik ciągnie łapami po ziemi. A kilka postów powyżej dowodzi, że jeszcze długa droga do jedności polskiego rolnika i kilka (kilkanaście) tłustych lat dla pośredników.
Pozdrawiam.
PO-pulista

lukas1982 pisze:Dzięki dyktatorom Kaczyńskim mieliśmy już pokaz stosunków Polsko-Rosyjskich i zakaz handlu żywnością.
A kto coś robi dla rolnictwa?? PSL? haha
Psl jest partią która ma głosy wśród najmniejszych i małych gospodarstw i dlatego boją się wszelkich reform na wsi bo stracili by całkowicie poparcie.
Ja będę głosował na Komorowskiego ( nie dlatego że to mój ulubiony polityk) gdyż władza w jednych rękach to w obecnych czasach dla Polski większa szansa niż zagrożenie.
Niestety trzeba ciąć wszystkie wydatki, żeby nie było u nas drugiej Grecji.
Trzeba skończyć z przywilejami strefy budżetowej rodem z PRL.
Koniec z trzynastkami, z dodatkowym dniem wolnym gdy jakieś święto przypada w sobót lub niedzielę (popierdolone całkiem) i z innymi gratisami.
Trzeba zreformować polskie finanse, szpitale itd.
A tylko władza w jednych rękach w Polsce na to pozwala. Amen
Oczywiście że należy reformować tak jak chce PO zacząć od KRUS a skończyć na podatku dochodowym dla rolników. Poza tym Rycho,Zbycho i Miro mogą spać spokojnie ich reforma nie sięgnie.
PO-pulista

Muchozolali pisze:szansa w pisie chyba w pisuaże
kaczynski patriota chyba ktos niezna znaczenia tego rodzaju słowa
ludzie takich ludzi to powino sie wieszac za takie wypowiadanie słów.

poz
Jak chcesz głosować na zdrajców ojczyzny to twoja sprawa. Jeżeli Kaczyński nie był dla Ciebie patriotą to kto nim jest agent Bolek. Napisz chcę poznać te zacną osobę.
pysiek99

chlopaki piszcie sobie na PW
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

PO-pulisto
Patriotą to moze i był wcale tego nie neguje,
ale prezydentem był fatalnym, zero prezencji, nie był osobą komunikatywna, a ten człowiek reprezentowal nas na arenie światowej, zreszta co cały PiS robił z polityką ze wschodem, katyń to tylko taka karta przetargowa którą kaczynscy chcieli załatwic wszystkie trudne sprawy z rosją.
tzreba nam pojednania z rosjanami i dobrej polityki, najwieksi wrogowie rosji potrafia z nia handlować Amerykanie, niemcy, a my nie !
mario1973

Post autor: mario1973 »

do Turbogrocho 49 -,aż mi Cie żal człowieku
mario1973

Post autor: mario1973 »

DO Lukas1982-władza w jednych rękach w tym przypadku PO [ludzi którzy działają w interesie obcych mocarstw]gwarantuje utratę suwerenności i kolejny rozbiór POLSKI.
PO-pulista

turbogrocho49 pisze:PO-pulisto
Patriotą to moze i był wcale tego nie neguje,
ale prezydentem był fatalnym, zero prezencji, nie był osobą komunikatywna, a ten człowiek reprezentowal nas na arenie światowej, zreszta co cały PiS robił z polityką ze wschodem, katyń to tylko taka karta przetargowa którą kaczynscy chcieli załatwic wszystkie trudne sprawy z rosją.
tzreba nam pojednania z rosjanami i dobrej polityki, najwieksi wrogowie rosji potrafia z nia handlować Amerykanie, niemcy, a my nie !
A czym to takim L. Kaczyński kompromitował Polskę na arenie międzynarodowej. Może gdzieś schlał się jak Kwaśniewski w Kijowie i zataczał się jak pijaczyna. Zadaj sobie trochę trudu i sprawdż ile tak naprawdę L .Kaczyński był niższy od Kwaśniewskiego o agencie Bolku nie wspomnę. Pojednanie tak ale na zasadach partnerskich, a handlować my też możemy tylko w owocach Włosi biją nas ceną dopłacając do eksportu. Podobnie z wieprzowiną Duńczycy,Holendrzy sprzedadzą im taniej, kłania się kurs złotego.
turbogrocho49

nie lubie dyskutowac o polityce,
ale nie lubie tez takich osob jak ty ktory wierzysz w te teczki, i co jakis czas komus wyciagna teczke i tworza o nim nowe rzeczy.
trzeba zrozumiec agent bolek czy lolek, to sa medialni agenci,na potzreby polityki,
Uważm że najważniejsze teczki i tak zostały zniszczone i sladu po nich niema, a byli agenci sa na kazdym podwurku czy to pis czy po,czy sld
Trzeba isc do przodu, a nie ciagle ogladac sie w przeszlosc
turbogrocho49

a i jescze jedno jak wałodia powie NIET, to chociaz bys dopłacał do mięsa niewiadomo ile to rosjanie i tak go nie wezmą
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

To który zakład dopłaca do ceny skupu za określone poglądy polityczne? W tamtym roku rządziło PO i ceny były dobre. W tym też rządzi PO i ceny są złe. I co to na do rzeczy? Zejdzcie na ziemię i piszcie na temat. Niedługo jeszcze Żydów wciągnięcie w ceny skupu świń. Popieram kolegę: trzeba robić swoje i iść do przodu. A z Rosja lepiej trzymać dobrze, niż się stawiać. Za mali jesteśmy, żeby im podskoczyć.
asz52

cd

Wiedza polityczna niektórych "dyskutantów ' jest tak zenujaca ,ze az niechce sie odpowiadac.Aleapropos Sp Kaczynskiego to przypomnijcie sobie jak sie chwalił ile to nie ugral negocjujac traktat zJAniny [slynne telefony do brata po rade ,az Sarkozy przerwal te farse i sam dzwonil do Jarusia po uzgodnienia olewajac naszego Lecha ] .A jego''Sraczka 'po durnym artykule w 6 rzednej gazecie niemieckiej i niepojechanie na szczyt Weimarski tak mozna jeszcze długo ale po co jak czesc kolegow wie lepiej bo ojciec dyrektor mówił a "nasz dziennik " napisał .A tak nawiasem ja tez jestem wielkim patriota bo kocham Zone kocham syna i mam psa ,bo to byly glówne zalety opisywane w nawróconych madiach aha no nie zbudowalem Muzeum PW
PO-pulista

turbogrocho49 pisze:nie lubie dyskutowac o polityce,
ale nie lubie tez takich osob jak ty ktory wierzysz w te teczki, i co jakis czas komus wyciagna teczke i tworza o nim nowe rzeczy.
trzeba zrozumiec agent bolek czy lolek, to sa medialni agenci,na potzreby polityki,
Uważm że najważniejsze teczki i tak zostały zniszczone i sladu po nich niema, a byli agenci sa na kazdym podwurku czy to pis czy po,czy sld
Trzeba isc do przodu, a nie ciagle ogladac sie w przeszlosc
Kolego agent Bolek to nie żaden wymyślony twór,jeżeli osoba prowadząca agenta Wałęsę zeznała pod przysięgą w sądzie,sprawę opisują historycy w książkach. Dlaczego pan Wałęsa nie poda autorów tych książek do sądu o zniesławienie.Może brakuje mu pieniędzy i należy podnieś emeryturę. Widzę iż wierzysz tym co bronią marnych dorobkiewiczów,takich jak Wałęsa który za korzyści dla rodzinki sprzedał by całą Polskę. Trzeba iść do przodu tylko z ludzmi prawymi, a nie takimi szujami co dla pieniędzy zrobią wszystko.
PO-pulista

Re: cd

asz52 pisze:Wiedza polityczna niektórych "dyskutantów ' jest tak zenujaca ,ze az niechce sie odpowiadac.Aleapropos Sp Kaczynskiego to przypomnijcie sobie jak sie chwalił ile to nie ugral negocjujac traktat zJAniny [slynne telefony do brata po rade ,az Sarkozy przerwal te farse i sam dzwonil do Jarusia po uzgodnienia olewajac naszego Lecha ] .A jego''Sraczka 'po durnym artykule w 6 rzednej gazecie niemieckiej i niepojechanie na szczyt Weimarski tak mozna jeszcze długo ale po co jak czesc kolegow wie lepiej bo ojciec dyrektor mówił a "nasz dziennik " napisał .A tak nawiasem ja tez jestem wielkim patriota bo kocham Zone kocham syna i mam psa ,bo to byly glówne zalety opisywane w nawróconych madiach aha no nie zbudowalem Muzeum PW
Twoje porównanie z L.Kaczyńskim wygląda żenująco. Więcej tego nie rób. Chcesz wierzyć Michnikowi i TVN, to twoja sprawa.
turbogrocho49

PO-pulista
a co mi to da ze wałesa był agentem, co zmieni to w twoim czy moim życiu,
a jak np. bym sie dowiedzial ze moj aktualny wojt bylm agentem, a jest dobrym gospodarzem buduje drogi, wspomaga osp, tworzy nowe swietlice i przedszkola, to co tez trzeba go zlinczowac,
a czy dzisiaj niema agentów? dzisiaj sie nazywaja inaczej "podpierdalacze" bo co bys nie robil zawsze sie znajdzie ktos zyczliwy, kto na ciebie czy kogo innego doniesie, i chociaż nie wsadza cie do wiezienia, to np nie dadza ci pozwolenia na budowe
asz52

cd

To co pisałem powyzej to są fakty ogólnie znane plus cała masa innych .Ponadto radze nie przyjmowac za pewnik ,ze Wałesa to Bolek bo narazie wszystkie procesy wygral i zaden sad czyto za ziobry czy teraz mu nic nie zarzucal ,a chcialbym zeby Sp Lech mial tyle zasług coWałesa [Przy wszystkich jego wadach ] I ostatnia uwaga zobaczcie do czego doprowadzili Kaczynscy naród jest tak skłócony ,ze nawet na Swinskim forum zapomnielismy o cenach a zajmujemy sie polityką .A swoja droga kto to jest prawdziwypatriota i jak sie go mierzy?
PO-pulista

Re: cd

asz52 pisze:To co pisałem powyzej to są fakty ogólnie znane plus cała masa innych .Ponadto radze nie przyjmowac za pewnik ,ze Wałesa to Bolek bo narazie wszystkie procesy wygral i zaden sad czyto za ziobry czy teraz mu nic nie zarzucal ,a chcialbym zeby Sp Lech mial tyle zasług coWałesa [Przy wszystkich jego wadach ] I ostatnia uwaga zobaczcie do czego doprowadzili Kaczynscy naród jest tak skłócony ,ze nawet na Swinskim forum zapomnielismy o cenach a zajmujemy sie polityką .A swoja droga kto to jest prawdziwypatriota i jak sie go mierzy?
Jak na razie to jeszcze żadnego procesu Wałęsa nie wygrał pomimo poparcia mediów pana Michnika i PO z jego niezbyt rozgarniętym synkiem Jarosławem. Jakie to niby zasługi miał ten butny człowieczek sprzedawał swoich kolegów w pracy za kilka srebrników. Organizował swoje wystawne imieniny na 600 osób. Wzmacniał lewa nogę, a może wymyślił powiedzenie iż (są plusy dodatnie i plusy ujemne) albo (jestem za a nawet przeciw).Patriota to jest taki człowiek który nie kieruje się własnym interesem finansowym tylko dba o dobro państwa . Niestety Wałęsa do tego grona nie należy, zdradził interesy tych którzy go popierali robotników dla dobrobytu swojej rodziny.
pysiek99

a co Ciebie Wałęsa wkopał albo znasz go dobrze ze go oskarzasz? Ja moge powiedziec ze jest ekstra tyle zrobil dla Polski itp i masz slowo przeciwko slowu i tyle twojego ze poklucisz sie z kims....
PO-pulista

pysiek99 pisze:a co Ciebie Wałęsa wkopał albo znasz go dobrze ze go oskarzasz? Ja moge powiedziec ze jest ekstra tyle zrobil dla Polski itp i masz slowo przeciwko slowu i tyle twojego ze poklucisz sie z kims....

Od niego zaczęło się całe zło(prywata) w naszym kraju. Gdyby był człowiekiem prawym,polskim patriotą nasz kraj wyglądał by teraz inaczej.On mógł zrobić wiele a nie zrobił nic dla Polski tyko dbał o swój dobrobyt.
pysiek99

a jakby bylo gdyby i co ja wtedy bym mial.....
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

dobra to co zrobił lechu albo pis wymien kilka przykładów.

poz
ODPOWIEDZ