tak sobie myslalem ze jak ktos ma jakis sprzet, cos do sprzedania, chce cos kupic itp. to niech pisze tu!!! w ten sposob mozemy handlowac rolnik z rolnikiem a nie z handlarzem:)
konkretnie to chce zrobic samemu podwojny wal strunowy do uprawy przed sianiem do c-360 oraz wal, ktory bedzie szedl za kultywatorem...potrzebuje tylko wymiarow...
maciek moze zle mysle ale czy taki uprawowy przed sianiem srednicy 30cm z zaostrzonymi strunami bedzie lepiej rozbijal bryly i poruszal glebe niz sporo wiekszy? maly bedzie szybciej sie krecil wiec sila odsrodkowa bedzie wieksza...
pysiek99 kupiłem w tym roku agregat uprawowy od DZIEKANA on ma za kultywatorem podwójne wałki na docisku które można oddzielnie podpiąć do ciągnika. Jak byś to zobaczył jak wygląda miałbyś łatwiej zrobić, więcej masz na PW.
maciek na 5ha jakos bym sobie z tym poradzil.... a mi w zasadzie najbardziej zalezy na rozbijaniu bryl....czesc ziemi mam 6 klasy wiec piach jak cholera ale na czesci jest bardziej zwarta i po oraniu sa straszne bryly, po bronowaniu wieksze sie rozbija ale mniejsze i tak zostaja....
jak myslicie gdybym zrobil walki do c-360 mysle ok 3m i dac np pierwsze wieksze, do rozbijania duzych bryl i tak jak maciek mowi przy udezeniu w bryle sila przenoszona na oski bylaby mniejsza, drugie dac mniejsze a potem jeszcze trzecie najmniejsze to zda to egzamin?
bedzie ciezko je tak zamontowac zeby pracowaly na jednym poziomie - dlatego raczej zrob dwa rowne walki !!!! uzebione zalozmy o srednicy 250 -300 mm ze skreconymi strunami
Witaj!
Arek, przecież możesz umieścić informację o tym katalogu na Allegro. Bo to jest tylko informacja, a nie reklama portalu Allegro.
FORUM służy głównie wzajemnemu przekazywaniu informacji, ale z zadowoleniem powitamy także każdą reklamę.
Zapraszamy firmy i osoby do umieszczania reklamy na naszym FORUM!!
No i wiadomo dlaczego Kasia i Pawel nie mogli znaleźć! Wyszukiwarka alegro szuka wyrazów dokładnie tak jak sie je wpisze, jak brak kreseczki nad ć to już nie wyświetli, więc dobrze jest wpisywac szukana fraze również z błędami ortograficznymi, wtedy można sporo odkryć!
Arek dziękuję za informację. Właśnie o taki katalog mi chodzi.
Baraki masz rację - czasami opłaca się pisać z błędami, jednak ja mam z tym problem gdyż piszę dwoma rękami i wszystkimi palcami bez podglądania klawiatury (lata nauki maszynopisania).
No ja tez pisze dwoma rękami ale bywa że trzymam dziecko na ręku i wtedy pisze tylko jedna ręką i nie jest wtedy łatwo użyć prawego altu, zwłaszcza jeśli chodzi o ą, ę, ś, ale na szczęście mam długie palce i daję rade, a podglądanie klawiatury tez nie jest łatwe gdy córka mi zasłania ja własnym ciałem, ale daję radę!
Baraki to Ty troskliwy tatuś jesteś! Miło to czytać! Już myślałam, że wszyscy forumowicze to jedynie zapatrzeni w trzodę gospodarze!
Ja mam syna 8-letniego, nie czyta ze mną postów tylko woli z tatą "włóczyć się" po chlewach.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.