FORUM
CENY TRZODY
a na netbrokersie piszą: http://www.netbrokers.pl/news.php?&arty ... 94&dzial=1
- WOJCIECH1236
-
turbogrocho49
miałam tego nie pisać, żeby nie siać paniki, ale dlatego dałam ten link z netbrokersa i drążyłam temat, gdyż ponieważ obawiam się, że z konsekwencji tego wzrostu cen zakłądom coraz bardziej się będzie opłacał import, co może zmienić sytację, gdyż w ostatnim czasie import spadł i to mocno. Jednak już dziś Holendrzy oferują tucznika w cenie do 1,15 (do 4,6, ale da się nawet taniej), więc z dostawą (jak ubojnia sama sobie wiezie) za 5 zł netto importowane też idzie przywieźć. Wiem od znajomego Holendra, że wydzwaniają do niego z Sokołowa i od Dudy
Ostatnio zmieniony czwartek 12 sie 2010, 15:00 przez jagienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Widoczenie Pani zachałannośc jest spora lub firma nie potrafi ciąc innych kosztów skoro przy cenie rynkowej ok 4,7 Pani Proponuje 4,3 .
A co do warchlaków to to ciekawa sprawa , bo jak popyt był spory to ceny rosły wraz z marżą . Ale skoro Firma "Jagienka" ma sztywną politykę marżową to życzę powodzenie.
PS. Z takimi radami to prosze cofnąć sie 40 lat wstecz
A co do warchlaków to to ciekawa sprawa , bo jak popyt był spory to ceny rosły wraz z marżą . Ale skoro Firma "Jagienka" ma sztywną politykę marżową to życzę powodzenie.
PS. Z takimi radami to prosze cofnąć sie 40 lat wstecz
jakbyś Gryszo-jakistam miał bieżącą wiedzę to byś miał pojęcie, że włąsnie 4,7 na dziś oferuję.
i nie mam zamiaru dać się wciągnąć w jałową dyskusję o polityce cenowej naszej firmy czy tam jeszcze o czymś, gdyż przejrzałam Twoje posty, Drogi Użytkowniku grysza03 i widzę, że lubisz sobie na forum pojechać po innych użytkownikach i ich wypowiedziach, a ja sobie nie życzę.
wiem, że to nie na temat, więc wkrótce usunę ten post
pozdrawiam
i nie mam zamiaru dać się wciągnąć w jałową dyskusję o polityce cenowej naszej firmy czy tam jeszcze o czymś, gdyż przejrzałam Twoje posty, Drogi Użytkowniku grysza03 i widzę, że lubisz sobie na forum pojechać po innych użytkownikach i ich wypowiedziach, a ja sobie nie życzę.
pozdrawiam
Jakis tam ???? co to oznaczajagienka pisze:jakbyś Gryszo-jakistam miał bieżącą wiedzę to byś miał pojęcie, że włąsnie 4,7 na dziś oferuję.
pozdrawiam
na bierzącą chwilę Pani handlareczko to cena realistyczny wynosi za 100 szt - 4,9 za towar pow 55% lub 6,4 z klase E od poniedziałku mozliwe dalsze wzrosty .
4,7 było tydzień temu
Ceny faktycznie są różne od 4 złotych na spędach i u skupników do 5 złotych za fermówkę optymalna cena,którą można na dziś dzień uzyskać to między 4,5 a 4.8 za przyzwoity towar 54-55 % mięsa w zależności od oferowanej ilości.A co do podwyżek w przyszłym tygodniu to wszyscy dobrze wiemy,że zależą one od cen zachodnich-jeżeli nie podniosą to pójdzie import i nikt nie będzie znowu chciał polskiego towaru....
- WOJCIECH1236
-
kędzierzawy
-
Mateo_231189
-
turbogrocho49
- rysiek_z_klanu
adriano, wraz z ich wejściem na rynek to miało być tak dobrze, a wychodzi, że płatności jak u wiekszości, a i miesność ponoć nie wychodziadriano pisze:dokładnie. w płatnościach bezczelnie powiedzieli, że ryczałtowcom płacą w 14 dniach a vatowcom jak mają pieniądze.
a jak wygląda u was waga przyjęciowa w pini? u mnie od 1% do 4% poniżej mojej wagi w gospodarstwie.
- rysiek_z_klanu
ozdan, zalogowałeś sie, żeby wklejać jakieś reklamy?? "dej se" na wstrzymanie!ubojnia pisze:www.ozdan.pl
+48 468159275 begin_of_the_skype_highlighting +48 468159275 end_of_the_skype_highlighting
rzetelna polska firma kupująca żywiec wieprzowy w wadze żywej
Cena na dzisiaj: 4,05zł netto w wadze żywej -1%
mam do sprzedania dwie partie po 300 szt. (2 kolczyki, łącznie 600 szt) warchlaka z Danii (podobny status), cena 200,00 zł brutto (30 kg w Danii, 28 kg w Polsce), dostawa - czwartek - piątek ( 19-20. 08 ) W cenie transport i dokumentacja. Mozna rozliczyc sie z wagi w Polsce (28 kg)
Ostatnio zmieniony wtorek 17 sie 2010, 12:42 przez jagienka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mateo_231189
-
turbogrocho49
-
Emila Walczyńsk