FORUM
CENY TRZODY
-
PO-pulista
- WOJCIECH1236
-
turbogrocho49
- WOJCIECH1236
-
aga-zootechnik
-
aga-zootechnik
kochana napisz kiedy była ta sprzedaż, ile szt, jaka mięsność, najlepiej do jakiego ZM i czy ta cena jest netto czy brutto??aga-zootechnik pisze:Jeśli ktoś żyje na jawie, to na pewno nie ja. Gościu, z kieszeni sobie tego nie wzięłam, może mam Ci zeskanować ostatni kwit sprzedaży?lukas1982 pisze:aga-zootechnik pisze:4,85 tuczniki
2,80 maciory
tuczniki wbc - 6,03
???????????? Chyba ktoś żyje na jawie![]()
-
aga-zootechnik
Kochany, ZM na pewno Ci nie podam bo nie mam takiego zamiaru, odstawy tuczników po 120 sztuk, ostatnia średnia waga tucznika 102,3 kg, mięsność 59,7 %. Sprzedaż była 13 września. Cena z watem. Czy coś jeszcze?lukas1982 pisze:kochana napisz kiedy była ta sprzedaż, ile szt, jaka mięsność, najlepiej do jakiego ZM i czy ta cena jest netto czy brutto??aga-zootechnik pisze:Jeśli ktoś żyje na jawie, to na pewno nie ja. Gościu, z kieszeni sobie tego nie wzięłam, może mam Ci zeskanować ostatni kwit sprzedaży?lukas1982 pisze:
???????????? Chyba ktoś żyje na jawie![]()
-
PO-pulista
-
aga-zootechnik
Aga chodzi o to, ze w tym przypadku sprzedalas po ok 5,70zl netto WBC, czyli 6,03 z vatem. Niektorzy mysleli ze sprzedawalas po 6,03 netto czyli po 6,40 z vatem a to juz spora roznica. Niemniej jednak ja ze swojej strony dziekuje za wpis bo to wpis KONKRETNY, a nie jak niektorzy prowadza dywagacje na przerozne tematy a nie podaja cen!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Sorry, że nie na temat
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/je ... a-rolnikow
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/je ... a-rolnikow
- marek mokwa
- Kontakt:
- WOJCIECH1236
-
aga-zootechnik
Magier, a co tu ukrywać
Tylko się chwalić taką ceną. Zakłady, ubojnie, pośrednicy liczą na naiwnych hodowców. Moi odbiorcy (mam ich dwóch) są zadowoleni z moich tuczników więc płacą za to co dostają. Zobaczymy następny raport poubojowy, jeśli będzie czym - to się pochwalę z pewnością.
Genetyka? Jądro - decyzja zapadła na pbz, następnie pbz x wbp, wbp x pbz, inseminuję żadną nowością, pietrain, duroc, hampshire, czasami jakiś pic. Żadnych wynalazków. Nie jestem przekonana do syntetyków. Upadki nieliczne, stado zdrowe do tego własna mieszalnia paszy. Kupuję tylko granulat dla prosiąt i dodatki dla loch. To wszystko. Cała bajka z moją produkcją. Zapomniałabym - tucz trwa równe 3 miesiące.
Pozdrawiam i życzę miłego czwartku.
Agnieszka
Genetyka? Jądro - decyzja zapadła na pbz, następnie pbz x wbp, wbp x pbz, inseminuję żadną nowością, pietrain, duroc, hampshire, czasami jakiś pic. Żadnych wynalazków. Nie jestem przekonana do syntetyków. Upadki nieliczne, stado zdrowe do tego własna mieszalnia paszy. Kupuję tylko granulat dla prosiąt i dodatki dla loch. To wszystko. Cała bajka z moją produkcją. Zapomniałabym - tucz trwa równe 3 miesiące.
Pozdrawiam i życzę miłego czwartku.
Agnieszka
-
aga-zootechnik
No widzisz aga niestety teraz Cie nie popre:) Z tym "latwo sobie wyliczyc" przy danych ktore podalas to mgr matematyki (ktorym jestem) sobie nie poradzi. U ciebie X+90Y=102kg, z czego "x" to waga jaka maja warchlaki oddane na odchowalnie, a "y" to przyrosty dzienne.
Wniosek: Jak podasz chocby "x" sprawa bedzie prosta, bez tego - uwierz mi nikt na swiecie tego nie wyliczy bo wynikow jest nieskonczenie wiele.
Pozdrawiam
Wniosek: Jak podasz chocby "x" sprawa bedzie prosta, bez tego - uwierz mi nikt na swiecie tego nie wyliczy bo wynikow jest nieskonczenie wiele.
Pozdrawiam