FORUM
CENY TRZODY
W zakładzie gdzie ja oddaje cena dwa tygodnie temu 4,10 z vat, przez kolejne dwa tygodnie systematycznie w dół do 3,60 z vat, od środy po 4,00 z vat, powód brak świnek i długo sobie nie pograli, a i w tej chwili za dużo nie mają, to jest oczywiście cena na skupie a można jeszcze uciągnąć ze 20-30gr.
Zikon, znam takich co niby dobrze płacą za towar jak leci, tylko na jak leci to najlepiej sprzedawać gołębieZikon pisze:w mojej okolicy gość organizuje skup pod potrzeby odbiorcy , kasa do ręki , świnia jak leci , cena do 4 zł.
-
PO-pulista
Na wadze elektronicznej łatwiej jest oszukiwać niż na tradycyjnej. Niektóre już są tak ustawione a pozostałe to sobie skupujący ustawia zależnie według potrzeb.Zikon pisze:osobiście do niego nie sprzedaję ale wiem ,że jest to waga legalizowana elektroniczna.po długiej nieobecności pojawili się kupcy zza południowej granicy płacą 3,8 zł.
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
tak tylko tych co sie daja oszukacPO-pulista pisze:Na wadze elektronicznej łatwiej jest oszukiwać niż na tradycyjnej. Niektóre już są tak ustawione a pozostałe to sobie skupujący ustawia zależnie według potrzeb.Zikon pisze:osobiście do niego nie sprzedaję ale wiem ,że jest to waga legalizowana elektroniczna.po długiej nieobecności pojawili się kupcy zza południowej granicy płacą 3,8 zł.
Przeciez ten artykul nie ma ladu i skladu. Najpierw ze cena 3zl i rolnicy doplacaja, potem ze jest pini i bierze jak leci i dobrze placi a na koniec "przetrwaja Ci ktorzy maja wlasna pasze"(bo przeciez jak maja wlasne zboze to tak jakby je dostali zadarmo:)
Pozdrawiam i wiecej mi tu takich niekompetentnych artykulow prosze nie wrzucac
Pozdrawiam i wiecej mi tu takich niekompetentnych artykulow prosze nie wrzucac
-
grzesiecki
-
PO-pulista
http://www.ppr.pl/artykul-planowane-zmi ... 159281.php
Mam pytanie dla zorientowanych ile od 2011r będzie wynosić stawka vat dla rolników będących na zasadach ogólnych sprzedających żywiec wieprzowy. Do tej pory myślałem iż będzie to 5% ale z powyższego artykułu wynika że żywe zwierzęta będą objęte 8% stawką vat. Nie wiem czy w tym artykule jest jakiś błąd bo według mnie stawka z 3% powinna iść na 5%. Może ktoś z będących na zasadach ogólnych wie więcej na ten temat.
Mam pytanie dla zorientowanych ile od 2011r będzie wynosić stawka vat dla rolników będących na zasadach ogólnych sprzedających żywiec wieprzowy. Do tej pory myślałem iż będzie to 5% ale z powyższego artykułu wynika że żywe zwierzęta będą objęte 8% stawką vat. Nie wiem czy w tym artykule jest jakiś błąd bo według mnie stawka z 3% powinna iść na 5%. Może ktoś z będących na zasadach ogólnych wie więcej na ten temat.
-
PO-pulista
-
PO-pulista
Co do tych 8% vat gdyby tak było w co za bardzo nie wierze, to ja tam bym na to tak nie narzekał, bo po co mam czekać 60 dni a w rzeczywistości to nawet do 90 za zwrotem vatu jak bym miał tą kasę w ciągu 14 dni razem z zapłatą za świnie. Ryczałtowcy to nie wiem czy będą tacy zadowoleni jak za paszę zapłacą 8% vat podwyżka z 3%, a ryczałt wzrośnie o 1% z 6% na 7%.
według mnie i tak bedzie lepiej być na zasadach ogulnych niż na ryczałcie ryczałtowcy zyskają tylko 1 % a ile % wzrosną im produkty takie jak pasze materiał siewny i inne surowce objęte stawką 3 % nie muwiac u innych produktach objętych podwyżką 1 %,a na ogulnych zasadach czy było 3% czy 8 % to i tak sie wruci sie w koszty,,,,,,,ryczałtowcy bedą bardziej poszkodowani niż vatowcy
stawka vat
Stawka vat na żywe zwierzęta wzrośnie z 3 do 5 % a nie jak kolega pisze do 8. Jedynie ryczałtowcy będą mieli stawkę podniesioną z 6 do 7%. A vatowcy przechodzą na 5%, jęsli wogóle uchwalą tą ustawę. Jeśli nie to ryczałtowcy zostana na poziomie 6 %, a vatowcy i tak będą mieli podniesiony vat na 5 % ponieważ kończy się z dniem 31 grudnia umowa akcesyjna.
-
PO-pulista
Re: stawka vat
Co do tych 8% to nie jest to moja subiektywna wiedza tylko przedruk artykułu z PPR-u. Oni też mogą się mylić. Co do przegłosowania ustawy to oto już byłbym spokojny. Koalicja działa ma większość,prezydent z PO ustawy nie zawetuje. Zrobią co zechcą Kaczyński już na Wawelu więc im przeszkadzać nie będzie.marseli pisze:Stawka vat na żywe zwierzęta wzrośnie z 3 do 5 % a nie jak kolega pisze do 8. Jedynie ryczałtowcy będą mieli stawkę podniesioną z 6 do 7%. A vatowcy przechodzą na 5%, jęsli wogóle uchwalą tą ustawę. Jeśli nie to ryczałtowcy zostana na poziomie 6 %, a vatowcy i tak będą mieli podniesiony vat na 5 % ponieważ kończy się z dniem 31 grudnia umowa akcesyjna.
-
PO-pulista
- WOJCIECH1236
-
Mariusz1986
http://www.zmsalus.com.pl/ccc/include/podglad.php
jakby nie patrzeć znacząca podwyżka i 35 groszy więcej od wielkopolskiej konkurencji ale i tak sporo więcej można teraz wychaczyc
jakby nie patrzeć znacząca podwyżka i 35 groszy więcej od wielkopolskiej konkurencji ale i tak sporo więcej można teraz wychaczyc
-
Mariusz1986