FORUM
CENY TRZODY
-
PO-pulista
Dryfują ale uprawy w Belgii i Holandiiwojce pisze:Cena będzie tak dryfować do maja przyszłego roku prawdopodobnie ,jak na zachodzi nie wzrosną ceny lub nie osłabi sie złotówka to nie ma co marzyć o wzrostach cen na naszym rynku tak jest ze wszystkimi surowcami w rolnictwie
Polska zadłużona jak Irlandia ...
uważam że ta obniżka to badanie (nerwów ) rynku- bo jak wytłumaczyć ostre podwyżki na zachodzie lekko drożejące euro a u nas obniżka - możliwe ze tylko na papierze www
-
koksiarz1990
ja też tak myślęread pisze:Dryfują ale uprawy w Belgii i Holandiiwojce pisze:Cena będzie tak dryfować do maja przyszłego roku prawdopodobnie ,jak na zachodzi nie wzrosną ceny lub nie osłabi sie złotówka to nie ma co marzyć o wzrostach cen na naszym rynku tak jest ze wszystkimi surowcami w rolnictwie
Polska zadłużona jak Irlandia ...
uważam że ta obniżka to badanie (nerwów ) rynku- bo jak wytłumaczyć ostre podwyżki na zachodzie lekko drożejące euro a u nas obniżka - możliwe ze tylko na papierze www
-
koksiarz1990
- Muchozolali
-
Kasia i Paweł
-
turbogrocho49
-
turbogrocho49
-
Rolnik1257
Ja też handlowałem z wierzejkami. Ale ogólnie nie polecam. Ponieważ pośrednik płaci więcej niż ZM oddalony o kilka kilometrów. Śmieszne to jest trochę. Świnek nie odbierają tygodniami jak nie trzeba a jak trzeba to już są. Ogólnie nie polecam. Bynajmniej w moim przypadku. Jedyny + to termin płatności 2 tygodnie rzecz święta. U nas w okolicy nikt do nich nie sprzedaje. Jeżdzą 100 km dalej i płacą więcej niż na miejscu nie rozumiem tej polityki
-
turbogrocho49
-
1258hubert
-
turbogrocho49
kolego nie obrażaj mnie, jak coś przeslij mi na priv adres e-mail, podesle skana faktury, handluje z nimi od 7 lat i nigdzie indziej nie sprzedałem ani jednego swiniaka, kasa na koncie max 14 dni, a jak mam pilne potrzeby to i na drugi dzień jest, a gdzie ty puszczasz towar ze taki krzywdzony jestes i jakie ilosci?
-
Rolnik1257
Tubergrocho to może pracownik pracujący na skupie i pisze takie głupoty, ewentualnie rodzina właściciela ZM. U nas przeważnie od większych producentów odbierają Mościbrody, ZM Kosów Lacki. Miałem doczynienia z Wierzejkami i nie mile wspominam. Robią debila z człowieka. Świnki tanieją nie odbierają na czas jak już cena sięgnie dna są i z łachą dorzucą parę groszy. Jak się mylę niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu. Może tylko w moim przypadku tak było
Turbo mimo ze ja nie znam wierzejek to Ci wierze bo jak ktos jest stalym dobrym i pewnym dostawca to inaczej zaklady z taka osoba rozmawiaja. A jak ktos sprzedaje za kazdym razem gdzie indziej i niepelne auta to nie moze sie dziwic ze nie dostaje tego co stali dostawcy dostaja. Osobiscie polecalbym Ci jednak 2 zaklady (niekoniecznie pol na pol) bo wtedy latwiej sie negocjuje i wiadomo kiedy mozna twardo negocjowac a kiedy odpuscic.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Rolnik1257
-
Rolnik1257
-
turbogrocho49
nie jestem w zadnym stopniu spowinowacony rodzinnie z właścicielami zakładu, nie pracuje także na skupie, a dlaczego miałbym pisać nieprawdę, uważam że jesteśmy rolnikami i na forum piszemy prawdę, bo w innym przypadku nie miało by to sensu. Jestem zadowolony ze współpracy, być może z innymi rozmawiają inaczej, co mnie wcale nie dziwi, bo jak ktoś ustala odbiór z zakładu, planuje produkcje, ubój, a tu rolnik jak jest ssanie na żywiec oddaje w ostatniej chwili do innego bo mu dają 5 gr różnicy, czy jest wiarygodnym partnerem dla zakładu. Panowie są dwie rzeczy niezbadane na tym świecie siła byka i rozum chłopa. Nie mówię że będę z nimi handlował cały czas, ale narazie jest dobrze więc po co to zmieniać.
- rysiek_z_klanu