FORUM
CENY TRZODY
- Muchozolali
przed chwila w radio słyszałem, że cena chleba w ciągu tyg. powinna skoczyć na 5 zł... trzeba będzie się przestawić na dietę białkową i jeść samo mięso z naszych świnek, bo sprzedawać za tą cenę to głupota...
jeśli cena za żywca spadnie poniżej 3zł, a MR ani wszystkie środowiska rolnicze nie zareagują, to będzie to nasze wieko do trumny...
jeśli cena za żywca spadnie poniżej 3zł, a MR ani wszystkie środowiska rolnicze nie zareagują, to będzie to nasze wieko do trumny...
-
turbogrocho49
może to jest jedyne rozwiązanie tego problemubaraki pisze:Na takich skurwysynów co zaniżaja cenę:
Zorganizowac się i wprowadzic totalny bojkot dostaw, jeden zakład na cel i trafiony zatopiony, reszta będzie srała w gacie ze strachu, a łamistrajkom łeb do gnojowicy i będzie porządek i kultura na rynku!
-
Kasia i Paweł
To który zakład bojkotujemy jako pierwszy, bardzo chętnie przyłącze się do protestu.turbogrocho49 pisze:może to jest jedyne rozwiązanie tego problemubaraki pisze:Na takich skurwysynów co zaniżaja cenę:
Zorganizowac się i wprowadzic totalny bojkot dostaw, jeden zakład na cel i trafiony zatopiony, reszta będzie srała w gacie ze strachu, a łamistrajkom łeb do gnojowicy i będzie porządek i kultura na rynku!
-
buntownik72
Peron na Warszawę to nic nie da .Trzeba poczekać do wyborów i nie głosować na tych co w tej chwili rządzą , innej rady nie ma .Przecież PSL (czyt.praca swoim ludziom ) rządzi do spółki z tymi co mieli zrobić drugą Irlandię .Tak na jednych jak i na drugich ktoś głosował .Jak będziemy tak wybierać to nigdy nic się nie zmieni .A nieraz do sejmu wchodzą tacy ludzie że ręce opadają ...
-
turbogrocho49
-
turbogrocho49
-
PO-pulista
Ja proponuje DUDĘ jest pierwszy do obniżania cen a ostatni do podnoszenia.A za swoją politykę cenową przed ŚBN należy mu się totalne potępienie.turbogrocho49 pisze:może to jest jedyne rozwiązanie tego problemubaraki pisze:Na takich skurwysynów co zaniżaja cenę:
Swoją drogą co by było gdyby to w Polsce wybuchła afera z tymi dioksynami,myślicie że Niemcy nie wprowadziliby embarga na nasze mięso.
Ja mam pewien pomysł na przyszłość. Otóż największym naszym problemem jest brak przepływu rzetelnej informacji dzięki której można by wyprzedać fakty i wykonywać przemyślane ruchy związane z produkcją w naszej branży. W obecnej chwili karmieni jesteśmy kłamstwami, celowo stosowanymi w naszym kierunku w celu dezorientacji branży, mamy tylu mądrych specjalistów którzy mogli by pomóc w podejmowaniu decyzji- brak tylko stałego łacza między nimi a nami.
Potrzebujemy nic innego jak własnego kanału telewizyjnego, niezależnego, promującego tylko i wyłącznie interesy rolników i pochodnych.
Coś w stylu AGRO TV- wiem że to pomysł co najmniej niedorzeczny ale jeszcze nikt o tym nie mówił. Pieniądze?
Pieniądze są- fundusze promocji! przecież to nasza kasa! tylko kto się zgodzi na coś takiego.
Potrzebujemy nic innego jak własnego kanału telewizyjnego, niezależnego, promującego tylko i wyłącznie interesy rolników i pochodnych.
Coś w stylu AGRO TV- wiem że to pomysł co najmniej niedorzeczny ale jeszcze nikt o tym nie mówił. Pieniądze?
Pieniądze są- fundusze promocji! przecież to nasza kasa! tylko kto się zgodzi na coś takiego.
Teraz widać który zakład stać na normalna współpracę z rolnikiem a który po hamsku zjeżdza w dół ile sie da! Radze takich zapamietać, zapisac żeby nie zapomiec i olac jak przyjdzie odpowiedni czas. Mój odbiorca nie zjażdza z cena dla stałych dostawców na samo dno (chociaz mógłby bo świnek ma multum) bo jak mówi "niemam ochoty szukac po świecie tucznika za kilka miesięcy".
-
turbogrocho49
- Muchozolali
Moja masarnia nie wymaga tuczników ani fermowych ani super mięsnych ,wręcz przeciwnie .Twierdzą że te super mięsne są niesmaczne .Nie ma okradania na mięsność tylko żywa . Za stałe rzetelne dostawy 20 groszy premia ,kasa zawsze w ciągu tygodnia . Skup nie wielki około 200 tygodniowo
Dziś nie wiedzieli jak się z tymi rolnikami rozliczać .Dookoła 3 ,10 a oni podstawowa 3,50 .skoro obniżają wszyscy też muszą . Właściciel twierdzi że wpływ na te spadki ma nie mały ,lecz ogromny import z Niemiec .
Dziś nie wiedzieli jak się z tymi rolnikami rozliczać .Dookoła 3 ,10 a oni podstawowa 3,50 .skoro obniżają wszyscy też muszą . Właściciel twierdzi że wpływ na te spadki ma nie mały ,lecz ogromny import z Niemiec .
-
Kasia i Paweł
Teraz Kłopotek przedstawia swoją wizję.Simon33 pisze:Ja mam pewien pomysł na przyszłość. Otóż największym naszym problemem jest brak przepływu rzetelnej informacji dzięki której można by wyprzedać fakty i wykonywać przemyślane ruchy związane z produkcją w naszej branży. W obecnej chwili karmieni jesteśmy kłamstwami, celowo stosowanymi w naszym kierunku w celu dezorientacji branży, mamy tylu mądrych specjalistów którzy mogli by pomóc w podejmowaniu decyzji- brak tylko stałego łacza między nimi a nami.
Jeśli chodzi o kanał telewizyjny to powstało coś takiego, jeżeli macie Cyfrowy Polsat to zajrzyjcie na kanał 142 - TVR dla rolników. Wczoraj była dyskusja z weterynarzami.
Zdaje mi się, że ten program jest sponsorowany przez PSl, Kłopotek oficjalnie krytykuje swojego partnera w koalicji.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 sty 2011, 19:36 przez Kasia i Paweł, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
I niestety kolejny spadek notowań tucznika. Wg moich dzisiejszych danych skupujący oferowali od 3,20 do maksymalnie 3,75 zł za kilogram żywca (netto). Na wbc stawki wahały się od 4,10 zł/kg (wielkopolskie) do 4,60 zł/kg (lubelskie) w podstawie za klasę E.
Szczegóły znajdziecie w linku zamieszczonym poniżej.
Pozdrawiam!
MKW
Szczegóły znajdziecie w linku zamieszczonym poniżej.
Pozdrawiam!
MKW
-
robert0169