FORUM
CENY TRZODY
andre Wysłany: Czw Sty 20, 2011 8:22 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
i niech kaczor z maciarewiczem jeszcze bardziej wojuje to jak sowiet zrobi nam embargo to dopiero bedzie jazda
no nie moge jak czytam takie wypowiedzi ! najlepiej wchodźmy ruskom w ich brudną obleśna dupę !!!!! za każdym razem i za każdą okazją tak jak nasi politycy szyscy liżmy ich po dupie bo może się zdenerwują a może świni od nas nie wezmą a może gaz zakrecą a może ropy nie sprzedadzą.Najlepiej pozwolić zszargac pamięć gen. Błasika zwalic wine na pilotów zgodzić sie na kłamliwy raport ruskich żeby tylko sowieci nie zdenerwowali się . ABY BYĆ SZANOWANYM TRZEBA NAJPIERW SAMEMU SIĘ SZANOWAĆ
--------------------------------------------------------------------------------
i niech kaczor z maciarewiczem jeszcze bardziej wojuje to jak sowiet zrobi nam embargo to dopiero bedzie jazda
no nie moge jak czytam takie wypowiedzi ! najlepiej wchodźmy ruskom w ich brudną obleśna dupę !!!!! za każdym razem i za każdą okazją tak jak nasi politycy szyscy liżmy ich po dupie bo może się zdenerwują a może świni od nas nie wezmą a może gaz zakrecą a może ropy nie sprzedadzą.Najlepiej pozwolić zszargac pamięć gen. Błasika zwalic wine na pilotów zgodzić sie na kłamliwy raport ruskich żeby tylko sowieci nie zdenerwowali się . ABY BYĆ SZANOWANYM TRZEBA NAJPIERW SAMEMU SIĘ SZANOWAĆ
-
robert0169
no nie moge jak czytam takie wypowiedzi ! najlepiej wchodźmy ruskom w ich brudną obleśna dupę !!!!! za każdym razem i za każdą okazją tak jak nasi politycy szyscy liżmy ich po dupie bo może się zdenerwują a może świni od nas nie wezmą a może gaz zakrecą a może ropy nie sprzedadzą.Najlepiej pozwolić zszargac pamięć gen. Błasika zwalic wine na pilotów zgodzić sie na kłamliwy raport ruskich żeby tylko sowieci nie zdenerwowali się . ABY BYĆ SZANOWANYM TRZEBA NAJPIERW SAMEMU SIĘ SZANOWAĆ[/quote]
Wszystko trzeba wyważyć kolego> Wina pilotów jest niepodważalna a spiskowe teorie dziejów wymyślane przez prawicowych fanatyków podsycają tylko atmosfere. Chroń nas Boże przed Jarosławem u władzy
Wszystko trzeba wyważyć kolego> Wina pilotów jest niepodważalna a spiskowe teorie dziejów wymyślane przez prawicowych fanatyków podsycają tylko atmosfere. Chroń nas Boże przed Jarosławem u władzy
brzydal jak zwykle prawda lezy gdzies po srodku i my tez musimy przelknac to ze popelniamy bledy ale wojowanie szabelka do niczego dobrego nie prowadzi ,spojrz na zchod oni robia co innego i mysla tez co innego ,jak to kedys ktos powiedzial w biznesie nie ma senymentow,a poki co sowiet karty jeszcze dlugo bedzie rozdawal i kto tego nie rozumie to bedzie wciaz bity po plecach takze wiecej takich krzykaczy jakich wyzej wymienilem a napewno bedzie zylo sie nam lepiej
a czas leczy najgorsze rany i pyskowka nic nie wskuramy ,sowiety potrzebuja duzo czasu zeby sie do czegos przyznac wiec im go dajmy bo na dzis nie mozemy wiecej zrobic
-
turbogrocho49
tak tylko ciekawe ilu rolników podpisze te umowy po 220 euro, znając życie 95% nie podpisze bo będą myśleli że cena wolno rynkowa będzie większa, a wiadomo co się będzie działo jak będzie urodzaj, wystarczy kilka informacji tego typu że w rosji rekordowe zbiory, w europie po latach nieurodzaju nareszcie jest realna szansa na odbudowanie zapasów z nadwyżką itp. na efekty nie będzie trzeba czekać długo zboża zrobi się nie wiadomo skąd bardzo dużo, nieraz to już przerabialiśmy i chyba nieraz będziemy przerabiaća1980 pisze:słyszałem : we francji podpisują umowy po 220 euro za tone pszenicy na wrzesieńturbogrocho49 pisze:Odbijemy w następnym roku, jak świnie będą po 6 za żywą, a jeczmień i pszenica po 300 za tone
ja dawno tak tanio nie sprzedawałem ale tez mysle ze cena odskoczy za niedługi czas z tego x na x+ymatiko33 pisze:Sądzę że w przeciągu miesiąca ceny skoczą w górę
MATIKO33 odbierz PW
Ostatnio zmieniony piątek 21 sty 2011, 09:58 przez read, łącznie zmieniany 2 razy.
jelonek ciesz sie ze ty mieszkasz w centrum
a jak masz pszenice to zapraszam masz domnie nr gg bo pisales zemna.
mieszkam 300 metrow od goscia co kupuje zboze i przyjezdzaja auta a wielkopolski nawet tu na forum szukali do niego nr tel
umnie zboze jest na wage złota bo trzy bardzo duze są skupy i kazdy płaci bo konkurencja !!!
a jak masz pszenice to zapraszam masz domnie nr gg bo pisales zemna.
mieszkam 300 metrow od goscia co kupuje zboze i przyjezdzaja auta a wielkopolski nawet tu na forum szukali do niego nr tel
umnie zboze jest na wage złota bo trzy bardzo duze są skupy i kazdy płaci bo konkurencja !!!
-
PO-pulista
O czym Ty marzysz, Twój sen właśnie się skończył, a jeżeli się zrealizuje to w roku 2013 będzie jeszcze gorsza cena na świnie niż obecnie.turbogrocho49 pisze:Odbijemy w następnym roku, jak świnie będą po 6 za żywą, a jeczmień i pszenica po 300 za tone
Ostatnio zmieniony piątek 21 sty 2011, 14:25 przez PO-pulista, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie podstawowa 3,50 zapisany jestem co poniedziałek .
Dzisiaj byłem w zakładzie i oświatczyłem że dopóki cena nie pójdzie ponad 4.zł nie przywiozę ani sztuki .wyliczyłem koszty tuczu i nie mam zamiaru być sponsorem .Niech rosną nawet do 200 kilo .kiedyś przyjdą na kolanach
Jurek niestety teraz pisze prawdę .
Dzisiaj byłem w zakładzie i oświatczyłem że dopóki cena nie pójdzie ponad 4.zł nie przywiozę ani sztuki .wyliczyłem koszty tuczu i nie mam zamiaru być sponsorem .Niech rosną nawet do 200 kilo .kiedyś przyjdą na kolanach
-
turbogrocho49
pożartować nie można, mam się wieszać na najtńszym sznurku, bo na drogi mnie staćPO-pulista pisze:O czym Ty marzysz, Twój sen właśnie się skończył, a jeżeli się zrealizuje to w roku 2013 będzie jeszcze gorsza cena na świnie niż obecnie.turbogrocho49 pisze:Odbijemy w następnym roku, jak świnie będą po 6 za żywą, a jeczmień i pszenica po 300 za tone
na kolanach to na pewno nie przyjdą. 200kg sprzedasz po 2 zł i weźmiesz tyle co teraz za 120kg.mietko75 pisze:U mnie podstawowa 3,50 zapisany jestem co poniedziałek .
pozdrawiam .
Tymczasem PJN będzie się domagać od polskiego rządu, by zakazał napływu do Polski niezbadanego mięsa z Niemiec, które może być skażone dioksynami - oświadczyli w piątek posłowie klubu Polska Jest Najważniejsza. Ugrupowanie apeluje do premiera o informację, jakie działania podjął w celu ochrony polskich konsumentów.
Poseł Wojciech Mojzesowicz podkreślił na konferencji prasowej w Sejmie, że bardzo ważnym elementem, na który stawiała Polska po wejściu do UE, była bezpieczna żywność. - Tym się chwalimy, że w Polsce mamy świetną, bezpieczną żywność. Co się dzieje dziś? Biorąc po uwagę aferę dioksynową w Niemczech, Niemcy zwiększyli wpływ mięsa wieprzowego, drobiowego, jaj na nasz teren - powiedział.
- Co nam grozi? Na teren Rzeczypospolitej wchodzi najwięcej mięsa z Niemiec, które nie jest badane, bo nie ma takiej możliwości. Skutki mogą być fatalne dla konsumentów, bo dziś niemieccy przedstawiciele władz państwowych mówią, że na niemieckich półkach nie ma mięsa z dioksynami. Więc gdzie ono się podziało? U nas tego nie badamy, bo nie jesteśmy w stanie - podkreślił Mojzesowicz.
- Będziemy się domagać, by rząd zakazał wpływu mięsa niezbadanego. To Niemcy powinni ponieść konsekwencje badań, konsekwencje odpowiedzialności za jakość tego towaru na polskich stołach. Słowacja zamknęła możliwość wpływu mięsa niemieckiego, Chiny zamykają - wyliczał poseł.
SZACUNEK ZA SZYBKOŚĆ W DZIAŁANIU
Poseł Wojciech Mojzesowicz podkreślił na konferencji prasowej w Sejmie, że bardzo ważnym elementem, na który stawiała Polska po wejściu do UE, była bezpieczna żywność. - Tym się chwalimy, że w Polsce mamy świetną, bezpieczną żywność. Co się dzieje dziś? Biorąc po uwagę aferę dioksynową w Niemczech, Niemcy zwiększyli wpływ mięsa wieprzowego, drobiowego, jaj na nasz teren - powiedział.
- Co nam grozi? Na teren Rzeczypospolitej wchodzi najwięcej mięsa z Niemiec, które nie jest badane, bo nie ma takiej możliwości. Skutki mogą być fatalne dla konsumentów, bo dziś niemieccy przedstawiciele władz państwowych mówią, że na niemieckich półkach nie ma mięsa z dioksynami. Więc gdzie ono się podziało? U nas tego nie badamy, bo nie jesteśmy w stanie - podkreślił Mojzesowicz.
- Będziemy się domagać, by rząd zakazał wpływu mięsa niezbadanego. To Niemcy powinni ponieść konsekwencje badań, konsekwencje odpowiedzialności za jakość tego towaru na polskich stołach. Słowacja zamknęła możliwość wpływu mięsa niemieckiego, Chiny zamykają - wyliczał poseł.
Dziś w radiu słyszałem wypowiedż naczelnego lek.wet p.ZWIĄZKA że cała produkcja wyrobów z mięsa wieprzowego odbywa się z mięsa krajowego (wiadomości o godz18.00) ŚMIECHU WARTE!!!!!!!!! czy on nie wie co mówi? A jeszcze kilkanaście lat temu ten pan biegał u moich rodziców w gospodarstwie i leczył zwierzęta,punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
-
PO-pulista
A co robi nasza partia chłopska PSL. Trzymają się tak kurczowo stołków że ani słówka nie pisną tym euro-niemco-rosjo entuzjastom z PO.jaqbn pisze:Tymczasem PJN będzie się domagać od polskiego rządu, by zakazał napływu do Polski niezbadanego mięsa z Niemiec, które może być skażone dioksynami - oświadczyli w piątek posłowie klubu Polska Jest Najważniejsza. Ugrupowanie apeluje do premiera o informację, jakie działania podjął w celu ochrony polskich konsumentów.
Pewnie żyją ostatnimi wyborami samorządowymi i myślą że tak dobrze to będą mieli nawet jak nic nie będą robić dla wsi.