CENY TRZODY

brzydal

Post autor: brzydal »

andre Wysłany: Czw Sty 20, 2011 8:22 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

i niech kaczor z maciarewiczem jeszcze bardziej wojuje to jak sowiet zrobi nam embargo to dopiero bedzie jazda

no nie moge jak czytam takie wypowiedzi ! najlepiej wchodźmy ruskom w ich brudną obleśna dupę !!!!! za każdym razem i za każdą okazją tak jak nasi politycy szyscy liżmy ich po dupie bo może się zdenerwują a może świni od nas nie wezmą a może gaz zakrecą a może ropy nie sprzedadzą.Najlepiej pozwolić zszargac pamięć gen. Błasika zwalic wine na pilotów zgodzić sie na kłamliwy raport ruskich żeby tylko sowieci nie zdenerwowali się . ABY BYĆ SZANOWANYM TRZEBA NAJPIERW SAMEMU SIĘ SZANOWAĆ
Arek39

Post autor: Arek39 »

ja już nie wiem co sądzić ale uważam że cena może jeszcze trochę spadnąć
robert0169

Post autor: robert0169 »

brzydal nie dosc zes brzydki to jeszcze głupi
niecew8

Post autor: niecew8 »

matiko ja sądziłem że po świętach trzody zacznie brakowac i cena pójdzie do góry ,pomyliłem się ale w tej chwili u nas na południu zaczyna sie robic pusto i cena wolnorynkowa na pojedyncze sztuki to od 4,50 w górę za żywą .Za miesiąc mam partie tucznika myślę że nie strace na nich
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

no nie moge jak czytam takie wypowiedzi ! najlepiej wchodźmy ruskom w ich brudną obleśna dupę !!!!! za każdym razem i za każdą okazją tak jak nasi politycy szyscy liżmy ich po dupie bo może się zdenerwują a może świni od nas nie wezmą a może gaz zakrecą a może ropy nie sprzedadzą.Najlepiej pozwolić zszargac pamięć gen. Błasika zwalic wine na pilotów zgodzić sie na kłamliwy raport ruskich żeby tylko sowieci nie zdenerwowali się . ABY BYĆ SZANOWANYM TRZEBA NAJPIERW SAMEMU SIĘ SZANOWAĆ[/quote]

Wszystko trzeba wyważyć kolego> Wina pilotów jest niepodważalna a spiskowe teorie dziejów wymyślane przez prawicowych fanatyków podsycają tylko atmosfere. Chroń nas Boże przed Jarosławem u władzy
TJ

Post autor: TJ »

brzydal najpierw wylej sobie na głowę wiadro bardzo zimnej wody i pomyœl nad tym jeszcze raz!!
andre

Post autor: andre »

brzydal jak zwykle prawda lezy gdzies po srodku i my tez musimy przelknac to ze popelniamy bledy ale wojowanie szabelka do niczego dobrego nie prowadzi ,spojrz na zchod oni robia co innego i mysla tez co innego ,jak to kedys ktos powiedzial w biznesie nie ma senymentow,a poki co sowiet karty jeszcze dlugo bedzie rozdawal i kto tego nie rozumie to bedzie wciaz bity po plecach takze wiecej takich krzykaczy jakich wyzej wymienilem a napewno bedzie zylo sie nam lepiej :wink: a czas leczy najgorsze rany i pyskowka nic nie wskuramy ,sowiety potrzebuja duzo czasu zeby sie do czegos przyznac wiec im go dajmy bo na dzis nie mozemy wiecej zrobic
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

a1980 pisze:
turbogrocho49 pisze:Odbijemy w następnym roku, jak świnie będą po 6 za żywą, a jeczmień i pszenica po 300 za tone 8)
słyszałem : we francji podpisują umowy po 220 euro za tone pszenicy na wrzesień
tak tylko ciekawe ilu rolników podpisze te umowy po 220 euro, znając życie 95% nie podpisze bo będą myśleli że cena wolno rynkowa będzie większa, a wiadomo co się będzie działo jak będzie urodzaj, wystarczy kilka informacji tego typu że w rosji rekordowe zbiory, w europie po latach nieurodzaju nareszcie jest realna szansa na odbudowanie zapasów z nadwyżką itp. na efekty nie będzie trzeba czekać długo zboża zrobi się nie wiadomo skąd bardzo dużo, nieraz to już przerabialiśmy i chyba nieraz będziemy przerabiać
baraki

Post autor: baraki »

andre pisze:i niech kaczor z maciarewiczem jeszcze bardziej wojuje to jak sowiet zrobi nam embargo to dopiero bedzie jazda
A niechże robi to embargo, kogo to obchodzi? I tak nikt nie będzie z nimi handlował.
read

Post autor: read »

matiko33 pisze:Sądzę że w przeciągu miesiąca ceny skoczą w górę
ja dawno tak tanio nie sprzedawałem ale tez mysle ze cena odskoczy za niedługi czas z tego x na x+y :wink:
MATIKO33 odbierz PW
Ostatnio zmieniony piątek 21 sty 2011, 09:58 przez read, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
JUREK

Post autor: JUREK »

1000 pszenica a za mieszanka gotowa trzeba czekac 1 miesiac we firmie paszowej
Awatar użytkownika
jelonek

Post autor: jelonek »

jurek co ty pierd
miesiąc chyba mieszkasz na końcu świata

p.s nie rób zamieszania i nie denerwuj i tak już zdenerwowanych rolników
magier

Post autor: magier »

jak pini i sokolow z cennikami?
Simon33
Kontakt:

Post autor: Simon33 »

Co do pini to słyszalem że mieli przejsc na system rozliczania za żywiec na EUROP ale nikt do tej pory nie potwierdził.
Awatar użytkownika
JUREK

Post autor: JUREK »

jelonek ciesz sie ze ty mieszkasz w centrum
a jak masz pszenice to zapraszam masz domnie nr gg bo pisales zemna.
mieszkam 300 metrow od goscia co kupuje zboze i przyjezdzaja auta a wielkopolski nawet tu na forum szukali do niego nr tel
umnie zboze jest na wage złota bo trzy bardzo duze są skupy i kazdy płaci bo konkurencja !!!
Blazej

Post autor: Blazej »

jak u was wygląda sprawa z maciorami ?
bo u mnie nie biorą :(
maximkaa

Post autor: maximkaa »

Czy to prawda ,że od poniedziałku znowu obniżki???
arek

Post autor: arek »

czego się dziwisz rozumiałbym gdyby nagle zaczęły drożeć a tak to nie ma stresu
wojce

Post autor: wojce »

Przecież inne zakłady muszą zjechać do standardów dudy czyli 4,1 za E ,na żywą 2,99 będzie pewnie po niedzieli w większości województw
maximkaa

dziwię się bo mi jeden *** z zakładów mmięsnych zaproponował 3,5 za cały samochód świn 57 % mięsności i opowiadał ,że mam się za długo nie zastanawiać bo to ponoć okazja......
baraki

Ale ci się fartneło! To interes życia...
baraki

Blazej pisze:jak u was wygląda sprawa z maciorami ?
bo u mnie nie biorą :(
U nas jest taka firma Farmutil, biorą wszysko jak leci czy to maciory czy prosiaki wymagaja tylko żeby były martwe, także ze narazie niema problemu :D
maximkaa

he chyba po podziele partie po malych masarniach i lepiej na tym wyjde
tomus

Post autor: tomus »

Podobno od poniedziałku delikatnie ale w góre.
matiko33

Post autor: matiko33 »

Kolego a skąd wiesz ,że ruszy minimalnie w górę?
dani

Post autor: dani »

musi ruszyć lekko w góre bo sporo tucznikuw poszło w wadze około 100 kg w każdym bądż razie brak sztuk niedługo bedzie napewno ,,,,
tomus

Post autor: tomus »

od ZM
matiko33

Kolego z tego co się dowiedziałem w skupie ceny od poniedziałku mają się obniżyć o 20gr
aquariuss

Post autor: aquariuss »

niemcy chcą urządzić pikiete koło OSnabrucku i protestować, przeciwko niskim ceną świniaka.

Dzisiaj ma się zaczac o 16:30
źródło

schweine.net
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

3.10 plus vat. na skupie. świnek sporo.
WBC białystok 4.00 za 52% miesn. facet powiedział , że jeszcze spadnie delikatnie.
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

turbogrocho49 pisze:Odbijemy w następnym roku, jak świnie będą po 6 za żywą, a jeczmień i pszenica po 300 za tone 8)
O czym Ty marzysz, Twój sen właśnie się skończył, a jeżeli się zrealizuje to w roku 2013 będzie jeszcze gorsza cena na świnie niż obecnie.
Ostatnio zmieniony piątek 21 sty 2011, 14:25 przez PO-pulista, łącznie zmieniany 1 raz.
aquariuss

Post autor: aquariuss »

w 1013 roku jak ktos mial świnie, ziemie to był prawie że królem, no dobra Schlachicem ;)
Awatar użytkownika
jagienka

Post autor: jagienka »

teraz to chyba może być już tylko lepiej...
mietko75

Post autor: mietko75 »

U mnie podstawowa 3,50 zapisany jestem co poniedziałek .
Dzisiaj byłem w zakładzie i oświatczyłem że dopóki cena nie pójdzie ponad 4.zł nie przywiozę ani sztuki .wyliczyłem koszty tuczu i nie mam zamiaru być sponsorem .Niech rosną nawet do 200 kilo .kiedyś przyjdą na kolanach

Jurek niestety teraz pisze prawdę .
staś76

Post autor: staś76 »

u nas na spędach płacili już 2,8 pow. lipnowski
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

PO-pulista pisze:
O czym Ty marzysz, Twój sen właśnie się skończył, a jeżeli się zrealizuje to w roku 2013 będzie jeszcze gorsza cena na świnie niż obecnie.
pożartować nie można, mam się wieszać na najtńszym sznurku, bo na drogi mnie stać :D
vicia1223

mietko75 pisze:U mnie podstawowa 3,50 zapisany jestem co poniedziałek .
Dzisiaj byłem w zakładzie i oświatczyłem że dopóki cena nie pójdzie ponad 4.zł nie przywiozę ani sztuki .wyliczyłem koszty tuczu i nie mam zamiaru być sponsorem .Niech rosną nawet do 200 kilo .kiedyś przyjdą na kolanach

Jurek niestety teraz pisze prawdę .
na kolanach to na pewno nie przyjdą. 200kg sprzedasz po 2 zł i weźmiesz tyle co teraz za 120kg.
pozdrawiam .
matiko33

Kolego Niemcy robią strajk. A kiedy my?
Piotrek21

Post autor: Piotrek21 »

idźcie choćby już ale to i tak nic WAM drodzy rolnicy nie da bo jak ktos to juz na tym forum napisał łape na tym całym interesie trzyma duda a tr=era zto jeszcze pewnie i Pini macza w tym palce
maciek*

Post autor: maciek* »

trzeba by zamknac dojazd do dudy na 3 dni i wtedy moze by to cos dalo !!!!!
vicia1223

przedstawiciel firmy paszowej mówił , że niemieckie mięso po 2.40 zł/kg do Polski jechało.
matiko33

Koledzy było mówione w Agrobiznes ,że tańsze było o 70gr
Piotrek21

Post autor: Piotrek21 »

DUDA trzyma na tym łape jak tylko coś się dzieje na rynku z ceną to zaraz obnuiża drastycznie ceny półtusz a co za tym idzie konkurencyjne zakłady też muszą obniżyć żeby otrzymać sie na rynku... ia tak koło sie zamyka...
baraki

Żeby dac po łapach takiemu złodziejowi jak duda potrzebna jest silna ogólnopolska organizacja która będzie zdolna zarządzic wstrzymanie dostaw dla danego zakładu, innej drogi niema!
mietko75

Post autor: mietko75 »

Przyjacielu Vicia1223 .Latem jak przytrzymałem i potrzebowali to 160 -cio wzieli w dobrej cenie .
staś76

Post autor: staś76 »

żadne biadolenie tu nic nie zmieni ,wyjściem są silne grupy pr. i ich wzajemna współpraca
vicia1223

160kg po otąceniu tych 21-22% daje ok 120-125kg czystego mięsa. Na PMB do 120 maxymalnie , ale jak to było latem to zgadzam się , że podziękowali jeszcze.:) na festynie wszystko zginie , tak mówił facet co mu knura latem sprzedawałem :lol:
jaqbn

Post autor: jaqbn »

Tymczasem PJN będzie się domagać od polskiego rządu, by zakazał napływu do Polski niezbadanego mięsa z Niemiec, które może być skażone dioksynami - oświadczyli w piątek posłowie klubu Polska Jest Najważniejsza. Ugrupowanie apeluje do premiera o informację, jakie działania podjął w celu ochrony polskich konsumentów.

Poseł Wojciech Mojzesowicz podkreślił na konferencji prasowej w Sejmie, że bardzo ważnym elementem, na który stawiała Polska po wejściu do UE, była bezpieczna żywność. - Tym się chwalimy, że w Polsce mamy świetną, bezpieczną żywność. Co się dzieje dziś? Biorąc po uwagę aferę dioksynową w Niemczech, Niemcy zwiększyli wpływ mięsa wieprzowego, drobiowego, jaj na nasz teren - powiedział.

- Co nam grozi? Na teren Rzeczypospolitej wchodzi najwięcej mięsa z Niemiec, które nie jest badane, bo nie ma takiej możliwości. Skutki mogą być fatalne dla konsumentów, bo dziś niemieccy przedstawiciele władz państwowych mówią, że na niemieckich półkach nie ma mięsa z dioksynami. Więc gdzie ono się podziało? U nas tego nie badamy, bo nie jesteśmy w stanie - podkreślił Mojzesowicz.

- Będziemy się domagać, by rząd zakazał wpływu mięsa niezbadanego. To Niemcy powinni ponieść konsekwencje badań, konsekwencje odpowiedzialności za jakość tego towaru na polskich stołach. Słowacja zamknęła możliwość wpływu mięsa niemieckiego, Chiny zamykają - wyliczał poseł.

SZACUNEK ZA SZYBKOŚĆ W DZIAŁANIU ;)
TJ

Post autor: TJ »

Dziś w radiu słyszałem wypowiedż naczelnego lek.wet p.ZWIĄZKA że cała produkcja wyrobów z mięsa wieprzowego odbywa się z mięsa krajowego (wiadomości o godz18.00) ŚMIECHU WARTE!!!!!!!!! czy on nie wie co mówi? A jeszcze kilkanaście lat temu ten pan biegał u moich rodziców w gospodarstwie i leczył zwierzęta,punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

jaqbn pisze:Tymczasem PJN będzie się domagać od polskiego rządu, by zakazał napływu do Polski niezbadanego mięsa z Niemiec, które może być skażone dioksynami - oświadczyli w piątek posłowie klubu Polska Jest Najważniejsza. Ugrupowanie apeluje do premiera o informację, jakie działania podjął w celu ochrony polskich konsumentów.

Poseł Wojciech Mojzesowicz podkreślił na konferencji prasowej w Sejmie, że bardzo ważnym elementem, na który stawiała Polska po wejściu do UE, była bezpieczna żywność. - Tym się chwalimy, że w Polsce mamy świetną, bezpieczną żywność. Co się dzieje dziś? Biorąc po uwagę aferę dioksynową w Niemczech, Niemcy zwiększyli wpływ mięsa wieprzowego, drobiowego, jaj na nasz teren - powiedział.

- Co nam grozi? Na teren Rzeczypospolitej wchodzi najwięcej mięsa z Niemiec, które nie jest badane, bo nie ma takiej możliwości. Skutki mogą być fatalne dla konsumentów, bo dziś niemieccy przedstawiciele władz państwowych mówią, że na niemieckich półkach nie ma mięsa z dioksynami. Więc gdzie ono się podziało? U nas tego nie badamy, bo nie jesteśmy w stanie - podkreślił Mojzesowicz.

- Będziemy się domagać, by rząd zakazał wpływu mięsa niezbadanego. To Niemcy powinni ponieść konsekwencje badań, konsekwencje odpowiedzialności za jakość tego towaru na polskich stołach. Słowacja zamknęła możliwość wpływu mięsa niemieckiego, Chiny zamykają - wyliczał poseł.

SZACUNEK ZA SZYBKOŚĆ W DZIAŁANIU ;)
A co robi nasza partia chłopska PSL. Trzymają się tak kurczowo stołków że ani słówka nie pisną tym euro-niemco-rosjo entuzjastom z PO.
Pewnie żyją ostatnimi wyborami samorządowymi i myślą że tak dobrze to będą mieli nawet jak nic nie będą robić dla wsi.
ODPOWIEDZ