FORUM
CENY TRZODY
KAZIMIERZ widzę ze jsteś chłop z jajami jak rodowity KURP ,akcja sms jest dobra ,i informację są potrzebne ale to jest tylko gadanie a nie robienie ,każdy się ogląda na zachód to i my weżmy od nich przykład .Od pierdzenia w stołek nikomu nie przybyło kasy ,chyba że jest się posłem ,tam za smrodzenie nieżle płacą.
Re: kazimierz
?
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 23:31 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Kazimierz rozumie że jesdteś sflustrowany i zniecierpliwiony ale wytłumacz mi o co chcesz pod tym sejmem walczyć i czego rządać? Bo jeśli wszyscy tam pojada traktorami kupionymi za setki tyś i zaczna krzyczec że im źle to warszawiacy pukna sie w czoło i powiedzą o co im k... chodzi? O takim protescie bedzie głośno 1-2 dni a potem wszyscy o tym zapomna i wróca do swoich zajęć.Kazimierz pisze:ja sprzedawałem wczorajipowiem wam że nasze esmy nic niedająitak zapłaciłtyle ile chciał aja sprzedac musiałem bo przerosną a o tym że my ustalimy cenetrzeba zapomniec cały ciężar przemian wpolsce dzwiga chłop jesteśmy właścicielami gospodarstwa tak naprawde jesteśmy DZIADAMI KTÓRE DZIECKO CHCE ZOSTAC NA GOSPODARCE botrzeba sie orobic i jezdzic starym autem ja kocham te prace ale zaczyna mnie to wkórwiac iALBO SIĘ ZBIERZEMY ITAK JAK WEFRANCIJ NA WARSZAWE ALBO TYM PIERDOLNEJAK NAS BĘDZIE 200 TOWYSTARCZY KAŻDY PO 2 WARCHLAKI INIECH ZBUDUJĄ PRZY SEJMIE CH LEWNIE
Jeśli chcemy cos osiągnąć to trzeba zacząc się organizowac i wspólnie walczyc o swoje, i to nie jednorazowym chucznym zrywem tylko codziennym konsekwetnym działaniem na szerokim polu, ustalanie ceny to dopiero (mam nadzieje) początek. U podstaw skutecznego wspólnego działania leży powszechny dostep do informacji, trzeba doprowadzic do sytuacji w której niemal kazdy producent trzody będzie na bierząco informowany o podejmowanych przez nas działaniach.
.
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 23:32 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zróbcie gdzieś wzór jak się logować ,bo jest wielu co czyta forum a nie umie się zalogować .
Baraki ma rację ale z drugiej strony gdyby na tych traktorach dać napisy ile jest za nie do spłaty i zapytać komu ukraść aby raty spłacać . Bo na razie każdy ciężko pracuje i już na życie nie jednej rodzinie zaczyna brakować a o spłatach kredytów nie ma mowy i niech NARÓD się dobrze zastanowi co będzie jadł . Jeśli my nie będziemy mieli środków na inwestycje to wydajności tak spadną że niedługo będziemy wszystkiego produkować o połowę mniej .
Baraki ma rację ale z drugiej strony gdyby na tych traktorach dać napisy ile jest za nie do spłaty i zapytać komu ukraść aby raty spłacać . Bo na razie każdy ciężko pracuje i już na życie nie jednej rodzinie zaczyna brakować a o spłatach kredytów nie ma mowy i niech NARÓD się dobrze zastanowi co będzie jadł . Jeśli my nie będziemy mieli środków na inwestycje to wydajności tak spadną że niedługo będziemy wszystkiego produkować o połowę mniej .
-
zbigniewburdelak
popieram akcje organizujmy się bo długo nie pociągniemy STOP
CWANIAKOM POŚREDNIKOM
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 12:15 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
tresc sms.Hodowco trzody.zapraszamy na forum www.trzoda-chlewna .com.pl zakładka forum-ceny trzody celem zapoznania sie z akcją ustalania cen minimalnych. uprasza sie o przyłączenie do akcji poprzez zalogowanie i rozesłanie tego smsa conajmiej do 3 osób
Powrót do góry
--------------------------------------------------------------------------------
tresc sms.Hodowco trzody.zapraszamy na forum www.trzoda-chlewna .com.pl zakładka forum-ceny trzody celem zapoznania sie z akcją ustalania cen minimalnych. uprasza sie o przyłączenie do akcji poprzez zalogowanie i rozesłanie tego smsa conajmiej do 3 osób
Powrót do góry
mietko75 pisze:Zróbcie gdzieś wzór jak się logować ,bo jest wielu co czyta forum a nie umie się zalogować .
A kogo to obchodzi ,że "biedny " rolnik nie ma na spłate rat za te ładne ciągniki ,na pewno nie ludzi z miasta
witam,
mam malego privata
DLACZEGO PANOWIE UFACIE NAZWISKOM?
DLACZEGO UFACIE UKLADOM?
KTOS GDZIES PRACOWAL, KUPOWAS TUCZNIKI, POTEM PO DRODZE ZMIENIL 5 ZAKLADOW, I PO RAZ 6 WAS WYCIULAL
A WY NIE PLACCIE ZA PASZE, ZA PROSIAKI, BO PO PROSTU NIE MACIE MOZLIWOSCI KU TEMU!!!!
p.s. pozdrawiam Pana K.B. ex Pini, secundo voto Aminex???? Swiadomie???
mam malego privata
DLACZEGO PANOWIE UFACIE NAZWISKOM?
DLACZEGO UFACIE UKLADOM?
KTOS GDZIES PRACOWAL, KUPOWAS TUCZNIKI, POTEM PO DRODZE ZMIENIL 5 ZAKLADOW, I PO RAZ 6 WAS WYCIULAL
A WY NIE PLACCIE ZA PASZE, ZA PROSIAKI, BO PO PROSTU NIE MACIE MOZLIWOSCI KU TEMU!!!!
p.s. pozdrawiam Pana K.B. ex Pini, secundo voto Aminex???? Swiadomie???
Ostatnio zmieniony czwartek 17 lut 2011, 20:41 przez monikaa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muchozolali
ludzie kochani niedługo wybory do izb rolniczych
i co z tego ze sa one jak tak i rolnicy nic nie robią
tak samo jak polsus i tego podobne badziewie w Polsce
nic nie zrobili zeby był zmiany na lepsze i tak zostanie
11 Przykazanie mówi POLACY sie integrują jak jest niewola.
Jak sie nie dostosuje do wymagan to juz nie moja wina.
poz
i co z tego ze sa one jak tak i rolnicy nic nie robią
tak samo jak polsus i tego podobne badziewie w Polsce
nic nie zrobili zeby był zmiany na lepsze i tak zostanie
11 Przykazanie mówi POLACY sie integrują jak jest niewola.
Jak sie nie dostosuje do wymagan to juz nie moja wina.
poz
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
18-02-2011 Ceny skupu tuczników w Danii na 8. tydzień 2011 roku (21.02.-27.02).
W nadchodzącym tygodniu (21.02.-27.02.) notowania cen świń rzeźnych w Danii za wbc klasy E pozostaną bez zmian w stosunku do bieżącego tygodnia (14.02.-20.02.) i będą wynosić: 9,60 DKK, czyli 5,03 zł/kg (wg NBP z dnia 17.02.2011, 1 DKK= 0,5240 zł).
W nadchodzącym tygodniu (21.02.-27.02.) notowania cen świń rzeźnych w Danii za wbc klasy E pozostaną bez zmian w stosunku do bieżącego tygodnia (14.02.-20.02.) i będą wynosić: 9,60 DKK, czyli 5,03 zł/kg (wg NBP z dnia 17.02.2011, 1 DKK= 0,5240 zł).