Ja bym polecił białoruską maszynę. Może nie taki komfort (dla komfortu to jest mercedes), ale nie dużo spali i byle co. I choć się poci stale, wręcz chronicznie, to wszystko działa i choćbyś kołu urwał i wody z ropa do baku nalał to pojedziesz dalej. I jeszcze jedno Kupisz sobie DWA. Może jescze drugie, nie utrzymujesz zachodu, ale dajesz pracę Polakom i Braciom ze Wschodu.
robak
jak bys mial ze 100 ha do obrobki, to by ci bokiem wyszedl ten mtz, robocizna jest droga, a to holerstwo caly czas nawala, jak nie kolo to podnosnik, i tak w kolo macieju
turbogrocho49 pisze:szczypiorek
ja mam forterrę z ubiegłego roku, z temperaturą pewnie chodzi ci o to że wchodzi na żółte a potem spada tak na 90 C, jest to normalny objaw u tych ciągników jak i wielu innych które posiadają wentylator na wiskozie. Niema co się martwić, rura i do przodu
kupiłem ten traktor z odzysku to jest typ 12441 i zaczepiłem do niego kvernelanda EG 85 obrotowego rozkładam pług na 160-180 cm i ciągnie a z tą temperaturą jest tak jak piszesz , pytalem w serwisie i powiedzieli ze to normalne zaorałem juz 30 ha i jak na razie jest ok
a Twój jaki ma symbol?
Mój MTZ ma 15 lat i przez ten czas wymieniłem jedynie rozrusznik 2 razy i raz rozdzielacz no i może jeszcze przełączka pod kierownicą ostatnio . Ot cała awaryjność.
Jeden lubi czekoladę, a drugi jak mu nogi puchną i co tu dużo gadać.
To jak sie ten polmot spisuje niema większego znaczenia, połowa wartości nowej maszyny to sprawny serwis, dostępność części zamiennych, perspektywa obecności na rynku! Tylko duże solidne firmy moim zdaniem tylko: NH, AGCO, JD, zetor, deutz fahr, class
baraki pisze:To jak sie ten polmot spisuje niema większego znaczenia, połowa wartości nowej maszyny to sprawny serwis, dostępność części zamiennych, perspektywa obecności na rynku! Tylko duże solidne firmy moim zdaniem tylko: NH, AGCO, JD, zetor, deutz fahr, class
Co to AGCO??
Zapomniałeś o kilku markach jak Fendt, Waltra czy Case
AGCO to koncern który produkuje Valtrę, Fendta i Masseya
[url]http://www.agcotrader.com/pl_PL/static/agco/agco_brands.html[img]
Case to jest to samo co NH (różni sie tylko kolorem maski, w tej samej fabryce robione), podobnie jak deutz fahr = same=lamborgini.
Jak się dobrze przyjrzeć to producentów ciągników jest zaledwie kilku, nazwy na maskach to tylko nazwy, część marketingu[/img][/url]
AGCO to koncern który robi valtrę masseya i fenda http://www.agcotrader.com/pl_PL/static/ ... rands.html
Case to to samo co NH różni si e tylko kształtem i kolorem maski, w tej samej hali składany! Podobnie jak detz fahr=same=lamborghyni
Producentów jest zaledwie kilku, nazwy na maskach to czysty marketing
Sprzedam pług 3 skibowy obracany Kverneland zabezpieczenie resorowye wszystkie elementy scierne oryginalne i w bardzo dobrym stanie , mocna kwadratowa rama nigdzie niespawany i nie malowany mozliwosc dokręcenia 4 korpusu cena 11 tys GG1144691
Polmot serii H jest produkowany i składany w Turcji przez firmy Hema i Hattat plus angielski silnik Perkinsa.
Firma Hattat ma powiązania z AGCO, Valtra A jest częściowo produkowana w Turcji.
rabin pisze:Kupię śrutownik ssąco-tłoczący 11kW (ewentualnie 7,5) wraz z
mieszalnikiem 1t (ewentualnie 0,75t)
Znajomy sprzedaje ,ceni 6tyś.Dzwoń pod nr.667575683.818574166.
nowy tyle kosztuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest cena za śrutownik i mieszalnik. Szkoda ze na drugim końcu Polski bo bym się skusił.
Nowy r-rolu kosztuje 6400 srutownik + 4600 mieszalnik. Długo nie licząc 20 świniaków.
ma może ktoś dmuchawę do zboża firm agro-mil o wydajności 30 t bo zamierzam coś takiego kupić i nie wiem czy warto? http://www.agromil.eu/?page=dmuchawadw
SPRZEDAM C-355 ROK 1972 NOWA KABINA OPONY PRZÓD NOWE Z TYŁY 70% WYMIENIONE SPRZEGŁO SPRAWNA ELEKTRYKA ,TYLNY PLECAK PO REMONCIE,ODMALOWANA ,ZAPALAJĄCA TEL 605346075
arek pisze:to z dwie skiby zapier..........lisz o niego
Arek nie na temat ale smiem ogłosic dzisiejszy dzien dniem ARKA dlaczego-otóz dzis zalogowało sie 3 nowych Arków raz po raz.No to teraz dopiero bedziemy mieli wesoło