sambor dlaczego złotnicka ?????????????? zakładasz hodowle zachowawcza???????? zadzwon do polsusa to ci powiedza gdzie mozna takie loszki nabyc lub sprawdz www.polsus.pl jak sie cos dowiesz to napisz!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam powodzenia
Sambor,juz Ci pisze:PR GLogus kolo Kutna,woj.lódzkie.Ja tam zywie pokazne stadko i idzie fajnie.Wykorzystalam jej prymitywne gusty zywieniowe i receptura zwiera groch lubin i peluszkei troche suszu z zielonek.Tak,tak...doradca zywieniowy firmy...wiem co myslicie..ale ja i tak wiem swoje,bo kazda inna firma nie miala o tym pojecia jak to zywic.Pozdrawiam
Witam Was ja mam na sprzedanie knurki i loszki rasy złotnickiej pstrej Gospodarstwo uczestniczy w programie ochrony zasobów genetycznych.
Świnie te nadają się znakomicie dla gospodarstw Ekologicznych.Jesli ktoś jest zainteresowany to prosze o konkakt - 0609390116
chciałbym odświeżyc temat
Interesuje mnie zakup loszek tych ras i chów tej rasy.
1.skąd materiał hodowlany?
2.jak żywić?wyniki
3.możliwości zbytu tuczników czystorasowych i krzyżówek-ceny i odbiorcy?
4.jak uzyskać dotacje w ramach PROW?
abel pisze:chciałbym odświeżyc temat Interesuje mnie zakup loszek tych ras i chów tej rasy. 1.skąd materiał hodowlany? 2.jak żywić?wyniki 3.możliwości zbytu tuczników czystorasowych i krzyżówek-ceny i odbiorcy? 4.jak uzyskać dotacje w ramach PROW?
człowieku czy ty chcesz sie uwsteczniac i naprawde duze pieniadze dokłac do intersu
Dość dziwna krzyżówka.
Sprawdź sobie w literaturze jakie wyniki i wymagania ma ta rasa. Wszystko dokładnie przelicz i jeśli ci sie to będzei opłacało, to czemu nie.
Zastanów się może jescze na d rasą puławską, wydaje mi się, że ma nieco lepsze "parametry".
Wg mnie sens ma tylko hodowla w czystości rasy i najlepiej ekologiczna.
Inaczej raczej nie masz co liczyć na wyższą cenę tucznika, a te 570 zł nie zrekompensuje strat poniesionych w porównaniu z hodowlą nowocześniejszych ras.
Licząc tylko 20 prosiąt od lochy /rok to wychodzi ok. 28zł dopłaty do kazdego prosiaka, to nawet nie zrekompensuje kosztów gorszego wykorzystania paszy przez tę rase!
To ile na tych lekach zaoszczedzisz? Ja w cyklu zamknietym nie przekraczam 6zł/tucznik na leki (naima) a jaki budżet przewidujesz na leki dla złotnickiej?
mogę pomóc w tym temacie,
sprzedaż loszek, knurów rasy złotnicka pstra, stado po patronatem UP Poznań, własna masarnia która przerabia tylko świnie tej rasy.
kto zainteresowany proszę o wiadomość na maila tomegr@wp.pl
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.