FORUM
CENY TRZODY
- Muchozolali
zajme się odpoczywaniem, szczególnie psychicznym bo te skoki cenowe ze stycznia to mnie mocno osłabiły, dobrze że nie miałem wtedy na sprzedaż ale jak bym miał, a napewno niektórzy byli zmuszeni wtedy sprzedać. Więc czasami lepiej nic nie robić. Mam drugą działalność nie związaną z rolnictwem może tam się coś uda zarobić, choć też ostatnio kryzys tam zajrzał i zastuj straszny.
Rozważaliśmy Arku wspólnie miesiąc do tyłu temat uprawy buraczków czerwonych .Rok jaki był każdy wie ,nie ma zboża cena jest , nie ma buraczka cena 1 zł/kg przemysłowych w hurcie a koszt to 25 gr ,nie ma tuczników cena drugi rok poniżej kosztów . Jesteśmy Bandą Niezorganizowanych Frajerówarek pisze:pablo i czym się zajmiesz
- Muchozolali
- Muchozolali
A mnie z kolei nie przestaną dziwić takie wpisy. Przecież nikt z nas nie sprzeda jutro po takiej cenie nawet jednej sztuki. Chyba że ogłaszamy konkurs "kto widział najniższą cenę". W takim razie zgłaszam swoją kandydaturę i kupię po 1z - 10% procent strączkiMariu22 pisze:W poniedziałek 28.03.11 pośrednik 3,60 netto minus4%
- Muchozolali
- Muchozolali
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
29-03-2011 Rynek tuczników w Polsce.
Ceny skupu tucznika uzyskane w poniedziałek – 28.03.2011 z ubojni, zakładów mięsnych oraz innych źródeł krajowych, wahają się w granicach: od 3,60 do maksymalnie 4,60 zł/kg (netto), a na wbc w klasie E: 4,75-5,50 zł/kg w cenniku podstawowym, bez premii.
W porównaniu z wynikami sondażu sprzed tygodnia, (poniedziałek - 22.03.2011) cena minimalna pozostała bez zmian na poziomie 3,60 zł/kg. W przypadku ceny maksymalnej odnotowano minimalny spadek rzędu - 0,03 zł do stanu: 4,60 zł/kg (4,63 zł/kg tydzień wcześniej).
W oficjalnych cennikach największych zakładów mięsnych z Wielkopolski na wbc publikowanych na stronach firmowych nadal nie widać żadnych ruchów do góry (5,20 zł/kg za E) oraz stanu zgodnego tak naprawdę z rzeczywistością, chyba że mówimy o naprawdę niewielkich partiach odstawianych zwierząt. Wydaje się jednak, że notowania cen uległy drobnej korekcie w dół.
Treść całego artykułu oraz szczegółowy wykaz cen dostępne na:
http://www.cenyrolnicze.pl
Ceny skupu tucznika uzyskane w poniedziałek – 28.03.2011 z ubojni, zakładów mięsnych oraz innych źródeł krajowych, wahają się w granicach: od 3,60 do maksymalnie 4,60 zł/kg (netto), a na wbc w klasie E: 4,75-5,50 zł/kg w cenniku podstawowym, bez premii.
W porównaniu z wynikami sondażu sprzed tygodnia, (poniedziałek - 22.03.2011) cena minimalna pozostała bez zmian na poziomie 3,60 zł/kg. W przypadku ceny maksymalnej odnotowano minimalny spadek rzędu - 0,03 zł do stanu: 4,60 zł/kg (4,63 zł/kg tydzień wcześniej).
W oficjalnych cennikach największych zakładów mięsnych z Wielkopolski na wbc publikowanych na stronach firmowych nadal nie widać żadnych ruchów do góry (5,20 zł/kg za E) oraz stanu zgodnego tak naprawdę z rzeczywistością, chyba że mówimy o naprawdę niewielkich partiach odstawianych zwierząt. Wydaje się jednak, że notowania cen uległy drobnej korekcie w dół.
Treść całego artykułu oraz szczegółowy wykaz cen dostępne na:
http://www.cenyrolnicze.pl
- Muchozolali
-
agrorolnik
cena tszody
poile tucznik pomorskie
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
4,60 na jutro
[/quote]Koledzy słyszeliście coś na temat jaka cena będzie tucznika czerwiec, lipiec??? Ja słyszałem coś o 6 zł. [quote]
Ja słyszałem o jeszcze wyższych wartościach ale na lipiec-wrzesień, i to od bardzo poważnych ludzi. Cyfr nie chcę pisać, bo sam z krzesła spadłem jak je usłyszałem.
Pożyjemy, zobaczymy
[/quote]Koledzy słyszeliście coś na temat jaka cena będzie tucznika czerwiec, lipiec??? Ja słyszałem coś o 6 zł. [quote]
Ja słyszałem o jeszcze wyższych wartościach ale na lipiec-wrzesień, i to od bardzo poważnych ludzi. Cyfr nie chcę pisać, bo sam z krzesła spadłem jak je usłyszałem.
Pożyjemy, zobaczymy
Ostatnio zmieniony wtorek 29 mar 2011, 18:27 przez gofer, łącznie zmieniany 2 razy.
witam
wczoraj dostałem rozliczenie ostatniej parti średnia mięsność 57,1% przedział 53,8 - 61,1 % średnia waga 103 kg żywca, od urodzenia do dnia sprzedaży 161 dni cena w przeliczeniu na żywą 4,71z vat, sprzedane do PMB Białystok, dodatki paszowe wykorzystane w odchowie i tuczu firmy Sano. To tyle ode mnie... pozdr.
wczoraj dostałem rozliczenie ostatniej parti średnia mięsność 57,1% przedział 53,8 - 61,1 % średnia waga 103 kg żywca, od urodzenia do dnia sprzedaży 161 dni cena w przeliczeniu na żywą 4,71z vat, sprzedane do PMB Białystok, dodatki paszowe wykorzystane w odchowie i tuczu firmy Sano. To tyle ode mnie... pozdr.
-
andrzej-guzik
Z cenami świń jest jak z prognozą pogody można przewidzieć na najbliższy tydzień ale nie na kilka miesięcy.nemezis pisze:Koledzy słyszeliście coś na temat jaka cena będzie tucznika czerwiec, lipiec??? Ja słyszałem coś o 6 zł.gofer pisze:4,60 na jutroW grudniu 2008r tez słyszałem jak to miało byc 7 zeta w czerwcu2009r od przedstawiciela firmy paszowej, jak mu powiedziałem ze mam dosyc i likwiduje.Ja słyszałem o jeszcze wyższych wartościach ale na lipiec-wrzesień, i to od bardzo poważnych ludzi. Cyfr nie chcę pisać, bo sam z krzesła spadłem jak je usłyszałem.
Pożyjemy, zobaczymy