FORUM
CENY TRZODY
Czyżbyś andre do salusa sprzedał? Poprawiło się u nich z płatnościami o ile trafiłem z tym zakładem. Pomiar wygląda na rzetelny. Dużo jest teraz towaru o mięsności pow 57 ale z rozliczeń wynika potem co innego. A to zwykłe oszustwo, takie samo jak kiedyś banalne oszustwa na wagach ciąganych za samochodem. Ja obojętnie komu sprzedaje waga zbiorcza. Jak nie pasuje komuś takie ważenie to mu nie sprzedaje.
http://www.pkmduda.pl/?pid=84
a jednak w górę
a jednak w górę
na spędzie 4,1 świń mało ,co do dudy , to zobaczyli może że towar im ucieka do konkurencji,5,4 za E to stawka w większości ZM z tamtego tygodnia
http://www.polsus.pl/aktualnosci.php?id=1426
-
Wojtekbilli
-
rafalwielkopolska
-
rafalwielkopolska
-
turbogrocho49
Witam!
Ceny sprzedaży świń w całej Europie nadal pną się do góry!
http://www.trzoda-chlewna.com.pl/index. ... ni.inc.php
A mamy dopiero połowę kwietnia. Czyżby już za dwa-trzy miesiące cena sprzedaży tuczników przekroczyła magiczną granicę 7,00 zł za kg wbc kl E?
Zobaczymy..
Można przypuszczać z dużym prawdopodobieństwem, że trwająca już ponad trzy lata kampania ZM (zaniżanie cen skupu) i producentów zbóż (spekulacyjne wysokie ceny sprzedaży ziarna) wreszcie wykończyła wielu producentów świń i od teraz trzeba będzie bardzo natrudzić się, aby zapewnić sobie stałe dostawy tuczników.
Przy okazji
Dzięki dyskusji na naszym FORUM coraz częściej podawane są w Polsce odrębne ceny sprzedaży tuczników fermowych i spędowych, a górna cena sprzedaży tuczników wg wbc kl. E podana wczoraj w TVP-Agrobiznes wynosiła 6,2 zł/kg.
Mam nadzieję, że już wkrótce także ZM będą podawały prawdziwe ceny skupu tuczników z podziałem na spędówkę i fermówkę.
Ceny sprzedaży świń w całej Europie nadal pną się do góry!
http://www.trzoda-chlewna.com.pl/index. ... ni.inc.php
A mamy dopiero połowę kwietnia. Czyżby już za dwa-trzy miesiące cena sprzedaży tuczników przekroczyła magiczną granicę 7,00 zł za kg wbc kl E?
Zobaczymy..
Można przypuszczać z dużym prawdopodobieństwem, że trwająca już ponad trzy lata kampania ZM (zaniżanie cen skupu) i producentów zbóż (spekulacyjne wysokie ceny sprzedaży ziarna) wreszcie wykończyła wielu producentów świń i od teraz trzeba będzie bardzo natrudzić się, aby zapewnić sobie stałe dostawy tuczników.
Przy okazji
Dzięki dyskusji na naszym FORUM coraz częściej podawane są w Polsce odrębne ceny sprzedaży tuczników fermowych i spędowych, a górna cena sprzedaży tuczników wg wbc kl. E podana wczoraj w TVP-Agrobiznes wynosiła 6,2 zł/kg.
Mam nadzieję, że już wkrótce także ZM będą podawały prawdziwe ceny skupu tuczników z podziałem na spędówkę i fermówkę.
-
Wojtekbilli
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
13-04-2011 Rynek tuczników w Polsce.
Ceny skupu tucznika uzyskane w poniedziałek i wtorek, 11-12.04.2011 z ubojni, zakładów mięsnych oraz innych źródeł krajowych, wahają się w granicach: od 3,90 do maksymalnie 5,00 zł/kg (netto), a na wbc w klasie E: 5,05-5,80 zł/kg w cenniku podstawowym, bez premii.
W porównaniu z wynikami sondażu sprzed tygodnia, (poniedziałek - 04.04.2011) cena minimalna wzrosła o + 0,20 zł z poziomu 3,70 zł/kg do 3,90 zł/kg. W przypadku ceny maksymalnej nie odnotowano wzrostów i pozostała ona na pułapie 5,00 zł/kg.
Treść całego artykułu oraz szczegółowy wykaz aktualnych cen skupu dostępne na:
www.cenyrolnicze.pl
Ceny skupu tucznika uzyskane w poniedziałek i wtorek, 11-12.04.2011 z ubojni, zakładów mięsnych oraz innych źródeł krajowych, wahają się w granicach: od 3,90 do maksymalnie 5,00 zł/kg (netto), a na wbc w klasie E: 5,05-5,80 zł/kg w cenniku podstawowym, bez premii.
W porównaniu z wynikami sondażu sprzed tygodnia, (poniedziałek - 04.04.2011) cena minimalna wzrosła o + 0,20 zł z poziomu 3,70 zł/kg do 3,90 zł/kg. W przypadku ceny maksymalnej nie odnotowano wzrostów i pozostała ona na pułapie 5,00 zł/kg.
Treść całego artykułu oraz szczegółowy wykaz aktualnych cen skupu dostępne na:
www.cenyrolnicze.pl
-
PO-pulista
Tak 52% to bardzo a bardzo przyzwoita mięsność. Tylko pozazdrościć oczywiście nie mięsności tylko ceny za te świnie.marek99a pisze:Więcej starań kolego w negocjacjach cenowych- oferuj im przyzwoite partie i oczekuj przyzwoitych cen- ja otrzymałem za cały samochód 5,8 za 52%mięs.ziutek pisze:pmb daje tylko 5.3