FORUM
CENY TRZODY
Oczywiście potwierdzam że w okolicy Piotrkowa ta firma płaci 5 zł za duńczyka i holendra bo tam nic innego się nie trzyma mam tam znajomych i potwierdzają. Tak już jest że zakłady pod domem płacą mniej niż daleko w Polsce o co chodzi w tym picu zawsze się zastanawiam. A w Piotrkowskim wołają już 5,20 netto jak ktoś zadzwoni o towar.
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Bizonie posrednik z prawdziwego zdarzenia jest poto zeby zarobic .Masz glowe i h..j to kombinuj .Pozdrawiam.bizon pisze:Powiat puławski i lubartowski małe masarnie i pośrednicy oraz ZM Dobrosławów 4.20+vat czyżby zmowa cenowa. Przydałby się na tym terenie pośrednik z prawdziwego zdarzenia.
Ciekawy jestem czy gdzieś jest podobna cena .
To zorganizuj skup a ja ci pomogę załatwić sprzedaż w dobrych cenach i z szybkim terminem płatności.bizon pisze:Powiat puławski i lubartowski małe masarnie i pośrednicy oraz ZM Dobrosławów 4.20+vat czyżby zmowa cenowa. Przydałby się na tym terenie pośrednik z prawdziwego zdarzenia.
Ciekawy jestem czy gdzieś jest podobna cena .
-
Marcin1606
-
szklanka18
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Jagienka mi tez sie snilo wczoraj ze w Polsce tez tucznik ma zdrozec ale za wczesnie sie wybudzilem i niewiem kiedy ?jagienka pisze:słyszę dziś, że tucznik w Niemcach ma pójść z górę
W piotrkowskim jest 5 zł netto żywa za te holendry i duńczyki. Towaru tam mają dosyć dużo ale jak się pojawi jakiś nowy odbiorca u jednego gościa to za 10 minut cała wieś wie skąd i po ile płaci jak lamparty pilnuje sąsiad sąsiada żeby czasem jeden od drugiego nie sprzedał drożej i w taki sposób się podkupują i często zbijają sobie ceny. Ale tam jest wolna amerykanka a by więcej nieważne jak. " wychodzi syn za chlewnie i krzyczy tato sąsiad fundamenty kopie pod chlewnie i będzie miał 20m dłuższą od nas, ojciec krzyczy to zapierd.... do gminy o pozwolenie na rozbudowę naszej" TAK tam jest. W gminie grabica pow. piotrkowski młodzież rozmawiając miedzy sobą i pytając gdzie dzisiaj jedziesz na zabawę odpowiada do ŚWINOUJŚCIA tak nazwali jedną z wiosek bo w każdym prawie gosp. jest od 100 do 3000 szt. Pozdrowienia dla was sąsiedzi.
-
turbogrocho49
jagienka szykuj duze auto na te kwiaty bo ja wierze ,ze ty wygrasz ja nie wątpiłem w ciebie ze ta cena bedzie .
u nas cena spadła , ale juz wróciła tzn 10 gr do góry
u nas cena spadła , ale juz wróciła tzn 10 gr do góry
Ostatnio zmieniony środa 29 cze 2011, 15:43 przez JUREK, łącznie zmieniany 1 raz.
tonący brzytwy się chwyta, jak potrzeba to się da, cena to sprawa chwili, potrzeb, jakości, znajomości, kto do kogo zadzwoni. Trzeba obdzwonić potencjalnych odbiorców zanęcić,zarzucić wędkę i czekać. Spytajcie wędkarzy jak to się robi. Jak chcą szybko złowić to łapią drobnicę, większa ryba wymaga czasu a nie chodzenia na łatwiznę. Dlaczego nie wierzymy że ktoś zaliczył 5,4 netto ? Może ktoś ma już i więcej, tylko się nie chwali bo i tak mu nie uwierzycie. To nasz czas, my teraz dyktujemy ceny. Producent- nie pytaj z zawiścią kto tyle płaci tylko staraj się wypracować jeszcze większą cenę i podaj ją na forum. To tylko motywuje do lepszej licytacji. Ciekawi mnie czy podałbyś wszystkim gdzie kupujesz tanio zboże.
Marucha jest jedna zasada kij ma dwa końce dzisiaj ty bijesz a jutro ciebie ale z podwujną siłą. Dlatego ja dzisiaj sprzedaję po 5,20 a jutro mogę mieć po 5,10 a ty dzisiaj 5,30 a jutro 4,90. Ja pracuję z jednym zakładem i nie ważne górka czy dołek zawsze odbiera i ja zyskuję na tym że gorszych okresów w cenie jest 9 miesięcy w roku a dobrych 3 a ja w gorszych dostaję 10-15 groszy więcej niż wszyscy i tu jest zarobek nie dzisiaj sprzedać po 5,40 to jest chwilowy. Wy preferujecie handel z tzw. Partyzanta powodzenia.
Ale nikt nie mówił abyś łowił w jednym stawie. A nadprodukcji w Polsce jeszcze bardzo długo nie będzie więc bierz teraz ile się daproducent pisze:Marucha jest jedna zasada kij ma dwa końce dzisiaj ty bijesz a jutro ciebie ale z podwujną siłą. Dlatego ja dzisiaj sprzedaję po 5,20 a jutro mogę mieć po 5,10 a ty dzisiaj 5,30 a jutro 4,90. Ja pracuję z jednym zakładem i nie ważne górka czy dołek zawsze odbiera i ja zyskuję na tym że gorszych okresów w cenie jest 9 miesięcy w roku a dobrych 3 a ja w gorszych dostaję 10-15 groszy więcej niż wszyscy i tu jest zarobek nie dzisiaj sprzedać po 5,40 to jest chwilowy. Wy preferujecie handel z tzw. Partyzanta powodzenia.
Ja produkuję świnie i realnie podchodzę do życia
ale jak będzie tucznik po 5,50 zł to kto do sklepu będzie chodził
to co zarobisz na świni stracisz w sklepie i jeden ch.j. Jak nie spadnie cena zboża to nic dobrego nie będzie.Ludzie jakie macie myślenie drzecie się na rząd że wszystko drogie ale wina czyja że rolnik zboże sprzedaje po 1000 zł Rządu ??? Zboże musi być po 700 zł inaczej nawet 5,50 za tucz ci nic nie da !!!!
tucznik był i po 6zł nie tak dawno ale jeśli taka cena jest miesiąc max dwa to tylko na otarcie łez! Tak samo ze zbożem kilka sezonów po 400-500 zł a jeden 800-1000zł i wielkie hallo , raz wyrównają średnią wieloletnią zbożowi a raz trzodowi nikt nie zagwarantuje na dłuższą metę 4,5 -5zł czasy komuny minęły a na drogie wędliny lepiej zrobić własne!
Oj spokojnie euro tanieje i zachwile wszyscy beda sie modlili zeby dotychczasowy puap cenowy nie ulegl korekcie w dol
A co do obecnych cen to sa tacy ktorzy dostaja juz po 5,8 + vat za zywa i nie swiruja (zeby nie bylo ja tyle nie dostaje kilkadziesiat groszy mniej)
I jeszcze raz przypominam tu nikt cenami sie nie chwali tylko je podaje!!!!!
A co do obecnych cen to sa tacy ktorzy dostaja juz po 5,8 + vat za zywa i nie swiruja (zeby nie bylo ja tyle nie dostaje kilkadziesiat groszy mniej)
I jeszcze raz przypominam tu nikt cenami sie nie chwali tylko je podaje!!!!!