FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Albo cena cena zadawala albo niema co sprzedawac robi sie nudno.
-
Marcin1606
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
polakrolnik
wiedzy nigdy dosyć, chętnie skorzystam jeszcze z innych stron z cenami lub prognozami cen.
U mnie 5,2 netto żywa i 6,3 netto hak. Za to maciory drożeją, już 3,65 netto. Tylko skąd ich nabrać. Zakłady podobno straszą holendrem, niektóre może i kupiły w związku z czym holendrzy podnieśli ceny. Winno być wobec czego niedługo drożej. Poczekamy. zobaczymy.
U mnie 5,2 netto żywa i 6,3 netto hak. Za to maciory drożeją, już 3,65 netto. Tylko skąd ich nabrać. Zakłady podobno straszą holendrem, niektóre może i kupiły w związku z czym holendrzy podnieśli ceny. Winno być wobec czego niedługo drożej. Poczekamy. zobaczymy.
-
polakrolnik
- WOJCIECH1236
-
rafalwielkopolska
Kiepski to interes pysiek99. Ja tankuje dobre pewne paliwo na renomowanej stacji paliw załóżmy po 5 zł, odliczam vat + zwrot akcyzy i z 5 zł robi się 3,15 za litr. Czy warto byc paserem? A gdybyś tak miał traktorzystę który podbierał by ci paliwo z baku i opylał sasiadom?pysiek99 pisze:dlatego Panowie kupuje sie w zime od TIR-owców... ja miałem w grudniu zapas na cały rok po 3.70zł.
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Pysiek dziadostwa mi tu nie promowac.pysiek99 pisze:dlatego Panowie kupuje sie w zime od TIR-owców... ja miałem w grudniu zapas na cały rok po 3.70zł.
Ale jeśli na vacie nie jest to trzeba kombinować. Każdy chce na czymś zarobić:)baraki pisze:Kiepski to interes pysiek99. Ja tankuje dobre pewne paliwo na renomowanej stacji paliw załóżmy po 5 zł, odliczam vat + zwrot akcyzy i z 5 zł robi się 3,15 za litr. Czy warto byc paserem? A gdybyś tak miał traktorzystę który podbierał by ci paliwo z baku i opylał sasiadom?pysiek99 pisze:dlatego Panowie kupuje sie w zime od TIR-owców... ja miałem w grudniu zapas na cały rok po 3.70zł.
Panowie 5 z przodu w przyszłym tygodniu za ON pewna. Ja kupuje z hurtowni w tej cenie mniej więcej z dowozem do domu. Stacje za chwile dostosują swoje cenniki. Kto nie zagląda na tę strone to warto zacząć http://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/Hurto ... &Year=2011
Leanhogs futures ostro drożeje - a cena za tuczniki sobie po swojemu jak już tego nie rozumiem (albo rozumiem aż za bardzo), całe szczęście ze nie robiłem wstawień przed żniwami nie ma co walczyć z 'wiatrakami' zboża znów zaczęły drożeć (wcale się nie dziwie bo słabo sypie), paliwo też podrożało chyba czas mieć gorzelnie 
Lekko mnie zdziwiło ze Łuków przyjeżdża aż tu koło mnie na fermę po świnie - leciał przez 3/4 Polski aby świnie znaleźć.
Lekko mnie zdziwiło ze Łuków przyjeżdża aż tu koło mnie na fermę po świnie - leciał przez 3/4 Polski aby świnie znaleźć.
Ostatnio zmieniony czwartek 14 lip 2011, 09:01 przez read, łącznie zmieniany 1 raz.
Po co kombinować na małą skalę, niech obrobi bank, albo zamknie dziadków w safie i zagarnia ich rentęBobo pisze:Ale jeśli na vacie nie jest to trzeba kombinować. Każdy chce na czymś zarobić:)baraki pisze:Kiepski to interes pysiek99. Ja tankuje dobre pewne paliwo na renomowanej stacji paliw załóżmy po 5 zł, odliczam vat + zwrot akcyzy i z 5 zł robi się 3,15 za litr. Czy warto byc paserem? A gdybyś tak miał traktorzystę który podbierał by ci paliwo z baku i opylał sasiadom?pysiek99 pisze:dlatego Panowie kupuje sie w zime od TIR-owców... ja miałem w grudniu zapas na cały rok po 3.70zł.
Tak! Kilku paserów zalazło mi za skórę i sami szukają pracownika w potrzebie finansowej. Robią tak od pokoleń. Żerowali na PGR-ach, teraz na innych rolnikach.
Sąsiad mający ok 700 ha w tamtym roku sam pryskał zboża na ochronę źdźbła i zauważył, że od wielu lat ŻADEN z okolicznych rolników nie miał opryskanych pól.
pysiek99 uczestniczysz w haniebnym procederze!
Jak to barakuje na nich slow???? PKM duda tez chce robic interes tak jak ten kolo ktory od zlodziei kupuje paliwko
Tak samo koncerny miesne szukaja tanszego mieska i ja to rozumiem tak samo kazdy z nas szuka tanszych zrodel surowcow do produkcji i oni tez to robia Juz pisalem wele razy kupi i ten ktory daje 4 zl i kupi tez ten co daje 5 zl
Tak samo koncerny miesne szukaja tanszego mieska i ja to rozumiem tak samo kazdy z nas szuka tanszych zrodel surowcow do produkcji i oni tez to robia Juz pisalem wele razy kupi i ten ktory daje 4 zl i kupi tez ten co daje 5 zl
-
turbogrocho49
Po pierwsze ja nie kupuje od zlodziei bo bylbym ich wspolnikiem i do sadow bym musial ganiac
Po drugi moze jemu starczy mniejsza ilosc kupiona za mniejsza kase bo w ten sposob ogranicza zadania cenowe wiekszosci producentow bo inne zaklady nie podwyzsza nadzwyczaj stawek aby nie wyskakiwac przed szereg i w taki sposob cene trzyma sie w ryzach a jak chce kupic to sobie nawet drozej sprowadzi z starej ue ale u nas trzyma nizsza cene i bedzie pozniej w kryzysie jechal z cena tak nisko jak jemu bedzie sie chcialo
Proste
Takie jest zycie a teraz nikt go nie zmusi zeby placil wiecej jego wola komu ile da
Po drugi moze jemu starczy mniejsza ilosc kupiona za mniejsza kase bo w ten sposob ogranicza zadania cenowe wiekszosci producentow bo inne zaklady nie podwyzsza nadzwyczaj stawek aby nie wyskakiwac przed szereg i w taki sposob cene trzyma sie w ryzach a jak chce kupic to sobie nawet drozej sprowadzi z starej ue ale u nas trzyma nizsza cene i bedzie pozniej w kryzysie jechal z cena tak nisko jak jemu bedzie sie chcialo
Proste
Takie jest zycie a teraz nikt go nie zmusi zeby placil wiecej jego wola komu ile da
- Muchozolali
jemu to juz wszystko jednostaś76 pisze:http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
na tych to brakuje słów...
jak mówi na portalu spozywczym ze szukaja inwestora
to czy cena dzis bedzie taka czy tak to juz bedzie sie martwił kto inny
swin jest coraz mniej ubojnie wiekszosci bija tylko 3 razy w tygodniu
cudów niema
-
stan1069@o2.pl
Niepotrzeba slow tylko czynow .Moim zdaniem trzeba wspierac mniejsze zaklady miesne mam na mysli ze swinki trzeba im sprzedawac bo oni sa teraz w potrzebie niby kupuja na zywa ale jak towarek dobry to sa w stanie dorzucic kilkadziesiat groszy/kg.Duze ZM.sa powiazane z ZM. ukochanej starej uni i nietylko i robia wszystko zeby polknac mniejsze ZM obecna sytuacja im wtym dopomaga a jak je juz polkna to sobie beda robic co im sie podoba a pytanie co bedzimy za wyroby jesc i jak wtedy beda placic za zywiec i jaka cena bedzie za te wyroby pozostawiam bez odpowiedzi.Kiedys sprzedawalem na WBC i duzo wiecej wychodzilo kasy niz na zywa ale porownujac wydruk do obecnych progow miesnosci to za tamte swinie by mniej wyszlo jak za maciory a mialy srednio 53 %miesnosci.staś76 pisze:http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
na tych to brakuje słów...
-
polakrolnik