FORUM
CENY TRZODY
-
polakrolnik
-
turbogrocho49
-
andrzej-guzik
Ale jaja z tym cennikiem Piniego . W poniedziałek miałem ustalony odbiór tucznika na dziś w cenie 6, 70 , bo tabela miała 6, 60 . Dziś rano ustalając czas załadunku pytam się po ile pójdą . Pośrednik na to tak jak się umawialiśmy , tabela + 10 gr i pyta mnie ile dziś w tabeli , mówię prawdę 6,50 . To pośrednik 6,60 a ja że umawialiśmy się na 6,70 , to pośrednik że jak tak to 6,70 . Pośrednicy nie nadążają za zmianami tabeli i tak na prawdę nie wiadomo za ile można byłoby dziś sprzedać .
W poniedziałek Pini ma wizytę Chińczyków .
W poniedziałek Pini ma wizytę Chińczyków .
-
Wojtekbilli
-
stan1069@o2.pl
Nie pytaj co Ci dala POLSKA zapytaj puzniej dlaczego niedostales wiecej a jak niedostaniesz odpowiedz ze po drogach publicznych malo smigales to zebys niebyl zdziwiony ?.ZM podobnie podchodza do sprawy one po dupie dostaly przez opcje walutowe myslaly ze na chlopkach odrobia miedzy czasie chlopki po dupie dostali od pogody nastepny do bicia to konsument jego sie znow straszy kryzysem .Co z tego wyniknie ?pewnie kaszanka po 15 zeta.ROLAS 222 pisze:macie temat teraz co Kazdy kombinuje jak moze nigdy nie jezdze zadna droga publiczna cala moja ziemia jest w jednym kawlku blisko domu gdy jade po nawozy itp.wtedy w ciagnikach jest on koniec tematu wracamy do cen trzody
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
w eterze cisza, nikt nie dzwoni, podobno nakupili żywca aż do środy i udają że potem już nikt więcej nie będzie go konsumował. Ale dzisiejszy agrobiznes ich rozszyfrował ogłaszając że jak w środę wyjdą z okopów to jedynym słusznym kierunkiem będzie ruch cen w górę bo żywca przez te 2 dni nie przybędzie. Kolejne wyprosienia dopiero w czwartek. .
Myślę że koleżanki i koledzy nie mający cyklu zamkniętego usłyszawszy o możliwych podwyżkach w okolicy 15 listopada zechcą sprawdzić ten scenariusz i to właśnie spowoduje iż tak się stanie.
Ale ceny na razie rzeczywiście bez zmian. Partyjka ożeniona na po świętach po 5,4 netto.
Myślę że koleżanki i koledzy nie mający cyklu zamkniętego usłyszawszy o możliwych podwyżkach w okolicy 15 listopada zechcą sprawdzić ten scenariusz i to właśnie spowoduje iż tak się stanie.
Ale ceny na razie rzeczywiście bez zmian. Partyjka ożeniona na po świętach po 5,4 netto.
Kurcze co za zmiana niedawno agrobiznes byl tu nazywany pacholkiem ZM wieszczacym nizsze ceny i mataczacym na rynku wieprzowinymarucha pisze:w eterze cisza, nikt nie dzwoni, podobno nakupili żywca aż do środy i udają że potem już nikt więcej nie będzie go konsumował. Ale dzisiejszy agrobiznes ich rozszyfrował ogłaszając że jak w środę wyjdą z okopów to jedynym słusznym kierunkiem będzie ruch cen w górę bo żywca przez te 2 dni nie przybędzie. Kolejne wyprosienia dopiero w czwartek. .
A gdy kali uslyszal w TV ogladajac ten samAgrobiznes iz prognozuja nie jak zwykle spadek cen wieprzowiny lecz ich zwyzkę to okazuje sie iz do niedawna uwazany za zbrodniczy program w tym wypadku "rozszyfrował" zamysl ZM i teraz wszyscy beda kochac agrobiznes hahahaha
U nas bez zmian jak bylo 5,4 tak jest ilosc 110 szt
tak to już jest w tym naszym kraju że w wigilie świąt nawet zwierzęta ludzkim głosem przemawiają. Trzeba je uważnie wysłuchać co mają do powiedzenia. Jak mówią mądrze to przyznać rację i pochwalić ale jak opowiadają bajki nie mające pokrycia w faktach to powiedzieć że dobranocka ma inny czas antenowy.ali pisze:Kurcze co za zmiana niedawno agrobiznes byl tu nazywany pacholkiem ZM wieszczacym nizsze ceny i mataczacym na rynku wieprzowinymarucha pisze:w eterze cisza, nikt nie dzwoni, podobno nakupili żywca aż do środy i udają że potem już nikt więcej nie będzie go konsumował. Ale dzisiejszy agrobiznes ich rozszyfrował ogłaszając że jak w środę wyjdą z okopów to jedynym słusznym kierunkiem będzie ruch cen w górę bo żywca przez te 2 dni nie przybędzie. Kolejne wyprosienia dopiero w czwartek. .
A gdy kali uslyszal w TV ogladajac ten samAgrobiznes iz prognozuja nie jak zwykle spadek cen wieprzowiny lecz ich zwyzkę to okazuje sie iz do niedawna uwazany za zbrodniczy program w tym wypadku "rozszyfrował" zamysl ZM i teraz wszyscy beda kochac agrobiznes hahahaha
U nas bez zmian jak bylo 5,4 tak jest ilosc 110 szt
-
marylakulasinska
- Muchozolali