FORUM
CENY TRZODY
Chłopiechłop pisze:5,60 na poniedziałek bez potrąceń i warchlaki w górę !!!
Ty najpierw napisz koledze gdzie ma po 5,6 sprzedawać a potem powiesz jemu gdzie dają więcej.
Nie każdemu psu Burek. U was nie ma takiego powiedzenia?
Ty im nie zazdrość że po 5,7 sprzedają, tylko się ciesz ze ciągną za ciebie w górę ten wózeczek i dzięki nim większe ochłapy dla ciebie spadają.
Nie było to twoje najlepsze wejście na tym forum. Na pierwszym wejściu pytałeś pokornie jakie są najlepsze ceny. To odpowiedź dostałeś. Nie pasuje?
Jak sprzedasz sam po jeszcze lepszych to daj wiadomość. Na razie nie widzę żebyś cokolwiek sprzedał tylko mącisz.
Dużo jeszcze takich Producentów na tym forum?
P.S.
Podkarpackie to chyba do Niemca macie bliżej niż my ze wschodu. Zbierzcie się w kilku. Żywcem nie puścicie bo aujeszka, ale otworzywszy działalność gospodarczą może puścicie półtuszami. Niemcy płacą w tej chwili najwięcej a do Włoch to możecie i żywcem puszczać. Włosi płacą jeszcze więcej. Prawie 8,5 złotego za półtuszę.
Życzę wywiezienia waszego towaru za granicę. Wtedy większe ochłapy dla mnie zostaną.
- WOJCIECH1236
Chłopie chcesz cen bez filozofii to zajrzyj sobie na strony internetowe PKN Pini itp. my tutaj jesteśmy po to by filozofować a na kontakty to trzeba zasłużyć.chłop pisze:Te Marucha widze że ty jeden tu mącisz a żadnego kontaktu nie podałeś taki wielki producent i fachowiec od sprzedaży już ci ktoś kiedyś napisał czytałem zamknij jadaczkę i pisz o cenach a mniej filozofii i ja piszę ci to samo !!!!
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
To tak wozisz http://www.youtube.com/watch?v=UddfDWc4OF4stan1069@o2.pl pisze:Pisalem o ilosciach calosamochodowych tzn.mam na mysli mojego zkorodowanego poloneza ktory ciagnie przyczepke sam w ilosci 10 sztuk dodam ze genetyke dodieram wedlug uznania a o chorobach tutaj tak sie naczytalem ze rece myje po przeczytaniu posta w temacie chorob.marucha pisze:Stan
pisząc śmieje się z nas nie myślałem że z tych co sprzedają po 5,3 tylko z tych co po 5,6.
A jeżeli w Małopolsce ktoś osiągnął cenę 5,7 netto to chyba przynosi swej krainie chlubę a nie ujmę.
Pozdrawiam cię Stan dawno nie gadaliśmy.
-
stan1069@o2.pl
Na przyczepce ale jak tak bedzie paliwo drozec to pewnie trzeba nad tym pomyslem sie zastanowic w przypadku ilosci niemieszczacej sie na przyczepie.nemezis pisze:To tak wozisz http://www.youtube.com/watch?v=UddfDWc4OF4stan1069@o2.pl pisze:Pisalem o ilosciach calosamochodowych tzn.mam na mysli mojego zkorodowanego poloneza ktory ciagnie przyczepke sam w ilosci 10 sztuk dodam ze genetyke dodieram wedlug uznania a o chorobach tutaj tak sie naczytalem ze rece myje po przeczytaniu posta w temacie chorob.marucha pisze:Stan
pisząc śmieje się z nas nie myślałem że z tych co sprzedają po 5,3 tylko z tych co po 5,6.
A jeżeli w Małopolsce ktoś osiągnął cenę 5,7 netto to chyba przynosi swej krainie chlubę a nie ujmę.
Pozdrawiam cię Stan dawno nie gadaliśmy.
Tutaj masz wytyczne Stan jak oszczędnie wozić świnie:
http://www.youtube.com/watch?v=81DREjx5IuI
-
marcin80wlkp
Kto tyle płaci?
No właśnie, mi też ostatnio powiedzieli, że nie kupują już na wagę żywą.Czy może to ktoś potwierdzić?
Zeus1, który pośrednik płaci 5,5+ vat?
Zeus1, który pośrednik płaci 5,5+ vat?
-
marcin80wlkp
-
marylakulasinska
Jak pośrednik z okolic buka czyli pewnie agrotranshandel płaci 5,5 to raczej nie wiezie tego za cene z tabeli bo by mógł nieżle dołożyc. Pewnie prosiaki od niego kupiłeś , póki od nich kupowałem to dość dobre ceny proponowali, teraz już gorsze. Może jest jakaś druga strona dla pośredików i tam mają fajniejszą tabelkę. A Pini sobie nagrabi jak duda i będzie świnek szukać. Pomimo najlepszej tabelki jaką ma dziś duda świnki z niemiec wożą bo klientów stracili.
-
marylakulasinska
Tak masz rację są dwa cenniki,Pablo80 pisze:Jak pośrednik z okolic buka czyli pewnie agrotranshandel płaci 5,5 to raczej nie wiezie tego za cene z tabeli bo by mógł nieżle dołożyc. Pewnie prosiaki od niego kupiłeś , póki od nich kupowałem to dość dobre ceny proponowali, teraz już gorsze. Może jest jakaś druga strona dla pośredików i tam mają fajniejszą tabelkę. A Pini sobie nagrabi jak duda i będzie świnek szukać. Pomimo najlepszej tabelki jaką ma dziś duda świnki z niemiec wożą bo klientów stracili.
jeden dla rolnika a drugi dla pośrednika,pośrednik na twojej partyjce zarobi więcej w ciągu jednego dnia, niż ty co je karmisz przez 3 miesiące .Ale niestety czasami jesteśmy zmuszeni oddać dla posrednika za marne pieniądze bo nie jesteśmy w stanie sami dostarczyć np. do Pini ... tak jak ja dzisiaj skorzystałam z usług pośrednika / błąd/ ,chyba że od stana1069 wypożyczyłabym poloneza z przyczepką ale wcześniej nie pomyślałam a teraz już za póżno
narzekać i liczyć cudze pieniądze to my potrafimy jak mało kto
Ja tam bym mógł sprzedawać pośrednikowi za "marne" 5,5 lub 5,6 i niech ten pośrednik zarobi na mnie 200zł/szt. gówno mnie obchodzi ile on zarabia, ważne że ja też na tym wychodzę. Maryla jakby Ci ktoś dawał 7zł/kg żywa a sam by sprzedawał po 100zł/kg to by Cie to bolało? - bo mnie w ogóle. Chyba są jakieś granice narzekania prawda?
Ja tam bym mógł sprzedawać pośrednikowi za "marne" 5,5 lub 5,6 i niech ten pośrednik zarobi na mnie 200zł/szt. gówno mnie obchodzi ile on zarabia, ważne że ja też na tym wychodzę. Maryla jakby Ci ktoś dawał 7zł/kg żywa a sam by sprzedawał po 100zł/kg to by Cie to bolało? - bo mnie w ogóle. Chyba są jakieś granice narzekania prawda?
-
stan1069@o2.pl
Baraki ustapilem Ci ostatnio niepamietam w jakim temacie Nezemiz tez odpowiedzi sie domagal .Chlopowi tez tlumaczyles ze trzeba zasluzyc na kontakty .W swoim imieniu ponoszac wszelkie konsekwencje powiem CI pocaluj mnie...baraki pisze:Tutaj masz wytyczne Stan jak oszczędnie wozić świnie:
-
marylakulasinska
Wiesz !! ta cena 7 zł nawet by mi dopowiadała na dzień dzisiejszy,wyrównałabym straty poniesione w poprzednich latach ,pamiętasz jak płacili 2,90 - 3.20 zł super.magier pisze:narzekać i liczyć cudze pieniądze to my potrafimy jak mało kto![]()
Magier nie wiem czy wiesz ile kosztuje kg.słoniny u ciebie,bo u mnie w sklepie 6,80 zł a kiełbasa zwyczajna 13 zł ,itp.
Stan nie obrażaj się na mnie bo ja w pełni szanuje Twoje poglądy, już nie raz tu na forum stawałem w obronie tych którzy gospodaruja bardziej ekstensywnie i nie maja ochoty brać udziłau w wyścigu szczurów. A co do Chłopa to mówiąc że trzeba zasłużyc miałem na myśli jego krótki staz na forum, po tych kilku postach które napisał nie da się poznac z kim mamy do czynienia, juz tu było kilku takich "producentów".stan1069@o2.pl pisze:Baraki ustapilem Ci ostatnio niepamietam w jakim temacie Nezemiz tez odpowiedzi sie domagal .Chlopowi tez tlumaczyles ze trzeba zasluzyc na kontakty .W swoim imieniu ponoszac wszelkie konsekwencje powiem CI pocaluj mnie.baraki pisze:Tutaj masz wytyczne Stan jak oszczędnie wozić świnie:
-
polakrolnik
pini podobnie jak każdy z nas kieruje się rachunkiem ekonomicznym. Po co mieć flotę samochodów, kierowców, przedstawicieli handlowych, rozbudowany dział skupu. Wystarczy kilka- kilkanaście firm transportowych.
Nasze kilka, kilkanaście czy kilkaset świń dla niego nic nie znaczy tak jak dla nas nic nie znaczy ktoś kto od naszej krowy chciałby kupić szklankę mleka a nawet mówiłby że dobrze zapłaci. To tylko kłopot a nie super oferta. Dla Piniego partnerem nie są rolnicy a firmy przewozowe dostarczające tygodniowo kilka tysięcy świń każda. To jest dopiero partner a na dodatek partner któremu wcale nie trzeba zapłacić po 2 tygodniach. To także ukryty kredytodawca. A zarabiają tyle na ile im pozwolimy, jak sprzedamy taniej to więcej zarobią, jak drożej - to mniej. Biznes jak każdy inny. Mówią że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
W zakresie cen bez zmian, ci co jeszcze nie płacili po 5,6 dojrzeli do tej ceny. Z nadzieją na 5,7 w przyszłym tygodniu pozdrawiam.
Nasze kilka, kilkanaście czy kilkaset świń dla niego nic nie znaczy tak jak dla nas nic nie znaczy ktoś kto od naszej krowy chciałby kupić szklankę mleka a nawet mówiłby że dobrze zapłaci. To tylko kłopot a nie super oferta. Dla Piniego partnerem nie są rolnicy a firmy przewozowe dostarczające tygodniowo kilka tysięcy świń każda. To jest dopiero partner a na dodatek partner któremu wcale nie trzeba zapłacić po 2 tygodniach. To także ukryty kredytodawca. A zarabiają tyle na ile im pozwolimy, jak sprzedamy taniej to więcej zarobią, jak drożej - to mniej. Biznes jak każdy inny. Mówią że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
W zakresie cen bez zmian, ci co jeszcze nie płacili po 5,6 dojrzeli do tej ceny. Z nadzieją na 5,7 w przyszłym tygodniu pozdrawiam.
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
- Muchozolali
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
jest i 7 za E poczekajmy trochę a chyba będzie jeszcze lepiej euro sprzyja
jest i 7 za E poczekajmy trochę a chyba będzie jeszcze lepiej euro sprzyja
- Muchozolali
-
Marcin1606