FORUM
CENY TRZODY
Możesz mieć średnią mięsność ponad 58%, ale jak Ci wyłapią sztuki poniżej 55% (a takie zawsze się popadną), to obniżą za nie cenę.Don pisze:Jakie macie doświadczenia że sprzedażą na żywą do dudy? Cene proponuje bardzo dobrą , wymaganie tylko śr. miesność 55%, w moim przypadku w ostatnich latach nie pamietam sprzedaży do różnych zakładów aby takiej miesnosci nie uzyskałem a tu się zdarzyło i od razu korekta ceny na niższą,
być może coś popsuło się z moimi swinkami, paszą a być może taki maja pomiar mam mieszane uczucia bo zabrakło 0,05 do wyzszych widełek cenowych.
Mi też tak zrobili, więc więcej na takich warunkach ne dostaną.
- Muchozolali
srednia miesnosc 55 a nie pojedyncze sztuki oni juz cuduja jak mogagofer pisze:Możesz mieć średnią mięsność ponad 58%, ale jak Ci wyłapią sztuki poniżej 55% (a takie zawsze się popadną), to obniżą za nie cenę.Don pisze:Jakie macie doświadczenia że sprzedażą na żywą do dudy? Cene proponuje bardzo dobrą , wymaganie tylko śr. miesność 55%, w moim przypadku w ostatnich latach nie pamietam sprzedaży do różnych zakładów aby takiej miesnosci nie uzyskałem a tu się zdarzyło i od razu korekta ceny na niższą,
być może coś popsuło się z moimi swinkami, paszą a być może taki maja pomiar mam mieszane uczucia bo zabrakło 0,05 do wyzszych widełek cenowych.
Mi też tak zrobili, więc więcej na takich warunkach ne dostaną.
ale cos mi sie zdaje ze zakład padnie bo niewywiaża sie zalozen programowych
-
mediastore
-
marylakulasinska
Jeśli chodzi o zaliczkę to takiej nie wykluczammediastore pisze:Do : doliwa - gotówką to już wszyscy płaczą- jak chcesz te świnie to dawaj zaliczke - ca 50% to pogadamy - a 5000 tys to miał Sanvit na wiosne , ale nie wiem co u nich czy ich czasem duda nie wykończył . W każdym razie mieli taki potencjał .
-
marcin80wlkp
Pośrednik do PINI 5,5+vat, lokalni pośrednicy 5,2-5,3+vat.
Jak sądzicie, jak długo utrzyma się obecna sytuacja i czy można jeszcze liczyć na wzrosty czy już raczej nie?
Jak sądzicie, jak długo utrzyma się obecna sytuacja i czy można jeszcze liczyć na wzrosty czy już raczej nie?
Ostatnio zmieniony wtorek 29 lis 2011, 21:07 przez marcin80wlkp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mediastore
Re: kupię tuczniki 100-120 kg
Kontrakt? Proszę bardzo, mogę zapewnić regularne dostawy w ilościach całosamochodowych, cena sprzedaży wg tabeli SPPTCH "FORUM TCh".doliwa pisze:Witam, jestem zainteresowany kupnem tucznika waga 100-120 kg.
Proponuję podpisanie kontraktu na 5 lat na dostawę 7000 sztuk co 2 miesiące. Płatne gotówką.
Zainteresowanych proszę o kontakt pod nr telefonu 504 04 00 44
Pozdrawiam
Tel 606832207
Tego nie da sie przewidzieć, dużo zależy od tego jak się zachowa rynek walutowy a tu juz w gre wchodza decyzje polityczne. Mówi się tez o otwarciu rynku UE na wieprzowine zza oceanu a to raczej nic dobrego nie wróży.marcin80wlkp pisze:Pośrednik do PINI 5,5+vat, lokalni pośrednicy 5,2-5,3+vat.
Zwierzaki potrzebne od zaraz - chlewnia już stoi a kasa jestmediastore pisze:do :doliwa ----to na kiedy chcesz te zwierzaki ? jak naprawde masz kase to za 6 miesięcy możesz je miec ( licząc że w 3 miesiące pobudujesz chlewnie w zimie )
lubię takie wyzwania - też jestem otwarty - jak dasz kontrakt na 5 lat z minimalną gwarantowana opłacalnością to się dogadamy .
Jeśli zaś chodzi o cenę to przy 5 letnim kontrakcie - a taki proponuję - należy uwzględnić zarówno możliwość wzrostu jak i spadku ceny skupu. Ja jestem skłonny zaproponować stałą cenę na te 5 lat. Każdy musi sobie skalkulować co się bardziej opłaca i co jest bardziej prawdopodobne.baraki pisze:Kontrakt? Proszę bardzo, mogę zapewnić regularne dostawy w ilościach całosamochodowych, cena sprzedaży wg tabeli SPPTCH "FORUM TCh".doliwa pisze:Witam, jestem zainteresowany kupnem tucznika waga 100-120 kg.
Proponuję podpisanie kontraktu na 5 lat na dostawę 7000 sztuk co 2 miesiące. Płatne gotówką.
Pozdrawiam
Tel 606832207
Chińczycy dopiero się rozkręcają z zamówieniami. Z tego, co słyszałem, to zakupione u nas i tam przewiezione i tak są sporo tańsze na dzisiaj niż ich rodzime. Myślę, że jeśli to prawda, to taki kontrachent dla naszych zakladów mięsnych zapewni nam spokojny sen na przynajmniej kilkanaście miesięcy.baraki pisze:Tego nie da sie przewidzieć, dużo zależy od tego jak się zachowa rynek walutowy a tu juz w gre wchodza decyzje polityczne. Mówi się tez o otwarciu rynku UE na wieprzowine zza oceanu a to raczej nic dobrego nie wróży.marcin80wlkp pisze:Pośrednik do PINI 5,5+vat, lokalni pośrednicy 5,2-5,3+vat.
- Muchozolali
To jaką stałą cene proponujesz na te 5 lat?doliwa pisze:Jeśli zaś chodzi o cenę to przy 5 letnim kontrakcie - a taki proponuję - należy uwzględnić zarówno możliwość wzrostu jak i spadku ceny skupu. Ja jestem skłonny zaproponować stałą cenę na te 5 lat. Każdy musi sobie skalkulować co się bardziej opłaca i co jest bardziej prawdopodobne.
- WOJCIECH1236
Chińczycy dopiero się rozkręcają z zamówieniami. Z tego, co słyszałem, to zakupione u nas i tam przewiezione i tak są sporo tańsze na dzisiaj niż ich rodzime. Myślę, że jeśli to prawda, to taki kontrachent dla naszych zakladów mięsnych zapewni nam spokojny sen na przynajmniej kilkanaście miesięcy.[/quote]
Żeczywiście jest to szansa dla wielu polskich firm a takze dla rolników, tylko co z tego wszystkiego kiedy juz nie ma co tam eksportowac, pogłowie niewiele ponad 10 mln, importer wieprzowiny netto i co wielkiego z tych Chin itd.... W Polsce jest tak zawsze najpierw wszystko wykonczyc, niby wolny rynek a potem jak to jest potrzebne to NIE MA i wtedy juz za późno aby cos zmienic, przemyslec... Mozna tylko dziekowac tym Polskim rolnikom ktorzy byli tacy wytrzymali i to wszystko przezyli bo wydaje mi sie ze rolnicy z innych krajow dawno by tym wszystkim rzucili w kąt i mysleli by o czym innym a nie o swiniach
Żeczywiście jest to szansa dla wielu polskich firm a takze dla rolników, tylko co z tego wszystkiego kiedy juz nie ma co tam eksportowac, pogłowie niewiele ponad 10 mln, importer wieprzowiny netto i co wielkiego z tych Chin itd.... W Polsce jest tak zawsze najpierw wszystko wykonczyc, niby wolny rynek a potem jak to jest potrzebne to NIE MA i wtedy juz za późno aby cos zmienic, przemyslec... Mozna tylko dziekowac tym Polskim rolnikom ktorzy byli tacy wytrzymali i to wszystko przezyli bo wydaje mi sie ze rolnicy z innych krajow dawno by tym wszystkim rzucili w kąt i mysleli by o czym innym a nie o swiniach
-
marcin80wlkp
-
mediastore
- Muchozolali
baraki pisze:Kontrakt? Proszę bardzo, mogę zapewnić regularne dostawy w ilościach całosamochodowych, cena sprzedaży wg tabeli SPPTCH "FORUM TCh".doliwa pisze:Witam, jestem zainteresowany kupnem tucznika waga 100-120 kg.
Pozdrawiam
Tel 606832207
Na takich warunkach to ja też auta mogę ładować
794 741 764
Rozjechali się za wieprzowiną po całym świecie, nie tylko u nas. Szukają, bo u nich nie ma, a w ostatnich latach spożycie wieprzowiny stało się u nich bardzo modne i świadczy też o statusie. Ich rodzimą produkcję przydusiły w tym roku powodzie w najbardziej żyznych rejonach, stąd ten popyt za granicą.Muchozolali pisze:mnie tylko intryguje dlaczego chiny wybrali Polską wieprzowinę
- pewna jakość sanitarna jakosc i brak pozostałosci antybiotyków
- Muchozolali
-
stan1069@o2.pl
Regulaminy obowiazywaly kilkadzisiat lat temu i ponoc chlopi wolali komuno wruc . obecnie zyjemy w gospodarce ponoc wolnorynkowej ,a ponoc zarobienie na wolnym rynku = wy.....ie drugiego co niewie o co biega na tym wolnym rynku .Arek mozna dac warunek ze Doliwa nigdy niemoze zastapic Barakiego wtedy Doliwa moze ;kupic Baraka;jak dobrze posmaruje drugi wariant taki ze hodowcy beda smarowac baraka i co wtedy? wracamy do punktu wyjscia .Umiesz liczyc to licz na siebie.Muchozolali pisze:w regulaminie musi byc zawarty punkt takiarek pisze:dodajcie jeszcze warunek ze DOLIWA nigdy nie zastąpi BARAKIEGO w ustalaniu ceny FORUMOWICZOW
poz
baraki przemysl jeszcze raz to co napisałes -cena z tabeli forum nie zawsze dawała gwaracje jakiego kolwiek zysku.baraki pisze:Kontrakt? Proszę bardzo, mogę zapewnić regularne dostawy w ilościach całosamochodowych, cena sprzedaży wg tabeli SPPTCH "FORUM TCh".doliwa pisze:Witam, jestem zainteresowany kupnem tucznika waga 100-120 kg.
Pozdrawiam
Tel 606832207
- Muchozolali
ja zakładam ze baraki nie jest pajac nie bedzie srał do własnego gniazdastan1069@o2.pl pisze:Regulaminy obowiazywaly kilkadzisiat lat temu i ponoc chlopi wolali komuno wruc . obecnie zyjemy w gospodarce ponoc wolnorynkowej ,a ponoc zarobienie na wolnym rynku = wy.....ie drugiego co niewie o co biega na tym wolnym rynku .Arek mozna dac warunek ze Doliwa nigdy niemoze zastapic Barakiego wtedy Doliwa moze ;kupic Baraka;jak dobrze posmaruje drugi wariant taki ze hodowcy beda smarowac baraka i co wtedy? wracamy do punktu wyjscia .Umiesz liczyc to licz na siebie.Muchozolali pisze:w regulaminie musi byc zawarty punkt takiarek pisze:dodajcie jeszcze warunek ze DOLIWA nigdy nie zastąpi BARAKIEGO w ustalaniu ceny FORUMOWICZOW
poz
-
stan1069@o2.pl
Ja tez zakladam ze Baraki nie pajac ale z poczciwego czlowieka na ;wolnym rynku;zrobic pajaca to nie problem .Muchozolali pisze:ja zakładam ze baraki nie jest pajac nie bedzie srał do własnego gniazdastan1069@o2.pl pisze:Regulaminy obowiazywaly kilkadzisiat lat temu i ponoc chlopi wolali komuno wruc . obecnie zyjemy w gospodarce ponoc wolnorynkowej ,a ponoc zarobienie na wolnym rynku = wy.....ie drugiego co niewie o co biega na tym wolnym rynku .Arek mozna dac warunek ze Doliwa nigdy niemoze zastapic Barakiego wtedy Doliwa moze ;kupic Baraka;jak dobrze posmaruje drugi wariant taki ze hodowcy beda smarowac baraka i co wtedy? wracamy do punktu wyjscia .Umiesz liczyc to licz na siebie.Muchozolali pisze: w regulaminie musi byc zawarty punkt taki
poz
-
marylakulasinska
Od kilku dni jak wiecie mam kontakt z rodziną i przyjaciółmi z całej polski,
uzyskałam od nich informację o rzeczywistych cenach tucznika w n/w województwach
wielkopolska 5,70 -5,80 zł netto
mazowieckie 5,75 - 5,85 zł netto
łódzkie 5,80 - 5,90 zł netto
sprzedawali wczoraj i dzisiaj jedni dla pośrednika inni prosto do ubojni
Dzisiaj do mnie mnóstwo telefonów w sprawie zakupu, oferują 5,80 netto,lokalne ubojnie i z woj. podlaskiego.
Ps. Jeszcze raz chciałabym podziękować wszystkim tym którzy oddali na moją siostrę Natalię głos . Pozwólcie panowie że się pochwalę notowaniami mojej siostry. To dzięki wam ,waszym głosom ta machina nabrała rozpędu Natalia nadal jest na I miejscu 31,2 % jej rywalka 15,2% Mam cichą nadzieję ze do końca konkursu miss polonia Austrii , Natalia będzie faworytką.
uzyskałam od nich informację o rzeczywistych cenach tucznika w n/w województwach
Dzisiaj do mnie mnóstwo telefonów w sprawie zakupu, oferują 5,80 netto,lokalne ubojnie i z woj. podlaskiego.
Ps. Jeszcze raz chciałabym podziękować wszystkim tym którzy oddali na moją siostrę Natalię głos . Pozwólcie panowie że się pochwalę notowaniami mojej siostry. To dzięki wam ,waszym głosom ta machina nabrała rozpędu Natalia nadal jest na I miejscu 31,2 % jej rywalka 15,2% Mam cichą nadzieję ze do końca konkursu miss polonia Austrii , Natalia będzie faworytką.
-
stan1069@o2.pl
-
polakrolnik
ale jadą......
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
rzeczywista cena tucznika w wielkopolsce u pośrednika to 5,00-5,2 netto -2 lub 3 % ,powiem więcej zm w wielkopolsce właściciel łukowa płaci jeszcze mniej na skupie 4,7 za żywą , 6,5 za E http://farmutil-hs.pl/skup_zywcamarylakulasinska pisze:Od kilku dni jak wiecie mam kontakt z rodziną i przyjaciółmi z całej polski,