FORUM
CENY TRZODY
-
marylakulasinska
W moim regionie nie są organizowane spędy ,trudno mi określić cenę ,ale czy pośrednik nie jest to samo co skup ?/ spęd ?/ moim zdaniem tak.staś76 pisze:ale ... zapomniałaś napisać że na spędach zł. niżej !!!
Ostatnio zmieniony środa 30 lis 2011, 19:41 przez marylakulasinska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marylakulasinska
ceny
moje pytanie pytanie kto mu oddaje za tą cenę dzisiaj tuczniki? chyba że pojedyńcze sztuki !!... A pro po właściciela ZM Łukowa jak płaci tak ma!!wojce pisze:rzeczywista cena tucznika w wielkopolsce u pośrednika to 5,00-5,2 netto -2 lub 3 % ,powiem więcej zm w wielkopolsce właściciel łukowa płaci jeszcze mniej na skupie 4,7 za żywą , 6,5 za E http://farmutil-hs.pl/skup_zywcamarylakulasinska pisze:Od kilku dni jak wiecie mam kontakt z rodziną i przyjaciółmi z całej polski,
uzyskałam od nich informację o rzeczywistych cenach tucznika w n/w województwach
wielkopolska 5,70 -5,80 zł netto
mazowieckie 5,75 - 5,85 zł netto
łódzkie 5,80 - 5,90 zł netto
sprzedawali wczoraj i dzisiaj jedni dla pośrednika inni prosto do ubojni
Dzisiaj do mnie mnóstwo telefonów w sprawie zakupu, oferują 5,80 netto,lokalne ubojnie i z woj. podlaskiego.
Ps. Jeszcze raz chciałabym podziękować wszystkim tym którzy oddali na moją siostrę Natalię głos . Pozwólcie panowie że się pochwalę notowaniami mojej siostry. To dzięki wam ,waszym głosom ta machina nabrała rozpędu Natalia nadal jest na I miejscu 31,2 % jej rywalka 15,2% Mam cichą nadzieję ze do końca konkursu miss polonia Austrii , Natalia będzie faworytką.
-
marylakulasinska
Widać że słabo rzucałeś słuchawką ,dało tylko 5,15 a jak byś mocniej rzucił na pewno by uległ , bo są braki towaruMekkaB pisze:Witam
Potwierdzam post kolegi wojce, u mnie tj. powiat słupecki centralna Wlkp cena dopiero w poniedziałek dobiła do 5,0 netto (spędowa. Za 20 szt. po ciężkich targach i "rzucaniu" słuchawką 5,15 netto.
pozdrawiam
- Muchozolali
-
stan1069@o2.pl
-
prezes1980
ceny trzody
Witam. Czy sprzedawal ktos ostatnio do jagienki? Czy to firma godna polecenia? Prosze o wiadomosci. U nas pow. nowomiejski skupy 5-5,3 netto, ilosci samochodowe5,3-5,4 zl. pozdrawiam.
-
polakrolnik
-
stan1069@o2.pl
Dziwny jest ten świat. Śledzi ktoś może ceny drobiu takie spadki w tak krótkim czasie. Jeśli chodzi o żywiec wieprzowy takiej ceny nie pamiętam. Niema się czym cieszyć bo tak naprawdę to powinniśmy liczyć ceny w stosunku do ceny zboża i nagle euforia mija.Co dalej z soją GMO? Nie jest żle nawet wielcy eksperci nie są w stanie powiedzieć co będzie za pół roku. Wiemy tylko, że przy takim pogłowiu ceny powinny osiągnąć ok. 7 zł, ale kto kupi lichą kiełbasę za 20 zł. U nas centralna Polska 6 zł netto,jeden % tzw strączki. Jeszcze jedno dopłata z ARiMR dla grup producenckich ponad 20 zł do szt. Może komuś ta informacja otworzy trochę oczy. :-) Pozdrawiam
-
stan1069@o2.pl
Powiedz o co Ci chodzi bo poco sie domyslac i zgadywac .Warchlak w cenie tucznik w cenie zboze w cenie a Alf w kosmosie?Alf27 pisze:Dziwny jest ten świat. Śledzi ktoś może ceny drobiu takie spadki w tak krótkim czasie. Jeśli chodzi o żywiec wieprzowy takiej ceny nie pamiętam. Niema się czym cieszyć bo tak naprawdę to powinniśmy liczyć ceny w stosunku do ceny zboża i nagle euforia mija.Co dalej z soją GMO? Nie jest żle nawet wielcy eksperci nie są w stanie powiedzieć co będzie za pół roku. Wiemy tylko, że przy takim pogłowiu ceny powinny osiągnąć ok. 7 zł, ale kto kupi lichą kiełbasę za 20 zł. U nas centralna Polska 6 zł netto,jeden % tzw strączki. Jeszcze jedno dopłata z ARiMR dla grup producenckich ponad 20 zł do szt. Może komuś ta informacja otworzy trochę oczy. :-) Pozdrawiam
Miałem na myśli stosunek ceny żywca do ceny zbóż. W temacie dopłat do gróp producenckich przy tych cenach netto dopłata wyniosła przy 5 % stawce ponad 20 zł. w stosunku do cen żywca za ubiegły rok. Na dziś wygląda to inaczej jeszcze lepiej, przykład dzisiejszy 120 kg żywca * 6 zł netto za kg. wynosi 720 zł * 5% może sam sobie policz szypciej zrozumiesz. Pozdrawiam
-
stan1069@o2.pl
Potrącamy sobie po 2 grosze z kg. i na koniec okresu rozliczeniowego mieliśmy jeszcze 10 tyś rezerwy. Z tym watem jest bardzo różnie w jednym miesiącu mamy straty w kolejnym znowu na plusie. Ogólnie fajnie jest sprzedać i jutro mieć przelew to taka rezerwowa kasa w firmie z której zawsze może ktoś skorzystać w potrzebie.
PGR to bardzo dobry przykład. Problem tylko czy chciałbyś mieć udziały w takiej spółce. Nowe czasy ale stare poglądy. Dają kasę dlaczego nie skożystać.Może to kwestia że ktoś musi przepraszam wziąć za rączke i zaprowadzić to dziecko do przedszkola ale to nie przedszkole samo życie. Kwestia tylko kiedy ktoś to naprawdę zrozumie.
-
PO-pulista
Jak obiecywał minister finansów do końca roku będzie interwencja na rynku walutowym ale nie wieże iż w dłuższej perspektywie to coś da. Złoty nie może być zbyt mocny.czesio pisze:coś mi sie wydaje,ze niedługo zamiast 6 może być 4.6 jak euro od dzisiaj ma systematycznie spadać
Sprzedane do DUDY w ubiegłym tygodniu po 7,10za E wyszły po 5,73 plus vat.
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
-
PO-pulista
W tym roku wykorzystaliśmy całą pulę. Faktycznie w przyszłym będzie tylko 3% ale przecież można się rozwiązać i zacząć wszysto od początku. Nie jest to takie trudne ani w brew pozorom kosztowne. Jedyny wydatek to biuro podatkowe 400 zł. miesięcznie resztę robimy sami. Wniosek do KRS chyba ok 1600 zł. Te 2 grosze z kg tucznika spokojnie wystarczą na utrzymanie firmy. Trzeba tylko nie produkować zbyt wiele bo proporcjonalnie na sztukę wychodzi mniejsza premia.Pozdrawiam
Arek z tym betonem to chyba lekka przesada
Arek z tym betonem to chyba lekka przesada
-
polakrolnik
-
PO-pulista
wytłumacz mi jak z 7,10 za wychodzi 5,73 za zywą[/quote]jelonek pisze:Populista
Sprzedane do DUDY w ubiegłym tygodniu po 7,10za E wyszły po 5,73 plus vat.
Cudów nie ma jak było wybicie na poziomie 83% to tak wyszło a nawet mięsność była taka sobie 55.82%, choć od wpadki DUDY z opcjami walutowymi mięsności w tym zakładzie spadły o ok.2%. Może ta cena była jeden jedyny raz, zresztą i tak długo grupa sponsorowała tego obleśnego grubasa, jak miał ceny niższe o 30-40gr od cen rynkowych. Przy tamtych cenach to i same S oraz te 83% wybicia nic by nie pomogły.