FORUM
CENY TRZODY
Wątpie aby to był koleś z ZM, tam przynajmniej musi mieć jakie takie wykształcenie, a ten ciołek w każdym poście byki stawia...lukas1982 pisze:Nie karmncie trola, bo nie ma sensu.0909 pisze:stas ciesz sie ze ty jestes taki mądryale jaja zakłady błagają o żywiec !
wieszcie marylce te jej brednie
To pewnie jakiś koleś z podupadającego ZM który wylewa swoje żale na forum.
Co do cen to co radzicie, sprzedawać tuczniki między świętami czy tydzień później?? Czy po Sylwestrze mogą nam zrobić miła niespodziankę??
co nie zmienia faktu, że w życiu za bardzo mu nie wyszło i gdzieś trzeba żale wylewać...
-
Marcin1606
Dziś rozmawiałem z sąsiadką , która pracuje u Piniego .Do pażdziernika na dobę bili 8 tyś , od pażdziernika do ubiegłego tygodnia 12 tyś .Liczba osób w zakładzie się nie zmieniła i teraz przed świętami zaczęli organizować protest za protestem . W minionym tygodniu jednego dnia bili 15 tyś a drugiego tylko 3 tyś . Nie mogą poukładać produkcji i obniżają cenę .
marucha, daj mi przepis na swoją prymuchęmarucha pisze:ps.
nie lamentujmy z tego powodu że nas europa zostawiła. Mamy taka ułańską fantazję że jak nabierzemy rozpędu to żadna siła nas nie wstrzyma.Nawet ruskich pogoniliśmy aż pod Moskwę, a i kilka lat na Kremlu rządziliśmy jak żaden z innych narodów. Nawet Napoleon tego nie dokonał. Poczekajmy troszeczkę to europa sama przyjdzie. U nich rynek mniej spieszny. A jak Jagienka jeszcze troche żywca dla Włocha podrzuci a i zm tańszego mięska z kraju wywiozą, to zrobią sie u nas znowu takie dzikie pola że hulaj dusza. A jak nas jeszcze straszący agenci i wysokie ceny zbóż od wkładania kateterów będą wstrzymywali to znaczących obniżek się nie spodziewajmy i spokojnie czekajmy na tradycyjnie wysokie letnie ceny, po drodze zaliczając Wielkanoc, która też gorsza nie będzie.
I to jest wróżba na nadchodzący Nowy 2012 Rok
Niesamowicie działa, pewnie też i wybornie smakuje
-
robert0169
Stabilnie dzwoniłem do zakładów i mówią że to tylko tak wyląda ale nie będzie ani grosza taniej po świętach .PEWNE JAK W SKARBCU.Inie ma co się narazie cieszyć że spadną no może pod koniec stycznia dopiero 0909 będziesz się cieszył a cenniki internetowe to wydrukować można sobie i zabrać w pewne miejsce gdzie się pieszo chodzi 
Jesteś cieciem do potęgi jak podajesz te cenniki bo nie wiesz że Pini kupuje przez pośredników i dają co najmniej 50gr więcej a Duda zaczyna od rozmowy " na cenniki niech Pan nie zwraca uwagi". Pewnie twoja mikro ubojnia ledwo zipie ale nie żal mi ciebie w ogóle - jedyne co ci pozostanie to udawanie że deszcz pada jak wszyscy plują ci w twarz.
Mat gdybys obserwował ceny tycznika w ostatnim tygodniu przed swietami przez ostatnie pare lat, to bys wiedział ze cena spadnie.Ich stary numer -no niestety paru gamoni da sie nabic.mat pisze:Panowie 3 zaklady zjechaly z cena czy wy nie mozecie zrozumiec ze cena spadla !!!!
Ostatnio zmieniony środa 21 gru 2011, 22:30 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muchozolali
- Muchozolali
-
marylakulasinska
Ciebie może nie błagają bo za dużo wołasz jako pośrednik od ZM widać ze niektóre ZM wolą rozmawiać bezpośrednio z rolnikiem i odbierać osobiście tuczniki.Jak mi się uda wstawić fakturę, to zobacz i przeanalizuj swoje wypowiedzi ,radzę ci obyś był ostrożniejszy w opiniach co do innych osób0909 pisze:stas ciesz sie ze ty jestes taki mądryale jaja zakłady błagają o żywiec !
Brednie to ty wypisujesz !!!!
Myślę, że lepiej olać totalnie 0909.
To jest forum producentów, a on wyraźnie z producentów szydzi. W świńskin interesie naszą rolą jest wyprodukować i sprzedać z zyskiem. Im wyższym tym lepiej dla nas. On wyraźnie jest po drugiej stronie tej barykady, a jego posty świadczą o braku poszanowania dla nas - producentów. Jakakolwiek polemika z nim jeszcze go nakręca, więc może z niej zupełnie zrezygnować. On nie chce nam przekazać istotnych dla nas tendencji rynkowych, tylko najwyraźniej nas wkurzać. Jeśli nie osiągnie tego celu, to pozostanie w niespełnieniu. A polemika z nim daje mu wrażenie, że swoje cele osiaga. Normalny człowiek dawno by zrozumiał, co mamy mu do powiedzenia, on, widać, nie potrafi.
To jest forum producentów, a on wyraźnie z producentów szydzi. W świńskin interesie naszą rolą jest wyprodukować i sprzedać z zyskiem. Im wyższym tym lepiej dla nas. On wyraźnie jest po drugiej stronie tej barykady, a jego posty świadczą o braku poszanowania dla nas - producentów. Jakakolwiek polemika z nim jeszcze go nakręca, więc może z niej zupełnie zrezygnować. On nie chce nam przekazać istotnych dla nas tendencji rynkowych, tylko najwyraźniej nas wkurzać. Jeśli nie osiągnie tego celu, to pozostanie w niespełnieniu. A polemika z nim daje mu wrażenie, że swoje cele osiaga. Normalny człowiek dawno by zrozumiał, co mamy mu do powiedzenia, on, widać, nie potrafi.
Jak ktoś tym matom sprzeda w cenie z ich cennika, a do tego jeszcze będzie czekał na kasę nie wiadomo ile bo kiepsko u nich ostatnio to jest mat(oł) do kwadratu! U mnie spędówka 5,4 byle jak świnia wyglądała. Nawet specjalnie na zbyt duże nie wybrzydzają. Takie zakłady to trzeba tępić, wydaje im się, że paniki troche nasieją i będziemy najtańsze świnki w europie hodować, a oni będą najdroższym mięsem handlować i szczycić się jacy to mądrzy i jakie wyniki w eksporcie mają nadzwyczajne naszym kosztem.
-
stan1069@o2.pl
W Dani cena spadla o 20 gr.swieta wypadly w niedziele i w poniedzialek wigilja w sobote ,a to oznacza ze swietujemy tego roku krutko a minister finansow zeby sie na progu nieprzewrucil umacnia zlotego wysoki zloty pomagal ale nikt z tego powodu za granica wieprzowiny nie utylizowal .a z tego moral taki ze jak niemasz swojego zboza ,prosiaka to im wczesniej wysiadziesz z pociagu to szybceij zapomnisz poco wsiadales Agent 0909 moze nie musi i sie kojarzyc dla nas jako wrog sprubujmy popatrzec z innej strony bo niby wrog ale nasz .
-
robert0169
Tu masz instrukcje jak to zrobić:marylakulasinska pisze:Ciebie może nie błagają bo za dużo wołasz jako pośrednik od ZM widać ze niektóre ZM wolą rozmawiać bezpośrednio z rolnikiem i odbierać osobiście tuczniki.Jak mi się uda wstawić fakturę, to zobacz i przeanalizuj swoje wypowiedzi ,radzę ci obyś był ostrożniejszy w opiniach co do innych osób0909 pisze:stas ciesz sie ze ty jestes taki mądryale jaja zakłady błagają o żywiec !
Brednie to ty wypisujesz !!!!
http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN ... zk?w#61315
Jesteś dobrym człowiekiem, potrafisz przyznać się do błędu, tylko po co stale błądzić i przepraszać. O czym my mówimy. O rynku którego nie ma. już 4 tygodnie temu kupiłem 2 szynki, zapeklowane tradycyjnie w soli na sucho, od soboty wędzone przez 2 dni w zimnym dymie wiszą w piwniczce dając zapach na całą chałupę. Kilka dni temu 2 łopateczki skręcone połowa na palcóweczkę a druga na chorizo suszą się w piwniczce. Panowie nie zmuszajcie mnie abym jeszcze jakieś mięcho kupował bo i tak nadwagę posiadam. Jeszcze tylko karpika zmieszczę i trochę barszczyku. Nie kupię waszych świntuchów choćbyście mi je po 3 złote przywozili. Nie mam miejsca w lodówce ani w zamrażarce. Zapraszam wszystkich za 2 tygodnie i wtedy o rynku i handlu porozmawiamy i znowu ktoś się będzie w piersi bił.
Też chciałbym życzyć wszystkim pogodnych świąt , lecz moje życzenie co do pogodnych , tak się spełni jak i agenta 09 do tanich tuczników .
Już myślałem że euro w dół : tucznik w dół , prosię w dół i nawóz w dół a tu agencje ratingowe obniżyły wiarygodność jednego Europejskiego kraju i euro znów w górę . Po nowym roku jak zaczną obniżać kolejnym , to euro będzie galopować w górę i w górę i za tuczniki (kto jeszcze ma ) nie nadążą podnosić ceny . Miejmy naładowane telefony , aby podołać zadaniu .
Już myślałem że euro w dół : tucznik w dół , prosię w dół i nawóz w dół a tu agencje ratingowe obniżyły wiarygodność jednego Europejskiego kraju i euro znów w górę . Po nowym roku jak zaczną obniżać kolejnym , to euro będzie galopować w górę i w górę i za tuczniki (kto jeszcze ma ) nie nadążą podnosić ceny . Miejmy naładowane telefony , aby podołać zadaniu .
koleżanki i koledzy świniarze. I wy inni przeglądający nasze forum. Nie wiem skąd czerpiecie swoje dane ale w oficjalnych unijnych cennikach skupu pochodzących z danych rzetelnych podawanych ministerstwom przez zm ( a ministrów to oni się boją i rzetelne dane podają) nasza kochana Europa od 6 tygodni stoi w miejscu z cenami skupu na poziomie niespotykanie, rewolucyjnie wysokimi. A my nadal nie wyszliśmy ponad Niemca. I to właśnie wkurza Icków, Lewich i Moriców, bo z handelku nici. Nie można tanio kupić jak to drzewiej bywało przed świętami i drogo sprzedać. Bo jaki to handel że się trzeba aż napracować żeby kupić. Wszystko co miało być to już sprzedane. A jak ktoś gdzieś odnalazł w rogu chlewni zagrzebane, zapomniane kilka świntuchów, dzisiaj nikomu niepotrzebnych, bo lodówy i tak we szwach pękają od drogo kupionego żywca, i do Icka się zgłosi, to Icek musi na kimś swoją złość wyładować że mu handelek przed świętami nie wyszedł i jak cenę zakupu zaśpiewa - to klękajcie Narody.
Chciałem poprzeć swoją wypowiedź zerknięciem na cennik naszego dobrodzieja Dudy ale Duda dyplomatycznie swoją stronę zablokował( pewnie też siedzi w swojej piwniczce i patrzy czy mu prawdziwa polska sucho peklowana szyneczka równo dojrzewa) .
Z ostatnich notowań o ile pamiętam to zaserwował nam kolosalną obniżkę. Całe 2,7%. Czyli jak kupował po 6 netto ( za żywiec agenci, nie za półtuszę) to teraz będzie kupował po 5,85 netto. Czego i Wam w nadchodzącym roku życzę.
O agent się w międzyczasie ponownie odnalazł, krótko pisze to ma czas. Ja Trochę więcej piszę to i w trakcie pisania ktoś mi wlezie.
Agent, wpadnij do mnie jak będziesz przejazdem w Podlaskiem. Dostaniesz fajnej samogony ( prymuchy) i dobrej porządnej a nie szprycowanej szyneczki to ci spojrzenie na świat się poprawi i będziesz tak szczęśliwi jak dzisiaj my świniarze. Telefon podam ci na priv - jak napiszesz. Chętnie cie poznam.
Chciałem poprzeć swoją wypowiedź zerknięciem na cennik naszego dobrodzieja Dudy ale Duda dyplomatycznie swoją stronę zablokował( pewnie też siedzi w swojej piwniczce i patrzy czy mu prawdziwa polska sucho peklowana szyneczka równo dojrzewa) .
Z ostatnich notowań o ile pamiętam to zaserwował nam kolosalną obniżkę. Całe 2,7%. Czyli jak kupował po 6 netto ( za żywiec agenci, nie za półtuszę) to teraz będzie kupował po 5,85 netto. Czego i Wam w nadchodzącym roku życzę.
O agent się w międzyczasie ponownie odnalazł, krótko pisze to ma czas. Ja Trochę więcej piszę to i w trakcie pisania ktoś mi wlezie.
Agent, wpadnij do mnie jak będziesz przejazdem w Podlaskiem. Dostaniesz fajnej samogony ( prymuchy) i dobrej porządnej a nie szprycowanej szyneczki to ci spojrzenie na świat się poprawi i będziesz tak szczęśliwi jak dzisiaj my świniarze. Telefon podam ci na priv - jak napiszesz. Chętnie cie poznam.