FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Radosnych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz
Szczęśliwego Nowego Roku 2012!
PS. Witajcie Moi Drodzy!
Może będę trochę niemodny, ale administrując codziennie od kilku lat FORUM staliście się dla mnie Jedną Wielką Rodziną, dla której – po prostu! – wszelkie świńskie sprawy nie są tak całkiem obojętne.
A żeby – pomimo wszystko! – ciągle tkwić w tym świńskim interesie, trzeba najzwyczajniej w świecie pokochać te blondynki…
Bo bez miłości nie da się tego przeżyć!!
Szczęśliwego Nowego Roku 2012!
PS. Witajcie Moi Drodzy!
Może będę trochę niemodny, ale administrując codziennie od kilku lat FORUM staliście się dla mnie Jedną Wielką Rodziną, dla której – po prostu! – wszelkie świńskie sprawy nie są tak całkiem obojętne.
A żeby – pomimo wszystko! – ciągle tkwić w tym świńskim interesie, trzeba najzwyczajniej w świecie pokochać te blondynki…
Bo bez miłości nie da się tego przeżyć!!
przepraszam bo tak już świątecznie i życzeniowo, ale ja tak po świńsku - takie skrzywienie zawodowe.
Ostatnie duże transakcje na ten tydzień dokonane dzisiaj przez moich znajomych to 7,35 netto za półtusze 57% czyli przynajmniej 5,75 netto za żywiec. To ceny uzyskane przez tych co zwlekali ze sprzedażą dla tych co zechcieli jeszcze coś kupić. To całkiem przyzwoite ceny.
Moje maciory poszły po 4,5 netto a jeden kawaler tylko po 2,7 minus 5%.
Ostatnie duże transakcje na ten tydzień dokonane dzisiaj przez moich znajomych to 7,35 netto za półtusze 57% czyli przynajmniej 5,75 netto za żywiec. To ceny uzyskane przez tych co zwlekali ze sprzedażą dla tych co zechcieli jeszcze coś kupić. To całkiem przyzwoite ceny.
Moje maciory poszły po 4,5 netto a jeden kawaler tylko po 2,7 minus 5%.
-
mediastore
-
marylakulasinska
ceny
Spokojnych,rodzinnych i pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia oraz realizacji zamierzeń osobistych,zawodowych,wewnętrznego spokoju i wytrwałości życzę wszystkim forumowiczom.
Oj słabiutko, 3% strączki?? jakieś nieporozumienie.mediastore pisze:na 27-30.12.2011 uzgodniona minimalna cena 5.5 zł netto zwiec 200szt danbred strączka 3%
sprzedać ciężko w tym terminie ktoś ma lepszą oferte wlkp ?.
Ja też mam sprzedać 29 grudnia aale w razie słabej ceny mogę przetrzymać nawet do 10 stycznia.
-
marcin80wlkp
-
mediastore
kochani, dajmy im spokój. To nie rolnicy. Rano nie wstają. Nie męczmy ich swoimi cenami, bo trzeźwo nie myślą. Na cenyrolnicze nie wystawił się jeszcze żaden zakład, Duda tradycyjnie zablokował stronę, Pini ze świąt jeszcze nie wrócił i zostawił cennik w pozycji stabilnej 6,7.
Przed nami Nowy Rok, potem Święta - prawosławne, potem karnawał.
Jak skończy się zakąska z tych świąt to zakłady będą musiały nowej narobić. Wtedy będziemy mówić o rynku i cenach. A dzisiaj trzeci dzień świąt. Szybciutki obrządeczek i do stołu i tak aż do Sylwestra.
A nie na forum smęcić.
Kupcy sami przyjdą, nie trzeba ich szukać. A jak przyjdą nie w porę- bo w świąteczny czas, to potraktujemy ich po kupiecku.
A kto na forum ceny do Nowego Roku będzie smęcił i psuł nam radosne chwile jakimś krakaniem ten w Nowym 2012 Roku żadnego porządnego interesu nie zrobi.
Przed nami Nowy Rok, potem Święta - prawosławne, potem karnawał.
Jak skończy się zakąska z tych świąt to zakłady będą musiały nowej narobić. Wtedy będziemy mówić o rynku i cenach. A dzisiaj trzeci dzień świąt. Szybciutki obrządeczek i do stołu i tak aż do Sylwestra.
A nie na forum smęcić.
Kupcy sami przyjdą, nie trzeba ich szukać. A jak przyjdą nie w porę- bo w świąteczny czas, to potraktujemy ich po kupiecku.
A kto na forum ceny do Nowego Roku będzie smęcił i psuł nam radosne chwile jakimś krakaniem ten w Nowym 2012 Roku żadnego porządnego interesu nie zrobi.
Marucha nie wiem czy zauważyłeś ale święta prawosławne i karnawał jest co roku ,a cena jak co roku jest w te 2 pierwsze miesiące najniższa niestety cena zaczyna spadać nawet w zm o 20 groszy dziś zobaczymy co będzie dalej ,myśle ,że zm będą chciały sobie teraz odbić i pojadą ostro w dół zobaczymy na jakim etapie się zatrzyma
Bez zmnian.
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
- WOJCIECH1236
0909 może zróbmy zakład? Co jesteś gotów postawić na obniżki przeciwko stabilizacji? Tylko cos konkretnego bym prosił!
Ja stawiam moje 80 tuczników które mam na sprzedaż w styczniu że nie sprzedam ich taniej od tych które sprzedałem w grudniu. Jak przegram sa twoje, jak wygram Ty fundujesz mi łódkę śruty sojowej.
Zawrzemy taka umowę przed notariuszem, żeby nikt sie nie wykręcił sianem jak przegra.
I jak kolego? Wchodzisz w ten układ?
Ja stawiam moje 80 tuczników które mam na sprzedaż w styczniu że nie sprzedam ich taniej od tych które sprzedałem w grudniu. Jak przegram sa twoje, jak wygram Ty fundujesz mi łódkę śruty sojowej.
Zawrzemy taka umowę przed notariuszem, żeby nikt sie nie wykręcił sianem jak przegra.
I jak kolego? Wchodzisz w ten układ?
-
PO-pulista
http://biznes.onet.pl/polskie-mieso-tra ... news-detal
Raczej popyt na żywiec nie prorokuje obniżek. Bez nerwów.
Raczej popyt na żywiec nie prorokuje obniżek. Bez nerwów.
Zakład to rzecz honorowa. A honor, to rzecz obca pustemu trolowi.0909 może zróbmy zakład?
-
andrzej19570
-
robert0169
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Baraki masz przegrana w 100 %baraki pisze:0909! Where are you
Ja swojego trzymam się. Nie jest to wykonalne bo pewnie nas dzieli ileś tam kilometrów
ale sam sobie odpowiesz kto miał racje
cenę dobrą skasowałeś , ale to już koniec przykre to Baraki ale prawdziwe
jak pomyle sie co do ceny stycznia przeprosze
ps. BARAKI nie ciesz sie ze umiesz pisac po angielsku pisz po polsku
bo wiele ludzi potrafi pisac po angielsku i nie pokazuje
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
Bez odpisu !!!