FORUM
CENY TRZODY
pomysł dobry ale co to pomoże??Artas pisze:A może jakiś pozew zbiorowy do UOKiK albo do prokuratury przecież to zwykłe złodziejstwo…
Kilka miesięcy temu w radiu mówili jak UOKiK nałożył karę na 6 największych cementowni w PL(każda dostała 20 mln. zł kary).
Bo na organizacje rolnicze to nie ma co liczyć....
można by jakiś list napisać np. do ministra rolnictwa, izb rolniczych albo do uokik jednej treści i każdy z nas wysłałby osobiście drogą mailową podpisując się pod listem trochę chociaż skrzynki byśmy im po blokowali tymi mailami to może ktoś by zauważył, że żywiec spadł o ok. 20 % w krótkim czasie, a w sklepach nic.
-
mediastore
Oni już się na tą ewentualność przygotowali i po to są ich virtualne cenniki według virtualnych cenników spadek nie jest tak drastyczny - no ale listy można popisać i podpisać - właściwie wszystkie scenariusze oni piszą dlatego jest nam potrzebny taki reżyser jak marucha - który wykreuje scenariusz nam odpowiadający - ale to operacja zwiększonego ryzyka - jak skończył Lepper , albo Martin Luter king albo keneddy już lepiej nich tam robią tą kase bez rozlewu krwi żal tylko że naszym kosztem .
-
stan1069@o2.pl
Kochany jak się za warchlaka 300 zł. zapłaci to reżyser mie pomożemediastore pisze:Oni już się na tą ewentualność przygotowali i po to są ich virtualne cenniki według virtualnych cenników spadek nie jest tak drastyczny - no ale listy można popisać i podpisać - właściwie wszystkie scenariusze oni piszą dlatego jest nam potrzebny taki reżyser jak marucha - który wykreuje scenariusz nam odpowiadający - ale to operacja zwiększonego ryzyka - jak skończył Lepper , albo Martin Luter king albo keneddy już lepiej nich tam robią tą kase bez rozlewu krwi żal tylko że naszym kosztem .
przed zakupem psychiatra wzkazany
płacaąc taką kase za warchlaka trzeba mieć swiadomość że to bydle zysku nie przyniesie
-
stan1069@o2.pl
Masz racje i sporo mozna zarobic bardzo madre popieram ! 100 szt dam na sprzedanie nawet taniej puszcze aby krecilo siepitek81 pisze:skoro nieliczni maja takich dobrych odbiorców to proponuje maryli lub barakowi zajac sie popśrednictwem kup niejeden wam sprzeda za 5,7 sprzedajecie po 6,1 jak widac na fakt. i 40 gr na kg czysty zysk
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
0909 jesteś żołnierzem Pierro ?0909 pisze:Masz racje i sporo mozna zarobic bardzo madre popieram ! 100 szt dam na sprzedanie nawet taniej puszcze aby krecilo siepitek81 pisze:skoro nieliczni maja takich dobrych odbiorców to proponuje maryli lub barakowi zajac sie popśrednictwem kup niejeden wam sprzeda za 5,7 sprzedajecie po 6,1 jak widac na fakt. i 40 gr na kg czysty zysk
-
robert0169
kolego przeczytaj najpierw Strona 1188 z 30 gru 2011 jesteś bowiem pierwszym, który od tego momentu podważa ceny podawane przez forumowiczów na tym forum. Od tego dnia nie zrobił tego nawet żaden agent. Dyskutujemy o cenach owszem, podajemy większe lub mniejsze ale ich nie podważamy. Równie dobrze mógłbym mówić że twoje ceny to ściema bo dla mnie pośrednicy proponowali jedynie 4,9.eltaro pisze:Ta faktura t tęga ściema ,sprzedaję do piniego przez 4 pośredników i na jutro wszyscy potwierdzają 5 PLN.
Przy okazji pozdrawiam Pitka bo idzie w złym kierunku ale on działa na forum od 31 grudnia to mógł też nie przeczytać . Po co wskazywać jakieś łamagi płacące jakieś fikuśne ceny 4,64 skoro można wychwalać Pana Pini który idzie na stabilizację i drugi dzień płaci już 4,76. Proponuj kolegom Piniego a tego twojego wyśmiewaj.
W naszym fyrtlu już za maciory zaczeli proponowac 4,2 więc chyba idzie wiosna.
-
dominikzdw
-
polakrolnik
tak w realu. Napisz że sprzedałeś po 4,69 plus Vat bo nie miałeś lepszego odbiorcy a jeszcze lepiej pokaż fakturę.Chociaż ja ci wierzę, dla mnie nie musisz pokazywać, ale może inni zechcieliby ją obejrzeć. Może wtedy ktoś wskazałby ci pierwszego lepszego pośrednika do Naszego dobrodzieja i sprzedałbyś po 4,9 lub 5 a może po 4,8 sądząc po dzisiejszych cennikach. O te kontakty nietrudno. Jak zadzwonisz do Piniego to sami może ci podadzą kto do nich wozi bo im się nie chce wozić samemu. Nasza Jagienka płaci 5,15 (lub płaciła wczoraj) namiary masz. Natomiast pytać gdzie ktoś sprzedał po 6 to po co?. Chcesz zepsuć komuś wypracowany interes. Przecież nie zaproponowałbyś kupującemy 6,2 tylko może 5,7 aby tylko kupił. Chcesz komuś psuć interes. A co to jest? Forum dla nieudaczników. Nikt nie będzie na nich pracował. Niech sami tyłkiem ruszą.wojce pisze:A pewnie żyjmy w wirtualu i oglądajmy sobie fakturki za 6 zlp .w necie a te realne za 4,69 + vat do kosza jestem zamarucha pisze:zapomniałem dodać że tak właśnie należy robić bo jest to forum wysokich cen,
Maciora 4,2 a skup 4,3 to też możliwe. Może będzie i 1 albo jeszcze za utylizację trzeba będzie dopłacić bywa i tak.
A pewnie ,że płaci Pani Jagienka i inni lepiej tylko kto przyjedzie po 10 sztuk 200 czy 300 km takich dobrodziejów to nie znam ,a ja nie powioze bo to się nie kalkuluję ,wiec trzeba oddać tą resztkę powiedzmy po 4,69 (ale nie wiem ile aktualnie płaci ale cos koło tego będzie) ,ale nie narzekam bo na tej parti i tak już jestem na plusie ładnym
a no właśnie wojce, wchodzimy w sprawe skali produkcji, niedawno jeszcze zakrzykiwano mnie że małe jest piekne. Tak jest ale nie napewno. To możliwe że małych teraz tłuką w dwujnasób. Ale czy naprawdę nie można było troszeczke poczekać? Jeśli nie można to trudno. Zresztą nikt nie gwarantuje że nie będzie jeszcze gorzej, Może szczęśliwi ci co sprzedali dzisiaj po 4,69( jakaś taka dziwna cena, z czego ona wynika? Czemu nie 4,7 lub 4,6?)a ja swoje 150-200 kilogramów sprzedam po 3?
wojce
Skąd: wielkopolska Wysłany: Sro Sty 11, 2012 11:16 Temat postu:
A to nasz lokalny pini
http://farmutil-hs.pl/134
panowie toż on padlinę chce moją odbierać, mam od niego ofertę, i to nie najlepszą. naprawdę już innych padliniarzy w okolicy nie macie?
Skąd: wielkopolska Wysłany: Sro Sty 11, 2012 11:16 Temat postu:
A to nasz lokalny pini
http://farmutil-hs.pl/134
panowie toż on padlinę chce moją odbierać, mam od niego ofertę, i to nie najlepszą. naprawdę już innych padliniarzy w okolicy nie macie?
Ostatnio zmieniony środa 11 sty 2012, 13:43 przez marucha, łącznie zmieniany 2 razy.
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 63491.html
Skoro zmówili się odnośnie ceny zbytu to podejrzewam że jeszcze łatwiej przyszło im sie dogadac co do cen skupu.
Skoro zmówili się odnośnie ceny zbytu to podejrzewam że jeszcze łatwiej przyszło im sie dogadac co do cen skupu.
- WOJCIECH1236