FORUM
CENY TRZODY
-
marylakulasinska
Przyjacielu 0909 nie musisz się fatygować rzucając te linki na stronę my wiemy gdzie je szukać!!! Bardzo dziękuję ci za dzisiejszą telefoniczną ofertę 5.40 netto za żywą .0909 pisze:Komunizm się skończył zapomniałeś ? i cenzura też !magier pisze:Admin proszę na publicznym zbanuj tego skunksa 0909 bo jedynie czego chce to niskiej ceny trzody,prosiaków, euro... itp. Przecież wszyscy wiemy kto to jest i jakie są jego posty. Wpuściliśmy szczura na swoje podwórko to teraz trzeba wyplenić dziadostwo. Kto jest za?0909 pisze: bardzo prosze http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
mamy wolność po pierwsze , a po drugie podaje wszystko wraz z podwyżkami jak nie widzisz kup sobie okulary
ceny jest dla cen trzody, a nie ceny walut. Myślę że cinkciarze mają swoje fora. Ja jako współzałożyciel gotowy jestem nawet przyjacielowi udostępnić dla walut forum maryny, nie wiem co na to stan. Albo dla walut można chyba zrobić też gdzieś pod trzodą chlewną jakieś stałe okienko to wszyscy będą na bieżąco informowani. Przyjacielu ja z cen przeniosłem się na -myślę że dla mnie utworzonych przemyśleń. Niech tu zostaną ceny trzody i ewentualne riposty. Na polemiki nie odpowiadasz, bo jak tu odpowiadać na oczywisty fakt pędzących i nie do opanowania w najbliższym czasie podwyżek trzody chlewnej i ich związku z chwilowo umacniającym się złotym. Raz się osłabi, drugi raz umocni jak to złoty. Nijak to się ma do cen świń w europie euro. Raz się nawet zapomniałeś i potwierdziłeś podwyżki cen skupu w europie. Teraz znowu świnie tylko w górę a ty zamiast przy twoich kontaktach być pierwszym , który nam o tych podwyżkach donosi to do znudzenia waluty, waluty. My do niemca nie jeżdzimy po świnie po co nam euro, Co innego gdybyś korony podawał duńskie. Sporo z nas kończy sprzedaże i niedługo wycieczki po warchlaki urządzimy.
Takiej k....ie to w oczy pluj a on powie że ciepły deszczyk pada.1963 pisze:trzeba go osikac bo jak sie odnosicie do jego wypowiedzi to sie nakreca a nienakrecany zardzewieje na dzisiejszej aukcji w niemczech wystawiono ponad 2000szt. i poszly jak cieple buleczki po 1.64 euro wiec wzrost ceny o kolejne 0.08-0.09 euro mafiozo moze sobie pomarzyc o obnizce
Braciak puścił wczoraj partię po 5.5 netto (żywa) po długiej negocjacji
Każdy kto jest wypłacalny i oferuje dobre pieniążki, popytaj po znajomych w okolicy, podzwoń - samo nic do Ciebie nie przyjdzie.daniell89 pisze:a jaki zakład według Ciebie jest godny polecenia?
Ostatnio zmieniony środa 25 sty 2012, 21:56 przez mirkoski, łącznie zmieniany 1 raz.
własnie w mojej okolicy królują wyżej wymienione zakłady...
dzisiej zgłaszałem partie 40szt tuczników do sokołowa zaoferowali cene 6,10 (poubojowa) odnośnie klasy w jakiej mi przechodza to klasa S lub E z racj tego ze obracam tylko na rasie PIC. miesność 63,65% wiec jak myslicie dobra to cena na teraz?
dzisiej zgłaszałem partie 40szt tuczników do sokołowa zaoferowali cene 6,10 (poubojowa) odnośnie klasy w jakiej mi przechodza to klasa S lub E z racj tego ze obracam tylko na rasie PIC. miesność 63,65% wiec jak myslicie dobra to cena na teraz?
- WOJCIECH1236
Sokołów według cennika oferował mi w przeliczeniu na zywą 5 zł czyli tak jak kolega pisze koło 6,1 - 6,2 poubojowo ale jak powiedziałem ze nie sprzedaje i poszły gdzie indziej to po około tygodniu sami sie zapytali ile chce i okazało sie ze i 6,8 netto po uboju sa w stanie zapłacic...
opisuje swoja sytuacje celowo aby inni nie dali sie nabrac na te sztuczki a dyrektorzy spółek itd... wszyscy co niby ustalaja ceny skupu jak są tacy madrzy to niech sobie dzików w lesie nachytają...

daniell89
Dla pośredników nie jesteś zbyt łakomym kąskiem ze względu na ilość ale w przyszłym tygodniu powinna być zwyżka cen bo dzwonią po towar a wszyscy co chcą kupić mimo taniejącego euro nie pojadą na zachód kupić półtusze a nawet gdyby pewna część się zdecydowała na import to ceny na zachodzie pójdą do góry i pociągną za sobą nasz krajowy rynek.
Dla pośredników nie jesteś zbyt łakomym kąskiem ze względu na ilość ale w przyszłym tygodniu powinna być zwyżka cen bo dzwonią po towar a wszyscy co chcą kupić mimo taniejącego euro nie pojadą na zachód kupić półtusze a nawet gdyby pewna część się zdecydowała na import to ceny na zachodzie pójdą do góry i pociągną za sobą nasz krajowy rynek.
Warchlak 30kg = 306zł+8%=330zł
Pasza 260kg x 1,10zł =286zł
Koszty = 25zł/szt
SUMA 641 zł
Tucznik 120 kg x 5,50 zł =660 zł + 8% = 712zł
712 zł - 641 zł = 71 zł na sztuce
Na zero wyjdzie jak będą po 5 zł x 120kg + 8% = 648 zł
I nigdy nie żałuj tego co zrobiłeś bo raz mogłeś brać wszystkie a jakby poleciały na dół to byś znowu żałował że wogóle wziołeś !!!
Koszty = 25zł/szt
SUMA 641 zł
I nigdy nie żałuj tego co zrobiłeś bo raz mogłeś brać wszystkie a jakby poleciały na dół to byś znowu żałował że wogóle wziołeś !!!
kurs euro bardzo prosze i jeszcze jedno zboże drożeje
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
nie rozumiem po co liczysz VATchłop pisze:Warchlak 30kg = 306zł+8%=330zł
Koszty = 25zł/szt
SUMA 641 zł
i tak idze to w obrót takze tego w zasadzie nikt nie powinien liczyc
660zł - 641zł =19zł
tyle wychodzi zarobku
zawsze jak sprzedajesz pytaj o cene netto nie brutto
21sztuk w róznej wadze i troche kalekowate (cóz takie tez zostaja z rzutu) sprzedane do małej ubojni 5,3zł - 3%
komu wierzyc ?marucha pisze:a mówili wczoraj że tanieje, czyli znowu na odwrót. Jakie czasy. Komu wierzyć?
zadzwonic do zakladow ze jest zboze na sprzedaz i wszystko jasne , a co do mięsa na mistrzostwa europy to zaklady juz dzisiaj robją zapasy , a kurs euro chyba tez nie oslabi zlotego wrecz przeciwnie bo duzo zostanie sprzedanej waluty euro w czerwcu bo bedą chciec wymienic na zlote wiec niejestem pewien ze zloty oslabi sie uważam że złoty bedzie mocny !
i tu się przyjacielu z tobą zgadzam. Jeszcze raz przed chwilą sprawdziłem wczorajszy agrobiznes, wyrażnie powiedzieli konsumpcja w górę pasze w dół. ( Pewnie takie mają życzenie, ja też bym chciał) A wczoraj właśnie punkt skupu podniósł ceny. Wychodzi że nie trzeba wierzyć w to co mówią i piszą tylko sprawdzać i używać swojego rozumu.
-
madzia1ena
euro niech siedzi gdzie siedzi stabilny kurs nam nie przeszkadza. Jest dobry - można przywyknąć. a co do robienia zapasów mięsa to cienko widzę. Chyba kibice o suchym ryju będą chodzić. A gdzie przechowywać - widziałeś chłodnie w zakładach. Coraz mniejsze. Tylko na bieżącą produkcję. No chyba że jakiś mądry biblijny Józef z faraonem już takowe gdzieś zrobili. To tak. I to by tłumaczyło nagłe zniknięcie mięsa we wrześniu zeszłego roku. Miało być a nie było. Tak, pewnie Józef z faraonem wykupili i na euro jak znalazł.
Madzia , skoro koledzy sygnalizują już 5,5 to sądząc z gadki nie jesteś gorsza. Wołaj 5,7 a jak trochę utargują sprzedaj. Jak nie musisz nie sprzedawaj.
Madzia , skoro koledzy sygnalizują już 5,5 to sądząc z gadki nie jesteś gorsza. Wołaj 5,7 a jak trochę utargują sprzedaj. Jak nie musisz nie sprzedawaj.
dzis w Polo markecie filet z kurczaka po 12.90 jak sprzeda sie drozej schab z koscia ?
0909 schab z kością w POLOMarkecie kosztuje 12,99 zł/kg.
Filet z kurczaka też 12,99 zł/kg, ale po obniżce o 23 %, bo widocznie nikt tego nie kupuje> patrz gazetka promocyjna POLOMarket
0909 - zanim coś napiszesz, to sprawdzaj dokładnie
uwierze ze tucznik bedzie drogi , ale najpierw drób musi zdrozec ostro , a kurczaki są tanie !
0909 schab z kością w POLOMarkecie kosztuje 12,99 zł/kg.
Filet z kurczaka też 12,99 zł/kg, ale po obniżce o 23 %, bo widocznie nikt tego nie kupuje> patrz gazetka promocyjna POLOMarket
0909 - zanim coś napiszesz, to sprawdzaj dokładnie
uwierze ze tucznik bedzie drogi , ale najpierw drób musi zdrozec ostro , a kurczaki są tanie !
-
andrzej-guzik
Agent, a jak wytlumaczysz fakt, że borykająca się z kryzysem unia europejska je tak dużo wolowiny która jest trzy krotnie droższa od kurczaka. Jakoś hodowcą bydła nie mówią żeby zeszli z ceną do ceny drobiu. Jakby to by było tak proste to ludzie by w tym roku same ziemniaki jedli. Ja np nie często jem ptaki bo zwyczjnie nie lubie. Pierze czuje i tyle. Domowej kury poza rosołem to wogóle nie ruszam. Ktoś inny może nie jeść wieprzowiny i cena tu nie wiele zmieni.
A w agrobiznesie znowu czarne wizje przedstawiają.
przestaw sie na wołowinePablo80 pisze:Agent, a jak wytlumaczysz fakt, że borykająca się z kryzysem unia europejska je tak dużo wolowiny która jest trzy krotnie droższa od kurczaka. Jakoś hodowcą bydła nie mówią żeby zeszli z ceną do ceny drobiu. Jakby to by było tak proste to ludzie by w tym roku same ziemniaki jedli. Ja np nie często jem ptaki bo zwyczjnie nie lubie. Pierze czuje i tyle. Domowej kury poza rosołem to wogóle nie ruszam. Ktoś inny może nie jeść wieprzowiny i cena tu nie wiele zmieni.
wołowina jest zdrowym miesem a wieprzowina jest zdrowa ?
agrobiznes dzis wyjasnił wszystko na temat popytu wieprzowiny
Zbytu nie ma na wyroby ,a ceny skupu rosną świnek pewnie ze swojej dobroci zakłady podnoszą by chłop był zadowolony ,a agrobiznes to wiadomo kogo reprezentuje ,na pewno nie rolników0909 pisze:przestaw sie na wołowinePablo80 pisze:Agent, a jak wytlumaczysz fakt, że borykająca się z kryzysem unia europejska je tak dużo wolowiny która jest trzy krotnie droższa od kurczaka. Jakoś hodowcą bydła nie mówią żeby zeszli z ceną do ceny drobiu. Jakby to by było tak proste to ludzie by w tym roku same ziemniaki jedli. Ja np nie często jem ptaki bo zwyczjnie nie lubie. Pierze czuje i tyle. Domowej kury poza rosołem to wogóle nie ruszam. Ktoś inny może nie jeść wieprzowiny i cena tu nie wiele zmieni.
wołowina jest zdrowym miesem a wieprzowina jest zdrowa ?
agrobiznes dzis wyjasnił wszystko na temat popytu wieprzowiny