FORUM
CENY TRZODY
sorry ze nie w temacie ale jest akcja http://www.radio5.com.pl/?id=1&ia=36775
1) mniej wody i galarety w wędlinach !!!
2) mniej chemii w wędlinach !!!
3) mniej barwników !!!!
4) WIĘCEJ MIĘSA W MIĘSIE !!!!
I NAPEWNO BĘDZIE KOMU SPRZEDAĆ !!!!!
Znacie powiedzenie " nie stać mnie na tani garnitur "
Przydomowe masarenki mają pełne ręce roboty i zbyt jak za komuny.
SORY ale oszust musi paść !!!
Kto wie z czego jest boczek który ma 8 cm grubości ? a no z wieprza ma 4 cm a trzy razy szprycowany galaretką !!!
2) mniej chemii w wędlinach !!!
3) mniej barwników !!!!
4) WIĘCEJ MIĘSA W MIĘSIE !!!!
I NAPEWNO BĘDZIE KOMU SPRZEDAĆ !!!!!
Znacie powiedzenie " nie stać mnie na tani garnitur "
Przydomowe masarenki mają pełne ręce roboty i zbyt jak za komuny.
SORY ale oszust musi paść !!!
Kto wie z czego jest boczek który ma 8 cm grubości ? a no z wieprza ma 4 cm a trzy razy szprycowany galaretką !!!
Pitek z całym szacunkiem do Ciebie, boś mój krajan ale sprzedać to Ty swoich świń nie potrafisz.pitek81 pisze:jutro pośrednik 5 zł plus Vat odbiera odemnie
5,40 na dziś daje dwóch pośredników, kolega we wtorek 6,80 za 56% dostał za 100szt!, od innego pośrednika.
O ile się nie mylę wszyscy sprzedają do włocha i może jeszcze gdzieś. Także dokładniejszych namiarów chyba dawać nie muszę.
Faktem natomiast jest mizeria Sokołowa, coś niepokojącego się u nich dzieje bo mocno zostali za konkurencją a negocjacje bez oczekiwanych efektów.
wielkopolskie
Sprzedam 100 sztuk 5,4
tel. 888822518
tel. 888822518
Witam!
Dane kompletnie nieaktualne!!
Np. na tej samej giełdzie Rolpetrol aktualnie łopatka mrożona 9,50 zł/za kg.
Jednocześnie proszę nie podawać w temacie CENY TRZODY żadnych innych informacji oprócz cen sprzedaży i skupu świń.
Posty z innymi informacjami (np. kursy walut czy "osobiste wycieczki") będą po prostu usuwane!!!
- mytotoksyna1
- mytotoksyna1
Bardzo słuszna sugestia -POPIERAM Admina!!ACONAR pisze:Witam!
Dane kompletnie nieaktualne!!
Np. na tej samej giełdzie Rolpetrol aktualnie łopatka mrożona 9,50 zł/za kg.
Jednocześnie proszę nie podawać w temacie CENY TRZODY żadnych innych informacji oprócz cen sprzedaży i skupu świń.
Posty z innymi informacjami (np. kursy walut czy "osobiste wycieczki") będą po prostu usuwane!!!
- mytotoksyna1
- Muchozolali
-
marylakulasinska
Co ty za bzdury wypisujesz,jakie dodatkowe wymogi ?Rolmix pisze:w moim przypadku wybojowość w kutnie stabilna na poziomie 80%,,+",,-"1% na kilkadziesiąt odstawień tylko raz poniżej 78 ale spowodowane wykrojeniem dodatkowego elementu w ubojni związane to było z kontrolą z chin i ich dodatkowymi wymogami .
hehe dodatkowe wymogiRolmix pisze: ale spowodowane wykrojeniem dodatkowego elementu w ubojni związane to było z kontrolą z chin i ich dodatkowymi wymogami .
ja jak sprzedawałem do Constaru w okresie kiedy Chinole kontrolowały to tylko wtedy nie odbierali ode mnie świń żeby nie zauważyli że w polskich ubojniach duńskie świnie biją.
A odnośnie chińskich wymogów, to jak mi przedstawiciel opowiadał to byli pod dużym wrażeniem obowiązujących u nas wymogów i np. w głowie im sie nie mieściło, że wetki z inspekcji stoją na linii i na bieżąco każdą szt. dokładnie badają
-
stan1069@o2.pl
byli pod takim wrażeniem że na około 20 zakładów otrzymać uprawnienia mogą 4 aż im oczy na wierzch wyszłyspeeeder pisze:hehe dodatkowe wymogiRolmix pisze: ale spowodowane wykrojeniem dodatkowego elementu w ubojni związane to było z kontrolą z chin i ich dodatkowymi wymogami .to cie zrobili na szaro
ja jak sprzedawałem do Constaru w okresie kiedy Chinole kontrolowały to tylko wtedy nie odbierali ode mnie świń żeby nie zauważyli że w polskich ubojniach duńskie świnie biją.
A odnośnie chińskich wymogów, to jak mi przedstawiciel opowiadał to byli pod dużym wrażeniem obowiązujących u nas wymogów i np. w głowie im sie nie mieściło, że wetki z inspekcji stoją na linii i na bieżąco każdą szt. dokładnie badają
-
stan1069@o2.pl
czy ta wybojowość liczona jest od wagi brutto? u mnie ponad 79% od wagi brutto, czyli prosta z tubomatów, bez głodzenia.Rolmix pisze:w moim przypadku wybojowość w kutnie stabilna na poziomie 80%,,+",,-"1% na kilkadziesiąt odstawień tylko raz poniżej 78 ale spowodowane wykrojeniem dodatkowego elementu w ubojni związane to było z kontrolą z chin i ich dodatkowymi wymogami .