FORUM
CENY TRZODY
A co rolnikowi nie wolno byc marzycielem jak tobie. A propo ceny tych ,twoich półtusz może to są póltusze z rezerw tzn. rotacji...Możesz odpowiedz po cholere hodowcy potrzebne półtsze jeszcze może stare jak ma pod dostatkiem mięcha ito świeżutkiego ile zechce.
0909 oby prognozy jagieńce się nie nie sprawdziły bo będzie jej
bezrobocie grozic.
jak cena warchlaka minie wartośc tucznika.
0909 oby prognozy jagieńce się nie nie sprawdziły bo będzie jej
bezrobocie grozic.
jak cena warchlaka minie wartośc tucznika.
Ostatnio zmieniony czwartek 02 lut 2012, 15:59 przez staś1961, łącznie zmieniany 1 raz.
Świeże póltusze w klasie E? To ja poproszę o kontakt do sprzedawcy owych półtusz w tej cenie. Jeśli twoja informacja okaże się nieprawdziwa osobiście pozwę cię do sadu oskarzając o rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji i celowe wprowadzanie w błąd producentów żywca mające na celu nakłonienie ich do niekorzystnego rozporządzenia mieniem (art. 286 § 1 k.k)0909 pisze:dobrze ze ty tak wiesz
tylko czemu w sprzedazy mozna kupic póltusze po 6.85 ?
czekam na odpowiedz
niewydaje wam sie dziwne troche
?
jagienka widze ze pisze z sensem a rolnikowi marzy sie cena
dzwonic do zakladow nie po cene tucznika tylko kupowac póltusze i kazdy zrozumie ze jest inaczej
a świadków i oskarżycieli posiłkowych na forum znajdzie sie wielu.
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
To pewnie mi sie dostanie od ADMINA ale pozwole sobie jeszcze zadydykowac http://www.youtube.com/watch?v=xw_OEU2U ... re=related Panowie niewiele drożej ale zato w wiekszej wadze kupicie u naszego agenta
Ostatnio zmieniony czwartek 02 lut 2012, 18:13 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Cennik piniego to inna bajka, to oferta na która można przystać albo nie, 0909 pisze że w sprzedaży są półtusze w cenie niższej niż cena zakupu żywca , jesli ta informacja jest nieprawdziwa i nikt w tej cenie półtusz nie sprzedaje to jest to kłamstwo mające na celu nakłonienie rolników do sprzedaży po niższej cenie co jest równoznaczne z niekorzystnym rozporządzeniem mieniem (art. 286 § 1 k.k) i czyn ten podlega karze do 2 lat pozbawienia wolności oraz naprawienia szkody.Rolmix pisze:BARAKI jak taki prawnik jesteś to podaj piniego do sądu bo on też wprowadza rolników w błąd podając nieprawdziwe informacje na swojej stronie internetowej odnośnie ceny tucznika
0909 proszę o przedstawienie dowodów na to że można kupic półtusze w cenie o której piszesz w przeciwnym razie sprawa zajmie sie prokurator.
-
PO-pulista
-
stan1069@o2.pl
Ten co chce tanio kupić robi ofertę kupna i sprzedaży niekiedy niższą
zawsze może na ofertę sprzedaży odpowiedzieć że nie aktualna tzn.sprzedane
takie triki na codzień popularne
biedaczek 09 pewnie na to nie wpadł ale jak lata po skupach na takim mrozie i po kantorach żeby nas poinformować o cenach to się niema co dziwić.
proponuje Go objąć amnestią
biedaczek 09 pewnie na to nie wpadł ale jak lata po skupach na takim mrozie i po kantorach żeby nas poinformować o cenach to się niema co dziwić.
-
marylakulasinska
Ceny
stan ,0909 musi mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą co wiąże się z prowadzeniem dokumentacji ,fakturowanie zakupu i sprzedaży.Nie sądzę aby rolnicy sprzedawali mu bez faktury,łańcucha żywn. oraz stanu przemieszczenia zwierząt,zawsze pozostaje jakiś slad w dokumentacji jest to do udowodnienia .stan1069@o2.pl pisze:Ten co chce tanio kupić robi ofertę kupna i sprzedaży niekiedy niższą
baraki
popieram twoją decyzję .
-
marylakulasinska
-
marylakulasinska
Moja kuzynka mieszkająca koło Mielca dokładnie w Czerminie wczoraj sprzedała 5,45 netto żywa.30szt.Sąsiedni powiat Dębicy,o czym my mówimy?dolar1 pisze:0909 ma racje za 56% miesnosci Dobrowolski placi dzis 6+vat , wiec odczepcie sie od niego bo takie ceny sa.Okolice Debicy nikt nie daje powyzej 5+vat.
a może to nasz przyjaciel 0909 jest z okolicy Dębicy i wyrywa wam tuczniki po zaniżonych cenach.Przemyśl to!!
Dolar albo nauczycie się sprzedawać Swoje świnie drożej albo nie miej do nikogo żalu.
Pini oficjalnie 6,70 za 56%
Czy tak trudno zebrać się w kilku do kupy i sprzedać na całe auto??
Czy tak trudno założyć grupę producencką i sprzedawać ilości całosamochodowe i jeszcze dostawać do tego5% ??.
Ludzie!!!!!!!!!!! myślenie nie boli, tylko trochę chęci potrzeba!!!
Pini oficjalnie 6,70 za 56%
Czy tak trudno zebrać się w kilku do kupy i sprzedać na całe auto??
Czy tak trudno założyć grupę producencką i sprzedawać ilości całosamochodowe i jeszcze dostawać do tego5% ??.
Ludzie!!!!!!!!!!! myślenie nie boli, tylko trochę chęci potrzeba!!!
tzn?? Starczy zebrać np 5 osób jeśli nie z gminy to z powiatu i ustalić jednakową sprzedaż co 3 tygodnie. Jeśli razem zbierzecie choćby 100szt to cena będzie już zdecydowanie lepsza. A po tą ilość to już i pośrednik do Włocha przyjedzie i ZM z Twojego regionu się zainteresują. Może ł-meat, Constar, Sokołów???
-
marylakulasinska
Rozbrajają mnie takie teksty "w moim rejonie nie da rady".dolar1 pisze:W moim rejonie na razie nie ma takiej opcji.
Człowieku moje świnie jadą 250km do zakładu!!! i co da rade??? Nawet po 30szt. przyjadą!, więc skończ się użalać nad sobą że po 6 musisz sprzedać bo jak chcesz to znajdziesz bez problemu jak wielu z nas znajduje!
-
stan1069@o2.pl
Jestem z sąsiedniego woj.Dolara i u nas swinek malutko a pośrednicy wożą kiedyś zapytałem o co tu chodzi bo zerknołem wcześniej na kwitki cena ta sama co mi płaciłlukas1982 pisze:tzn?? Starczy zebrać np 5 osób jeśli nie z gminy to z powiatu i ustalić jednakową sprzedaż co 3 tygodnie. Jeśli razem zbierzecie choćby 100szt to cena będzie już zdecydowanie lepsza. A po tą ilość to już i pośrednik do Włocha przyjedzie i ZM z Twojego regionu się zainteresują. Może ł-meat, Constar, Sokołów???
dostałem odp.jeżdzą w zagłebia świńskie i ty się o nich nie bój dają rade
i być tu mądry ?
-
stan1069@o2.pl
-
marcin80wlkp
Marylka, bojowniczko o lepsze jutromarylakulasinska pisze:To nie broń naszego przyjaciela 0909 bo to jest chwast na tej stronie forum.dolar1 pisze:Nie mam zalu do nikogo .Pisze jaka jest u nas w ZM cena wiec o co ci chodzi?
-
marylakulasinska
Bardzo dziękuję za wystawienie opinii .dbaj ty teraz o lepsze jutro!!!marcin80wlkp pisze:Marylka, bojowniczko o lepsze jutromarylakulasinska pisze:To nie broń naszego przyjaciela 0909 bo to jest chwast na tej stronie forum.dolar1 pisze:Nie mam zalu do nikogo .Pisze jaka jest u nas w ZM cena wiec o co ci chodzi?Śmieszna jesteś.Czasami to
jak się czyta jaka to jesteś super mądra.No ale.Niech tam będzie.Pozdrawiam
-
robert0169
marcin80wlkp
Ja nie wiem skąd u was taka zazdrość.Ja każdemu życze aby miał fakturę na której widnieje 6,4 netto.Polski rolnik niestety jest taki że wszystko kupuje najtaniej, a sprzedaje najdrożej, ale tak na prawdę myśli tylko o tym aby mieć lepiej od sąsiada który mieszka za miedzą.Nie ważna cena za którą sprzedał, ważne że 10 groszy więcej od innego.Ja też nie sprzedam po 6,40 bo nie jestem partnerem co do po niektórych zakładów.Za mała skala produkcji i po prostu sie nie da, mimo iż towar wyrównany i nie ma powodów aby się go wstydzić.Powinniśmy się cieszyć że są tacy którzy potrafią wywindować cenę, bo to oni są siłą napędową tego forum.Są odnośnikiem przy negocjacjach dla innych osób.Pozdrawiam i życzę wszystkim aby nowy rok upłynął pod znakiem wysokich cen tucznika i aby wszyscy byli zadowoleni.Pozdrawiam
Tak trzymać Marcin.
Ale ktoś na tym forum powinien sprzątać. Kobieta do tej czynności nadaje się najbardziej. A że czasami miotłą machnie za mocno i ktoś niewinny pod nią podlezie. I tak bywa.
A chwasty trzeba rwać, zwłaszcza polskie z mocnymi korzeniami. Dosyć już tą polska ziemię zubożyły.
Ja nie wiem skąd u was taka zazdrość.Ja każdemu życze aby miał fakturę na której widnieje 6,4 netto.Polski rolnik niestety jest taki że wszystko kupuje najtaniej, a sprzedaje najdrożej, ale tak na prawdę myśli tylko o tym aby mieć lepiej od sąsiada który mieszka za miedzą.Nie ważna cena za którą sprzedał, ważne że 10 groszy więcej od innego.Ja też nie sprzedam po 6,40 bo nie jestem partnerem co do po niektórych zakładów.Za mała skala produkcji i po prostu sie nie da, mimo iż towar wyrównany i nie ma powodów aby się go wstydzić.Powinniśmy się cieszyć że są tacy którzy potrafią wywindować cenę, bo to oni są siłą napędową tego forum.Są odnośnikiem przy negocjacjach dla innych osób.Pozdrawiam i życzę wszystkim aby nowy rok upłynął pod znakiem wysokich cen tucznika i aby wszyscy byli zadowoleni.Pozdrawiam
Tak trzymać Marcin.
Ale ktoś na tym forum powinien sprzątać. Kobieta do tej czynności nadaje się najbardziej. A że czasami miotłą machnie za mocno i ktoś niewinny pod nią podlezie. I tak bywa.
A chwasty trzeba rwać, zwłaszcza polskie z mocnymi korzeniami. Dosyć już tą polska ziemię zubożyły.
nie śledziłam ostatnio forum zbyt dokładnie, ale czy tabou to nowe wcielenie maruchy?
Niemcy mogą pójść dziś max. 2-3 centy w górę, ale przy spadkowej tendencji euro daje to stabilizację albo niewielki wzrost.
U mnie cały czas 5,4 +vat -2%, pod Dębicę też pojadę, jeśli będzie całe auto na raz (nawet 2 dni temu tam ładowaliśmy za tę cenę)
Niemcy mogą pójść dziś max. 2-3 centy w górę, ale przy spadkowej tendencji euro daje to stabilizację albo niewielki wzrost.
U mnie cały czas 5,4 +vat -2%, pod Dębicę też pojadę, jeśli będzie całe auto na raz (nawet 2 dni temu tam ładowaliśmy za tę cenę)