FORUM
CENY TRZODY
Olejcie go wreszcie ,spójrzcie na to z innej strony skoro spedownik płaci 4,80 na jakims skupie to dodajšc 70gr jego marzy łatwo policzyc za ile naprawde trafiajš do jakiegos zm.baraki pisze:To ile realnie według Ciebie kosztuje żywiec? 4,8? Tyle co w cenniku Piniego?0909 pisze: trzeba być realistą
Bądź realistą i realnie odpowiedz za ile można sprzedać.
pytanie do wszystkich moich osób którzy mnie krytykują :
skąd są półtusze w cenie na dziś 6.90 za kg kl E ?
to juz sa dostarczone do odbiorcy !
zadane zostanie pytanie o podanie konkretów macie racje . przykro mi niemego tego ujawnić , ale proponuje poszperać w zakładach przez znajomych
poprostu dotrzec do tych informacji ja niemoge tego ujawnić ale przyzekam ze tak jest .
niech każdy popróbuje znalesc takie informacje i pogadamy za jakis czas na ten temat .
Za błędy przepraszam !
zadane zostanie pytanie o podanie konkretów macie racje . przykro mi niemego tego ujawnić , ale proponuje poszperać w zakładach przez znajomych
poprostu dotrzec do tych informacji ja niemoge tego ujawnić ale przyzekam ze tak jest .
niech każdy popróbuje znalesc takie informacje i pogadamy za jakis czas na ten temat .
Za błędy przepraszam !
Wejdź na inne giełdy towarowe i zobacz po ile stoją półtusze ,a nie patrzysz tylko na tą śmieszną giełde rolpetrol ,ciekawe czy wogóle można te półtusze kupić i kto do tego dokłada ,chyba ,że są to stare 3 letnie z agencji rezerw materiałowych0909 pisze:pytanie do wszystkich moich osób którzy mnie krytykują :
Za błędy przepraszam !
wojce pisze:Wejdź na inne giełdy towarowe i zobacz po ile stoją półtusze ,a nie patrzysz tylko na tą śmieszną giełde rolpetrol ,ciekawe czy wogóle można te półtusze kupić i kto do tego dokłada ,chyba ,że są to stare 3 letnie z agencji rezerw materiałowych0909 pisze:pytanie do wszystkich moich osób którzy mnie krytykują :
Za błędy przepraszam !
nie mam tych danych z rolpetrolu, podałem cenę z zycia prosze dobrze przeczytac
Dzwoniłem do znajomych i prawda jest taka że za 6,90 to możesz kupić półtusze najgorszego tłustego sortu który niektórzy trzymają w magazynach i nie wiedza co z tym zrobić, bo żeby się dało cos z tego zrobic to trzeba dokupić pierwszej jakości towaru po 8zł/kg żeby ten tłuszcz troche rozcieńczyć i opchnąć.0909 pisze:pytanie do wszystkich moich osób którzy mnie krytykują :
Za błędy przepraszam !
-
marylakulasinska
Odp.na pytanie.0909 pisze:pytanie do wszystkich moich osób którzy mnie krytykują :
Za błędy przepraszam !
Półtusze zapewne są od naszych sąsiadów stare co najmniej 2 letnie śmierdzące z dioksynami i sprzedawane w promocji/wymiana zapasów/
Ale w moim terenie takiej oferty nie proponują bynajmniej ja się z tym nie spotkałam.
Jeszcze jedno: znalazłem w necie ogłoszenie "Sprzedam półtusze w klasie E"
Dzwonię, pytam pada jakaś cena, - Wszystkie półtusze w partii będa w klasie E? dopytuję
- Nooo tooo nie, no to niema tak że wszystkie, no to będzie różnie, to wie pan jak by pan chciał sama klasę E to co ja zrobię z resztą?
Tak to wygląda! Jesli mowa o dobrej jakości towarze to z tymi cenami nie jest tak tragicznie jak tu niektórzy sugerują.
Dzwonię, pytam pada jakaś cena, - Wszystkie półtusze w partii będa w klasie E? dopytuję
- Nooo tooo nie, no to niema tak że wszystkie, no to będzie różnie, to wie pan jak by pan chciał sama klasę E to co ja zrobię z resztą?
Tak to wygląda! Jesli mowa o dobrej jakości towarze to z tymi cenami nie jest tak tragicznie jak tu niektórzy sugerują.
-
PO-pulista
To są pewnie te półtusze ze sterydami z których Contador zjadł kawałek i teraz Bogu ducha winny został zdyskwalifikowany na dwa lata.marylakulasinska pisze:Odp.na pytanie.0909 pisze:pytanie do wszystkich moich osób którzy mnie krytykują :
Za błędy przepraszam !
Półtusze zapewne są od naszych sąsiadów stare co najmniej 2 letnie śmierdzące z dioksynami i sprzedawane w promocji/wymiana zapasów/
Ale w moim terenie takiej oferty nie proponują bynajmniej ja się z tym nie spotkałam.
Chłopie głupoty pleciesz. Świnie które kupi spędownik na tą chwile nie wyjdą więcej u piniego jak 5,1-5,2. Jeśli uważasz ze to są takie kokosy to nic tylko otworzyć firmę i kupować świnki 10ton sprzedasz łatwo policzyć zysk, z tego co piszesz to lepsza fucha niż bankier deweloper czy prawnik. Ba nawet władze naszego kraju zarabiają mniejnemezis pisze:Olejcie go wreszcie ,spójrzcie na to z innej strony skoro spedownik płaci 4,80 na jakims skupie to dodajšc 70gr jego marzy łatwo policzyc za ile naprawde trafiajš do jakiegos zm.baraki pisze:To ile realnie według Ciebie kosztuje żywiec? 4,8? Tyle co w cenniku Piniego?0909 pisze: trzeba być realistą
Bądź realistą i realnie odpowiedz za ile można sprzedać.
-
marylakulasinska
Ceny
09090909 pisze:vicia1223 pisze:Niech się tylko ociepli na polu i mróz zelżeje to i na skupach się świnki pojawią. Nie martwcie się tak o puste skupy.
Masz racje
Wiem że masz dobre serce wybawiasz ,nas z problemu sprzedaży kilku szt.naszych miśków organizując spęd- i to w tak atrakcyjnych dla siebie cenach .Dlatego też myślę że wreszcie mógłbyś zrobić choć raz dobry uczynek /gest/i wspomóc naszego kolegę z forum Adriana którego dotkneła
straszna tragedia POŻAR CHLEWNI Spaliło mu się kilkadziesiąt tuczników .Liczę ze TY i Twoi koledzy solidarnie go wspomożecie.
Więcej informacji w w/w sprawie na stronie" Produkcja"
[/b]Adrian napisał
a mi się spaliły tuczniki:/było w kojcu 64 szt,20 uratowano z nich 14 poparzonych 3 już padły i ile jest zysku śr.waga 105kg.
http://e-lubawa.pl/aktualnosci-ak id-2608 html
Re: Ceny
Wielkie współczucie dla Adriana przykra sprawa !marylakulasinska pisze:09090909 pisze:vicia1223 pisze:Niech się tylko ociepli na polu i mróz zelżeje to i na skupach się świnki pojawią. Nie martwcie się tak o puste skupy.
Masz racje
Wiem że masz dobre serce wybawiasz ,nas z problemu sprzedaży kilku szt.naszych miśków organizując spęd- i to w tak atrakcyjnych dla siebie cenach .Dlatego też myślę że wreszcie mógłbyś zrobić choć raz dobry uczynek /gest/i wspomóc naszego kolegę z forum Adriana którego dotkneła
straszna tragedia POŻAR CHLEWNI Spaliło mu się kilkadziesiąt tuczników .Liczę ze TY i Twoi koledzy solidarnie go wspomożecie.
Więcej informacji w w/w sprawie na stronie" Produkcja"
[/b]Adrian napisał
a mi się spaliły tuczniki:/było w kojcu 64 szt,20 uratowano z nich 14 poparzonych 3 już padły i ile jest zysku śr.waga 105kg.
http://e-lubawa.pl/aktualnosci-ak id-2608 html
Ja doskonale wiem co pisze.Raz ze niekazdy posrednik wozi do piniego ,dwa nawet jesli poczytał bys troszeczke to bys wiedział ze ceny u piniego sš inne dla posrednikówV8Power pisze:Chłopie głupoty pleciesz. Świnie które kupi spędownik na tą chwile nie wyjdą więcej u piniego jak 5,1-5,2. Jeśli uważasz ze to są takie kokosy to nic tylko otworzyć firmę i kupować świnki 10ton sprzedasz łatwo policzyć zysk, z tego co piszesz to lepsza fucha niż bankier deweloper czy prawnik. Ba nawet władze naszego kraju zarabiają mniejnemezis pisze:Olejcie go wreszcie ,spójrzcie na to z innej strony skoro spedownik płaci 4,80 na jakims skupie to dodajšc 70gr jego marzy łatwo policzyc za ile naprawde trafiajš do jakiegos zm.baraki pisze: To ile realnie według Ciebie kosztuje żywiec? 4,8? Tyle co w cenniku Piniego?
Bądź realistą i realnie odpowiedz za ile można sprzedać.pozdrawiam.
Ludzie a co wy myślicie że od PINIEGO nie czytają tego forum i dla tego bawią się cenami i wywołują sztuczną panikę. W każdym ZM jest osoba badająca rynek która ma dzwonić do konkurencji , sprawdzać Zachód i właśnie przeglądać posty rolników co planują czy wstrzymać czy sprzedawać itp: A pośrednicy do MAKARONA też mają u niego różne stawki bo pośrednik który przywiezie mu 500 szt tygodniowo nie dostanie tyle co ten co mu 4000 szt dostarczy i dla tego różnice cenowe plus jakość towaru ..
aktualnie znajomy dzisiaj 5,55 + vat bez strączki 85 szt PIC
aktualnie znajomy dzisiaj 5,55 + vat bez strączki 85 szt PIC
nie czytając tematu na forum, temat Pini znam lepiej od Ciebie. podałem konkretny przykład- Pini Polonia- świnie skupowe wychodzą źle i koniec. duzi pośrednicy nadrabiają ilością a Pini daje im takie ceny aby z każdego auta coś im się zostało to już nie ten temat który był przez pierwszy rok od otwarcia ubojni. Większość osób non stop monitoruje ich stronę a dokładnie cennik. Oni się cieszą z tysięcy odwiedzin, bo wiedzą ze nieźle mieszają tymi ruchami cennikowymi.nemezis pisze:Ja doskonale wiem co pisze.Raz ze niekazdy posrednik wozi do piniego ,dwa nawet jesli poczytał bys troszeczke to bys wiedział ze ceny u piniego sš inne dla posrednikówV8Power pisze:Chłopie głupoty pleciesz. Świnie które kupi spędownik na tą chwile nie wyjdą więcej u piniego jak 5,1-5,2. Jeśli uważasz ze to są takie kokosy to nic tylko otworzyć firmę i kupować świnki 10ton sprzedasz łatwo policzyć zysk, z tego co piszesz to lepsza fucha niż bankier deweloper czy prawnik. Ba nawet władze naszego kraju zarabiają mniejnemezis pisze:Olejcie go wreszcie ,spójrzcie na to z innej strony skoro spedownik płaci 4,80 na jakims skupie to dodajšc 70gr jego marzy łatwo policzyc za ile naprawde trafiajš do jakiegos zm.pozdrawiam.
cena trzody
jak euro spadnie na 3,50 to odechce nam się tych mistrzostw ituczników po 4,50
-
robert0169
- mytotoksyna1
- Muchozolali
byk spokojny był jak ciele. Też się obawiałem, żeby mi samochodu nie przewrocił, ale obylo się bez ekscesów. Chociaż z bykami różnie to bywa... Musze też dodać, że skup odbył się na zakładzie. Organizowane przez zakład skupy w terenie są zamknięte do odwołania. Nieoficjalnie z powodu braku towaru. Tylko nie wiadomo, czy zwierząt nie ma, czy ciągniki nie odpalaja w taki mróz. Skupujacym jest zakład ze świętokrzyskiego.
Ostatnio zmieniony czwartek 09 lut 2012, 14:25 przez Peron, łącznie zmieniany 1 raz.