Kalkulacja tuczu

stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Pomimo, że czasami się kłócimy i nie tylko, pokazaliśmy że na coś dobrego też nas stać
waldus11

Post autor: waldus11 »

dane na pw
Adrian

Post autor: Adrian »

stan1069@o2.pl pisze:Pomimo że czasami się kłócimy i nie tylko, pokazaliśmy że na coś dobrego też nas stać
stan
dziękuje ci za to ze jako pierwszy wyszedłeś z pomocą oraz wszystkim forumowiczom. pokazaliście naprawdę wielkie serce nawet się nie spodziewaliśmy.teraz pojadę do sąsiada zobaczyć jak tamte madzie żyją za 10dni skończy się karencja i zaraz pójdą do zakładu pozdrawiam Adrian.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

podaj mi kolego dane na pw
Adrian

Witajcie
właśnie wróciłem od sąsiada dzięki bogu ani jedna szt nie padła już:)
sprawdziłem dziś kont dzięki waszej pomocy zebraliśmy już 3550 zł nawet nie wiecie jak jak my wszyscy tutaj jesteśmy zadowoleni z tej pomocy. powiem szczerze jesteście tutaj dla mnie na tym forum jedną wielką drugą rodziną. bo nikt z rodziny by nie zaproponował takiej pomocy dziękuje bardzo:) pozdrawiam :)
staś1961

Post autor: staś1961 »

Dane na pw.
magier

Post autor: magier »

Poproszę o dane na pw
robert0169

Post autor: robert0169 »

adrian podaj dan na pw
mietko75

Post autor: mietko75 »

Adrian , wyjdzie na to że parapetówa odbędzie się w OSP , bo w komnacie miejsca zabraknie .Niech tak będzie , może być i w OSP!
Adrian

całe szczęście że my tutaj w Łażynie mamy bardzo duża sale osp także będzie małe wesele będzie co po wspominać i się poznać lepiej;)
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Niejeden po tej akcji przekona się ile można mieć radości z pomocy komuś innemu :lol:
Bądźmy hojni dla potrzebujących, a życie będzie hojne dla nas.
Adrian

witajcie

po rozmowie z panem Andrzejem Konarkowskim ustaliliśmy ze 22-23 luty przyjedzie redaktor p. Grzegorz Zajac który w marcowym wydaniu czasopisma TCh. zamieści reportaż na temat pożaru. zostaną w nim również złożone wszystkim osobą które wsparły nas po tej sobotniej tragedii serdeczne życzenia dziękuje że jesteście z nami:)
kaluś

Post autor: kaluś »

JA TEŻ POPROSZE DANE NA P W
kaBAD

Post autor: kaBAD »

podaj dane na pw
staś76

Post autor: staś76 »

mi też daj ,po niedzieli sprzedaje to solidarnie też pomogę
Adrian

dzisiaj niestety nie byłem z Lubawie ale jutro zaraz jak będę sprawdzę stan konta i wszystkich poinformuje.
dostaje bardzo dużo pw z wyrazami współczucia za które bardzo dziękuje.nawet koledzy z iławy napisali;)
dziś zakład utylizacyjny AMBA Radzanów odbierał te popalone madzie ąż się serce krajało od małego rosły jadły pasze i taki los u nas to jeszcze gdy mama chodzi i ogląda wszystkie po kolei to dodatku z nimi rozmawia zawsze. jeszcze u sąsiada padła jedna miała okolice szyji popalone aż napuchnięte. dobrze ze reszta madzi się ma dobrze już. pozdrawiam wszystkich serdecznie.
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

Poproszę dane na pw
Adrian

równo tydz temu o tej godz musiał wybuchnąć ogień bo gdy około 21.30 zauważyłem go był już na całym dachu nigdy tego nie zapomnę życzę wszystkim aby nigdy nikomu się nic takiego nie przydarzyło. na koncie jest już 3950zł z całego serca dziękuje wszystkim:)pozdrawiam
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

U mnie tydzień temu w niedziele popołudniu wybuchł pożar w kotłowni. Naszczęście udało się go mamie ugaśić w zalążku. Zapaliły się jakieś śmieci, suszące się rzeczy robocze. Jak do tego doszło nie wiadomo. Piec zamknięty, komin szczelny. Na szczęście skończylo się na spalonych rurach kanalizacyjnych, ubraniach roboczych, potopionych gniazdkach od prądu i zadymionym całym domu. Aż boje się pomyśleć co by było gdyby nie udało się go ugasić w zalążku. A dwa dni prędzej stała w kotłowni bańka z ropą, żeby się nagrzała bo formalina z niej się wytrąciła. Także przestrzegam wszystkich. Porządek w kotłowni i czujka od dymu którą założyłem w korytarzyku przy kotłowni. A po tym co stało się u Adriana zastanawiam się czy więcej tych czujek nie założyćw gospodarstwie.
nemezis

Post autor: nemezis »

Adrian pisze:całe szczęście że my tutaj w Łażynie mamy bardzo duża sale osp także będzie małe wesele będzie co po wspominać i się poznać lepiej;)
Tak,po takim weselu jak sie wszyscy zacznš odwozic przez tydzien po całym kraju to naprawde bedzie co wspominac -jak to zabrakło towaru w zm przez jedno wesele.
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Adrian wyslij mi dane na pw
bialytv

Post autor: bialytv »

Adrian dawaj dane.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Koło rawicza kolejny pożar. Ponad 100 tuczników padło.
Adrian

witajcie
dziś rano na koncie było już 4950zł dziękuje wszystkim jest was już 29osób. u sąsiada z tych 20szt nie padła żadna szt oby tylko do poniedziałku następnego jeszcze jakoś przeżyły dzwoniłem wczoraj to za te popalone oferowano mi 5,25zł na teraz tylko że jeszcze karencja występuje miejmy nadzieje ze nie spadną. za to spadło troszkę śniegu 2cm jest -7*C idę teraz robić pasze pozdrawiam wszystkich:)
Don

Post autor: Don »

Kto się pokusi o obecną kalkulacje tuczu otwartego? Przy obecnych cenach warchlaka , pasz ile musiał by kosztować później tucznik aby wyjśc na swoje
ciacho

Post autor: ciacho »

Adrian poprosze dane na pw.
stan1069@o2.pl

Don pisze:Kto się pokusi o obecną kalkulacje tuczu otwartego? Przy obecnych cenach warchlaka , pasz ile musiał by kosztować później tucznik aby wyjśc na swoje
Przy sprzyjających wiatrach bez zysku 6 zł /kg = mniej niż 0
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

Adrian daj dane na PW
Adrian

dzisiaj będąc w Lubawie sprawdziłem stan konta na którym jest już 6300zł
dziękuje wam kochani;)
jutro przyjeżdża pan.Kuczyński tez z Łążyna z który będzie budował nowy domek dla madzi mam nadzieje bardzo wygodny. madzie są wstępnie ustawione na wtorek troszkę cena poszła do góry 5,5zł plus vat jest się z czego cieszyć. śniegu u nas spadło już około 15cm wiec są małe zaspy i temp-5*C pozdrawiam was wszystkich gorąco.
marucha

Post autor: marucha »

to ty dobrze handlujesz, 5,5 netto, nie kręci się tam koło ciebie Marylka?
Adrian

zaraz prześle ci dane natomiast jeśli chce ktoś z was wiedzieć gdzie można tyle dostać wystarczy napisać może i w ten sposób troszkę się odwdzięczę:)
Adrian

Witam wszystkich
dziś został przeprowadzony reportaż z panem redaktorem który nas odwiedził.
Był bardzo zdziwiony gdy przyjechał, gdyż w Wielkopolsce nie ma już śladu po śniegu a u nas na 1,5m prawie ale wszystko się topi. Gdyby nie wy nie otrzymali byśmy żadnej rekompensaty za co bardzo dziękujemy. pozdrawiam wszystkich.
ACONAR
Site Admin

Post autor: ACONAR »

Adrian pisze:Witam wszystkich
Był bardzo zdziwiony gdy przyjechał, gdyż w Wielkopolsce nie ma już śladu po śniegu a u nas na 1,5m prawie ale wszystko się topi. Gdyby nie wy nie otrzymali byśmy żadnej rekompensaty za co bardzo dziękujemy. pozdrawiam wszystkich.
Witam!
W marcowym numerze czasopisma "Trzoda Chlewna" ukazał się reportaż z wizyty redaktora Grzegorza Zająca w gospodarstwie Adriana Chmielewskiego z Łążyna, w którego gospodarstwie wieczorem 4 lutego spaliła się chlewnia.
Reportaż "Solidarni w nieszczęściu" wraz z podziękowaniami Adriana i Jego Rodziny tym wszystkim Forumowiczom, którzy pomogli Mu w bardzo trudnym momencie, można przeczytać pod linkiem http://www.trzoda-chlewna.com.pl/index. ... ni.inc.php
stan1069@o2.pl

ACONAR pisze:
Adrian pisze:Witam wszystkich
Witam!
W marcowym numerze czasopisma "Trzoda Chlewna" ukazał się reportaż z wizyty redaktora Grzegorza Zająca w gospodarstwie Adriana Chmielewskiego z Łążyna, w którego gospodarstwie wieczorem 4 lutego spaliła się chlewnia.
Reportaż "Solidarni w nieszczęściu" wraz z podziękowaniami Adriana i Jego Rodziny tym wszystkim Forumowiczom, którzy pomogli Mu w bardzo trudnym momencie, można przeczytać pod linkiem http://www.trzoda-chlewna.com.pl/index. ... ni.inc.php
Tata
czasem trzeba dać klapsa
a,czasem trzeba się wzruszyć
COKOLWIEK UCZYNILIŚCIE JEDNEMU Z NAJM......
speeeder

Post autor: speeeder »

No Adrian, idzie wiosna, więc mury do góry i wstawiaj 1000 w rzucie, to szybko straty się zwrócą.
a tak przy okazji cóż to za firma ubezp. która Cię tak chce wyrolować to będę wiedział kogo omijać.
nemezis

Post autor: nemezis »

To omijaj wszystkie.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Ja miałem w lato gorący temat. Ubezpieczycielem był największy zakład. Wszystko poszło nadspodziewanie gładko i bezproblemowo z odszkodowaniem. Warto być ubezpieczonym.
Adrian

speeeder pisze:No Adrian, idzie wiosna, więc mury do góry i wstawiaj 1000 w rzucie, to szybko straty się zwrócą.
a tak przy okazji cóż to za firma ubezp. która Cię tak chce wyrolować to będę wiedział kogo omijać.
Witaj
to jest TUW Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych do tej pory jeszcze nie ma decyzji ponieważ czekają na zakończyć śledztwa w policji które ma się już w tym tygodniu zakończyć pozdrawiam
staś76

pokusi się ktoś o policzenie ile zostanie z 120 kg tucznika???
maciek*

Post autor: maciek* »

ale chyba by trzeba podac jakies zalozenia jak cos chcesz miec wyliczone
staś76

założenia kalkującego :wink:
marucha

Post autor: marucha »

kwik
Adrian

Witam
proponuje wszystkim osobom, które nas wsparły, aby wysłali nam na pw adres swoje e-mail. W którym to w odpowiedzi, wyśle zdjęcia budowy chlewni z waszym wkładem. pozdrawiam serdecznie. Adrian :)
mietko75

Post autor: mietko75 »

A nie byłoby technicznie wykonalne abyś wysłał te zdjęcia do Wodza Barakiego a on wrzuciłby na forum , tak dla wszystkich . Niech wszyscy widzą że zgoda buduje a prawdziwych Przyjaciół poznajemy tylko w biedzie .
stan1069@o2.pl

Adrian pisze:Witam
proponuje wszystkim osobom, które nas wsparły, aby wysłali nam na pw adres swoje e-mail. W którym to w odpowiedzi, wyśle zdjęcia budowy chlewni z waszym wkładem. pozdrawiam serdecznie. Adrian :)
Tu się pomysł zrodził i tu się pochwal co tam działasz
jedni Cię wsparli finansowo , być może inni w inny sposób i po co kombinować ??
Adrian

mietko75 pisze:A nie byłoby technicznie wykonalne abyś wysłał te zdjęcia do Wodza Barakiego a on wrzuciłby na forum , tak dla wszystkich . Niech wszyscy widzą że zgoda buduje a prawdziwych Przyjaciół poznajemy tylko w biedzie .
Wodza Barakiego tak hmm dobrze wyśle :D
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

najważniejsze ze robi z silki
Adrian

Muchozolali pisze:najważniejsze ze robi z silki
ja tez jestem zwolennikiem silki
brzydal

Post autor: brzydal »

ale do gazobetonu jednak nie jest konkurencyjna cenowo