FORUM
CENY TRZODY
A mnie wkurzają tacy goście jak "andre" niby wie że mamy wolną gospodarkę, ze każdy ponosi ryzyko a i tak musi wpierd... swoje trzy grosze nawet jak go nikt o to nie prosi!andre pisze:Wiem że mamy wolną gospodarke itd. ale wkurzają mnie takie jego moście jak Artek 3006 bo jak kaban jest na minusie to jakoś nikt sie do tego niegarnie i odziwo dają sobie w życiu rade bez podpowiedzi ,ale niech tylko pojawi się światełko w tunelu to nagle co zrobic ,pomóżcie etc. sory za szczerośc ale tak właśnie jest ,kiedys to byli mali producenci ,a teraz to odrazu tysiące . Moja rada wpuśc i poczuj smak adrenalinki ,kredyt ,pasza choroby i co tam jeszcze po drodze. Pozdrowienia dla normalnych
Chciałem sie dowiedzieć czegoś od forumowiczów, zaczerpnąć opini (chyba taka jest rola forum) ale jak widzę takie komentarze jak Twoje to sie dalej forum nie chce czytać jeśli Cię ktoś zaszufladkuje zaraz do nienormalnych. Ty "andre" myślisz, że sam mieszkasz w tym kraju, inni też maja prawo do produkcji trzody nie tylko Ty! A co do adrenaliny to znam jej smak aż nadto pewnie nawet lepiej niż Ty! Pozdro dla wszystkich.
Po pierwsze bez wulgaryzmu ,po drugie nie mam i nigdy nie chciałbym miec wyłącznosci na produkcje kabana,po trzecie nie powiedziałem nigdzie że jesteś nienormalny ,a po czwarte odpowiedz sobie na pytanie gdzie byłeś do tej pory ,a moim postem nie miałem ani zamiaru ani ochoty kogokolwiek odpychac od tych kokosów .Sam się dopytujesz wiec pozwoliłem sobie na wolne przemyślenia i tyle a wpier...ac to ja moge kiełbaske. Tyle ode mnieArtek3006 pisze:A mnie wkurzają tacy goście jak "andre" niby wie że mamy wolną gospodarkę, ze każdy ponosi ryzyko a i tak musi wpierd... swoje trzy grosze nawet jak go nikt o to nie prosi!andre pisze:Wiem że mamy wolną gospodarke itd. ale wkurzają mnie takie jego moście jak Artek 3006 bo jak kaban jest na minusie to jakoś nikt sie do tego niegarnie i odziwo dają sobie w życiu rade bez podpowiedzi ,ale niech tylko pojawi się światełko w tunelu to nagle co zrobic ,pomóżcie etc. sory za szczerośc ale tak właśnie jest ,kiedys to byli mali producenci ,a teraz to odrazu tysiące . Moja rada wpuśc i poczuj smak adrenalinki ,kredyt ,pasza choroby i co tam jeszcze po drodze. Pozdrowienia dla normalnych
Chciałem sie dowiedzieć czegoś od forumowiczów, zaczerpnąć opini (chyba taka jest rola forum) ale jak widzę takie komentarze jak Twoje to sie dalej forum nie chce czytać jeśli Cię ktoś zaszufladkuje zaraz do nienormalnych. Ty "andre" myślisz, że sam mieszkasz w tym kraju, inni też maja prawo do produkcji trzody nie tylko Ty! A co do adrenaliny to znam jej smak aż nadto pewnie nawet lepiej niż Ty! Pozdro dla wszystkich.
OK nie wstawię bo juz szkoda jest mi was !Pablo80 pisze:Na poniedziałek duda podobno 20 gr do dołu, więc agent nie wklejaj w poniedziałek linka z cennikiem, bo każdy kogo to interesuje może sobie sam tam spojrzeć. Pozatym podobno świń mają do oporu, ale to się dopiero okaże koło wtorku, czy im nie podkupią.
-
andrzej19570
- WOJCIECH1236
-
andrzej-guzik
-
Mariusz1986
-
stan1069@o2.pl
ceny trzody
panowie zaczyna mnie wkurw...ć ta simierdząca robota i te szaljące ceny zrobili z polskiego rolnika białego murzyna pozdrawiam
-
stan1069@o2.pl
- WOJCIECH1236
stan1069@o2.pl pisze:Po ile i czy mieli zamiar płacić ,bo tak napisałeś że tylko załadować chcieliWOJCIECH1236 pisze:Do mnie w piątek rano dzwonili za tucznikami i odrazu chciali załadowac
oferowali 5,3 netto -1% płatnośc 1 dzien, pewna firma ale nie sprzedałem i mysle ze jak by sie pohandlowac to jeszcze jakie 5 gr by dorzucili
-
marcin80wlkp
-
robert0169
-
stan1069@o2.pl
Dopóki się ceny zbóż nie uspokoją i kryzys nie odpusci to zlecający tucz nie będą napierać bo choć za darmo mają siłe roboczą to i tak o zyskach mowy nie ma
muszą poczekać na odpowiedni moment i dobrać się do d... zbożowcom , bo ci co są na kontraktach i mają pole jeszcze się łudzą ze zboże sprzedadzą drogo i się wyrówna
2 lata dobrych zbiorów i marzenia się mogą im spełnić bo tam też długów nie brakujeeeeeeeeeeeeee .
muszą poczekać na odpowiedni moment i dobrać się do d... zbożowcom , bo ci co są na kontraktach i mają pole jeszcze się łudzą ze zboże sprzedadzą drogo i się wyrówna
2 lata dobrych zbiorów i marzenia się mogą im spełnić bo tam też długów nie brakujeeeeeeeeeeeeee .
No nie przesadzaj cena 3zł to juz historia, juz nie będzie takiej ceny, nakreśliłeś zbyt radykalna wizję produkcji TCH.krzywy pisze:0909!
Jeśli cena spadnie do 3zł to tuczarnie będą puste (nie będzie importu warchlaka). Wszyscy produkujący w cyklu zamkniętym i polscy producenci warchlaków padną. Nie będą mieli z czego dołożyć.
-
marcin80wlkp
Oj były już ceny na pograniczu opłacalności, były i poniżej niej, a i tak co po niektórzy nie przestawali ciągnąć towaru z zachodu.Hodowcy którzy mają cykl otwarty wolą zachodni towar, często na tuczu kontraktowym.Ciekawe tylko jak długo??Tak długo, aż nie zostanie im tylko kupka gnoju i gumofilce.Być parobkiem u siebie na farmie-bezcenne.Za wszystko inne zapłacisz kartą....O ile będziesz miał cokolwiek na koncie.Pozdrawiamzeus-1 pisze:Jest taka cena: gdy się przestanie opłacać tuczyć.marcin80wlkp pisze:Niestety nie ma takiej ceny, która zniechęciła by polskich rolników do importu prosiąt z zachodu.
- Muchozolali
Mała podaż w TV w Agrobizniesie !Muchozolali pisze:Polska rzeczywistosc mała podaż mała cena
moze ktos to opisze i nobla dostanie
Brawo importerzy warchlaka oby tak dalej
http://www.pkmduda.pl/?pid=84
Mi Ciebie też troche szkoda.0909 pisze:OK nie wstawię bo juz szkoda jest mi was !Pablo80 pisze:Na poniedziałek duda podobno 20 gr do dołu, więc agent nie wklejaj w poniedziałek linka z cennikiem, bo każdy kogo to interesuje może sobie sam tam spojrzeć. Pozatym podobno świń mają do oporu, ale to się dopiero okaże koło wtorku, czy im nie podkupią.
-
turbogrocho49
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Przyłączam się do 0909 .Pisałem wielokrotnie że wielkim nieporozumieniem jest kupować tak drogie prosiaki .Jestem tego samego zdania że powinni zbić cenę na 3 zeta . Chcesz jeden czy drugi hodować tuczniki , to kup na cenę , albo wyprodukuj sam od początku . 3 zł nie będzie , ale 5 zł też nie
Popatrzcie tylko ile w ostatnim roku powstało kurników !!!
Popatrzcie tylko ile w ostatnim roku powstało kurników !!!